Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2660. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.904.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26582659266026612662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24.000 tl lik bir bütçem var 18000 btu ihtiyacım olan klima.

Daikin shira eco:24.000 tl

Mıtsubıshı Elektrik Hare:24.000 tl

Kaira DTXR50E :12.600 tl

F/P ürünü almak mı? yoksa klima konusunda isim yapmış.10 yıl ve 6 yıl garanti veren bir ürünü almak mı? tercih edilmeli

Konu hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim.

• Atadersen A kullanıcısına yanıt

Merhaba.

5dk vakum gayet yeterlidir. Vakum pompası zaten çok kısa sürede içerideki havayı vakumlamaktadır. Geriye kalan süre işi garantiye alma amaçlıdır. Daha uzun süre yapılsa kötü olmaz ama şu an da vakumdan yana eksik bir işlem bulunmamaktadır.

Memnun kalmanıza çok sevindim. Tüketiminden de memnun kalmanızı temenni ediyor ve öyle olacağını düşünüyorum.

İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Güle güle kullanınız.

Saygılarımla...

• manitu1 M kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Doğrudur,salon için ayrı bir cihaz almanız daha sağlıklı olur. Dış üniteyi büyük seçerseniz 24000 Btu iç üniteye tam kapasite çalışabilecek durumda olsa bile 9000 Btu iç ünitelerden biri çalışacağı zaman,salona yetmesi için büyük seçilen bir dış ünite devreye gireceği için sarfiyat artacaktır. Üstelik 9000 Btu iç ünitenin örneğin ısıl ihtiyacı minimum 3000 Btu olsa (3000 Btu'ya inmesi gerekse) ama dış ünite büyük olduğu için örneğin 5000 Btu'ya inebiliyor olsa bu durumda dış ünitenin tamamen durması gerekir.

Çalışma programının çoğunda az sayıda iç ünite çalışacağı için bu durum göz ardı edilemez. Arada bir az sayıda iç ünite çalışacak olsaydı bu durum sineye çekilebilirdi ama mevcut çalışma şeklinizde tüketimden zarar edersiniz. Dediğiniz gibi salonu ayrı tutmak çok daha kârlı olacaktır. 24000 Btu bile olsa tek başına olunca cihaz daha rahat çalışır. Ama bütçeniz yeterli ise örneğini verdiğim gibi 9 veya 10kW bir cihaz tercih etmeniz daha iyi olur. Ama bu cihazlar ekstrem kapasitelerde olduğu için 7000-24000 Btu arası cihazlar gibi zengin özelliklere ve dekoratif tasarıma sahip değildir. Nitekim örneğini verdiğim Advance serisi de bu durumu ortaya koymaktadır. Bu detaylar sizin için önemsiz ise bahsettiğim modeli de aklınızda bulundurun derim.

Boruların uzun olması arıza ihtimalini artırır ancak bunu düşünerek tercihte bulunmayın derim. Çünkü yüzlerce metre boru döşenen büyük VRF sistemleri bulunmaktadır. Düzgün işçilik ile arıza yapma ihtimali çok düşüktür.

Mitsubishi Electric ve Daikin sektörün lider markalarından ikisi konumunda. Ancak Daikin'in servis bakımından tutumu ne yazık ki eskisi kadar ciddi değil. Yani "Daikin servisi sonuçta. İşi yaptı mı düzgün yapar,markaya yakışır şekilde yapar" algısını sildi diyebiliriz. Çok yaygın bir servis ağına sahip olsa da kaliteden kayıp oldu. Bu Daikin Global'in hatası değil.

Multi ve VRF servisleri ayrıdır. O nedenle olumsuz yorumları sadece Monosplit cihazlar için geçerli görmek gerekir. Bunu söylerken Kaira vb. Daikin çatısı altında tavsiye ettiğim markaların kullanıcıları beni yanlış anlamasın. Her markada şikayet olabiliyor. Meşhur şikayet sitesine girilse klima almaktan korkacak hale gelinir. Bu nedenle onları istisna kabul edip cihaza güvenerek tercihte bulunmak gerekir.

Daikin servis ağını genişletmek uğruna kural ve kriterlerini esnetip herkese servislik vermeye başladı. Nöbetçi Servis vs. derken olmadık işlere girdi. Bu nedenle servis kalitesinde düşüş başladı.

Mitsubishi'nin işleri daha ciddi yürüttüğünü düşünüyorum. Bu markada da illaki istisnalar oluyor. Ama genel anlamda memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Buna ek olarak Mitsubishi Heavy Industries resmi distribütörü Form Group ile görüşmenizi tavsiye ederim. Bu marka ve servislerinden de memnun kalacağınızı düşünüyorum. Onlar da işi ciddi tutmaktadır.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]form group - mitsubishi heavy ındustries
    Ürünler
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler/multi-split-klimalar-ic-unite

Saygılarımla...

• Merhaba. HaRe de iyi bir tercih olur. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum. Rica ederim.

Saygılarımla...

• İ.Erdinç İ kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Eğer bütçeniz bu mertebede iken bu ücretleri vermek sizi zorlamayacaksa ilk iki cihazı tercih etmeniz muhakkak daha iyi olur.

İçlerinde en iyisi Shira Eco serisidir. HaRe'nin dengi olan model aşağı yukarı Sensira'dır. HaRe kalite olarak biraz daha üstün kalıyor,Sensira'ya kıyasla. Ama Shira Eco bir tık daha yüksek modeldir.

Bu bağlamda,

Shira Eco

HaRe

Kaira şeklinde sıralama yapmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• kemostazi K kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

Klimalarınız kaç yıllık ? Eğer eski ise hem on-off mantığı ile çalışması hem de uzun süre çalışmanın verdiği aşınmalar sebebiyle elektrik tüketimi önemli ölçüde artar. Buna ek olarak ısıtma da kullanıyor olduğunuz için kışın soğuk havalarda performans düşümü inverter cihazlara göre daha belirgin olur.

Tüm bunların ışığında yenileme yapmanız daha iyi olur. Veya cihazların ilk arızasında tamirine yönelmeden yenileme de yapabilirsiniz.

Cihaz başına max. bütçeniz nedir ?

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Söke deyim hocam çok teşekkür ederim iyi ki varsınız ..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @klima5505 Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

Klimalarımız 16 yıllık, çok şükür bu zamana kadar hiç arızası olmadı. :)

Klima başına 12-13 bin tl bütçe ayırabilirim. Ama bir miktar daha verip, daha iyi bir cihaz alabilirsiniz derseniz kendimi zorlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemostazi -- 15 Eylül 2022; 11:56:11 >

Selamlar, Mitsubishi Heavy Premium 12000 BTU aldım. alanı ölçmemiştim. Alanı ölçtüm. 27 Metre kare bir salonu ısıtacak. 18000 Btu alacaktım. Lakin satıcı kendinizi zorlamanıza gerek yok, 12000 Btu rahat rahat bahsettiğiniz 27 metrekare alanı ısıtacaktır dedi. 17000BTU kadar ısıtabiliyor. Kendinizi zorlamanız gerekecekse bence hiç zorlamayın 12000 BTU alın, samimiyetime güvenin ben yoksa pahalı olanı satmak isterim. Ama elinizde yok başkalarından kredi kartı arıyorsunuz diye söylüyorum dedi. Ben de samimiyetine inanarak Mitsubishi Heavy Premium 12000 BTU klimayı aldım. 17000 BTU'a kadar ısıtması olduğunu 27Metrekareyi rahat ısıtacağını ve enerji verimliliğinin çok iyi olduğunu da bildirdi kendileri bana, sizce satıcının söyledikleri doğru mu? Ürünü aldım artık ama sizin de bir fikrinizi almak istedim beyfendi. Çok sağ olun şimdiden cevabınız için.

Saygı bizden, paylaşacağım inşallah hocam 🙋🏻‍♂️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bugün bütün limitlerimi kullanarak Daikin Shira plus aldım.

30.000 TL ye liste fiyatı 35000 tl (bugün %12 zam gelmiş 39.000 TL)

Tercih sebebim

Flash streamer

Online controller

2 kademeli algılama sensörü

ve dahada fazla özelliklerinden dolayı Shira eco yerine tercih ettim.Shira plus Türkiye üretimi

Kullandiktan sonraki yorumlarımıda yaparım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar max 10 bin bütçe ile soğutma ağırlıklı klima arıyorum.

Kuzey egede ıkamet etmekteyım.

kışın doğal gaz kullanıyoruz.

Isıtıma senede 1 ay soğutmada senede 1 ay kullanırız en fazla.

yani çok performanslı bir şeye ihtiyacım yok

tasaruflu ve uzun ömürlü olsun tavsiyeniz var mı

Salona takılacak. ortalama bir salon 24 metre kare falan

Evet olacak

Merhabalar mitsubishi electric bugün keşif için geldi ve Enviro 9000 btu yu önerdiler.Hare almak istersem 12000 btu yu almam tavsiye edildi.Ben enviro modelini almayı düşünüyorum. Benim merak ettiğim acaba enviro ile krigamine zen (siyah renk annemin hoşuna gitti ) arasındaki fark nedir ?9000 btuları karşılaştırırsak hangisi üstün gelir ve fiyat farkına değermi sizce ?

• Merhabalar. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayın. Aksilik olmazsa gün içerisinde sorularınızda yardımcı olmaya çalışacağım.

Saygılarımla...

• 21m2 lik oda için tavsiyede bulunurmusun, kac btu yeterli olur bilmiom, soğutma amaçlı kullanılacak

Tre**** gibi alışveris sitelerinde baymak elegant plus çok satıyor nasıldır sizce ? Demirdöküm kion aynı sekil

Öncelik soğutma icin ve tasarruflu kronik arıza olmayan A+++ eğer pahalı olursa A++ olur 4-5 model sıralayabilirmisi, şimdiden teşekkürler

• Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.

Aydın'da Merkez,Kuşadası ve Nazilli'de Bosch Termoteknik servisi bulunuyor. Bu fiyat bandında cihaz bakıyorsanız alternatifler önerebilirim. 20-25km mesafe görünüyor ancak bunun için yol ücreti alabilirler. Bu nedenle alternatiflere yönelmeniz daha doğru olabilir. Diğer yandan bütçeniz yeterli ise M.Heavy ve M.Electric'in bahsettiğim modelleri gayet iyi birer tercih olur. Görüşlerinize göre alternatifler sunabilirim.

Saygılarımla...

• kemostazi K kullanıcısına yanıt

Rica ederim. 16 yılın eskitmesi ve on-off oluşu ile kıyaslarsak inverter ve yeni bir cihazın tüketimi şüphesiz olumlu yönde fark oluşturacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim. Isıtma için gayet müsait bir cihazdır. Isıtma,klimalarda daha ciddi olan bir işlemdir. Her klima çat pat (zayıf) bile olsa bir şekilde soğutma yapar ancak,klimalar esas sınavını ısıtmada verir.

Yaşadığınız il ve ilçe neresi ? Bölgenizde servisi var ise tercih etmeniz mümkündür. Aksi takdirde alternatiflere yönelmemiz daha doğru olur.

Dilerseniz kendiniz de bakabilirsiniz :

Yakın bölgenizde servisi var mı yok mu belirtirseniz gerekirse alternatifler önerebilirim.

Saygılarımla...

• Patroll P kullanıcısına yanıt

Selamlar. Öncelikle hayırlı olsun.

Enerji verimliliği gayet yüksek bir cihaz,bu kısmı doğru. Isıtmada ise max. 17060 Btu'ya çıkabiliyor. Yani esasen bu da doğru.

Eğer mekânınızda yalıtım varsa ve güney cephede cam varsa 12000 Btu "bu cihaz" yeterli olur. Giriş sınıfı cihazlar şüpheli olurdu. Ama bahsettiğim gibi yalıtım değeri kötü değilse ve kullanım süreniz uzun olacaksa bu cihaz yeterli olur. Günde ortalama kaç saat ısıtmada çalıştıracaksınız ?

Sizler de sağ olun.

Saygılarımla...

• Atadersen A kullanıcısına yanıt

Merakla bekliyor olacağım hocam. Hayırlı olsun :)

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 26582659266026612662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.