Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2582. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir (6 Mobil) - 16 Masaüstü6 Mobil
5 sn
63.840
Cevap
926
Favori
4.837.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 25802581258225832584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhabalar. Çok değerli paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Çok şeyler öğrendim paylaşımlarınız dan. Banada bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Kocaeli de ikamet ediyoruz. 30m2 salon için düşünüyorum. Binada doğru düzgün bir yalıtım yok. Doğal olarak yazın çok sıcak kışın çok soğuk. Hem ısıtma hem soğutma için kullanacağım. Bütçemi çok zorlamayacak nokta atışı bir tavsiyeniz olursa sevinirim. Bütçem 15bin TL civarı. Aslında Baymak Elegant Plus 24 A++ 24000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 17bin TL düşünüyorumdum fakat paylaşımlarınızdan Kaira klimayı duydum ilk kez ve Kaira DTXR71E 24000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima 13400tl ye ilgimi çekti. 3.5bin TL fazla vermeye gerek var mı? Yada sizin tavsiye edeceğiniz başka bir cihaz var mı acaba. Şimdi den teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ciwanbilisim kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Airfel eski nesil bir cihaz. R410A gazlı ve henüz güncellenmedi. "Kimse yoğurdum ekşi demez" sözündeki gibi elindeki ürünü öne çıkarmaya çalışmış zannımca.

    Kaira'da hiçbir sıkıntı yok. İllaki şikâyet vardır. Bu en üst markanın en üst modelinde de olan bir şey. Ama genel itibar ile Kaira fiyatına göre gayet iyi bir seçenek.

    Sadece soğutma amaçlı kullanımınız olacaksa Sigma tercih edilebilir. Ama ısıtma da olacaksa Kaira'yı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle klimanız hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Vakum gayet olması gerektiği şekilde yapılmış. Ellerine sağlık diyorum.

    Elektrik bağlantısı eğer servis elemanları içerisinde ehliyetli bir elektrikçi (mesleki olarak elektrik teknisyeni vb. olduğunu belgeleyen devlet onaylı herhangi bir sertifikası olan bir elektrikçi) var ise servis tarafından yapılabilir. Ancak ehliyetli elektrikçi yok ise servisin bu işlemi yapma yetkisi yoktur. Böylesi bir durumda bağlantı yapılır da elektriksel bir sorun meydana gelirse sorumluluk direkt servise yüklenecektir. Bu nedenle diğer markalar da dahil olmak üzere servisler elektrik bağlantısına karışmazlar.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Marka iyi olsa da en alt modelleri markanın kalitesini yansıtmaz.

    Daikin için Shira Eco,Mitsubishi Electric için HaRe serisi asgari tercih olmalıdır.

    Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu sorunları yaşamamanız için kumandadan ayarladığınız sıcaklık konfor sınırları içerisinde olmalı ve tercihen uyku modunu kullanmanız gerekir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • weneorn kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Süreç boyunca gösterdiğiniz ilgi ve iyi dilekleriniz için gerçekten teşekkür ederim. Umarım sorunsuz kullanır ve memnun kalırım. Elektrik konusunu biliyorum evet sadece Daikin'e özgü bir şey değil. Fakat zaten genel olarak mantıksız buluyorum. Kurulum sonrası benim cihazı çalıştırıyor olabilmem lazım. Çamaşır makinesini kurmaya gelen servisin "hortumları biz bağlamıyoruz" demesi gibi bir olay bu :)
    Firmalar bir şekilde çözüm bulmalı bu konuya. Atıyorum bir elektrik teknisyenleri olur. Kurulumdan önce gelir tesisatı halleder (bu ücretli de olabilir derdim ücretsiz olması değil) ve sonra farklı ekip gelip kurulumu tamamlar.
    Ben uygun fiyata halledebildim bir tanıdık vasıtası ile. Ama tanıdık olmasa eminim 3 metre kablo çekmek için 300-400 lira para isteyeceklerdi. Telaffuz edilen miktarlar böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 29 Mayıs 2022; 20:34:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibraahim43 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. 18000 Btu için konuşmuştuk ancak yeterli olmaz demiştim. Sonra tavsiye kısmına geçince aklım yine 18000'e gitmiş,afedersiniz.

    Öncelikle klimanız hayırlı olsun. Gayet iyi bir tercihte bulunmuşsunuz. Memnun kalacağınızı düşündüğüm üst segment bir cihazdır.

    Klima montajında en önemli işlemlerden biri vakumdur. Vakum ile ilgili açıklama konusu linkte mevcuttur. Belki buradan okumuş olabilirsiniz. :https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

    Aklınıza vakum ile ilgili takılan bir şey olursa lütfen linkteki konu üzerinden sorunuz. Diğer forumdaşlarımıza da faydası olacaktır.

    Vakum konusu en çok öneme sahip olan ve servislerin üşenip yapmadığı işlemdir. Mutlaka yapılmasını sağlayınız.

    Ayrıca klima montajı için istediğiniz yeri servise belirtiniz. Teknik açıdan uygun ise servis buna itiraz etmeyecektir. Ancak itiraz ederse teknik gerekçesini açıklamalarını talep ederek eğer mantıklı bir sebep sunabilirlerse kabul ediniz.

    Bunun haricinde içinize sinmeyen ne varsa servis gitmeden açıkça kendilerine belirtiniz. Sonradan bir şeyleri düzelttirmeye kalkarsanız montaj formunu imzalayıp teslim etmiş olacağınız için düzelttirmesi zor olabilir. O nedenle montaj aşamasında içinize sinmeyen her şeyi vaktinde servis elemanlarına belirtmenizi tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Selamlar samsung wind free 18000 btu sahıbıyım klimayı dun actım fakat hıcbı sekılde soğutmadı sadece dısardakı havayı ıcerı verıyor gıbı (önceki yazdan beri hiç çalıştırmamıştım) sebebi ne olabilir acaba gerci sevris cağırdım ama

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • semiramist1 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Rica ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    Arçelik'in eşdeğeri olarak LG markasına bakmanızı tavsiye ederim. Aynı ürünün bakır boru kullanan versiyonu diyebiliriz. Veya Arçelik alıp ek ücret karşılığında bakır boru ile monte ettirebilirsiniz. Bunu servise ödemeniz karşılığında servis montajı bakır boru ile yapar. LG alırsanız direkt bakır boru ile monte eder.
    18000 Btu kapasite normalde yeterli olur ancak yalıtım olmaması+güneş alması sebebiyle 24000 Btu tercih etmeniz daha uygun olur. Fiyat artmış oluyor ama daha düşük fiyatlı diye kapasiteyi küçültürseniz verdiginiz para boşa gider. Benim tavsiyem 24000 Btu kapasiteye ağırlık vermenizdir. Çünkü bahsettiğiniz şartlarda bir mekânın ısı kazancı fazla olur. Yani dışarıdan içeri fazla sıcaklık girer. Çatıdan,duvarlardan,camlardan güneşin direkt ve endirekt verdiği ısı ortama ulaştığı için 24000 Btu kapasite öneriyorum.

    Arçelik'te 24465 koduyla gri,24560 koduyla siyah cihaz mevcuttur. Gri olanda Wi-Fi opsiyoneldir. Yani istiyorsanız ek ücret karşılığında Wi-Fi modülünü yetkili servis iç üniteye takabiliyor. Siyah olan cihazda ise standarttır. Yani satın almanıza gerek kalmadan direkt Wi-Fi modülü ile gelir.

    Alternatif olarak da bahsettiğim LG markasının Artcool modelini alabilirsiniz.

    Soğutma amaçlı kullanırım derseniz Gree Fairy serisini tavsiye edebilirim. (https://tlcklima.com/urun/fairy-inverter-duvar-tipi-split-klima-r32-24000-btu-h-siyah/ )

    Isıtmada yazılımsal sorunu olduğu için ısıtma amaçlı kullanacaksanız bu cihazı listede son sıraya alın. Sorun ise henüz çözülebilmiş değil maalesef. Yani sadece soğutmada kullanırım derseniz bu cihazı düşünün. Yoksa diğer alternatiflere yönelin.

    Alternatif olarak Olefini Black Pearl serisini tavsiye edebilirim.

    Mümkün mertebe uygun fiyatlı cihazları örnekledim. Malumlarınız beyaz renk bir standart. "Beyaz Eşya" adıyla literatürde bile rengi ile anılıyor. Bu nedenle renkli cihazların fiyatları ister istemez fazla oluyor ve her markada yok. Siyah ve gri renk için başka alternatifler var ancak fiyatları daha yüksek seviyelerde.

    Arçelik'i alüminyum boru ile monte ettirmeniz de aşırı kötü,berbat olarak yorumlanacak bir durum değil. Eğer bütçeniz çok kısıtlı ise son çare bunu tercih edebilirsiniz. Ama tabi ki bakır borunun daha iyi olduğunu tekraren söylemem gerekir.

    Kaira ile Bosch arasında verim açısından fark mevcut. Onun haricinde köklü farklılıklar yoktur. Bosch yatırımı daha yüksek seviyede yaparak tasarımı kendisi seçer. Bu da bir farktır. İkisi de Midea üretimidir ve Bosch daha yüksek verimlidir. Ayrıca dediğim gibi tasarımı Bosch tarafından belirlenir. Midea de ücret farkını talep ederek bu tasarımda üretir. Kaira ise yine Midea üretimi olup Midea'nın standart tasarımında üretilir.

    Klimadan bir hava temizleme cihazı gobi performans beklemek yanlış olur. Ekstra filtrelerin illaki katkısı olur ancak mesela hiçbiri ortamı camı vs. açıp havalandırma gereksinimini ortadan kaldırmaz. Hava kalitesini artırmak için en önemli eylemlerden biri ortamı havalandırmaktır. İçeride bulunan insanların kapalı ortamdaki oksijeni akciğerlerine çekip içerisindeki oksijeni tüketmesi sonucu yine kapalı olan ortama saldığı karbondioksit ancak ortamı havalandırarak giderilebilir. Klima filtreleri ise ortamdaki tozları,kötü koku moleküllerini mümkün mertebe toplar. Alerjen filtre ise havadaki polen vb. alerjik etkiye sahip maddeleri yakalar. Ama hava temizleme cihazı gibi etkili olamaz. Çünkü klimanın esas görevi iklimlendirmedir. Filtreler ek özelliktir,ana işlev değildir. Bu nedenle ancak söz konusu işlemi kısmî olarak yapabilir. Astım vb. hastalığı bulunan kişiler klimalardaki filtrelere güvenip tüm hava temizliğini klimaya bırakmamalıdır.

    Bazı klimalarda da Ionizer özelliği vardır. Bu da negatif iyon yayarak havayı temizler ve havada uçuşan tozları yere indirir. Yerde halı varsa düzenli olarak süpürülmesi gerekir. Ayrıca fazla negatif iyon üretimi ozon açığa çıkarır. Ozon gazı da ortamda eser miktardan fazla bulunursa sağlığa zararlıdır. Yine aynı kapıya çıkar > ozon miktarını kontrol altında tutmak için ortamı havalandırmak gerekir.
    Yani ortamın havalandırılması hava kalitesine yapılacak en büyük katkıdır. Dışarıdaki hava da çok temiz olmayabilir ancak yukarıda bahsettiğim gibi kapalı alanda artan karbondioksit ve azalan oksijen miktarını dengelemek için taze hava şarttır.

    Klimayı internetten alırsanız satıcı anlaşmalı olduğu kargo/lojistik firması ile ürünü adresinize kargolar. Ev taşıma nakliye aracı gibi ticari bir araçla ürün evinize gelir ve evinizde belirlediğiniz yere nakliyeciler ürünleri kutulu halde bırakır. Sonra siz müşteri hizmetleri ile görüşüp sizin bölgenize hizmet veren yetkili servisin numarasını alırsınız. Onları arayarak randevulaşırsınız. Montajdan önce montaj yerinin belirlenmesi ve diğer detayları görüşebilmeniz adına servise "keşif hizmeti almak istediğinizi" belirtmeniz iyi olur. Böylelikle servis montaj gününden önce mekânı inceler,fikir sahibi olur. Sonrasında yine servis elemanları ile görüşüp montaj gününü kararlaştırırsınız. Size ve servise uyan bir gün belirlenir (hafta içinde bir gün). Sizin de evde olduğunuz gün mesai saatleri içerisinde servis elemanları montaj için gelirler. Klimanın monte edileceği yerde eşyanız vs. varsa önceden onları alıp montaj bölgesini boş bırakmanız elemanlara kolaylık sağlar. Servis klimanın montajını gerçekleştirir. Test amaçlı geçici elektrik bağlantısı ile çalıştırır. Sorun yoksa ve sizden yana her şey tamam ise size bir montaj formu imzalatırlar. Böylelikle işlemler biter. Ön temizliği de yaparak evinizden ayrılırlar.

    Klimanın konacağı yerin tespiti ve borunun nereden geçirileceği keşif esnasında belirlenir. Montaj aşamasında da belirlenir ama aceleye gelir ve özensiz olur. O nedenle öncesinde keşif hizmeti almanızı tavsiye ettim. Hatta klimayı satın almadan önce de tercih etmeye niyetlendiğiniz markadan keşif talep edebilirsiniz. Keşif için klimayı satın almış olmanıza gerek yoktur.

    Elektrik en sancılı iştir. Çünkü elektrik tesisatı hazır değilse servis bunu yapmaz. Elektrikçiyi ayrıca çağırıp en yakın buattan (üstü yuvarlak kapak ile kapatılmış elektrik bağlantı noktası) veya prizin iç kısmından elektrik hattı çektirmeniz gerekir. 24000 Btu klimayı fiş ile prize taktırmanızı tavsiye etmem. Buattan enerji alınması en mantıklısıdır. Bunu da işinin ehli olan bir elektrikçi ile görüşmeniz gerekir. Dekoratif olarak en güzel görünüme sahip olacak şekilde işçilik yapılmalıdır. Elektrik hattı dış üniteye çekilecektir. Elektrikçiyi klima montajından sonra da çağırabilirsiniz. Bu durumda servisten elektrik kablosunu dış üniteye bağlayıp iç ortamda buata kadar uzanacak metrajda kabloyu içeride bırakmasını isteyebilirsiniz. Bunu da keşif hizmetinde belirtmenizi tavsiye ederim.

    Bu kısmı özetlemem gerekirse ;

    Klimayı almadan önce tercih etmeyi düşündüğünüz markanın müşteri hizmetlerini arayarak adresinize hizmet veren servisin iletişim bilgilerini talep edin.

    Servis ile görüşerek "klima için keşif hizmeti talep ediyorum" diyerek keşif hizmeti talep edin,gün ve saat için randevulaşın.

    Keşif ekibi geldiğinde klimanın yerini kendi taleplerinizi de dile getirerek ekiple beraber belirleyin. Ayrıca elektrik bağlantısını onlar yapmazlar ancak yukarıda bahsettiğim gibi bağlantı için yeterli uzunlukta kabloyu dış üniteye bağlayıp iç ortama çekip bağlantı için bırakabilirler. Kabloyu kendileri de temin edebilirler. Bunu ekiple görüşmenizi tavsiye ederim.

    Kesif ekibi ile hemen hemen her şeyi netleştirerek sonuca varabilirsiniz.

    Keşif hizmeti aldıktan ürünü sonra internet yerine bayiden alırsanız;

    Bayi sizin bölgenizde hizmet veren servis ile görüşür. Deposundan satın aldığınız ürünü çıkarır ve ilgili servise gönderir. Bu durumda ürün size montaj günü servis ile beraber gelir. Geriye kalan prosedür aynıdır.
    Keşif aşamasında önceden gereken her şeyi görüşmüş olursunuz. Montaj yapılır,test enerjisi verilir. Form imzalatılır ve montaj ekibi evinizden ayrılır.

    Montaj aşamasında servisin yapması gereken,klima için hayatî önem taşıyan ancak servislerin üşenerek yapmadığı "vakum" adını vermiş olduğumuz bir işlem vardır.

    Bu işlem ile ilgili kullanıcının bilinçli olması gerekir.

    Vakum ile ilgili açıklamayı linkten okumanızı tavsiye ederim.

    https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

    Konuyu okuduktan sonra vakum ile ilgili anlaşılmayan kısımları linkteki konu üzerinden sormanızı rica ediyorum. Bu vakum konusu hakkında da bilinçlendikten sonra bu konuyu keşif ekibi ile görüşüp vakumu mutlaka yapmalarını sağlamanızı,bununla ilgili servise not düşürmenizi tavsiye ederim.

    Keşif ve montaj aynı güne sığmayacaktır. Servisin iş bakımından doluluk oranına göre size müsait bir gün vereceklerdir. Aceleye getirmemeniz yararınıza olur. Çünkü aksilik olmazsa ve erkenden değiştirmek istemezseniz ortalama 5-10 sene kullanacağınız bir cihaz almak üzeresiniz. Bu nedenle aceleye getirmeyin derim. Arçelik vb. markalarda keşif ücretsizdir. Yine de talep ederken sormanızı tavsiye ederim. Montaj ise mesajlarımızda adı geçen markalarda ücretsizdir.

    Anlaşılmayan yer var ise veya başka sorularınız var ise lütfen yine sorunuz.

    Düzenleme : @ etiket atmayı unutmuşum

    @semiramist1

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 29 Mayıs 2022; 21:50:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • oguztatli O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun. Bol bereketli kazançlar diliyorum.

    Bahsetmiş olduğunuz şartlarda ön tarafı cam olduğu için 24000 Btu kapasite tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

    Max. bütçeniz nedir acaba?

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. AUX markasının üretimidir. Çin pazarında alt sınıfta yer alan bir markadır. Bu nedenle ben şahsen tavsiye etmiyorum.
    5000 RAC'nin R32 gazlı olanını tavsiye edebilirim. R410A gazlı olanı da var,bu eski nesildir.

    Fiyatlar maalesef uçtu. Bir seneden az zaman önce bu fiyatlara orta - üst segment klimalar alınıyordu.

    Alternatif olarak f/p ürünü olan Kaira DTXR cihazlara bakmanızı tavsiye ederim. Bosch 5000 RAC R32 de gayet iyi bir tercihtir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkoteam D kullanıcısına yanıt

    yıllarca adana da sigma kullandım.ev güneydi bir şikayetim olmadı . 2016 da 1500 liraya almıştım 12bin btu du yanılmıyorsam.

  • hocam merhabalar, tüm bilgiler için çok teşekkürler. fiyatlara rağmen mecbur bir klima alacağım. yer adana gece uyurken 8-9 saat çalışacak şekilde bir klima öneriniz var mı acaba. alan küçük eski klima 9luk yeterliydi. daikinin bu duruma bir model öneriniz var mıdır? diğer markalardan da önerilere açığım. çok sorun çıkartmayan, adana sıcağında uzun saate dayanıklı daikindir diye onu sordum, en makul model öneriniz nedir, tekrardan çok sağolun hocam @klima5505




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peraltajake -- 29 Mayıs 2022; 22:10:13 >
  • teşekkürler hocam; kaira yada bosch ama f/p olarak kaira. bosch bayileri artık 3000i modelini bayilerde bulamazsınız dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugra_celebi78 B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Faydalı olmasına çok sevindim.

    Bana sorarsanız Kaira daha ucuz fiyata daha iyi bir cihaz Aslında onu f/p ürünü yapan kriter de tam olarak bu.

    Bu bağlamda bütçenize uygun olacak şekilde Kaira'yı tavsiye edebilirim.

    Alternatif olarak bölgenizde servisi yaygın ise E.C.A Syplos ESA1324A100 kodlu cihazı tavsiye edebilirim. Servisi yaygın değilse risk almadan Kaira'yı tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sağ olun.

    Şahsen benim görüşüm de aynı yönde. Tesisat klima için uygun olmasa o kısmına karışılmasın ama tesisat müsaitse bağlantının yapılması çok daha iyi olurdu. Elektrik işçilik ve malzeme fiyatları da maalesef çok arttı. Montaj ücretsiz diyoruz ancak elektrik işçilik ve malzeme masrafı çıkıyor. Pek de ücretsiz olamıyor. Tek farkı ücreti servis almıyor,elektrikçi alıyor.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Heimdall.. kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Her zamanki gibi ayarda çalıştırıp bu sorunu yaşadıysanız ;

    1-Dış ünite çalışıyor muydu?
    2-Cihaz herhangi bir hata kodu veriyor mu?

    Wind-Free cihazlarda gaz kaçağı arızası ile karşılaşma risk oranı yüksektir. Servisin tespitini de vakti gelince aktarırsanız memnun olurum. Kompresör vb. parçalarda sorun olsa cihaz hata kodu verirdi. İncelemeden ne desem tahmini olur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peraltajake P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Rica ederim. Sağ olun.

    Daikin'de asgari olarak tercih edilmesi gereken Model Shira Eco'dur. Sensira da alınabilir ama Adana sıcağında Shira Eco daha iyi olur. Eğer bütçenize uygunsa 12000 de alabilirsiniz. Günümüz cihazlarında 9 ile 12 arasında teknik açıdan çok bir fark yok. Faydası olur,zararı olmaz.

    Mitsubishi Electric düşünürseniz HaRe veya Enviro serisini tavsiye edebilirim. Şu an kampanyası var. Enviro öncelikli tavsiyemdir.

    Bu cihazlar bahsettiğiniz şartlara dayanabilecek örneklerdir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Evet, 3000i'yi bayilerde bulmak çok zor. İnternetten alacaksanız tavsiye edebilirim. Bayilerde bulabileceğiniz şekilde ise Bosch Breeze veya Siemens Cool Fresh serileri tercih edilebilir. F/p seçeneği olarak Kaira yine geçerlidir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Peki 24000btu mu yoksa 18000btu mu. Ben 24000 düşünüyordum fakat bir arkadaş 18000btu nün bile hayli hayli yeteceğini söyledi. Sizce hangisi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25802581258225832584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.