|
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2377. sayfa)

-
-
Merhaba mersinde oturan bir arkadaşım greeden fairy 18lik modelini alacakmış. Nasıldır bir sakıncası varmıdır önerir misiniz 7 civarına alacakmış. Yorumlarınız için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Karqasa
Maksimum 35-40 m2 arası hocamMerhaba hocam.
Binanızda yalıtım var ise 18000 Btu yeterli olacaktır.
Bütçenize uygun olacak şekilde ;
-Samsung AR35
-Viessmann Dynamic
-Arçelik 18325
marka modellerini tavsiye edebilirim.
Viessmann'ın fiyatı bir miktar daha yukarıda. Eğer bütçenizi artırma imkanınız varsa tercih edilebilir bir cihazdır.
Arçelik servis yaygınlığı açısından faydalıdır. Isıtma ağırlıklı olduğu için listenin sonuna ekledim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: sonbaharrr
Merhaba mersinde oturan bir arkadaşım greeden fairy 18lik modelini alacakmış. Nasıldır bir sakıncası varmıdır önerir misiniz 7 civarına alacakmış. Yorumlarınız için teşekkürler.Merhaba hocam.
Arkadaşınız için Gree üretim için bir de Sigma Plus INVDMG serisine bakmasını tavsiye ederim. Ek özellikler önemli değil ise daha uygun fiyata alınma imkanı vardır.
Diğer türlü Gree Fairy tercih edilebilir. Fiyat konusunda bayiden fiyat aldıysa fiyat konusunu görüşmesini tavsiye ederim. Ne kadar uyguna alırsa o kadar kârdır.
Saygılarımla...
-
Arçelik olursa internet sitesi üzerinden %30 indirimim var
5.779 TL şuan ki fiyatı bana 4000 filan geliyor sizce bu fiyatta lider olur mu
Ama ısıtma yok demişsiniz kafam karıştı -
Merhabalar benimde 18000btu klima arıyorum ama siyah veya gri olmak zorunda dekor açısından Samsung ar35 siyah veya gri yok mu? Ya da öneriniz var mı 6000 civarına -
quote:
Orijinalden alıntı: Karqasa
Arçelik olursa internet sitesi üzerinden %30 indirimim var
5.779 TL şuan ki fiyatı bana 4000 filan geliyor sizce bu fiyatta lider olur mu
Ama ısıtma yok demişsiniz kafam karıştıMerhaba.
Bu denli bir fiyat farkında çok iyi bir tercih olur. Arçelik,soğutma ağırlıklı kullanımlarda daha avantajlı. Isıtmaz diyemeyiz,ısıtma için de kullanılabilir. Bu indirim olmasaydı ilk alternatiflere bakmanızı tavsiye ederdim. Ancak indirim sonucu bu fiyata alabiliyorsanız Arçelik gayet güzel olur.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: mbkaynar
Merhabalar benimde 18000btu klima arıyorum ama siyah veya gri olmak zorunda dekor açısından Samsung ar35 siyah veya gri yok mu? Ya da öneriniz var mı 6000 civarınaMerhabalar.
Maalesef Samsung AR35'de gri renk yok.
Renk konusunda bütçenize uygun olarak Arçelik/Beko'yu tavsiye edebilirim. Tam siyah olup uygun fiyatlı olarak Arçelik 18560 Prosmart Mirror serisi örnek gösterilebilir.
Gri için ise Arçelik 18565 "Silver" Prosmart serisini tavsiye edebilirim.
Toshiba Shorai'nin Siyah renk modeli gibi,Mitsubishi Electric Kirigamine Zen gibi alternatifler de mevcut ancak fiyat seviyesi daha da yukarılara çıkıyor. 10.000TL+ civarlarına yükselebiliyor.
6000TL civarı için Arçelik tercih edilebilir. Siyah olan cihazda ön panel camlıdır.
Saygılarımla...
-
Hocam saygılar. Mevcutta kullandığım Vestel Bioplus 12+12 multisplit klimayı yeni ev dekoruna göre değiştirmeyi planlıyorum. Yeniden keşif de yaptırdım. Salon için (25 metrekare, kuzeybatı cephe, yalıtımlı ve ara kat) 12000 BTU iç oda için (18.5 metrekare) 7000 veya 9000 BTU uygun olur dendi. Sadece soğutma amaçlı ve yazın 3-4 ay kadar kullanılacak cihazlar.
Yeni dekorasyona göre köşeli bir tasarım ve mümkünse siyah olmasını istiyorum açıkçası. Bu talebime uyan multi split sistem araştırdım ancak denk gelemedim (önerilerinize açığım). O nedenle 2 ayrı mono spilt alıp dış üniteleri üst üste yerleştirme yoluna gideceğim sanırım. Krigamine zen serisi çok şık ancak çok pahalı. Arçelik 12560 / Beko 51260 modellerine yöneleyim dedim. Ancak sizden okuduğum kadarıyla Arçelik 12660 modelini daha başarılı buluyorsunuz ve ekseriyetle onu öneriyorsunuz.
Sizce benim tasarım ve kullanım planıma göre hangisi uygun olur ya da sizin önerebileceğiniz başka bir marka model olabilir mi?
Özellikle iç odada kullanılacak olan 9000 BTU klima sadece yazın, soğutma amaçlı ve günde toplamda 2-3 saat maksimum çalışacağından sessiz olması dışında istediğim hiçbir ek özellik yoktur. En baz modeller işimi görür diye düşünüyorum.
Sorum vesilesi ile de hemen her soruya sabırla ve ayrıntı ile cevap verdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum, çok faydalı şeyler öğrendim kendi adıma.
-
Klima alicaz fakat hiç anlamıyoruz arkadaşlar. Bu duvar tipi klimalarda illa balkonda büyük ayrı bir ek makine daha mı oluyor ? Sadece klimanın kendi sistemi yokmu -
hocam klima satın alacağım. kararsız kaldım. Alarko Flair klima ile Samsung Wind-Free Premium AR18TSFCAWK/SK klima fiyatları neredeyse birbirine aynı. Fiyata bakmazsızın hangi klimayı tercih etmeliyim? hangi klima daha iyi? . sorum bu windfree özelliği alarko flairde olmayan bir özellik mi? eksikliğini çok mu hissederim? yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: drolguHocam saygılar. Mevcutta kullandığım Vestel Bioplus 12+12 multisplit klimayı yeni ev dekoruna göre değiştirmeyi planlıyorum. Yeniden keşif de yaptırdım. Salon için (25 metrekare, kuzeybatı cephe, yalıtımlı ve ara kat) 12000 BTU iç oda için (18.5 metrekare) 7000 veya 9000 BTU uygun olur dendi. Sadece soğutma amaçlı ve yazın 3-4 ay kadar kullanılacak cihazlar.
Yeni dekorasyona göre köşeli bir tasarım ve mümkünse siyah olmasını istiyorum açıkçası. Bu talebime uyan multi split sistem araştırdım ancak denk gelemedim (önerilerinize açığım). O nedenle 2 ayrı mono spilt alıp dış üniteleri üst üste yerleştirme yoluna gideceğim sanırım. Krigamine zen serisi çok şık ancak çok pahalı. Arçelik 12560 / Beko 51260 modellerine yöneleyim dedim. Ancak sizden okuduğum kadarıyla Arçelik 12660 modelini daha başarılı buluyorsunuz ve ekseriyetle onu öneriyorsunuz.
Sizce benim tasarım ve kullanım planıma göre hangisi uygun olur ya da sizin önerebileceğiniz başka bir marka model olabilir mi?
Özellikle iç odada kullanılacak olan 9000 BTU klima sadece yazın, soğutma amaçlı ve günde toplamda 2-3 saat maksimum çalışacağından sessiz olması dışında istediğim hiçbir ek özellik yoktur. En baz modeller işimi görür diye düşünüyorum.
Sorum vesilesi ile de hemen her soruya sabırla ve ayrıntı ile cevap verdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum, çok faydalı şeyler öğrendim kendi adıma.
Merhabalar hocam.
Öncelikle 12660 serisi,sadece 12000 Btu olarak üretilmiş bir cihazdır. Bu cihazı 12000 Btu cihaz arayan forumdaşlarımıza çokça tavsiye etmemin sebebi ise diğer 12325,12560,12565 kodlu serilerden üstün olmasıdır.
Cihaz 12000 Btu ancak performans değerleri diğer 12000'liklerden daha yüksek.
9,1 SEER ve 5,1 SCOP değerine sahip bir cihazdır. Fiziksel olarak da çok doludur. Dış ünitesi 24000'lik cihazların dış ünitesi kadar.
Yani dış ünite kondanser yüzey alanı,dış ünite fan çapı ve gücüyle birlikte iç ünite boyu da daha dolgun durumda. Kompresörü gayet güçlü bir cihaz.
Bu nedenle tabi fiyatta da ister istemez artış oluyor. Arçelik'in en üst modeli konumunda olan bir cihazdır. Japon cihazların fiyatları malum.
12000 Btu arayıp da nispeten uygun fiyatlı yüksek performanslı bir cihaz için 12660 iyi bir tercihtir.
Diğer modelleri ise daha çok,normal diyebileceğimiz bir verim sınıfına sahip.
Benim tavsiyem Arçelik'in multi sistemi için bir fiyat görüşmesi yapmanız yönünde olurdu. 12560 - 09560 kodlu cihazlar multi split iç ünitelere bağlanabilir şekilde de üretilmektedir.
Yani siyah renk iç üniteleri tercih edip multi dış üniteye bağlatabilirsiniz. Multi sistemde modelin pek önemi kalmıyor. Çünkü performansa etki eden unsur dış ünitedir. Multi sistemde iç ünite modeli ne olursa olsun dış ünite aynı olacağı için pek bir fark olmuyor.
Her ne kadar 12660 güzel bir model olsa da dekorunuza uyumlu olması adına,multi tercih etme imkanınız da olacaksa 560 kodlu siyah iç üniteleri tavsiye edebilirim.
Soğutma ağırlıklı kullanımınız ve çok sık olmayan bir çalışma süresi söz konusu olduğu için 12660 yerine diğer modellerini tercih etmenizde sakınca olmayacaktır.
12660 evet,performans açısından daha üstün bir cihazdır. Ancak 560 kodlu cihazı dekoratif açıdan uyumlu olması sebebiyle tercih edecek olursanız,yanlış bir tercih olmaz.
Performans odaklı bakarsak 12660 daha iyi olacaktır.
Bu kısımda kişisel tercihinize göre karar vermenizi tavsiye ederim. Performans odaklı bir tercih olacaksa 12660,dekoratif ağırlıklı bir tercih olacaksa 560 kodlu cihazları tavsiye edebilirim. Yoğun bir kullanımınız olmadığı için ve soğutma ağırlıklı olduğu için faturada çok büyük bir fark oluşturmayacaktır.
9000 Btu cihazınız için de iki cihaz da aynı olsun derseniz,12'lik olanı siyah tercih ederseniz 9'luk olan cihazı da siyah tercih etmenizi tavsiye ederim.
Farklı olması önemli değil,9'luk cihaz en sade model olsa da olur derseniz 09325 bu mekânınız için uygun bir tercih olabilir.
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim,sağ olun var olun. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrCaner
Klima alicaz fakat hiç anlamıyoruz arkadaşlar. Bu duvar tipi klimalarda illa balkonda büyük ayrı bir ek makine daha mı oluyor ? Sadece klimanın kendi sistemi yokmuMerhaba.
Duvar tipi ve diğer "split" klimalarda 2 ayrı ünite bulunur.
Bir iç ünite ve bir dış ünite bulunmak durumundadır. Cihazın kapasitesine göre dış ünite boyutu da değişecektir.
Klima,en temel anlatımla iç ortamdan emdiği ısıyı dış ortama aktararak soğutma sağlayan bir iklimlendirme elemanıdır.
Ters Çevrim yoluyla aynı şekilde dış ortamdan emdiği ısıyı iç ortama aktararak ısıtma sağlayabilir.
Bunların gerçekleşebilmesi için iki ayrı ortamda (iç ve dış) bulunup iki ayrı ortamın havasıyla temas halinde olan ünitelere ihtiyaç duyulur.
İç ve dış ünite arasında,ısı transferini sağlayan ve sistemde devirdaim eden soğutucu akışkanı taşıyan 2 adet boru bulunur. İç ve dış ünite bu borular ile birbirine irtibatlanmış olur.
Dış ünitesi olmayan,daha doğrusu dış ünitesi de içinde bulunan portatif klimalar mevcuttur.
Ancak,duvar tipi klimalar kadar verimli değildir ve ismi kadar portatif/taşınabilir değildir. Bu nedenle verdiğiniz paraya değecek bir sonuç elde edebilmek için duvar tipi klima tercih etmeniz uygun olacaktır. Duvar tipi klima tercih etmeniz halinde bir iç mekân ünitesi(iç ünite) ve bir dış mekân ünitesi (dış ünite,halk tabiriyle motor) bulunmak zorundadır.
Buzdolaplarında benzerini gördüğümüz kompresör (buzdolabının arkasındaki siyah renkli motor),klima içerisinde bulunan haliyle dış ünitenin içindedir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ademyildiz07hocam klima satın alacağım. kararsız kaldım. Alarko Flair klima ile Samsung Wind-Free Premium AR18TSFCAWK/SK klima fiyatları neredeyse birbirine aynı. Fiyata bakmazsızın hangi klimayı tercih etmeliyim? hangi klima daha iyi? . sorum bu windfree özelliği alarko flairde olmayan bir özellik mi? eksikliğini çok mu hissederim? yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba hocam.
Şahsen Samsung'un kendi üretimi olan modellerini tavsiye etmemekteyim. Samsung,üretim maliyetini düşürmek adına dış ünitede bulunan petekleri (kondanseri) alüminyumdan imal etmektedir.
Bu ürünün normali bakırdır. Ancak alüminyum daha ucuz olduğu için,üretim maliyetini azaltmak adına alüminyum kullanmaktadırlar. Tabi bu üretim kalitesini de düşürmektedir.
Alüminyum,dış ortam şartlarına bakır kadar dayanıklı değildir. Üstelik bu söz konusu borunun içinden geçen soğutucu akışkan,alüminyumu aşındırmaktadır. (Özellikle R22 adlı HCFC soğutucu akışkan daha çok aşındırıcı özelliğe sahiptir). Günümüzde kullanılan R410A ve R32 soğutucu akışkanlı cihazlar için de aynı risk söz konusudur. Nitekim alüminyum kondanserli cihazlarda kısa zamanda gaz kaçağı şikayetleri meydana gelmektedir.
Vakti zamanında Arçelik,Beko vb. markalar ile hiç yakıştırmasak da Sharp gibi Japon menşeili markalar da bu hataya düşmüş durumdaydı.
Bahsetmiş olduğum şikayetlerden sonra bu markalar bakır kondanser kullanımına geri döndü. Çünkü garanti kapsamında çıkan arızalar sonucunda son çare alüminyum olan kondanser,bakır olan yedek parça ile değişiyordu. Bu nedenle terk edildi. Samsung hala devam ediyor.
Bu nedenle Samsung'un bu modellerinden uzak durmanızı tavsiye ederim.
Wind-Free özelliği,yeni bir teknoloji olmamasıyla beraber normalde endüstriyel sistemlerde kullanılan bir serinletme yöntemidir. Ancak bunun da bir usulü vardır.
Kanallı tip klima sistemlerinde de bu sistem mevcuttur.
Hava akımının istenmediği mekânlarda veya tavan yüksekliğinin çok fazla olduğu,normal hava sirkülasyonu ile ortamda bulunan insanların değil,mekânın aktif olmayan bölümlerinin boş yere soğutulmuş olacağı yerlerde(havalimanlarının iç kısmı gibi) Wind-Free adlı özelliği sunan "Deplasmanlı Difüzör"ler kullanılmaktadır. (Videodaki duman,havanın ortama nasıl yayıldığını göstermek amaçlı basılmıştır).
Wind-Free özelliği de bu mantığa dayanmaktadır. Ancak uygulama duvar tipi klima üzerine yapıldığında uyumsuzluk başlar. Videoda olduğu gibi,aynı mantıkla iklimlendirme ve soğutma yapabilen sistemler,mekânda bulunan kişilere yakın konumlandırılmıştır. Çünkü burada hava yerine direkt ortamda bulunan insanların serinletilmesi,soğutulan havanın ortam havasını tamamen soğutarak değil de direkt insanlara gönderilmesi amaçlanmıştır.
Çok yüksek tavanlı mekânlarda da aynı şekilde ortamda bulunan metreküplerce havayı soğutmak yerine sadece insan nüfusunun bulunduğu alanın soğutulması amaçlanarak bu sistem uygulanır.
Bu sistemi duvar tipi klimaya uygulayan markalar,muhakkak bunu bir hesaba dayandırıp ortaya çıkarmışlardır. Ancak bu uygulama ile,klimanın çalışması sonucu meydana gelen sirkülasyon,rüzgarın verdiği rahatsızlık olmadan aynı soğutmanın elde edilmesi mümkün değildir.
Klimanın altında oturan kişilere faydalı olabilir. Ancak diğer türlü mekânın bu yöntemle iklimlendirilmesi mümkün değildir. Soğuk hava ağırdır. Üfleme ağzından çıktığı anda zemine çökecektir. Bu nedenle iç ünite fanının üfleme yapıp havayı uzak noktaya kadar itmesi ile elde edilen iklimlendirme,rüzgarsız serinletme ile sağlanamayacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhabalar, çalıştığım dükkanımdaki bosch klimam bozuldu kompresör arızası verdi ve 10 seneden fazla olduğundan yedek parçasını bulmakta pek mümkün değil. açıkçası vestelden sonra bosch ta 10 sene boyunca hiç sorun yaşamadım desem yeridir. şimdi tekrar klima alma aşamasındayım gönül mitsubisihi daikin toshiba filan ister ama onlarda baktığım klimaların iki katı fiyatıdır. o yüzden birini 10 sene daha kullanıp değiştirmek daha mantıklı geliyor. bosch d1zmI24100 modeline bakıyorum çünkü çok uzun süre bana iyi hizmet verdi. birde Airfel LTXN71 modeli var fiyatları arasında 500 tl kadar airfel daha ucuz. 6-7 bin civarına öneriniz var mıdır? yoksa airfel boschtan daha iyi olabilir mi?
mesajları okuyunca Samsung AR24TXHQASI/SK AR35 A++ 24000 modelide yakın fiyatlarda ve Sigma SGM24INVDMR Comfort Serisi A++ Enerji Sınıfı 24.000 BTU/h ise 9000bin tl samsung yerine sigmaya 3 bintl fark verilir mi?
Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prozium77 -- 7 Aralık 2020; 18:20:20 >
-
Öncelikle merhaba konu sahibini cidden tebrik ediyorum çok güzel ilgilenmiş herkesin sorusuna cevap vermiş.
Sorum şu klimalardan hiç anlamıyorum. Dedem kendi evinde yalnız yaşıyor ve çok yaşlı olduğundan sadece elektrikli soba kullanıyor. Ben kendisine klima almayı düşünüyorum, evinde Montalama var özellikle sadece ısıtma için olmasını istiyorum klimanın. Dedem zamanının yüzde 95ini oturma odasında geçiriyor. Odası 15m2 burayı güzelce sorunsuz ısıtabilecek uygun fiyatta f/p bir ürün tavsiye edebilir misiniz . (Max 4bin TL)
Şimdiden çok teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Merhaba hocam.
Şahsen Samsung'un kendi üretimi olan modellerini tavsiye etmemekteyim. Samsung,üretim maliyetini düşürmek adına dış ünitede bulunan petekleri (kondanseri) alüminyumdan imal etmektedir.
Bu ürünün normali bakırdır. Ancak alüminyum daha ucuz olduğu için,üretim maliyetini azaltmak adına alüminyum kullanmaktadırlar. Tabi bu üretim kalitesini de düşürmektedir.
Alüminyum,dış ortam şartlarına bakır kadar dayanıklı değildir. Üstelik bu söz konusu borunun içinden geçen soğutucu akışkan,alüminyumu aşındırmaktadır. (Özellikle R22 adlı HCFC soğutucu akışkan daha çok aşındırıcı özelliğe sahiptir). Günümüzde kullanılan R410A ve R32 soğutucu akışkanlı cihazlar için de aynı risk söz konusudur. Nitekim alüminyum kondanserli cihazlarda kısa zamanda gaz kaçağı şikayetleri meydana gelmektedir.
Vakti zamanında Arçelik,Beko vb. markalar ile hiç yakıştırmasak da Sharp gibi Japon menşeili markalar da bu hataya düşmüş durumdaydı.
Bahsetmiş olduğum şikayetlerden sonra bu markalar bakır kondanser kullanımına geri döndü. Çünkü garanti kapsamında çıkan arızalar sonucunda son çare alüminyum olan kondanser,bakır olan yedek parça ile değişiyordu. Bu nedenle terk edildi. Samsung hala devam ediyor.
Bu nedenle Samsung'un bu modellerinden uzak durmanızı tavsiye ederim.
Wind-Free özelliği,yeni bir teknoloji olmamasıyla beraber normalde endüstriyel sistemlerde kullanılan bir serinletme yöntemidir. Ancak bunun da bir usulü vardır.
Kanallı tip klima sistemlerinde de bu sistem mevcuttur.
Hava akımının istenmediği mekânlarda veya tavan yüksekliğinin çok fazla olduğu,normal hava sirkülasyonu ile ortamda bulunan insanların değil,mekânın aktif olmayan bölümlerinin boş yere soğutulmuş olacağı yerlerde(havalimanlarının iç kısmı gibi) Wind-Free adlı özelliği sunan "Deplasmanlı Difüzör"ler kullanılmaktadır. (Videodaki duman,havanın ortama nasıl yayıldığını göstermek amaçlı basılmıştır).
Wind-Free özelliği de bu mantığa dayanmaktadır. Ancak uygulama duvar tipi klima üzerine yapıldığında uyumsuzluk başlar. Videoda olduğu gibi,aynı mantıkla iklimlendirme ve soğutma yapabilen sistemler,mekânda bulunan kişilere yakın konumlandırılmıştır. Çünkü burada hava yerine direkt ortamda bulunan insanların serinletilmesi,soğutulan havanın ortam havasını tamamen soğutarak değil de direkt insanlara gönderilmesi amaçlanmıştır.
Çok yüksek tavanlı mekânlarda da aynı şekilde ortamda bulunan metreküplerce havayı soğutmak yerine sadece insan nüfusunun bulunduğu alanın soğutulması amaçlanarak bu sistem uygulanır.
Bu sistemi duvar tipi klimaya uygulayan markalar,muhakkak bunu bir hesaba dayandırıp ortaya çıkarmışlardır. Ancak bu uygulama ile,klimanın çalışması sonucu meydana gelen sirkülasyon,rüzgarın verdiği rahatsızlık olmadan aynı soğutmanın elde edilmesi mümkün değildir.
Klimanın altında oturan kişilere faydalı olabilir. Ancak diğer türlü mekânın bu yöntemle iklimlendirilmesi mümkün değildir. Soğuk hava ağırdır. Üfleme ağzından çıktığı anda zemine çökecektir. Bu nedenle iç ünite fanının üfleme yapıp havayı uzak noktaya kadar itmesi ile elde edilen iklimlendirme,rüzgarsız serinletme ile sağlanamayacaktır.
Saygılarımla...
Alıntıları GösterPeki hocam kafamı karıştıran bir soru var. Samsung ar35 dış ünite bakır ama ECA SPYLOS Samsungdan daha iyi diyorsunuz sanırım. Eca syplosun Samsung ar35'e göre artıları nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: prozium77Merhabalar, çalıştığım dükkanımdaki bosch klimam bozuldu kompresör arızası verdi ve 10 seneden fazla olduğundan yedek parçasını bulmakta pek mümkün değil. açıkçası vestelden sonra bosch ta 10 sene boyunca hiç sorun yaşamadım desem yeridir. şimdi tekrar klima alma aşamasındayım gönül mitsubisihi daikin toshiba filan ister ama onlarda baktığım klimaların iki katı fiyatıdır. o yüzden birini 10 sene daha kullanıp değiştirmek daha mantıklı geliyor. bosch d1zmI24100 modeline bakıyorum çünkü çok uzun süre bana iyi hizmet verdi. birde Airfel LTXN71 modeli var fiyatları arasında 500 tl kadar airfel daha ucuz. 6-7 bin civarına öneriniz var mıdır? yoksa airfel boschtan daha iyi olabilir mi?
mesajları okuyunca Samsung AR24TXHQASI/SK AR35 A++ 24000 modelide yakın fiyatlarda ve Sigma SGM24INVDMR Comfort Serisi A++ Enerji Sınıfı 24.000 BTU/h ise 9000bin tl samsung yerine sigmaya 3 bintl fark verilir mi?
Teşekkürler.
Merhabalar.
Cihazınızın mevcut kompresörü yerine başka bir kompresör takılabilir. Ancak şahsen tavsiye etmem. Kompresör yenilense bile diğer bileşenleri eski. İlerleyen zaman diliminde başka kısımlardan da arıza verebilir.
Kompresör,klima sistemindeki en sağlam parçadır. Acaba bir kondansatör arızası mı var da kompresör kalkış yapamıyor ?
Tam olarak arıza ve tespit sonucu nasıl gerçekleşti ? Bu kısım için detay verebilir misiniz? En azından kompresörün arızalı olduğundan emin olalım.
Airfel LTXN ile Bosch aynı seviyededir. Bosch,klimalarını kendi üretmiyor. Bosch ve Airfel klimalar Midea tarafından üretiliyor.
500TL fark için cihaz açısından bir kazancınız olmayacaktır. Ancak önceki cihazın Bosch olması sebebiyle Bosch'a daha yatkın durumdaysanız Bosch'u tavsiye edebilirim.
Samsung AR35 ise Samsung'un kendi ürettiği cihazların yanı sıra 2020 yılında yine Midea'ya ürettirdiği bir modeldir.
Yani Airfel,Bosch ve Samsung'un AR35 ve 5000H serileri üretici bakımından Midea markasında buluşmaktadır.
Samsung AR35'in farkı , R32 soğutucu akışkanlı olmasıdır. Bu açıdan daha günceldir. Airfel ve Bosch'un cihazları R410A soğutucu akışkanlıdır. R410A da halen tercih edilebilir,R410A soğutucu akışkanlı cihaz tercih edilebilir. Ancak bu 3 cihaz arasında tercih yapmanız gerekirse Samsung AR35 güncel olan tarafıyla bir tık daha avantajlıdır.
Sigma INVDMR serisi ise verim açısından söz konusu 3 cihaz ile aynı durumdadır. 3000TL farka değecek bir üstünlüğü yoktur.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: cosmosavi
Öncelikle merhaba konu sahibini cidden tebrik ediyorum çok güzel ilgilenmiş herkesin sorusuna cevap vermiş.
Sorum şu klimalardan hiç anlamıyorum. Dedem kendi evinde yalnız yaşıyor ve çok yaşlı olduğundan sadece elektrikli soba kullanıyor. Ben kendisine klima almayı düşünüyorum, evinde Montalama var özellikle sadece ısıtma için olmasını istiyorum klimanın. Dedem zamanının yüzde 95ini oturma odasında geçiriyor. Odası 15m2 burayı güzelce sorunsuz ısıtabilecek uygun fiyatta f/p bir ürün tavsiye edebilir misiniz . (Max 4bin TL)
Şimdiden çok teşekkürler.Merhaba. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...
Dedenize uzun ömürler diliyorum.
Bütçenize uygun olacak şekilde ;
Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise (bunun için çevrenizde ufak bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim) E.C.A Syplos R32 gazlı seriyi tavsiye edebilirim. 15m^2 alanınız için 9000 Btu yeterlidir. Ancak 12000 Btu olanı da bütçenizi aşmıyor. 9 ile 12000 arasında çok bir fark olmadığı için 12000 Btu tercih edebilirsiniz.
Alternatif olarak Samsung AR35 serisini tavsiye edebilirim. Bu cihaz servis açısından daha avantajlı. Kapasite konusunda bu cihaz için de aynı yorumu yapabiliriz. 12000 Btu tercih edebilirsiniz.
Servis yaygınlığı açısından avantajı ile Arçelik 12325 Ekolojik serisini de ekleyebiliriz. Bu cihaz da 12000 Btu'dur.
Listedeki sıraya göre tercih sıralaması yapmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ademyildiz07Peki hocam kafamı karıştıran bir soru var. Samsung ar35 dış ünite bakır ama ECA SPYLOS Samsungdan daha iyi diyorsunuz sanırım. Eca syplosun Samsung ar35'e göre artıları nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntıları GösterMerhaba hocam.
İki cihaz sınıf olarak aynı seviyedeler. E.C.A ve Samsung "AR35" modellerinde bakır dış ünite kondanseri kullanılır.
E.C.A'nın tek artısı,kompresörü az bir farkla daha güçlüdür.
Ancak cihaz ile birlikte servis durumu çok önemlidir. Bir o kadar da kurulum önemlidir. Kötü bir montaj/kurulum cihaza yazık eder. Böylesi risklere karşı işin boyutu büyürse firma başka servis yönlendirebiliyor. Bu nedenle markayı tercih ederken bölgenize yakın konumda birden fazla servisi olması avantajlı olacaktır.
E.C.A'nın servisi ülke genelinde diğer markalara nazaran daha az yaygın. Bunu gözeterek E.C.A tercih edilecekse düşünülmelidir.
Aksi hallerde Samsung AR35 daha iyi bir alternatif olur.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X