Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.942
Cevap
962
Favori
4.900.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23762377237823792380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam.

İki cihaz sınıf olarak aynı seviyedeler. E.C.A ve Samsung "AR35" modellerinde bakır dış ünite kondanseri kullanılır.

E.C.A'nın tek artısı,kompresörü az bir farkla daha güçlüdür.

Ancak cihaz ile birlikte servis durumu çok önemlidir. Bir o kadar da kurulum önemlidir. Kötü bir montaj/kurulum cihaza yazık eder. Böylesi risklere karşı işin boyutu büyürse firma başka servis yönlendirebiliyor. Bu nedenle markayı tercih ederken bölgenize yakın konumda birden fazla servisi olması avantajlı olacaktır.

E.C.A'nın servisi ülke genelinde diğer markalara nazaran daha az yaygın. Bunu gözeterek E.C.A tercih edilecekse düşünülmelidir.

Aksi hallerde Samsung AR35 daha iyi bir alternatif olur.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster

Yorumlarınız için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klima5505 kullanıcısına yanıt

öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkürler. ben de tamiratın başında durdum önce kondansatörü değiştirdiler( kapasitör) olmadı sonra usta bakarken kompresörün giriş kısımnda kabloların yanmış olduğunu gördü onları değiştirdi girişlerini diş fırçası ile temizledi kontak olmasın diye fakat kompresör her devreye girişinde sigortaları attırdı inanılmaz bir ark çıkarttı üç kez denediler üçünde de olmadı. eski cihaz olduğundan kompresörde bulamadılar. başka kompresörle de verim alamazsınız dediler. ancak aynısında bir dış ünite buluna bilir ki oda pek mümkün değil dediler. Şu durumda öneriniz nedir? samsung tercihi öne çıktı bende arçelik filanda yazılmış ama biraz ön yargım var açıkçası vestel klimadan sonra. samsungun gaz konusunda yeni olması da avantaj.. başka bir alternatif varsa değerlendirebilirim. istanbulda olduğumdan servis problem olmayacağını düşünüyorum.

tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ademyildiz07

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Alıntıları Göster

Hocam Samsung ar35 ile Samsung ar9500 arasında ne gibi bir fark var? 18000lik Ar9500 modeli, ar35 modeline göre 600 TL daha ucuz. Hangisini tercih etmeliyim??

• Vestel FLORA DOĞA MULTİ INVERTER PLUS 9+9+12 Klima

tavsiye eder misiniz ? 10+10+14 metrekare üç oda.

Edindiğim bilgiler üzerine 6.500₺'ye LG Dual Plus 24.000 BTU aldım, birkaç saat önce elime ulaştı Horoz Lojistik ile.
    Montaj talebini de gerçekleştirdim whatsapp destek hattı üzerinden. Servisten telefon gelmesini bekliyorum artık.

Kurulum ve faturayı da görebilmek adına 1 aylık bir kullanımdan sonra tekrar yorum yapacağım, benim de belki bir faydam dokunur.
    Tam da bu yorumu yazarken elektrik faturam maille geldi, güzel oldu. Bakalım birkaç gün ufo yakmadan durabilirsek sonuç daha net olacaktır =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: prozium77

öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkürler. ben de tamiratın başında durdum önce kondansatörü değiştirdiler( kapasitör) olmadı sonra usta bakarken kompresörün giriş kısımnda kabloların yanmış olduğunu gördü onları değiştirdi girişlerini diş fırçası ile temizledi kontak olmasın diye fakat kompresör her devreye girişinde sigortaları attırdı inanılmaz bir ark çıkarttı üç kez denediler üçünde de olmadı. eski cihaz olduğundan kompresörde bulamadılar. başka kompresörle de verim alamazsınız dediler. ancak aynısında bir dış ünite buluna bilir ki oda pek mümkün değil dediler. Şu durumda öneriniz nedir? samsung tercihi öne çıktı bende arçelik filanda yazılmış ama biraz ön yargım var açıkçası vestel klimadan sonra. samsungun gaz konusunda yeni olması da avantaj.. başka bir alternatif varsa değerlendirebilirim. istanbulda olduğumdan servis problem olmayacağını düşünüyorum.

tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim.

Bahsetmiş olduğunuz duruma göre evet,kompresör kesin olarak ömrünü yitirmiş. Bazen servisler kapasitör arızasını müşteriye kompresör arızası gibi yansıtıp kapasitör değiştirerek kompresör parası alabiliyorlar...

Bu aşamada Samsung AR35 serisini tavsiye edebilirim. Alternatif olarak ise yine R32 Soğutucu akışkanlı olarak E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim.

E.C.A'nın hem R410A hem de R32'li olanları mevcut.

Model kodu ESA12 ile başlayanlar R410A , ESA13 ile başlayanlar R32'lidir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ademyildiz07

Hocam Samsung ar35 ile Samsung ar9500 arasında ne gibi bir fark var? 18000lik Ar9500 modeli, ar35 modeline göre 600 TL daha ucuz. Hangisini tercih etmeliyim??

Alıntıları Göster

Merhaba hocam.

AR9500 modeli,Samsung'un kendi ürettiği modellerinden biridir. Şahsen tavsiye etmemekteyim. Alüminyum kondanserli dayanıksız bir cihazdır. Bu nedenle Samsung özelinde AR35'i tavsiye etmekteyim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: keremgokturk

Vestel FLORA DOĞA MULTİ INVERTER PLUS 9+9+12 Klima

tavsiye eder misiniz ? 10+10+14 metrekare üç oda.

Merhaba.

Kaç TL fiyat aldınız ?

İmkanınız varsa bir de aynı kapasiteler için Arçelik'ten fiyat almanızı tavsiye ederim.

Evinizin yalıtımı var ise veya yalıtım değeri çok kötü değilse,ara katta bulunuyorsanız 14m^2 alan için de 9000 tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: GufyRika

Edindiğim bilgiler üzerine 6.500₺'ye LG Dual Plus 24.000 BTU aldım, birkaç saat önce elime ulaştı Horoz Lojistik ile.
    Montaj talebini de gerçekleştirdim whatsapp destek hattı üzerinden. Servisten telefon gelmesini bekliyorum artık.

Kurulum ve faturayı da görebilmek adına 1 aylık bir kullanımdan sonra tekrar yorum yapacağım, benim de belki bir faydam dokunur.
    Tam da bu yorumu yazarken elektrik faturam maille geldi, güzel oldu. Bakalım birkaç gün ufo yakmadan durabilirsek sonuç daha net olacaktır =)

Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum.

İlk izlenimlerinizi ve kullandıkça 1 aylık izleniminizi paylaşırsanız çok memnun olurum. :)

Saygılarımla...

Takıldığında montaj bittiğinde de tabi sizlerle paylaşabilirim. Kedilerle gelip gidip kutulara bakıyoruz heyecanla.
    Onlar kutunun içine girecek bir delik arıyor, ben de servisi beklemek ve kutuyu kendim açmamak için direniyorum. :))

Tekrar saygılar hocam. Cevabiniz için çok tesekkur ederim, cok aydınlatıcı olmus her zamanki gibi. Arcelik multisplit icin 2 yerden fiyat teklifi aldım. Ancak sikinti su ki arcelik'te multisplit modelleri belli imis. Benim istediğim ic üniteler ile kombinasyon yapamiyorlarmis.

Biraz daha Araştırma yaptıktan sonra Gree klimaya denk geldim. Multisplit için U-crown 12000 Btu ve Lomo 9000 btu seçebiliyorum. Modeller hem şık, hem fonksiyonel, hem de 5 sene garanti veriyorlar. Kesif için talepte bulundum. Gün ve saat için ilgili servis ile sözleştik. Ancak gelmedikleri gibi ne aradılar, ne bilgi verdiler. Boyle olunca da insan soğuyor, alıp da bir sikinti yaşarsam boyle amatör is mi yapacaklar peşlerinden mi koşacağım diye. Sikayetvar.com'da gordugum kadariyla yapılan şikayetlerin hemen hepsi çözüme ulaşıp kapatilmis gerci ama elektronik sans isi malum. Sorun olursa insan kendini güvende hissetmek ister.

Son olarak bu konuyla ilgili görüşünüzü rica etsem sizden?multisplit gree 'yle sansimi bir daha mi denesem yoksa servis agi ve bilindik hizmeti goz önünde bulundurup 2 ayri monosplit arcelik'e mi yonelsem kararsiz kaldım...

Hocam Panasonic KIT-PZ35-TKE 12000 ne dersiniz?

• Mayıs ayında Demirdöküm almıştım geçtiğimiz ayda kardeşime tavsiye ettim yalnız benim aldığım A5 performans 410 gazlıydı ve 5 metre borusu vardı şimdiki serilerde biraz değişmiş ve boruda 3 metreye düşürülmüş eski seriden bulma şansımız var mı?
  • Şimdi bugün Akhisar Mitsubishi bayinden 3 adet fiyat aldım. Gree viola 12000btü 3800 lira. Gree fairy 12000btü 4800 lira. Mitsubishi SRK35ZSP 5500 tl dedi. Tabi hepsi peşin. Bütçemi o kadar zorlamak istemiyorum. Fakat bunlar yazın ne yakar kışın ne yakar? Gree viola alsam memnun olur muyum? Yoksa 1700 tl fark mitsubishiye değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GufyRika

Takıldığında montaj bittiğinde de tabi sizlerle paylaşabilirim. Kedilerle gelip gidip kutulara bakıyoruz heyecanla.
    Onlar kutunun içine girecek bir delik arıyor, ben de servisi beklemek ve kutuyu kendim açmamak için direniyorum. :))

Merhaba. Şimdiden çok teşekkür ederim. Kediler candır   Umarım en kısa zamanda evlerine kavuşmuş olurlar  

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: drolgu

Tekrar saygılar hocam. Cevabiniz için çok tesekkur ederim, cok aydınlatıcı olmus her zamanki gibi. Arcelik multisplit icin 2 yerden fiyat teklifi aldım. Ancak sikinti su ki arcelik'te multisplit modelleri belli imis. Benim istediğim ic üniteler ile kombinasyon yapamiyorlarmis.

Biraz daha Araştırma yaptıktan sonra Gree klimaya denk geldim. Multisplit için U-crown 12000 Btu ve Lomo 9000 btu seçebiliyorum. Modeller hem şık, hem fonksiyonel, hem de 5 sene garanti veriyorlar. Kesif için talepte bulundum. Gün ve saat için ilgili servis ile sözleştik. Ancak gelmedikleri gibi ne aradılar, ne bilgi verdiler. Boyle olunca da insan soğuyor, alıp da bir sikinti yaşarsam boyle amatör is mi yapacaklar peşlerinden mi koşacağım diye. Sikayetvar.com'da gordugum kadariyla yapılan şikayetlerin hemen hepsi çözüme ulaşıp kapatilmis gerci ama elektronik sans isi malum. Sorun olursa insan kendini güvende hissetmek ister.

Son olarak bu konuyla ilgili görüşünüzü rica etsem sizden?multisplit gree 'yle sansimi bir daha mi denesem yoksa servis agi ve bilindik hizmeti goz önünde bulundurup 2 ayri monosplit arcelik'e mi yonelsem kararsiz kaldım...

Merhabalar hocam.

Saygılar benden sizlere,

Rica ederim hocam. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Açıkçası niye böyle dediklerine anlam veremedim. Zira Arçelik'te siyah iç ünitelere bağlantı mümkündür. Multi'deki Model/Seri adı da hatta "Aurora Serisi"dir.

Açıkçası servis hizmeti en az cihaz kadar önemlidir. Hatta kimi durumlarda cihazdan bile önemli olabiliyor. Cihaz mükemmel bir cihaz dahi olsa serviste iş yoksa cihazın bütün cazibesi kayboluyor.

Gree markasını tavsiye edebilirim. Ancak servisi riskli ise uzak durmak daha iyi olur. Servisi sorunsuz olsa zaten problem kalmaz. Benim tavsiyem,servise bir şans daha veriniz ancak markayı aklınızda kesinleştirmeyiniz,Arçelik'e de açık kapı bırakınız derim.

Gree özelinde siyah cihaz için bir de "Amber" serisine bakmanızı tavsiye ederim. Bu cihazın da multi sisteme bağlantısı mümkündür,multi versiyonunun da adı aynıdır.

Şöyle bir sıralama izlemenizi tavsiye ederim ;

1-Gree servisine bir kez daha şans verin,eğer ki tavırları iyi olur ve bu durumu düzeltme yoluna giderse görüşün derim. Bir de Amber serisine bakmanızı tavsiye ederim. Yakınınızda bayi varsa canlı görme imkanınız da olacaktır.

2-Gree'den yana hiçbir olumlu sonuç,çıkışı olan bir yol bulamazsanız Arçelik monosplit'e ağırlık verin.

Bu şekilde bir yol izlemenizi tavsiye ederim. Gelişmeleri bildirirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: xxbarosxx

Hocam Panasonic KIT-PZ35-TKE 12000 ne dersiniz?

Merhaba hocam. PZ - Standart Inverter serisidir. Panasonic'in giriş sınıfı modelidir. Verim olarak diğer söz konusu alternatiflerden üstün değildir. Ancak kalite olarak artısı olacaktır. Fiyat olarak da ister istemez daha pahalıdır. Eğer bütçeniz için uygun ise tavsiye edebilirim. Aksi halde diğer alternatifleri düşünmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: windshair

Mayıs ayında Demirdöküm almıştım geçtiğimiz ayda kardeşime tavsiye ettim yalnız benim aldığım A5 performans 410 gazlıydı ve 5 metre borusu vardı şimdiki serilerde biraz değişmiş ve boruda 3 metreye düşürülmüş eski seriden bulma şansımız var mı?

Merhaba.

Eski seriden bulmak maalesef çok zor. Ancak stoğunda kalan bir bayi vs. var ise onda bulunabilir ki,muhtemelen R410A versiyonun stokları çoktan erimiştir. Üzgünüm ancak bu seriyi bulmak çok çok zor olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: xxbarosxx

Şimdi bugün Akhisar Mitsubishi bayinden 3 adet fiyat aldım. Gree viola 12000btü 3800 lira. Gree fairy 12000btü 4800 lira. Mitsubishi SRK35ZSP 5500 tl dedi. Tabi hepsi peşin. Bütçemi o kadar zorlamak istemiyorum. Fakat bunlar yazın ne yakar kışın ne yakar? Gree viola alsam memnun olur muyum? Yoksa 1700 tl fark mitsubishiye değer mi?

Merhaba.

Mitsubishi ZSP serisi diğer modellerinin altında kalan bir seviyede. Yani verim ve kalite açısından bu fiyatı hak eden bir ayrıcalığı yok. Bu nedenle benim tavsiyem bu model için bütçenizi zorlamayın. Diğer mesajınızdaki Panasonic daha iyi bir alternatif olacaktır.

Onun dışında Gree Viola da memnun edecektir. Ancak alternatif için yine Samsung AR35 serisini tekrar tavsiye edebilirim. En azından Viola'dan daha güncel bir seridir. Fiyatı da yakındır.

Saygılarımla...

• Samsung 12000 BTU AR12TXHQASI ile Samsung 12000 BTU AR12TXHQBWK modeli arasında ne fark var acaba bilen varmı arkadaşlar? Bide kimisinin Başında AR5000H yazıyor kimisinde yazmıyor sitelerde bu bişiyi değiştiriyor mu? Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 23762377237823792380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.