Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
64.979
Cevap
960
Favori
4.904.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21912192219321942195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: md3likan

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Regal alsam bi sıkıntı yaşar mıyım peki? Altus var bi de. Altus ALK 1220, Regal Rgl 1200 ve Seg 12 A++ . Bu üçünden Hanefi’sini önerirsiniz? Ahım şahım bi fark olmaz herhalde
    Rica ederim. Aradaki fiyat farkı çok değil ise Altus'u tavsiye ederim. Aksi halde Regal veya SEG içinden uygun olanı tercih edebilirsiniz. Çok bir fark yoktur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

Merhabalar;
    Güney cepheye bakan ara kat, mantolama yok. 28m2 salon için 18 lik klima arayışı içindeyim.

Gönül Japon markalardan almak istiyor ama gelgörki neredeyse diğer markaların 2 katı fiyatlara sahipler. Birkaç farklı markanın bayilerinden aldğım fiyatlar aşağıdaki gibidir

Arçelik Ekolojik 18325 modeli için 4300 TL
    Midea Blanc 6200 TL
    Sigma SGM18INVDMS Comfort 5000 TL
    Daikin ATXN50NB7 7500
    Mitsubishi MSZ-AP50VG 9500
    Toshiba Shorai RAS-18PKVSG 7500

Net olarak bir bütçe belirlemedim ama işin açıkcası çok fazla para vermekte istemiyorum.
    Yazdığım marka/modeller içinde en mantıklı seçim hangisi olur.

Mİtsubishi bu kadar yüksek fiyatı gerçekten hakediyor mu? İki klima parası yahu
    Merhaba. Mitsubishi'nin fiyat seviyesi hep yüksek. Kaliteli cihazlar olduğunu inkar edemeyiz.

Daikin N serisini o fiyata hiç tavsiye etmemekteyim.

Mitsubishi Electric

Toshiba Shorai

Sigma-Midea(Sigma'nın fiyatı daha mantıklı)

Arçelik şeklinde bir sıralama yapabiliriz.

Bütçeniz yeterli ise tabi Mitsubishi Electric iyi bir tercih olur. Bu şekilde listedeki sıraya göre eleyerek gitmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Sabah 9.30 da geldiler uyuyorduk ne olduğunu anlayamadık. Demediler bize şu saatte geleceğiz diye, pederi 3 kere aramışlar pederinde prensibidir sabah vakti tanımadığı numaraları açmaz bu sefer kapıya gelmişler.

Küfreder gibi servisi sabah habersiz yollamak nedir ya 😅 servis geliyor bu sefer klima nerede diye soruyor bize, yok diyince bayiyi arıyor 10 dakika sonrada klima geliyor.

Ve sonuç...
    Hayırlı olsun hocam. Bayağı maceralı bir süreç yaşadınız.

Ama sonu güzel olmuş bence,tablo gibi oturtmuşlar cihazı.

İzlenimlerinizi merakla bekliyorum mümkünse.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cankara35

18 metrekare olmasi gerekiyor bende bilmiyorum
    Merhaba. Metre ile eni ve boyunu ölçüp söyleyebilirseniz iyi olur. Bu değeri net olarak bilmemiz gerekir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentL

Arkadaslar merhaba isi yalitimli salonumuz 22m². Bu arada sigma comfort 18invdms model klimayi alma arifesindeyim 4300tl rakama iklimsa bayisinde buldum su an islemi bitirmedik. 5 bin tl yi gecmeyecek klima arayisindayiz. Sizce uygun bir ürün müdür
    Merhaba. Yalıtımlı 22m^2 alan için 18000 Btu fazla gelecektir. 12000 Btu tavsiye ederim.

Kapasite düştüğü için fiyat azalacaktır. Bu doğrultuda Comfort serisi de tabi tercih edilebilir. Ancak görsel açıdan da hoşunuza giderse bir üst modeli olan INVDMG kodlu cihazı tavsiye ederim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Bu alanı salon tipi bir cihazla soğutabilirsiniz. Salon tiplerinde On-Off ve Inverter seçenekleri var. Tüketimi de gözeterek Inverter tercih etmeniz uygun olur. Ev ortamında On-Off salon tipi incir ağacı diker.

Tavan yüksek olsa da soğutma kolaydır. Çünkü soğuk hava zemine çöker,sıcak hava hafiftir üst kotta toplanır. Böyle bir mekanda yerden ısıtmadan başka bir ısıtma yöntemi de ancak tavanı ısıtmaya yarar,onu da belirtmek isterim.

Soğutma için hava debisi yüksek olan salon tipi veya yer/tavan tipi bir cihaz tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Daha önce dublex evde oturdum ve söylediğiniz tavanı ısıtma olayını bizzat tecrübe ettim ancak şimdiye kadar evde hiç klima kullanmadım.
    Bu yüzden Elektirik tüketimiyle ilgili net birşey bulamadım ama 12.000 btu klima günde 3 saat çalışsa aylık 100 tl harcar gibi yorumlar okudum.
    Düz mantık bu 48.000 btu ise 4 katı olsun diyeyim (tamamen cahilce hesaplıyor um) 400 lira olur.
    Günde 3 saat yetmeyeceğine göre biz buna 12 saat (otomatiğe alsak herhelde yarı çalışıp yarı dinlenir) desek 1600 lira aylık yapıyor.
    Hesapta hata varmı sizce adana gibi sıcak bir yerde salon tipi bir klimanın aylık tüketim masrafı yaklaşık olarak ne olur acaba bi fikir verirseniz çok makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Dmg kodlu olan plus serisini daha cok begendik.ama 5900 den asagi fiyat alamadim. Salon kisminda cift kapi var ve 12 m2 bir hile aciliyor evin orta bolumune gerekli olurda acma ihiyaci duyarsak diye 18000 tercih ettik ve ya kışın isinma ihtiyaci duyarsak 12000 lik olana gore zaten giris seviyesi klima tercih ettigimiz icin ancak yeterli olabilecegini dusunduk. Evimiz mustakil ve tek katin hepsi kare olacak sekilde butun odalar ortadaki genis olan hol kismina bakiyor 18 000 lik tek bir oda seklinde olmadigindan daha uygun gibi gorduler klima icin evin durumunu goren arkadaslar gelip tespiti bu yonde yaptilar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Borudur kablodur görünmeyince hoş oldu.
    Teşekkürler hocam

2-3 hafta sonra dönerim çünkü havalar serinledi, sırf açmak için açmak istemiyorum 😅

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Teravih namazı için camiye gittiğimizde malum hava sıcak oluyor ve klima açılıyor. Namaz bitti ve son anlarda hoca klimalardan bahsetti yardım talep etti.

Bence çok yakıyordur 😂😂

Abi bina inanılmaz büyük, burayı satın alan kişi yaz kış bin liradan fazla fatura öder. 100m2 lik ev için bile 550 tl doğalgaz faturası geldiği oldu.

Buraya alan kişi mümkünse iki katı bölsün merdivenlerin bir tarafına kapı taktırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Aslında durum tam olarak böyle hocam. 2.el On-Off bir klima bile mobilden daha iyidir. Çünkü iç ünite ile dış ünite ayrı. Dediğim gibi soğuttuğu havayı aynı zamanda dışarı atar. Duvar tipi bir cihazla performansı kıyaslanamaz bile.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam o halde sizi tekrar tekrar rahatsız etmeyeceksem şayet bulduğum bir takım 2.el klima modellerini paylaşıp son olarak içlerinden sizin önceliğinizi öğrenmek isterim.

Listemi hazırlayıp tekrar yazayım size.

Peki Sigma ile midea arasında bariz farklar varmı(motor,kompresör vb. parçalarda)
    Arada 1000 TL fark var bu farka değer mi bilemedim?

Klima sadece yazın kullanılacak. Her yıl 4 ay çalışacak dersek 3 yıllık garanti süresi içinde klima 1 yıl çalışmış gibi olacak. İşte sırf bu yüzden mitsubishi ve toshibaya fazla para vermek istemiyorum. Eğer yaz-kış kullanacak olsam gerçekten paraya kıyıp Japon markası almak en mantıklısı. Kışın ısıtmada gerçekten işin rengi değişiyor.

6000 liraya kadar bunların dışında marka/model öneriniz ne olur?
  • lovewhisper kullanıcısına yanıt
    Arçelik

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Daha önce dublex evde oturdum ve söylediğiniz tavanı ısıtma olayını bizzat tecrübe ettim ancak şimdiye kadar evde hiç klima kullanmadım.
    Bu yüzden Elektirik tüketimiyle ilgili net birşey bulamadım ama 12.000 btu klima günde 3 saat çalışsa aylık 100 tl harcar gibi yorumlar okudum.
    Düz mantık bu 48.000 btu ise 4 katı olsun diyeyim (tamamen cahilce hesaplıyor um) 400 lira olur.
    Günde 3 saat yetmeyeceğine göre biz buna 12 saat (otomatiğe alsak herhelde yarı çalışıp yarı dinlenir) desek 1600 lira aylık yapıyor.
    Hesapta hata varmı sizce adana gibi sıcak bir yerde salon tipi bir klimanın aylık tüketim masrafı yaklaşık olarak ne olur acaba bi fikir verirseniz çok makbule geçer.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

Bu değerler ancak tahmini olabilir. Özellikle Inverter klimalarda net bir değer vermek mümkün değil. Çünkü Inverter cihazlar değişken kapasitelidir. Mekânın durumuna göre minimum kapasiteye de inebilir. Bu nedenle tüketim daha düşük de olabilir,bahsettiğiniz mertebelerde de olabilir. Ancak Inverter cihazlardaki genel kural şudur;Ne kadar uzun süre çalışırsa (aç-kapa yapmadan) o kadar tasarruflu olur.

Salon tipi cihazlar büyük olduğu için min. kapasitesi de nispeten yüksek olacaktır. 12 Saat çalışan bir cihaz,700Watt'a inebilen bir ünite düşünelim. İlk açılışta yapacağı yüksek tüketimi dahil ederek 700W değerini 1500Watt'a çıkaralım.

Saatte 1500W üzerinden "Tahmini" bir hesap çıkarabiliriz. Bölgenizde elektriğin KiloWatt değeri kaç kuruş ise o değer ile 1,5'u çarparak saatlik tüketimini bulabilirsiniz. Ancak bu hesap iyi niyetlidir,yani asgari tüketime yakın bir değerdir. Taban fiyat olarak bunu düşünebilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentL

Dmg kodlu olan plus serisini daha cok begendik.ama 5900 den asagi fiyat alamadim. Salon kisminda cift kapi var ve 12 m2 bir hile aciliyor evin orta bolumune gerekli olurda acma ihiyaci duyarsak diye 18000 tercih ettik ve ya kışın isinma ihtiyaci duyarsak 12000 lik olana gore zaten giris seviyesi klima tercih ettigimiz icin ancak yeterli olabilecegini dusunduk. Evimiz mustakil ve tek katin hepsi kare olacak sekilde butun odalar ortadaki genis olan hol kismina bakiyor 18 000 lik tek bir oda seklinde olmadigindan daha uygun gibi gorduler klima icin evin durumunu goren arkadaslar gelip tespiti bu yonde yaptilar
    Merhaba. Bu durumda Comfort serisini tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Kapasite seçiminizi 18000 de tutmanız uygun olacaktır. Buna istinaden Comfort serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Borudur kablodur görünmeyince hoş oldu.
    Teşekkürler hocam

2-3 hafta sonra dönerim çünkü havalar serinledi, sırf açmak için açmak istemiyorum 😅
    Rica ederim hocam. Tamamdır Merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Hocam o halde sizi tekrar tekrar rahatsız etmeyeceksem şayet bulduğum bir takım 2.el klima modellerini paylaşıp son olarak içlerinden sizin önceliğinizi öğrenmek isterim.

Listemi hazırlayıp tekrar yazayım size.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam,rahatsız etmiyorsunuz.

Tabi listelediğinizde yardımcı olmak isterim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

Peki Sigma ile midea arasında bariz farklar varmı(motor,kompresör vb. parçalarda)
    Arada 1000 TL fark var bu farka değer mi bilemedim?

Klima sadece yazın kullanılacak. Her yıl 4 ay çalışacak dersek 3 yıllık garanti süresi içinde klima 1 yıl çalışmış gibi olacak. İşte sırf bu yüzden mitsubishi ve toshibaya fazla para vermek istemiyorum. Eğer yaz-kış kullanacak olsam gerçekten paraya kıyıp Japon markası almak en mantıklısı. Kışın ısıtmada gerçekten işin rengi değişiyor.

6000 liraya kadar bunların dışında marka/model öneriniz ne olur?
    Merhaba.

Comfort serisi ile Midea'nın modelleri arasında verim açısından fark yok. Materyal kalitesi olarak az bir fark mevcut,Sigma üstün.

Aradaki 1000TL farkı gerektirecek bir fark yoktur.

Bu nedenle yazın kullanım amacıyla bu alternatifleri düşünebilirsiniz. Isıtma dediğiniz gibi klima sisteminde daha seçici olmayı gerektirir.

Demirdöküm A5 Performans serisini önerebilirim ancak 6000TL'nin biraz üstündedir. Bakın,ödeyebileceğiniz bir fark ise düşünün derim. Sigma Comfort'un bir üst sınıfı olan Plus serisi ile eşdeğerdir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Drift

Merhaba. Fotoğraftaki sıralamanın tam tersine göre tercih yapmanızı tavsiye ederim.

FTXM60N Shira Plus listedeki en üst ve en verimli seridir.

Sonra FTXP Shira Eco takip eder ve en sona Sensira kalır.

Saygılarımla...

Tesekkur ederim ilginize hayirli aksamlar

Sağolun hocam. Sigma Plus karar vermiştim öneriniz üzerine. Bulunduğum ildeki iklimsa bayisi ile görüştüm. Bana haziran ilk haftası kampanya başlayacağını ve biraz daha beklememi söyledi. Tamam dedim ama, tersi de olursa diye kuşkulu kaldım :D
    Bir alışiveriş sitesinde Gree Viola 4900 TL (5 yıl garantili yazması cazip geldi sanki) ve York Monterosa (Bunda da 22 db ses ve sanırım wifi de var) gözüme takıldı. Malum fiyat avantajı da hoş geliyor hafiften :D
    5000 Tl bandında Airfell Flair-Gree viola- York monterosa grubunda gene airfell mi olmalı ve yukarıda bahsettiğim sigma plus için indirim bekleyim mi. Şöyle de sorayım 1200 TL fark var sigmada. Kullanım sürem günde en çok 6-8 saat olur ve en fazla 3-4 ay kullanırım. 1200 TL fark bu kullanım için versem mi ?
    Kusura bakmayın hocam. Zorlama sorular oldu. Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.
    Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21912192219321942195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.