Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (7 Mobil) - 9 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.887
Cevap
962
Favori
4.898.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21452146214721482149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1234 diye liste yapsanız ne kadar rahat olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz_snr

Hocam cevap için teşekkürler.

Klima sitelerinde hesaplama araçları var onlar ile hesapladığımda 18.000 btu klimalar çıkıyor, acaba bilerek daha büyük olanları mı öneriyorlar daha pahalı model satmak için.

12.000 btu yeterli olur mu?

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam.

25m^2 yalıtımlı ara kat için 18000 fazla gelecektir. 15000 Btu bir cihaz da uygun olur. Ancak her markada yoktur.

Tereddütte kalırsanız yine de keşif hizmeti çağırmanızı öneririm. Mekânı birebir görerek yorumda bulunmuş olurlar en azından.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bezdumda

Hocam merhaba. 27m2 çift cepheli güneş alan salonumuza sadece soğutma amaçlı klima almak istiyoruz. Benim kafamda demir döküm a5 18000 btu modeli ve Airfel LTXN50U modeli var fakat 4300 lira vermek yerine vestelin sadece soğutmalı bio cool modelini mi alsam 2900 liraya. Siz ne önerirsiniz? Bütçe max 5000. Konum İzmir.
    Merhaba hocam.

27m^2 alanınız için kapasite seçiminiz doğru. Ancak benim tavsiyem bütçenizi aşmayan bir cihaz olması sebebiyle yine DD A5'i tercih etmenizdir.

Vestel Bio Cool alt bir model. Bütçeniz çok çok kısıtlı olup başka çare yoksa ancak düşünülebilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezercvl

Arkadaşlar merhaba , klima konusunda hiçbir bilgim yok.Salonumuz ve yatak odamız ortak balkon kullanıyor ve balkon pimapenle kapalı,Fikrim salona klima alıp balkon kapılarını açık tutarak iki odayıda serin tutmak. 12000 btu luk klima alsam yeterli olur mu ? salon ve yatak odası toplam max 50m2 anca gelir diye düşünüyorum.18000 lik düşünmüştüm ama onlarda 5k dan başlıyor.Linkteki ürünü almak istiyorum Sizin öneri ve tavsiyenizi yada fikrinizi almak istedim.

Link :
    https://www.hepsiburada.com/lg-s3-m12ja2fa-dual-plus-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000GBQ9A?magaza=BAYPARK%20REYON
    Merhaba.

Klimayı salona alacağınız için kapasiteyi ona göre seçmeniz gerekir. Değişen unsur ise klimanın çalışma süresidir. Klima salonda olduğu için büyük kapasite fayda vermeyecektir. Yatak odasına etki etmesi ancak uzun süreli çalışma ile mümkündür. Büyük cihaz seçip uzun süreli çalıştırmanız cihazın dur-kalk şeklinde çalışmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle salonunuzun net kaç m^2 olduğunu söylerseniz daha net bir tavsiyede bulunmuş oluruz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

merhaba hocam eksi klimayı ücretsiz yerinden söküp bunun için ayrı ücret alırlar mı

elektrik için ayrı ücret mi onlar yapıyorlarmı herşeyi airfel ve demirdökümde

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

Bu konuda en sağlıklı bilgiyi servislerden alabilirsiniz. Çünkü servislerin prosedürleri markaya göre değişiklik göstermektedir.

Ancak servislerin neredeyse tamamı elektrik işine karışmamaktadır. Elektriksel bir arızada mesuliyet kabul etmemek adına.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam detaylı yazmak için ölçüm yaptım. Balkon + yatakodası+salon 33 m2 geliyor aşşağı yukarı. Salona klima takıp ortak balkon sayesinde balkon kapılarını açarak yatakodasını serinletmek istiyorum.Yeni bina yalıtımlı . Balkon pimapenle kapalı halde.

19 m2 salon 11 m2 yatak odası 2 m2 balkon. linkteki cihaz uygunmudur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emree232

Merhaba,

Öncelikle bu denli vaktinizi ayırdığınız ve bu forumun üyelerinin "bir ürünü almadan önce en ince detayına kadar araştırma" özelliğine karşılık sordukları tüm soruları sabırla yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Bizim gibi bilgisiz olduğu konularda uzman görüşüne değer veren tüketiciler için, sizin gibi insanlar olması bulunmaz nimet.

Ben de LG klima almaya kadar verdim. Daha önceki yorumlarınızda Arçelik'i önermişsiniz, ancak gerek LG'nin fiyatının şu anda daha uygun olması, gerekse bulunduğum bölgede fazla sayıda LG servisi olması nedeniyle LG tercihimi değiştirmedim.

12.000 BTU'lük iki model arasındayım. Seçeneklerim:

1) LG S3-M12JA2FA Dual Plus 12K (Şu anda gittigidiyorda ek kampanyalarla birlikte 3.400 TL'ye alabiliyorum.)
    2) LG S3-M12JL1ZA Deluxe 12K (İnternetten satış yapan bir bayiden 4.250'ye alabiliyorum. Diğer büyük alışveriş sitelerinde fiyat 4.600 seviyesinde)

Deluxe serisinin bazı teknik özellikleri daha üstün ve özellikle İON farkı beni cezbediyor. Ancak iki ürün arasında 850 TL gibi önemli bir fark var.

Sizin öneriniz ne olurdu? İON özelliği bu fiyat farkının temel sebebi midir? Bu iki ürünü düşündüğümüzde, sizce bu fiyat farkını vermeye değecek midir?

Saygılar, selamlar.
    Merhaba.

Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Şahsen faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Benim hedefim budur.

Arçelik,LG servislerinin azınlıkta olduğu bölgelerde bir alternatif olabilir. Ancak fiyat dezavantajı mevcuttur.

Aradaki fiyat az sayılmaz. Ancak Deluxe serisinin daha verimli olduğu alenen belli oluyor.

Tasarım kapasitesi de Deluxe serisinde yüksek durumda. Soğutmada aynı,performansın esas belli olduğu ısıtmada Dual Plus 2,5kW güç verirken,Deluxe serisi 2,9kW güç veriyor. Yani Deluxe serisi daha performanslı olarak karşımıza çıkıyor. Negatif iyon üretimi özelliği de ek özellik olarak bulunuyor.

Bunları toplayıp yorumlarsak,bütçeniz için de sorun oluşturmuyorsa 850TL'lik farkı da dahil edip Deluxe serisini tercih etmeniz daha iyi bir tercih olacaktır.

Saygılarımla,selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: JamMasterJay

Merhaba,
    Mekan : Bursa
    Salon : 717x404 cm , çift cephe, yarısı yere kadar cam. Yükseklik 245 cm

Klima tavsiyenizi alabilir miyim ? Marka ve modelde belirtirseniz sevinirim.

Ek vergi haberinden sonra ilk baktığım yer yol üstünde Baymak denk geldi.
    Baymak 18.00 Btu 4650 TL
    Klimada 5 yıl , kombide 7 yıl garantisi var.
    Merhaba.

Haberi ben de gördüm ancak yanlış anlamadıysam bu vergi,bir ithalat vergisi. Hali hazırda ithal edilip stoktaki ürünlerin fiyatını etkileme imkânı görünmüyor. Ne zaman ki eldeki ürünler tükenir,yeni ithalat ürünleri gelir. İthalatçı firma da vergi dahil kabartılmış fiyat ile ürünü alır,o zaman piyasa fiyatları yükselir. *Haberi doğru anlamış olmam halinde şu yorumu eklemek isterim,henüz elindeki ürün tükenmeden elindeki ürüne bu vergi eklentisi oldu diye zam yapan varsa,bu onun ticari ahlakına yakıştırdığı bir şeydir diyorum.

Baymak,kombi vb. ısıtma sistemlerinde başarılı. Ancak klima konusunda çok iyi değil. Fiyatı uygun,eğer ki bütçeniz bu cihazın fiyatından yukarıya izin vermiyorsa Baymak tercih edilebilir. Ancak yine tanınan markalardan bir tavsiye olarak Arçelik 18565 serisini tavsiye edebilirim. Daha sade özelliklere sahip olan daha ekonomik alternatif için 18325 serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_koyun

Selamlar,

MH 7100 TL.
    Sigma 5500 TL
    Ge 5850 TL.

Şu yeni vergi korkusuyla Sigma alayım diyorum . Ne dersiniz ? Başka bir şeyle kafa karıştırmaya gerek var mı sizce :)
    Selamlar,

(Bu mesajı,önceki mesajımdan kopyalayıp yapıştırıyorum)Haberi ben de gördüm ancak yanlış anlamadıysam bu vergi,bir ithalat vergisi. Hali hazırda ithal edilip stoktaki ürünlerin fiyatını etkileme imkânı görünmüyor. Ne zaman ki eldeki ürünler tükenir,yeni ithalat ürünleri gelir. İthalatçı firma da vergi dahil kabartılmış fiyat ile ürünü alır,o zaman piyasa fiyatları yükselir. *Haberi doğru anlamış olmam halinde şu yorumu eklemek isterim,henüz elindeki ürün tükenmeden elindeki ürüne bu vergi eklentisi oldu diye zam yapan varsa,bu onun ticari ahlakına yakıştırdığı bir şeydir diyorum.

MHI için bütçeniz yeterli ise MHI'dan şaşmayın derim.

Ancak Sigma'ya daha yakınsanız,bir handikap yoksa alacağım diyorsanız bu fiyata tercih edilebilir. :)

GE'nin fiyatı biraz markadan kaynaklanıyor. General Electric adını taşıdığı için bu fiyata sahip ki,şahsen ederinden fazla olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Drift

1234 diye liste yapsanız ne kadar rahat olur
    Merhaba.

Bu şekilde sıralama da yapabiliriz.

Alıntı yapmış olduğunuz mesaj için örnek vermem gerekirse,

1-Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-S

2-Mitsubishi Electric Enviro

2.5-Mitsubishi Heavy ZS-S Premium(2.5 gibi tuhaf bir sayı yazmamın sebebi Enviro serisine çok yakın bir cihaz olması.

3-Shira Eco

şeklinde sıralayabiliriz.

Saygılarımla...
  • merhaba;
    bu konuda uzman birisini görmüşken hemen danışmak istedim değerli yorumlarınız için. işyerim için klima alacağım ancak konuya çok uzağım.
    oda yaklaşık 24 metrekare.
    sabahtan öğle 1,30'a kadar güneş almakta.
    tek pencere var, ölçüsü: ortalama 1,5x1,5 mt
    en fazla 3000 tl ayırmayı planlıyorum, öneriniz ne olur acaba?
    çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezercvl

Merhaba hocam detaylı yazmak için ölçüm yaptım. Balkon + yatakodası+salon 33 m2 geliyor aşşağı yukarı. Salona klima takıp ortak balkon sayesinde balkon kapılarını açarak yatakodasını serinletmek istiyorum.Yeni bina yalıtımlı . Balkon pimapenle kapalı halde.

19 m2 salon 11 m2 yatak odası 2 m2 balkon. linkteki cihaz uygunmudur sizce ?
    Merhaba hocam.

Bu durumda yine salona göre klima seçip mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırmanız gerekir. Diğer alanlara etki etmesi ancak bu şekilde mümkündür.

Toplam alana göre seçtiğinizde klima büyük olacak ancak havanın sirküle olacağı alan aynı kalacak(balkon).

Bu durumda büyük klimanın soğuttuğu hava yine salonda toplanacak. Bu nedenle klima bir süre sonra dur kalk yapma ihtiyacı duyabilir. Bu nedenle salona göre seçip,uzun süreli çalıştırarak soğutulan havanın diğer alanlara geçiş yapmasına zaman tanımak gerekir.

19m^2 alana göre linkteki klima (LG Dual Plus 12000 Btu) yeterli ve uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion0404019

merhaba;
    bu konuda uzman birisini görmüşken hemen danışmak istedim değerli yorumlarınız için. işyerim için klima alacağım ancak konuya çok uzağım.
    oda yaklaşık 24 metrekare.
    sabahtan öğle 1,30'a kadar güneş almakta.
    tek pencere var, ölçüsü: ortalama 1,5x1,5 mt
    en fazla 3000 tl ayırmayı planlıyorum, öneriniz ne olur acaba?
    çok teşekkür ederim
    Merhaba.

24m^2 alanınız için bahsetmiş olduğunuz şartlar dahilinde 12000 Btu bir klima yeterli olacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde,bulunduğunuz bölgede servisi yaygın ise E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim.

İnternetten alacaksanız bütçenize çok yakın,az bir fiyat farkına sahip olan Arçelik 12325 serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Bu markanın servis yaygınlığı açısından avantajı bulunmaktadır.

Saygılarımla...

• Merhaba, yatak odasında kullanacağım, enerji verimliliği yüksek bir model bakıyorum. Bu sebeple Demirdöküm A5 Performans A+++ modelinde karar kılmıştım. Özellikleri için:
    Epey
    Demirdöküm A5 Performans 9000 9.000 Klima
    https://www.epey.com/klima/demirdokum-a5-performans-9000.html

Ama göz gezdirirken Hotpoint-Ariston'a ait şu model karşıma çıktı:

Demirdöküm 3.500 TL iken Ariston 2.400 TL.

Aradaki 1100 TL farkı ödeyip Demirdöküm almaya değer mi? Ariston'un servisi, ürün sağlamlığı vs. konular ileride başımı ağrıtır mı?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Rica ederim.

Alıntıları Göster
    klima5505 Hocam tekrar merhaba. bugün keşif için bayi geldi. keşfi yaptıktan sonra sigma plus yerine comfort modelini önerdi. nedenini sorunca; sadece soğutmada kullanacağımız için comfort un bizim için daha uygun olduğunu söyledi.

sizce hangisini almalıyız comfort mu toksa plus mı?
  • klimaya %30 zam olayı dönüyor bu doğru mu ay sonunda klima almayı düşünüyordum. Eğer haber doğruysa zam yansıtılmadan hemen alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion0404019

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam.

Estağfurullah,uzman değilim :)

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcan89

Merhaba, yatak odasında kullanacağım, enerji verimliliği yüksek bir model bakıyorum. Bu sebeple Demirdöküm A5 Performans A+++ modelinde karar kılmıştım. Özellikleri için:
    https://www.epey.com/klima/demirdokum-a5-performans-9000.html
    Ama göz gezdirirken Hotpoint-Ariston'a ait şu model karşıma çıktı:
    https://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-pure-plus-spiw309a3hp-a-90000-btu-inverter-klima-p-HBV00000S9933?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6814.shop.elk.beyaz-esya-mda-focus-sku&gclid=CjwKCAjw7-P1BRA2EiwAXoPWA0oOBbdjxy2fqFddDPTuuVb292SfJjtxVDyOkvJZIEsYSn_JcDcW_BoCgVkQAvD_BwE#
    Demirdöküm 3.500 TL iken Ariston 2.400 TL.

Aradaki 1100 TL farkı ödeyip Demirdöküm almaya değer mi? Ariston'un servisi, ürün sağlamlığı vs. konular ileride başımı ağrıtır mı?

Teşekkürler.
    Merhaba. A5 Performans serisi Ariston'dan üstün bir cihazdır.

Airston'un servisliğini Vestel yapmaktadır. Çünkü Hotpoint/Ariston Türkiye'den çekildi. Servisliği Vestel teslim aldı. Bu nedenle servis desteği ileride kesilebilir.

Risk almamanızı tavsiye ederim,fiyatı cazip olsa da ileride daha pahalıya mal olabilir(parçası vs. bulunamayabilir).

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio

klima5505 Hocam tekrar merhaba. bugün keşif için bayi geldi. keşfi yaptıktan sonra sigma plus yerine comfort modelini önerdi. nedenini sorunca; sadece soğutmada kullanacağımız için comfort un bizim için daha uygun olduğunu söyledi.

sizce hangisini almalıyız comfort mu toksa plus mı?

Alıntıları Göster
    Merhabalar hocam.

Plus serisi;daha büyük kondanser alanına sahip,kompresörü daha güçlü olan bir cihazdır. Keşif ekibinin sözü yanlış sayılmaz.

Soğutma amaçlı kullanımda Comfort serisi de yeterli olur. Plus serisini tercih ettiğinizde daha verimli bir cihaz almış olursunuz. Bu daha çok ısıtmada belli olur. Soğutma,klimalar için daha kolay bir çalışma şeklidir. Bulunduğunuz bölgede yazlar çok çok sıcak geçmiyorsa(takribi olarak 40 derece ve üstünü uzun süreler görmüyorsa) Comfort serisi performansından ödün vermeden iklimlendirme sağlar.

Aksi halde aşırı sıcaklarda performansı daha üstün tutabilmek adına Plus serisini tavsiye ederim.

Bu sıcaklık kriterine göre iki seçenek arasında karara varmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

klimaya %30 zam olayı dönüyor bu doğru mu ay sonunda klima almayı düşünüyordum. Eğer haber doğruysa zam yansıtılmadan hemen alalım.
    Merhaba. Bu konuda malesef şahsım adına net bir şey söylemem mümkün değil.

Çünkü yayımlanan habere göre vergi,gümrük vergisi. İthalat esnasında uygulanacak. Bu da yeni ithal edilecek ürünleri kapsar mantıken.

Tabi genel konuşuyorum,kimseyi hedef almadan,

Bazı uyanık satıcılar bunu kendi üzerlerine alınıp mevcut stokta bulunan cihazların fiyatını katlayabilirler. Bununla ilgili de umarım bir denetim olacaktır.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 21452146214721482149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.