Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.927
Cevap
962
Favori
4.899.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21432144214521462147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhaba, yorulmadan sıkılmadan verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Herkes gibi bende klima telaşındayım. Pek bir bilgim yok okuduklarımla ve tavsiyelerinle yavaştan karar vermek istiyorum.

Mekan İstanbul
    Salon 23m2
    Bina yeni ve yalıtımlı ara kat
    Cephe GB ciddi güneş alıyor 4m2 ye yakın cam var (KB dada cam var ama sadece akşam güneşi alıyor)

Ben 12000BTU yeter gibi hesapladım senin fikrin nedir.

Bütçe eğer değecekse japon modelleri için 6-7bin TL ye kadar çıkarım diyorum ama değmezse 4-5bin TL lik bir şeyler bakmak istiyorum

Japon modelleri önceliğim,
    Mitsubishi, Daikin, Toshiba, bu modellerde bu fiyatlara kayda değer üzmeyecek yormayacak tavsiye edebileceğin model var mıdır?

Bu fiyata iyi bir japon çıkmaz dersen sen ne önerirsin bütçemi zorlayabilir miyim ona bakayım?

En son olarakta japon olmazsa diğer markalarda bu kriterlere uygun ne önerirsin.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• scorpman kullanıcısına yanıt
    n11, gg, hb de satışları var mı bu cihazın ?
  • Mitsubishi MSZ-HJ50VA 2. el 4.750 tl ye alınır mı ?

40 m2 salon için yeterli olur mu ? Çatı katı (yalıtımlı) Tek cephe batıya bakıyor ve komple sürgülü pencece, panjur var. diğer 2 cephe bitişik nizam (klasik alaybey sokakları izmir).
  • quote:

Orijinalden alıntı: can33tokat

n11, gg, hb de satışları var mı bu cihazın ?
    Bu markanın fiyatlarını bayiden başka bir yerde bulamazsın.
    Aşağıdaki linkten bayi seçebilirsin.
    klima.mitsubishielectric.com.tr
    Bayi ve Servisler | Mitsubishi Electric Klima Sistemleri
    https://klima.mitsubishielectric.com.tr/tr/bayi-servis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion979

Hocam 15 lik Enviro wifili bugün kuruldu. Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler.
    Merhaba. Rica ederim hocam. Hayırlı olsun. Kullandıkça izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Mitsubishi MSZ-HJ50VA 2. el 4.750 tl ye alınır mı ?

40 m2 salon için yeterli olur mu ? Çatı katı (yalıtımlı) Tek cephe batıya bakıyor ve komple sürgülü pencece, panjur var. diğer 2 cephe bitişik nizam (klasik alaybey sokakları izmir).
    Merhaba. 40m^2 alan hem de çatı katı için 24000 Btu bir klima tercih etmeniz gerekecektir. 18000 Btu yetersiz kalacaktır. 50 yerine 71 kodlu cihazları araştırmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahm91

Siz sorana kadar salonun net alanının kaç metrekare olduğunu bilmiyormuşum. Bugün ölçtüm ve şaşırdım. Tahmin ettiğimden daha ufakmış. (4,8 mt * 4,4 mt) yani 21m^2'ymiş.

Ayrıca Binanın yalıtımı mevcut.

Bir de eklemek isterim ki kiracıyım bir iki sene içinde taşınabilirim. O yüzden geniş bir salonda da kullanabileceğim bir cihaz olmasını tercih ederim.

Alıntıları Göster
    Merhaba.

21m^2 alanınız için bütçenizin üst sınırlarına yakın olan

Arçelik 12660 serisini tavsiye ederim. Parasını hak eden bir cihazdır.

İleriye dönük daha büyük bir alanda kullanmak için düşünürseniz 15325 serisini tavsiye edebilirim. 18325 de tercih edebilirsiniz ancak taşınana kadar kullanacağınız salonda ve aynı büyüklükteki salonu olan bir eve taşınmanız halinde bu cihaz büyük gelecektir.

18325'i ara katta 30-35 m^2 alana kadar kullanabilirsiniz. 15325 de takriben 27-32 m^2 alana kadar yeterli olacaktır.

12660 , 21m^2 alan için direkt uygun cihazdır. 27m^2 alana kadar yeterli olacaktır. Bu değerler ortalamadır. Mekânın durumuna göre değişiklik gösterecektir.

Alternatif olarak 12000 ve 18000 için Sigma Plus serisini tavsiye ederim. 18000 Btu'nun fiyatı bütçenizin üstünde bulunuyor. Bayiden de fiyat almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

21m^2 alanınız için bütçenizin üst sınırlarına yakın olan

Arçelik 12660 serisini tavsiye ederim. Parasını hak eden bir cihazdır.

İleriye dönük daha büyük bir alanda kullanmak için düşünürseniz 15325 serisini tavsiye edebilirim. 18325 de tercih edebilirsiniz ancak taşınana kadar kullanacağınız salonda ve aynı büyüklükteki salonu olan bir eve taşınmanız halinde bu cihaz büyük gelecektir.

18325'i ara katta 30-35 m^2 alana kadar kullanabilirsiniz. 15325 de takriben 27-32 m^2 alana kadar yeterli olacaktır.

12660 , 21m^2 alan için direkt uygun cihazdır. 27m^2 alana kadar yeterli olacaktır. Bu değerler ortalamadır. Mekânın durumuna göre değişiklik gösterecektir.

Alternatif olarak 12000 ve 18000 için Sigma Plus serisini tavsiye ederim. 18000 Btu'nun fiyatı bütçenizin üstünde bulunuyor. Bayiden de fiyat almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    merhaba hocam nasılsınız inanın daha karar veremedim 9000 btu klima için

siz olsaydınız hangisini ilk tercih ederdiniz

arçelik 09325

Airfel LTXN25U A++ 9000

demirdöküm a5 9000 btu

hangisinin servisleri daha ileri airfel ve demirdöküm kullanmadım etrafımda kullananda görmedim fazla

• Hocam merhaba,

25 metrekare salonum var, yükseklik 2,8 metre.
    Kuzey ve batı cephelerine bakıyor, ara kat, ısı yalıtımlı.
    Duvarların yarısı yere kadar cam, öğleden sonra ciddi güneş vuruyor fakat panjurları kapatıyoruz.

Sadece soğutma için kullanacağız.

İklimsanın sattığı sigma, ge modelleri nasıldır? Mitsubishiler biraz pahalı ama değer mi verdiğimiz paraya?

Fiyat performans diyeceğiniz bir model ile bunu alırsan uzun yıllar başın ağrımaz diyeceğiniz bir modeli paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_snr -- 10 Mayıs 2020; 9:52:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    üstat haziran temmuz ağustos soğutma amaçlı kullanacağız ve oturduğumuz ev kira çok külfete girmek istemiyorum. Yakın zamanda ev alma ihtimalimiz yüksek. Taşınırsak belki de klimaları bırakıp gitmek durumunda kalacağız. Doğu cepheli 10 m2 ve 15 m2 2 oda içinde ayrıca çözüm üretmek durumundayım. 2. el uygun cihazlarla çözüm üretmek istiyorum.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

merhaba hocam nasılsınız inanın daha karar veremedim 9000 btu klima için

siz olsaydınız hangisini ilk tercih ederdiniz

arçelik 09325

Airfel LTXN25U A++ 9000

demirdöküm a5 9000 btu

hangisinin servisleri daha ileri airfel ve demirdöküm kullanmadım etrafımda kullananda görmedim fazla

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam. İyiyim,teşekkür ederim. Sizler nasılsınız ?

Servis açısından kıyaslarsak,

Airfel

Arçelik

Demirdöküm şeklinde sıralayabiliriz.

Airfel'in servisliği Daikin'dedir.

Arçelik'in servisi de yaygındır.

Ürün açısından sıralarsak,

Demirdöküm A5 - Airfel

Arçelik

şeklinde sıralayabiliriz.

Airfel'i servisi de yaygın olduğu için cihaz-servis avantajından dolayı tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mz_snr

Hocam merhaba,

25 metrekare salonum var, yükseklik 2,8 metre.
    Kuzey ve batı cephelerine bakıyor, ara kat, ısı yalıtımlı.
    Duvarların yarısı yere kadar cam, öğleden sonra ciddi güneş vuruyor fakat panjurları kapatıyoruz.

Sadece soğutma için kullanacağız.

İklimsanın sattığı sigma, ge modelleri nasıldır? Mitsubishiler biraz pahalı ama değer mi verdiğimiz paraya?

Fiyat performans diyeceğiniz bir model ile bunu alırsan uzun yıllar başın ağrımaz diyeceğiniz bir modeli paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.
    Merhaba hocam.

Sigma markasını tavsiye edebilirim. GE'ler ederinden pahalıya satılıyor.

Sigma Plus 9000 Btu 3500TL civarı iken,GE 9000 btu olanı (Prime+ serisi) 3800 TL civarı.

Mitsubishi düşünürseniz asgari olarak ZS-S (Premium) serisini tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bütçenizi zorluyorsa gerek yoktur. Alternatif olarak memnun kalacağınızı düşündüğüm Sigma Plus serisini tavsiye edebilirim.

12000 Btu bir cihaz tercih etmeniz gerekmektedir.

Saygılarımla...

• quote:

üstat haziran temmuz ağustos soğutma amaçlı kullanacağız ve oturduğumuz ev kira çok külfete girmek istemiyorum. Yakın zamanda ev alma ihtimalimiz yüksek. Taşınırsak belki de klimaları bırakıp gitmek durumunda kalacağız. Doğu cepheli 10 m2 ve 15 m2 2 oda içinde ayrıca çözüm üretmek durumundayım. 2. el uygun cihazlarla çözüm üretmek istiyorum.
    Merhaba hocam.

İki mekân için de 9000 Btu klima yeterli olur. Klimaları bırakmayı düşünüyorsanız mutlaka 2.el tercih etmenizi ben de tavsiye ederim.

Mümkün mertebe henüz sökülmemiş cihazları tercih etmenizi tavsiye ederim. Anlaşırsınız,ya ürün sahibi söktürür,ya da siz söktürürsünüz.

Cihazın sökülmesi için ek ücret ödersiniz,veya ürün sahibi üstlenir. En azından cihazın sökülmesi için ücret ödeseniz bile görüp test ederek içiniz rahat bir şekilde almış olursunuz.

Hali hazırda sökülmüş cihazın test edilmesi mümkün olmadığı için risklidir.

Bu,bireysel olarak satış yapan bir satıcıdan aldığınızda geçerlidir.

Güvenilir,kapsamlı bir klima bayisinden alırsanız(2.el satış yapan bayileri kastediyorum) bakımı yapılıp satışa sunulmuş bir cihaz alma imkanınız olur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim hocam.
    Rica ederim hocam.
  • Arkadaşlar merhaba , klima konusunda hiçbir bilgim yok.Salonumuz ve yatak odamız ortak balkon kullanıyor ve balkon pimapenle kapalı,Fikrim salona klima alıp balkon kapılarını açık tutarak iki odayıda serin tutmak. 12000 btu luk klima alsam yeterli olur mu ? salon ve yatak odası toplam max 50m2 anca gelir diye düşünüyorum.18000 lik düşünmüştüm ama onlarda 5k dan başlıyor.Linkteki ürünü almak istiyorum Sizin öneri ve tavsiyenizi yada fikrinizi almak istedim.

Link :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezercvl -- 10 Mayıs 2020; 21:17:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam. İyiyim,teşekkür ederim. Sizler nasılsınız ?

Servis açısından kıyaslarsak,

Airfel

Arçelik

Demirdöküm şeklinde sıralayabiliriz.

Airfel'in servisliği Daikin'dedir.

Arçelik'in servisi de yaygındır.

Ürün açısından sıralarsak,

Demirdöküm A5 - Airfel

Arçelik

şeklinde sıralayabiliriz.

Airfel'i servisi de yaygın olduğu için cihaz-servis avantajından dolayı tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    merhaba hocam eksi klimayı ücretsiz yerinden söküp bunun için ayrı ücret alırlar mı

elektrik için ayrı ücret mi onlar yapıyorlarmı herşeyi airfel ve demirdökümde

• Merhaba klima5505 öncelikle yardımın için şimdiden teşekkür ederim. Kalp hastasıyım kalp yetmezliğim var. İzmirin sıcakları çok bunaltıcı.Bu yüzden bir tane klima almak istiyorum ama maddi durumum biraz sıkışık. Fiyat/Performans ürünü bir cihaz ne alabilirim. Maksimum 4000 TL bütçe. Kiracıyım. Oda yaklaşık 25 metrekare. Öğleden sonra ciddi güneş görüyor. 2.80 metre yükseklik var. 2 metre yükseklik 2 metre genişlik olacak şekilde yani 4 metrekarelik 2 tane pencere var odada.Ara kat. Soğutma amaçlı alacağım ısıtma önceliğim değil. Enerji konusunda da az yakan model olursa sevinirim. Bu özelliklere göre nasıl bir klima almam gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı ramazanlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mabolla_ -- 10 Mayıs 2020; 21:40:52 >
  • Samsung klima kullanan var mıdır bunu almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Önceki çizimleri ve tavsiyeleri çok inceledim, yine de kendi evim için karar veremedim yardımınıza ihtiyacım var.

2 adet klima almam lazım. Biri salona kesinlikle diğeri yatak odasına mı olmalı koridora mı olmalı karar veremiyorum. Kaç btu olması gerekir ayrıca. kırımızı alanlar klima takılabilecek muhtemel yerler.

İzmirde oturuyorum, ara kat, yalıtım yok. Küçük bebek var yatak odasına koyma konusunda emin değilim. Güzel ürünler almak istiyorum, fiyat konusunda çok sınırlamıcam ama çok uçuk paralar vermem zor. orta ve üst ürünlere bakıcam. Yardımlarınızı bekliyorum, sağolun.

Aklıma gelen başka sorular:
    -Multi klima önerir msnz, hangi marka önerirsiniz.
    -Koridor tarafına tak önerisi olursa, dış üniteye boru mesafesi 20-25 metre kadar oluyor bu sıkıntı yaratır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekan86 -- 11 Mayıs 2020; 10:59:44 >

• 
Sayfa: önceki 21432144214521462147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.