Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Turalyon Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 20 Misafir (3 Mobil) - 18 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.952
Cevap
961
Favori
4.902.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21312132213321342135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yatak odası için klima arıyorum. Yaklaşık 16 m2. Yazın tüm gece çalıştırmayı düşünüyorum. Önümüzdeki 1-2 ay içinde almayı düşünüyorum. Yardımınızı bekliyorum. Daire ara kat. Ortalama 3 bin civarı bütçe ayırdım(500 civarı aşağı yukarı olabilir).
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Üstad, yanıtların için teşekkür ederim.

Mutfağa da 7 veya 9 lık koymam durumunda bölüm-1 de belirttiğim dış ünite 3 iç için yeterli gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugi136

Merhaba. 12.000 Btuların fiyatları 3000 civarı sanırım 3500 e kadar çıkabilirim. Önereceğiniz modellere ek Arçelik beko gibi markaların modellerini de yazabilir misiniz ?
    Merhaba.

Arçelik - Beko için

12325 - 31225 serisini tavsiye edebilirim.

Bütçeniz sınırları içerisinde bulabilirseniz 12565 - 51265 serisini tavsiye edebilirim. Bütçenize uygun şekilde bulabilirseniz 325 yerine bu seriyi tercih edin.

Marka alternatifi olarak Airfel LTXN serisini tavsiye edebilirim. Bütçeniz için de uygundur,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Neville

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

Yatak odası için klima arıyorum. Yaklaşık 16 m2. Yazın tüm gece çalıştırmayı düşünüyorum. Önümüzdeki 1-2 ay içinde almayı düşünüyorum. Yardımınızı bekliyorum. Daire ara kat. Ortalama 3 bin civarı bütçe ayırdım(500 civarı aşağı yukarı olabilir).
    Merhaba.

9000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır.

Demirdöküm A5 Performans serisini tavsiye edebilirim,bütçeniz için uygundur. 1-2 ay içerisinde fiyatı çok değişmeyecektir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: omario

Üstad, yanıtların için teşekkür ederim.

Mutfağa da 7 veya 9 lık koymam durumunda bölüm-1 de belirttiğim dış ünite 3 iç için yeterli gelir mi?
    Rica ederim hocam. 3 iç ünite aynı anda çalışırsa kapasite düşecektir. 11.000 btu civarı bir kapasite açıkta kalmış oluyor. Yani iç-dış ünite arasında 11.000 Btu fark oluyor. Eğer ki 3 iç ünite aynı anda çalışacaksa kapasite düşer. Bu cihazlara zarar vermez ancak sarfiyatı artırır. Maddi açıdan sorun yoksa dış ünite 60 yerine 80 seçin. Yani 21 yerine 28'lik dış ünite olursa daha sağlıklı olacaktır. Diğer türlü sarfiyatı artıracaktır,cihaza zararı olmaz.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Arçelik - Beko için

12325 - 31225 serisini tavsiye edebilirim.

Bütçeniz sınırları içerisinde bulabilirseniz 12565 - 51265 serisini tavsiye edebilirim. Bütçenize uygun şekilde bulabilirseniz 325 yerine bu seriyi tercih edin.

Marka alternatifi olarak Airfel LTXN serisini tavsiye edebilirim. Bütçeniz için de uygundur,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Önerileriniz için teşekkürler. Arçelik ve Beko fiyatları Demir döküm A5 den falan yüksek Demir Döküm servisi en yakın 90 km uzakta internetten alsam gelip kurarlar mı acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Antalyada 12-13 metrekarelik bir odam var kuzey cepheli. Çok sessiz bir klimaya ihtiyacım var sadece soğutmada kullanılacak. Enerji tüketimi en az olan bir şey olmalı.
    Bütçe konusunda problem yok. Mitsubishi electric veya Daikin önerir misiniz? yada o kadar para vermeye gerek yok mu?
    Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
  • quote:

Merhaba. Airfel LTXN tavsiye edebilirim.

Az biraz daha eklerseniz Demirdöküm A5 Performans serisi alınabilir.

A5 Performans bir üst sınıftır. İki cihazın da memnun edeceğini düşünmekteyim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    merhaba hocam demirdöküm klimaları hangi firma üertiyor birde a5 daha mı iyi
  • quote:

Merhaba.

9000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır.

Demirdöküm A5 Performans serisini tavsiye edebilirim,bütçeniz için uygundur. 1-2 ay içerisinde fiyatı çok değişmeyecektir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam 12000 btu alsam yakıt sarfiyatı ve performans bakımından nasıl bir fark olur. Almaya gittiğim zaman sizin dediğiniz ürünün 12000 btu ile 9000 btu arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa seçim yapmak açısından soruyorum. Teşekkürler. Ayrıca söylemeyi unuttum klima ünitelerinin yeri yatak odasında sessiz bir ürün müdür? Yatarken rahatsız etsin istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cauchy33 -- 25 Nisan 2020; 13:38:14 >

• Merhabalar. Adanaya yeni taşındım. Yaz gelmeden klima almak istiyorum. Ancak ilk kez klima araştırıyorum. Klima konusunda neye bakmam gerektiğini çok bilmiyorum. Salon ve yatak odasına iki klima almayı planlıyorum. Sadece soğutma amaçlı kullanılacak. Evde ısıtma sistemi doğalgaz kombidir. Benim için önemli olan sessiz olması, sorun çıkarma potansiyelinin az olması, servis kolaylığı ve gibi görünüyor. Adananın sıcaklığı ve nem oranı da göz önüne alınca nasıl bir ürün almalıyım.

26 m2 (salon) 11 m2(yatak odası)
    salon(güney) yatak odası (kuzey)
    ev ara kat 7.kat
    tahmini 10000 civarı bütçe ayırabilirim.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler
  • Cümleten hayırlı ramazanlar..
    Hocam 25 metre kare odam için klima almaya niyetliyim. Odam güney cephe önünde balkon olduğu için direk güneş görmüyor. 12000 btu yeter diye düşündüm, sadece yazın 2 ay soğutma amaçlı kullanacam. Sakarya da yaşıyorum. Ama nasıl bir klima karar veremiyorum.

ucuz alternetifler olarak :
    arçelik 12325 ( altus 1220 )
    vestel doğa flora 12
    eca spylos 12000 yada bulabilirsem eca niobe 12000
    baymak elegant plus
    demirdöküm a5
    olarak belirledim gönlüm eca dan yana ama pek yorum bulamadım burdaki servis durumu nedir hiç bilgim yok. Sonra arçelik yada altus olabilir ama bunda alüminyum boru kullanılıyormuş (ama seer değeri diğerlerinden daha yüksek daha az yakar mı acaba?).A5 için biraz sesli çalışıyor demişler derken acayip kafam karıştı.

hocam bir yardımcı olsanız bunlardan hangisi fiyat performans olur?
  • Merhaba, Antalya da özellikle yaz aylarında kullanmak için bir klima alacağız. İşin aslı Arçelik 12325 modeli almayı düşünüyoruz. Aşağıda yazdığım diğer modellerin Seer değerleri daha yüksek. Benim merak ettiğim konu Seer değeri ve elektrik tüketimi ilişkisi.. Yani aynı koşullardaki bir odaya 6.6 seer değerindeki bir klima yerine 8.5 ya da 9.1 seer değerine sahip bir klimayı tercih etsek, aynı oranda ya da fark edilir derecede elektik tüketiminde düşüş olur mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Arçelik 12660 Prosmart (seer 9.1)
    Demirdöküm A5 Performance 12 (seer 8.5)
    ARçelik 12325 Ekolojik Inverter (seer 6.6)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugi136

Önerileriniz için teşekkürler. Arçelik ve Beko fiyatları Demir döküm A5 den falan yüksek Demir Döküm servisi en yakın 90 km uzakta internetten alsam gelip kurarlar mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

90km fazla bir mesafe. Özellikle yaz aylarında yoğunluk olduğunda hizmet almanız çok zor olacaktır. A5 ayarında Sigma Comfort INVDMS serisine bakmanızı tavsiye ederim A5 yerine. İklimsa servislerinin bölgenize uzaklığını araştırmanızı tavsiye ederim. Büyük ihtimal(bölgedeki bayilerden fiyat alırsanız daha uyguna gelebilir) Beko/Arçelik'ten daha uyguna gelecektir. Servis konusunda daha şanslıdır. Ancak 90 km mesafedeki servis çok sıkıntı yaşatacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: bekry

Antalyada 12-13 metrekarelik bir odam var kuzey cepheli. Çok sessiz bir klimaya ihtiyacım var sadece soğutmada kullanılacak. Enerji tüketimi en az olan bir şey olmalı.
    Bütçe konusunda problem yok. Mitsubishi electric veya Daikin önerir misiniz? yada o kadar para vermeye gerek yok mu?
    Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
    Merhaba.

9000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır. Sessizlik,performans artışı da fiyatla oranlı oluyor ister istemez. Çünkü bu özellikler aranan temel özellikler ve cihazın kalitesine,değerine paralel olarak yükseliyor.

Bütçeniz açısından sıkıntı olmadığı için

Mitsubishi Electric Legendera

Daikin Shira Plus (Görsel açıdan farklı olsun derseniz Emura)

modellerini tavsiye edebilirim. Daikin için Ururu Sarara da diyebiliriz ancak aradaki fark çok ciddi ve ses konusunda maddi fark kadar bir aralık olmayacaktır. Yani bu modeller ile Ururu Sarara arasında ses açısından çok fark bulunmamaktadır. (Emura-Shira Plus ile)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

merhaba hocam demirdöküm klimaları hangi firma üertiyor birde a5 daha mı iyi

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

Demirdöküm-Gree

Airfel-Midea üretimidir.

A5 ile Airfel LTXN birbirine çok yakındır. A5 Performans serisi ikisinden daha iyidir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

Hocam 12000 btu alsam yakıt sarfiyatı ve performans bakımından nasıl bir fark olur. Almaya gittiğim zaman sizin dediğiniz ürünün 12000 btu ile 9000 btu arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa seçim yapmak açısından soruyorum. Teşekkürler. Ayrıca söylemeyi unuttum klima ünitelerinin yeri yatak odasında sessiz bir ürün müdür? Yatarken rahatsız etsin istemem.

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

16m^2 için 12000 Btu tercih edebilirsiniz,herhangi bir sorun oluşturmaz. Aradaki fiyat farkı kayda değer değilse 12000 tercih ediniz. Fiyatına göre iyi,sessiz bir cihazdır. Tabi üst segment cihazların sessizliği kadar değildir,ancak rahatsız edici sesi genel olarak(göreceli olduğu için) bulunmamaktadır.

Saygılarımla...

• Merhaba iyi forumlar,

2 adet klima almayı düşünüyorum sadece soğutma amaçlı yatak odası ve oturma odasında kullanacağım, bütçe olarak toplam 8.000-10.000 civarı düşünüyorum değerli tavsiyelerinizi verirseniz sevinirim.

OTURMA ODASI

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 25
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği:2.6m
    Bölge/Şehir/İlçe: Akdeniz/Adana/Seyhan
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Güney Cephesi
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: Ara Kat
    Ev /İş yeri: Ev
    Kişi Sayısı: 3
    Ekstra Isı kaynağı:
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:6.30*4*2.6
    Pencere1: 1.85*1.85 : 3.42m2
    Pencere2: 1.10*1.60 : 1.76m2
    ———————————————————-

YATAK ODASI

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 13.77
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği:2.6m
    Bölge/Şehir/İlçe: Akdeniz/Adana/Seyhan
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Kuzey Cephesi
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: Ara Kat
    Ev /İş yeri: Ev
    Kişi Sayısı: 2
    Ekstra Isı kaynağı:
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: 4.05*3.40*2.60
    Pencere: 1.25*1.50 : 1.88m2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefesx -- 25 Nisan 2020; 20:45:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre331

Merhabalar. Adanaya yeni taşındım. Yaz gelmeden klima almak istiyorum. Ancak ilk kez klima araştırıyorum. Klima konusunda neye bakmam gerektiğini çok bilmiyorum. Salon ve yatak odasına iki klima almayı planlıyorum. Sadece soğutma amaçlı kullanılacak. Evde ısıtma sistemi doğalgaz kombidir. Benim için önemli olan sessiz olması, sorun çıkarma potansiyelinin az olması, servis kolaylığı ve gibi görünüyor. Adananın sıcaklığı ve nem oranı da göz önüne alınca nasıl bir ürün almalıyım.

26 m2 (salon) 11 m2(yatak odası)
    salon(güney) yatak odası (kuzey)
    ev ara kat 7.kat
    tahmini 10000 civarı bütçe ayırabilirim.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler
    Merhabalar.

Aradığınız özelliklere göre

Mitsubishi Heavy ZS-S

Mitsubishi Electric Enviro modelleri için fiyat almanızı tavsiye ederim. İkisi farklı markadır,bu nedenle farklı bayilerden fiyat almanız gerekmektedir.

Bütçeniz için uygunsa bu cihazları tavsiye edebilirim,gayet kalitelidir.

Binanızda yalıtım yoksa 26m^2 olan alan için M.Heavy'de 18000,M.Electric'te 14000 Btu cihazı tavsiye ederim(M.Heavy'de ZS-S modelinde 14000 Btu seçeneği yok)

Yatak odası için de iki markada 9000 Btu olanı tavsiye ederim.

Yalıtım varsa salon için 12000 Btu yeterli olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: hapcia

Cümleten hayırlı ramazanlar..
    Hocam 25 metre kare odam için klima almaya niyetliyim. Odam güney cephe önünde balkon olduğu için direk güneş görmüyor. 12000 btu yeter diye düşündüm, sadece yazın 2 ay soğutma amaçlı kullanacam. Sakarya da yaşıyorum. Ama nasıl bir klima karar veremiyorum.

ucuz alternetifler olarak :
    arçelik 12325 ( altus 1220 )
    vestel doğa flora 12
    eca spylos 12000 yada bulabilirsem eca niobe 12000
    baymak elegant plus
    demirdöküm a5
    olarak belirledim gönlüm eca dan yana ama pek yorum bulamadım burdaki servis durumu nedir hiç bilgim yok. Sonra arçelik yada altus olabilir ama bunda alüminyum boru kullanılıyormuş (ama seer değeri diğerlerinden daha yüksek daha az yakar mı acaba?).A5 için biraz sesli çalışıyor demişler derken acayip kafam karıştı.

hocam bir yardımcı olsanız bunlardan hangisi fiyat performans olur?
    Merhaba hocam.

Hayırlı ramazanlar.

12000 Btu yeterli olacaktır.

Sıralama yapmamız gerekirse

E.C.A Niobe (Ancak servisi yaygın değildir)
    E.C.A Syplos - Demirdöküm A5
    Arçelik 12325
    Vestel Flora
    Baymak

şeklinde sıralama yapabiliriz.

Arçelik düşünürseniz bütçeniz için uygunsa 12565 serisini tavsiye ederim. E.C.A'nın servis bakımından sıkıntısı mevcut,çok yaygın değil.

Arçelik tam alüminyum boru kullanıyor. Ucu bakır ekleme setleri bıraktı. Özel O-Ringli havşa sistemi kullanıyor ve boru boydan boya alüminyum.

E.C.A'ların fiyatı emsallerine göre çok uygun. Bölgenizde yaygın bir servis ağı var ise tavsiye edebilirim. Aksi halde Demirdöküm A5 serisini tavsiye ederim. Ses bakımından tereddütte kalırsanız liste dışından 12565 serisini tavsiye edebilirim. Bu cihaz olmazsa 12325 serisi alınabilir. Bu sıralamayla gitmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21312132213321342135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.