Şimdi Ara

KLİMA SU AKITIYOR? BU NORMAL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
67.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimanın dış taraftaki motorunun bulunduğu bölüm normalde boşaltmayı gerçekleştiren hortuma ilaveten diğer başka yerleden sürekli su akıtıyor aşağıya, aşağıdan da bize şikayet geliyor dükkanlardan...Su akıtması normal mi, servise sordum sorun yok hepsi akıtır dediler..Klimanın markası LG-BEKO , yolda dikkat ettim hep Arçelik ve Beko marka klimalar su akıtıyor..Lütfen yardım bir gün aşağıdaki dükkanlarla kavga edeceğiz..Normalde hortum var, onu kaldırıma kadar indirdiğimiz için sorun yok, ama hortumun civarındaki bazı deliklerden de su akıyor..

• evet normaldir. atık su için borusu olması gerikir. onuda gidere verdinizmi sorun kalmaması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakin

evet normaldir. atık su için borusu olması gerikir. onuda gidere verdinizmi sorun kalmaması lazım.

atık su borusundan su akıyor, benim sorunum atık su borusu dışında da bazı yerlerden su akıtıyor kaldırıma, dış ünitenin altında bazı yerlerden şıp şıp damlıyor su..aşağıdaki dükkanlara ve geçen insanlara geliyor..
  • şöyle düşünün.sabit basınçta sıcaklığı düşen gazlar yoğunlaşır.aynı kaynayan tencerenin soğuk kapağında yoğunlaşan ve su damlacıklarına dönüşen buhar gibi.

klima da hava sıcaklığını 10-20 derece birden düşürdüğünden hele bi de istanbul havası gibi neme %100 doymuş bir havaysa illaki havada asılı olan nem düşen sıcaklık nedeniyle yoğunlaşmak isteyecektir.yani klimanız bir tür hava kurutucu görevi üstlenmiş oluyor.

sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

şöyle düşünün.sabit basınçta sıcaklığı düşen gazlar yoğunlaşır.aynı kaynayan tencerenin soğuk kapağında yoğunlaşan ve su damlacıklarına dönüşen buhar gibi.

klima da hava sıcaklığını 10-20 derece birden düşürdüğünden hele bi de istanbul havası gibi neme %100 doymuş bir havaysa illaki havada asılı olan nem düşen sıcaklık nedeniyle yoğunlaşmak isteyecektir.yani klimanız bir tür hava kurutucu görevi üstlenmiş oluyor.

sorun yok.

peki dış üniteye takılan boru bu işlevi görmüyor mu? dış ünitenin kenarından köşesinden, ortasından sürekli su damlıyor, boru mu yetmiyor veya tıkandı mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 20 Ağustos 2008; 20:14:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

quote:

Orjinalden alıntı: cakin

evet normaldir. atık su için borusu olması gerikir. onuda gidere verdinizmi sorun kalmaması lazım.

atık su borusundan su akıyor, benim sorunum atık su borusu dışında da bazı yerlerden su akıtıyor kaldırıma, dış ünitenin altında bazı yerlerden şıp şıp damlıyor su..aşağıdaki dükkanlara ve geçen insanlara geliyor..

eğer klima ünitesi kutusu açıkta ise belki de havadaki nem kısılma vanasının üzerinde yoğunlaşıyordur.soğuk içecek dolu bardağın üstünde yoğunlaşan nem gibi.birke birike de aşağı kaldırıma akıyordur.

kısılma vanası bazı durumlarda o kadar soğur ki üstü kar tutar.

• yaz ve kış mevsiminin başında bakım yaptırmadıysanız yapar hele hele LG-BEKO gibi 8. sınıf bir klimaysa kasin yapar

bende sharp var maşallahı var tık yok tıkır tıkır çalışıyor ne ses ne su
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

quote:

şöyle düşünün.sabit basınçta sıcaklığı düşen gazlar yoğunlaşır.aynı kaynayan tencerenin soğuk kapağında yoğunlaşan ve su damlacıklarına dönüşen buhar gibi.

sorun yok.

peki dış üniteye takılan boru bu işlevi görmüyor mu? dış ünitenin kenarından köşesinden, ortasından sürekli su damlıyor, boru mu yetmiyor veya tıkandı mı acaba?

valla bakmak gerek.belki burda boşuna yazıyorum borunuz da delik olabilir.sorun bu kadar basittir belki

eğer servis ücretsizse gelip bir bakmalarını söyleyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: connoisseur

yaz ve kış mevsiminin başında bakım yaptırmadıysanız yapar hele hele LG-BEKO gibi 8. sınıf bir klimaysa kasin yapar

bende sharp var maşallahı var tık yok tıkır tıkır çalışıyor ne ses ne su

hocam sordum 1 bakımı 60 milyona yapıyorlarmış hem kış başında , hem yaz başında yaptırmak çok pahalı oluyor. ayrıca sharp 12000 btu'luk klima 1600 ytl bizim bütçemiz hayatta yetmez..

quote:

valla bakmak gerek.belki burda boşuna yazıyorum borunuz da delik olabilir.sorun bu kadar basittir belki

eğer servis ücretsizse gelip bir bakmalarını söyleyin.

ücretsiz değil maalesef sadece eve gelmeye 20 ytl alıyorlar, resmen hırsızlık, ev ile servis arası 300 metre

yarın adam gibi gidip öğreneyim şu işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 20 Ağustos 2008; 20:22:44 >

• o klima suyunu dışarıya verip insnların üstüne dogru utanmadan boşaltan insanlardan degilsindr umarm
  • quote:

Orjinalden alıntı: NiHilistt

o klima suyunu dışarıya verip insnların üstüne dogru utanmadan boşaltan insanlardan degilsindr umarm

normalde atık su için boru var, onu aşağıya kadar kaldırıma kadar uzattılar zaten su oradan akıyor ama yaz aylarında maalesef nedenini anlayamadığım şekilde başka yerlerden de damlıyor, çoğu kişinin klimasından damlıyor, benim de kafama çok geldi, ama bu insanların elinde değil, isteyerek yaptıkları bir şey değil...
  • evet klima biraz masraflı ama bakım yaptırmazsan ileride daha çok büyük sorunlar çıkar
  • Arkadaşlar benim vestel 24000 lik klima da iç ünite su koyuverdi. Servisi çağırdım iç ünitede tahliye borusu çatlak dedi garanti yeni bittiği için 150 tl istemişlerdi. Bunlar geçen yıl oldu. Kışın zararı olmadı bu yaz yaptırayım diyorum bakalım kaç para isteyecekler.
  • Su akıtması normal.
  • Normal,zamanla buzlama yapıyor ve akıtıyor.6 ay ile 1 sene arasında bakım yaptırman gerekiyor.Bakım ücreti 70 TL
  • bu sorun bendede var ana ünitenin altında bir delikten su damlıyor.birşey soracam yazın farketmedim ben acaba kış ayarındamı yapıyor bir de dikkatimi yeni çekti pervane dönmüyor bu normalmi arkadaşlar klima arçelik yaz ayarında dönüyor kışın dönmüyor
  • klimadan anlamam ama çok şikayet geliyorsa altına bir çeşit basit plastik su toplama haznesi uydurup tahliyesini de su boşaltma hortumuyla birleştirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jalinos
    bu sorun bendede var ana ünitenin altında bir delikten su damlıyor.birşey soracam yazın farketmedim ben acaba kış ayarındamı yapıyor bir de dikkatimi yeni çekti pervane dönmüyor bu normalmi arkadaşlar klima arçelik yaz ayarında dönüyor kışın dönmüyor

bu sorunu kışın yapması normal. çünkü kışın klima dışarıdaki ısı enerjisini içeri transfer eder. yani iç ünite ısınırken dış ünite soğur. dışardaki hava 10 derece ise dış ünite 5 derece sıcaklıkta olabilir. bu nedenle nemli hava dış ünite üzerinde yoğuşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lcdekran

klimadan anlamam ama çok şikayet geliyorsa altına bir çeşit basit plastik su toplama haznesi uydurup tahliyesini de su boşaltma hortumuyla birleştirebilirsiniz.

bende öyle bir sorun yok balkonda olduğu için altına kova koydum :) ama kafama takılan şey şu şimdi kışın klima pervanesi dönmezmi yoksa benimki mi arızalı çalıştıran arkadaşlar bir bakıp dönerlerse çok sevinecem
  • bazı klimalarda pompa vardır suyu çeksin borudan tahliye etsin diye eğer pompa kirlendiyse veya tıkandıysa su akıtır onu temizlemek gerekir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.