Şimdi Ara

klavye temizliği nasıl yapılır ( pislik içerir:) )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar klavyem çok kirlendi fakat teknik bilgim ek olmadığından kurcalamıyorum siz klavyenizi nasıl temizliyorsunuz paylaşır mısınız

• Icini acarsan bir suru sorun yasarsin benden soylemesi.Tuslar firlar yerinden.Toplasan bile bazi tuslar basmayabilir.Daha bir suru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenisini alarak.

şakası bir yana, eğer çok pahalı bir klawye değil ise yenisini almanı tavsiye ederim. bir kere bende söktüm ama uğraşmaya değmez birde altta metal zımbırtılar var, geri takması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogan.. -- 9 Ekim 2012; 14:20:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevresahibi

yenisini alarak.

şakası bir yana, eğer çok pahalı bir klawye değil ise yenisini almanı tavsiye ederim. bir kere bende söktüm ama uğraşmaya değmez birde altta metal zımbırtılar var, geri takması zor.

bir arada denedim space tuşunu takmak yarı msaatimi aldı pislenince atıp yenisini mi almak gerekiyor yani farklı bir çözümü yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengomatik

Icini acarsan bir suru sorun yasarsin benden soylemesi.Tuslar firlar yerinden.Toplasan bile bazi tuslar basmayabilir.Daha bir suru.

sen nasıl temziliğini sağlıyorsun peki yoksa akışına mı bıraktın
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

quote:

Icini acarsan bir suru sorun yasarsin benden soylemesi.Tuslar firlar yerinden.Toplasan bile bazi tuslar basmayabilir.Daha bir suru.

Hocam iki senedir kullaniyorum.Su anda tuslarin diplerinde keşgul goruyorum.Soslu yoğurtta var.Yani sonuc olarak akisina birak soyle usten kuru bezle al yeter.

• quote:

quote:

quote:

Hocam iki senedir kullaniyorum.Su anda tuslarin diplerinde keşgul goruyorum.Soslu yoğurtta var.Yani sonuc olarak akisina birak soyle usten kuru bezle al yeter.

pislik kanımızda var anasnı satıyım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Alakasi yok.Usengeclikten oluyo hep bunlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alakasi yok.Usengeclikten oluyo hep bunlar.

tanıdığım bir internet cafe vardı adam tüm tuşları söküp sabunlu su dolu bir kaba atıp yıkıyordu sonra çıkarıp silip takıyordu hiç bir sorunda çıkmıyordu.

aynısını deniycem sonuç verecek mi bakalım en kötü başka klavye alırım

• Elektirik süpürgesi ile vakumla
  • Ben bir tornavida yardımı ile tuşları tek tek söküyorum sonra temizleyip geri takıyorum.Problem yaşamadım.Klavye Logitech G15
  • ilk olarak ters çevirip 3-5 kere düz bi zeminde hafif vur, içindeki kaba pislik dökülsün.

sonra elektrik süpürgesi ucuna varsa ince aparat yoksa bi suşişesini kesip ucuyla tuşların üzerinden temizle,

tuşları tek tek söküp deterjanlı bi kapta yıkayıp temizle (eğer daha önce sökmediysen enter-shift-space hariç)

tuşları sökmeyeyim dersen 1 şişe kolonya ile bi paket pamuk al; pamuğa kolonya döküp aralarını güzelce temizle, pamuktaki kiri görünce zaten bi dahaki sefere uğraşmayıp yenisini almayı düşünebilirsin

he bi de tuşları sökeceksen eğer sıralamayı unuturum dersen sökmeden önce bi fotosunu çek yada başka ekran klavyesini açık bırak ekranında

• quote:

Orijinalden alıntı: kursuneses

ilk olarak ters çevirip 3-5 kere düz bi zeminde hafif vur, içindeki kaba pislik dökülsün.

sonra elektrik süpürgesi ucuna varsa ince aparat yoksa bi suşişesini kesip ucuyla tuşların üzerinden temizle,

tuşları tek tek söküp deterjanlı bi kapta yıkayıp temizle (eğer daha önce sökmediysen enter-shift-space hariç)

tuşları sökmeyeyim dersen 1 şişe kolonya ile bi paket pamuk al; pamuğa kolonya döküp aralarını güzelce temizle, pamuktaki kiri görünce zaten bi dahaki sefere uğraşmayıp yenisini almayı düşünebilirsin

he bi de tuşları sökeceksen eğer sıralamayı unuturum dersen sökmeden önce bi fotosunu çek yada başka ekran klavyesini açık bırak ekranında

yemek tarifi gibi masallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyco

quote:

ilk olarak ters çevirip 3-5 kere düz bi zeminde hafif vur, içindeki kaba pislik dökülsün.

esas şimdi söyleyeceğim ile yemek tarifi gibi olacak

kolonya yerine biraz sirke kullanırsanız tertemiz yapıyor, tek kötü tarafı biraz kötü kokuyor. (bu temizliği staj yaptığım yerde öğretmişlerdi)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyco

quote:

esas şimdi söyleyeceğim ile yemek tarifi gibi olacak

kolonya yerine biraz sirke kullanırsanız tertemiz yapıyor, tek kötü tarafı biraz kötü kokuyor. (bu temizliği staj yaptığım yerde öğretmişlerdi)

sağol kardeşim o sirke kokusunu bilirim çıkmıyor o koku fakat pisliği kırmak için bire bir

• quote:

arkadaşlar klavyem çok kirlendi fakat teknik bilgim ek olmadığından kurcalamıyorum siz klavyenizi nasıl temizliyorsunuz paylaşır mısınız

Arkadaşım ilk önce bir kagıda tuşlarının dizim sırasını aynı klavyedeki gibi çiz ki takarken yanlışlık olmasın
    sonra ince uclu bir tornavide ile tuşları hafifce alttan kaldır zorlanmadan çıkacaktır yerinden Sadece spacae tuşuna dikkat et çünkü o yaylı ama zor degil. hepsini sök bir kapın içerisine çamaşır suyunda beklet 5 10 dakika sonra suyun içinde ovarak durula bir yerde kurumaya bırak
    kuruduktan sonra çizelgene göre yeniden yerlerine tak hiç zor degil
    böylece klavyen ilk günkü gibi pırıl pırıl olur dedigim gibi sadece space tuşuunun yayına dikkat et veya yaylı olan başka geniş tuş varsa bende enter tuşlarıda yaylı ama 6 ayda bir söker temizlerim

NOT: bu anlattıklarım masa üstü klavyler içindir labtop klavyelerinde sakın demeneyiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: maxser

quote:

arkadaşlar klavyem çok kirlendi fakat teknik bilgim ek olmadığından kurcalamıyorum siz klavyenizi nasıl temizliyorsunuz paylaşır mısınız

Arkadaşım ilk önce bir kagıda tuşlarının dizim sırasını aynı klavyedeki gibi çiz ki takarken yanlışlık olmasın
    sonra ince uclu bir tornavide ile tuşları hafifce alttan kaldır zorlanmadan çıkacaktır yerinden Sadece spacae tuşuna dikkat et çünkü o yaylı ama zor degil. hepsini sök bir kapın içerisine çamaşır suyunda beklet 5 10 dakika sonra suyun içinde ovarak durula bir yerde kurumaya bırak
    kuruduktan sonra çizelgene göre yeniden yerlerine tak hiç zor degil
    böylece klavyen ilk günkü gibi pırıl pırıl olur dedigim gibi sadece space tuşuunun yayına dikkat et veya yaylı olan başka geniş tuş varsa bende enter tuşlarıda yaylı ama 6 ayda bir söker temizlerim

NOT: bu anlattıklarım masa üstü klavyler içindir labtop klavyelerinde sakın demeneyiniz

sağol hocam boş bir vaktimde söküp temizlicem

• Söker temizler ve takarım geri sorun olmaz
  • Sana kendi keşfim olan çözümü söyleyim, Dedelerin zamanında kullandığı traş fırçasından temin et, Şu ne alırsan 1 milyonculardan bulabilirsin yada sempt pazarandaki tablacılardan. Tercihen etil alkol yoksa kolanyadan bir kaç damla damlatım fırçanın ucunu nemlendir. Sonrada klavyein içine dairesel hareketler ile sokarak temizlemeye başla, çıkan sonuç karşısında emin ol şaşıracaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Sana kendi keşfim olan çözümü söyleyim, Dedelerin zamanında kullandığı traş fırçasından temin et, Şu ne alırsan 1 milyonculardan bulabilirsin yada sempt pazarandaki tablacılardan. Tercihen etil alkol yoksa kolanyadan bir kaç damla damlatım fırçanın ucunu nemlendir. Sonrada klavyein içine dairesel hareketler ile sokarak temizlemeye başla, çıkan sonuç karşısında emin ol şaşıracaksın

güzel fikir bayağı mantıklı geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.