Şimdi Ara

klavye temizliği nasıl yapılır ( pislik içerir:) ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • etil alkol klavyedeki yazıları uçurmaz dimi_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

arkadaşlar klavyem çok kirlendi fakat teknik bilgim ek olmadığından kurcalamıyorum siz klavyenizi nasıl temizliyorsunuz paylaşır mısınız

klavyeyi ters çevir yavaş yavaş vur arkasına birazda sağa sola salla tekrar vur içindeki pislikler düşer(büyük çoğunluğu)sonra kulak çubuğunu ıslat tuşların arasını bir güzel temizle ve bir daha yağlı ellerinle tuşlara dokunma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanc99

quote:

arkadaşlar klavyem çok kirlendi fakat teknik bilgim ek olmadığından kurcalamıyorum siz klavyenizi nasıl temizliyorsunuz paylaşır mısınız

klavyeyi ters çevir yavaş yavaş vur arkasına birazda sağa sola salla tekrar vur içindeki pislikler düşer(büyük çoğunluğu)sonra kulak çubuğunu ıslat tuşların arasını bir güzel temizle ve bir daha yağlı ellerinle tuşlara dokunma...

orda dur hocam yağlı ellerle asla klavye kullanmam o pislik toz ve terin birikimdir belki biraz da saç falan

• Ben böyle temizliyorum; bazen pc başında yemek yediğim zaman klavye aralarına kırıntılar düşüyor bende bir süre sonra elektrikli süpürge ile klavye tuşlarına teker teker tuttum(tuşlar çıkmadı ama klavyeye göre değişir)sonra arada tozlar kaldı ince uzun bir demir parçasını bez ile sardım klavye tuşları arasındaki pislikleri bir araya topladım ve klavyeyi ters çevirerek arkasına vurdum(o kadar hızlı değil)pislikler döküldü ve klavye gayet iyi çalışıyor:)
  • klavyeyi açtığınızda tuşlar dökülmez merak etmeyin.
    arkasındaki 15-20 vidayı sökün, arka kapağı kaldırın, içerdeki elektronik naylonu düzgünce çıkarın ve plastik aksamı sabunlu su dolu bir kaba atın temizleyin.
    ama o naylonumsu devreye çok dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

klavyeyi açtığınızda tuşlar dökülmez merak etmeyin.
    arkasındaki 15-20 vidayı sökün, arka kapağı kaldırın, içerdeki elektronik naylonu düzgünce çıkarın ve plastik aksamı sabunlu su dolu bir kaba atın temizleyin.
    ama o naylonumsu devreye çok dikkat edin.

tuşları çıkarmadan temizlemek daha mı kolay ?
  • sıcak ve ilaçlı bir suda beklettiğinizde zaten kendi kendine çıkıyor pislikler.
    herhangi birşey ile ovma-sürtme işlemine gerek kalmıyor.

ben masaüstü pc varken çamaşır suyu katılmış sıcak su dolu leğenin içine atar yarım saat bekletirdim.
    çıkardığımda pırıl pırıl olurdu.

tuşları neden sökmeyle uğraşasınız ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

sıcak ve ilaçlı bir suda beklettiğinizde zaten kendi kendine çıkıyor pislikler.
    herhangi birşey ile ovma-sürtme işlemine gerek kalmıyor.

ben masaüstü pc varken çamaşır suyu katılmış sıcak su dolu leğenin içine atar yarım saat bekletirdim.
    çıkardığımda pırıl pırıl olurdu.

tuşları neden sökmeyle uğraşasınız ki.

+1 iyi fikir geldi arkadaştan beyler
  • ters çevir masanın üstüne vur faydası oluyor
  • quote:

Klavyede çok pislik varsa düğmeleri sökülerek temizlenebilir. Bir kolay temizleme yolu da kılavyeyi ter çevirerek masaya defalarca , hafifçe vurmaktır. Böylelikle pislikle dışarı çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Klavyede çok pislik varsa düğmeleri sökülerek temizlenebilir. Bir kolay temizleme yolu da kılavyeyi ter çevirerek masaya defalarca , hafifçe vurmaktır. Böylelikle pislikle dışarı çıkacaktır.

Türk olduğumuz her halimizden belli her hareketimiz vurmak dökmek üzerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFA9C4197 -- 11 Ekim 2012; 17:24:21 >

• Dikkatlice söküp elektronik aksamı ayırıp plastik aksamı bulasık deterjanı ile yıkayıp kurulayıp yeniden topluyorum mis gibi oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.