Şimdi Ara

Kızdırma Bujim Arızalı Işık Yanıyor 1.3 CDTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
12.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 km önce aşağıda resmini koyduğum yeşil çerçeve ile işaretlenmiş ışık yanıyordu. Bakım kmsi gelmişti bakım ışığıdır zannettim. Bakıma götürdük aracı. Bakımlarını yaptırdık, ışığı silmek için bilgisayara bağladık aracı ama kızdırma bujisi arızalı olduğu için yandığını anladık. Kontrol etti usta. 1 tanesinde lamba ışık yakmadı diğer 3 ünde yaktı. Yani sadece 1 tanesi bozukmuş. Bu şekilde kullan bir şey olmaz dedi usta. Ama 2 gündür aynı ışık tekrar yanıyor.
    Değiştireyim dedim internette araştırırken kırılıp pistonların içine düştüğünü ve mecburen üst kapağın sökülmesi gerektiğini falan yazmışlar. Tahmini 2000 tl masraf olur demişler. km 90.000 corsa d 2013 1.3 cdti

• Pahalı birsey degil degistirin bunun icin konu acmak bile daha zor bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

Pahalı birsey degil degistirin bunun icin konu acmak bile daha zor bence

hocam ben pahalılığında ucuzluğunda değilim. İnternette pek çok kişi kızdırma bujilerini değiştirirken kırıldığını, pistonların içine düştüğünü ve yalnızca üst kapak sökülerek çıkarılabildiğini falan yazmışlar. Sorunsuzca çıkarılsa max 150 tutacak bir işlem ancak üst kapak söktürme falan detaylı işler ve pahalı maalesef.
  • Geçen hafta sıcacık motordan usta olduğu iddiasındaki biri bujileri tek tek kopararak motordan söktü.
    Motorda kalan buji kafalarını tornacı 50 TL maliyetle kurtardı.

• Aracı işinin ehli bir ustaya götürürsen gün içinde aracı bırakırsan acele etmeden çok rahat çıkarır. Punto evo'da başıma gelmişti. Usta soğutucu sprey sıkarak çıkarmıştı kırmadan. Korkmana gerek yok istanbul anadolu yakasındaysan ilgili ustaya yönlendirebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multijetin kronik sorunudur bu. bujiler kolay patlıyor. Ama motora kaynadiysa birakicaksin oyle kalcak. yoksa ust kapak açılması lazim. ÇOK dikkatli bi ustaya götürmek gerek. YErine kaynamissa hiç zorlamadan birakcak orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Geçen hafta sıcacık motordan usta olduğu iddiasındaki biri bujileri tek tek kopararak motordan söktü.

hocam tornacı ne tür bir işlem yaptı? siz yine iyi kurtarmışsınız. İnternette üst kapak söktürenler falan var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Corsa D Akü İkaz Lambası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Aracı işinin ehli bir ustaya götürürsen gün içinde aracı bırakırsan acele etmeden çok rahat çıkarır. Punto evo'da başıma gelmişti. Usta soğutucu sprey sıkarak çıkarmıştı kırmadan. Korkmana gerek yok istanbul anadolu yakasındaysan ilgili ustaya yönlendirebilirim.

hocam ben pendikteyim. sizin dediğiniz usta nerede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Aracı işinin ehli bir ustaya götürürsen gün içinde aracı bırakırsan acele etmeden çok rahat çıkarır. Punto evo'da başıma gelmişti. Usta soğutucu sprey sıkarak çıkarmıştı kırmadan. Korkmana gerek yok istanbul anadolu yakasındaysan ilgili ustaya yönlendirebilirim.

Dediğim usta sultanbeyli'de giderim dersen özelden iletişim bilgilerini gönderirim.

• hocam peki 1 tanesi 2 tanesi bozulduysa kalan 2 tanesi beni idare eder mi soğuk havalarda? veya bu şekilde kalırsa sürekli arıza ışığı yanmaz mı? Allah korusun yarın öbürgün başka bir şey de bozulsa ışık bujilere yanıyor sanır yola devam ederiz. Off ne biçim iş ya. Bunu tasarlayan mühendis hiç düşünmedi mi böyle şeyleri. ufak bir parça için üst kapak açmak ta ne demek.
  • quote:

quote:

quote:

Dediğim usta sultanbeyli'de giderim dersen özelden iletişim bilgilerini gönderirim.

hocam gönderin, bakalım.

• Senin ki yine kolay da punto euro5'lerde turbonun altında kızdırma bujileri. Komple turbo sökülüyor oraya ulaşmak için.

• Rena34 kullanıcısına yanıt
    Değiştirmezsenizde olur.zaten ucuz birşey.25 30 tl.amaaaaa.bazıları kaynama yapıyor.dediğiniz gibi motor üst kapak sökmeye kadar iş uzayabiliyor.siz yinede değiştirin.

• Hocam aynı motor olduğu için söylüyorum 1.3 multijette yaşadık özellikle kışın soğukken sürekli yanıp sönüyordu sonra kendiliğinden düzeldi forumlarda araştırmıştım zamanında ucuz birşey olduğunu söylüyorlardı.
  • quote:

hocam peki 1 tanesi 2 tanesi bozulduysa kalan 2 tanesi beni idare eder mi soğuk havalarda? veya bu şekilde kalırsa sürekli arıza ışığı yanmaz mı? Allah korusun yarın öbürgün başka bir şey de bozulsa ışık bujilere yanıyor sanır yola devam ederiz. Off ne biçim iş ya. Bunu tasarlayan mühendis hiç düşünmedi mi böyle şeyleri. ufak bir parça için üst kapak açmak ta ne demek.

Hiç biri çalışmasa bile idare eder ama motor geç çalışır. degistirmekte fayda var tabi. ucuz bir parça.

• Ben geçen hafta yetkili serviste 140 liraya değiştirdim. Servis kazigiyla beraber maalesef. Servis arabanın soğuk olması gerektiğini, 2 saat kadar süreceğini söylemişti. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmyrm. BENİM motorda multijet. Sadece bir buji yanmisti.

• Esenyurtta önder torna var. Kaynamış bujileri kendi tasarladığı bir aletle tereyagindan kıl çeker gibi çıkarıyor. Benim 1.3 aracım ın Kaynamış 3 bujisini yarım saatte çıkardı. Ben sıra beklerken ankaradan sırf bu adam için gelmiş müşteri vardı. Fiat servisi illaki kapak açılacak demişti bana. 1000 lira masraf çıkarıyordu Allahtan bu adamı ogrendimde kurtuldum.

• Gecen sene tanesini 12.5 TL ye alip dordunu de kendim degistirmistim. Kaynama ihtimaline karsi degisimden once bir hafta boyunca wurth pas sokucu sprey sikmistim uzerlerine. Bir hafta sonunda kolayca cikmisti. Pas sokucu olmadan da olurmuydu bilemiyorum ama by sekilde zahmetsizce hallolmustu. 50 TL bujiler, 12 TL sprey ve 16 TL de kovan anahtari takimi toplam maliyeti olmustu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

Gecen sene tanesini 12.5 TL ye alip dordunu de kendim degistirmistim. Kaynama ihtimaline karsi degisimden once bir hafta boyunca wurth pas sokucu sprey sikmistim uzerlerine. Bir hafta sonunda kolayca cikmisti. Pas sokucu olmadan da olurmuydu bilemiyorum ama by sekilde zahmetsizce hallolmustu. 50 TL bujiler, 12 TL sprey ve 16 TL de kovan anahtari takimi toplam maliyeti olmustu.
    Değiştir gitsin ne kadar zor birşey ki? Maltepe'de Opel Burçak Otomobil var,internette tam adresi var iyi ustalardır değiştirirler merak etmeyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Geçen hafta sıcacık motordan usta olduğu iddiasındaki biri bujileri tek tek kopararak motordan söktü.

hocam tornacı ne tür bir işlem yaptı? siz yine iyi kurtarmışsınız. İnternette üst kapak söktürenler falan var?

Tornacı koparılan bujilerden bir tanesini alıp kendi dükkanına gitti.
    10 dakika sonra döndüğünde elinde uzun bir lokma benzeri aparat vardı zorlanmadan tek tek söktü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekiRoRo -- 30 Ekim 2016; 22:03:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.