Şimdi Ara

kitap okurken okuduğumu anlayamıyorum yinede okusam faydası olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kitap okurken okuduğumu anlayamıyorum neden bilmiyorum yinede faydası olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuduğun kitap ilgini çekmiyor demek ki.

Aziz Nesin'in ince kitaplarını okuyabilirsin epey sürükleyici.

• Ne okuduğuna bağlı olarak anlamıyor da olabilirsin. Çevirisi kötü olduğu için bile bir kitabı anlamayabilirsin. İnsanı kendisine dair şüpheye düşürebilecek ve özsaygısını azaltabilecek bir sürü faktör devreye giriyor. Çeviri konusunda mesela İş Bankası, Yapı Kredi ve Can Yayınları'na güvenmeni tavsiye edebilirim. Buna karşılık merdiven altı baskı diye tabir edilebilecek çeviri kitapları okuması sıkıntı olabilir. Adı sanı pek duyulmamış kitabevlerinin çevirileri de bozuk olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

adminin internette okuduğumuz şeyler kitap yerine geçer mi? hiç kitap okumam fakat yıllardır internette okuyoruz öyle böyle.

• Kitap sana ağır geliyor olabilir, daha hafif kitaplar seçebilirsin. Kitap sana uygun değildir, farklı kategorilerdeki kitapları deneyebilirsin, yıllar içinde kitap zevkin oturur. Odaklanma sorunun olabilir, sadece kitaba odaklanabileceğin bir ortam yaratmaya çalış, bu kişiden kişiye göre değişebilir. Sesli kitap dinlemeyi deneyebilirsin, internette ücretsiz olarak sesli kitap videoları var, o da olmazsa çizgi roman/manga falan deneyebilirsin.

• Okuduğun şeyi anlamıyorsan okumanın bir anlamı yok. Odaklanarak okumayı dene, yine anlamıyorsan ya kitap sana çok ağır gelmiştir ya da konu ilgini çekmiyordur. Öyle olduğu zaman "illa bu kitabı bitirmem lazım" gibi bir düşünceye girme, bırak kalsın. Farklı bir zamanda yine okumayı denersin.

Bir de aynı anda farklı türden kitaplar okursan görece ağır olan kitaptan sıkılma ihtimalin azalır. Mesela biri bilimle alakalı ya da felsefeyle alakalı ağır bir kitapsa diğeri kurgu roman olsun. En azından geçişler yaparak ikisini de bitirebilirsin. Çapraz okuma diyorlar buna. Ben de genelde 2-3 kitabı aynı anda götürüyorum. Şu an mesela Zengin Baba Yoksul Baba ile Türlerin Kökeni'ni aynı anda okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 28 Mayıs 2024; 8:49:51 >
  • kitap okumaktan nefret ediyom ve okumuyom

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nörolojide bu tarz şeylerin her zaman bir karşılığı var. Belirli bir zamandan sonra o blokeri kırarsın. Anlamadığın zamanla o bilgiyi sentezleyemeyeceğin anlamına gelmez. Olmadı mı? Aylar sonra eline tekrar alırsın kitabı içinden geçersin. Rahat ol yani. Herşey yolunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.