Şimdi Ara

İngilizce Okuduklarımı Anlıyorum Ama Duyduklarımı Anlamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
3
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, burada ingilizce öğrenen veya bilen insanlar olabileceğini düsündüm, benim problemim su; ben ingilizce okuduklarımın tamamını anlıyorum ama duyduklarımı anlamıyorum. Mesela birisi bana ingilizce bir sey konusarak anlatsa hic bir sey anlamıyorum ama aynısını yazsa tamamını anlıyorum, sizce bu problemi nasıl düzeltebilirim? İngilizce filmleri cok fazla izliyorum, ingilizce müzikleride cok fazla dinliyorum ama duyduklarımdan hic bir sey anlamıyorum.

    Yardımcı olan herkese tesekkür ederim.



  • kelimeleri mi duyamıyorsun yani? kelimeyi bilsen bile onun okunuşunu ve konuşurken nerelerin yutulduğunu bilmen lazım. sadece yazılımına değil okunuşuna da odaklan. İngilizce altyazı yararlı o açıdan dizi izlerken.
  • Pod cast ve youtube
  • merhaba voscreen uygulaması ve Lyrics Training uygulaması ile kulağınızı geliştirebilirsiniz.Ben o şekilde çalışıyorum baya faydalı oluyor. Oyun tarzında olduğundan beynimiz dah çok sese yoğunlaşıyor ve daha hızlı öğreniyorsunuz.uygulama hakkında daha fazla bilgi almak için linkteki incelemeleri okuyabilirsiniz.
    https://www.speaktime.net/konular/ucretsiz-en-populer-ingilizce-ogrenme-programlari.6/
  • bu ingilizce öğrenenlerin büyük çoğunlu bu süreçten geçmiştir.
    aynı sorunu ben de araştırdım.
    bunun için listening çalışması yapman gerek.https://listenaminute.com burdan bi konu seçip 4 5kez tekrar tekrar dinle anlamaya çalış. ama anlarken kafanda türkçeye cevirmeden anlamaya çalış. yoksa daha sonraki cümleleri kaçırırsın. Ardından metni okuyup öğren. Daha sonra hem dinleyip hem oku. Quizleri yap. Zamanla kulağın kelimere alışacak. benim de 2 hafta oldu başlayalı zaten. Geliştiğimi farkediyorum.https://open.spotify.com/episode/2IZ8FnorQW4uGokJeDRHfp?si=PXS_D7WsTqqraZXGTEzA-w burda ne demek istediğimi açıklıyor.
    ilerleyen zamanlarda podcast dinlemeye başla. https://open.spotify.com/show/3apZ4F9LH9oI6DIjiQl6zR?si=mdG5SdYISMmahaW5bDHnrg kulakların artık kelimeleri seçmeye başlayacak.https://www.newsinlevels.com bu siteden de dinleyip daha sonra metni okuyabilirsin.




  • bol bol dinlemen ve knuşman lazım. listeningi geliştirmenin önemli bir noktası da konuşmak
  • kelimelerin okunuşlarına veya bizim türkçede ulama olarak bahsettiğimiz şeye benzer olan şeyleri bilmemenden kaynaklanıyor bol bol listening yapmaktan başka çözüm yok bunun için. let me'nin bazı kişiler tarafından "lemme" olarak söylendiğini olduğunu bilmezsen lemme go dediklerinde anlamazsın. mesela ben de siyahilerin çoğunun ingilizcesini anlamıyorum çünkü ağızlarını yüzlerini çok oynatarak konuşuyorlar sesler aşırı değişiyor gibi geliyor bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 1 Aralık 2019; 19:30:37 >
  • bende aynı dertten muzdaripim nasıl aşacağım bu sıkıntıyı hiç bilemiyorum tıkandım kaldım resmen
  • sözlükten kelimenin anlamına baktıktan sonra dinle tuşuna bi kaç defa basıp dinlemedin mi hiç anlayana kadar
  • Bol bol pratik yaparak çözebilirsin bu sorunu. Ben bunun için sana Speakingline uygulamasını öneririm dostum. Bu uygulama üzerinden ana dili İngilizce olan eğitmenlerle online olarka konuşma pratiği yapabilirsiniz. Böylece cümle kalıplarını ve yapılarını kafana oturtmuş olursun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.