Şimdi Ara

Kitap Koleksiyonu Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 senedir okuduğum kitapları atmadan vermeden sakladım 2 ay önce hayatım da büyük bir değişiklik yaptım ''EVLENDİM''

Şimdiye kadar 672 kitap okumuşum bunlar artık bir koleksiyon oldular.

Aklımdaki soru ise İBOOK meselesi bundan 10 sene sonra kitap çıkarmayı durdurup digital ortamda devam ederlerse ömür boyu yapmayı düşündüğüm büyük kitap evimden olmuş olucam.

• O zaman elinizdeki koleksiyon daha bir değerli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

O zaman elinizdeki koleksiyon daha bir değerli olur.

Bazı insanların kendine has özelikleri vardır.Benim özelliğim başladığım işi bitirmek ve bu konuda gayet ciddiyim kafama koyduğum en ufak düşünceyi yerine getiremessem günlerce uyuyamam.Dediğim gibi ölene kadar kitap okumak ve istiflemek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyinnvector

quote:

Bazı insanların kendine has özelikleri vardır.Benim özelliğim başladığım işi bitirmek ve bu konuda gayet ciddiyim kafama koyduğum en ufak düşünceyi yerine getiremessem günlerce uyuyamam.Dediğim gibi ölene kadar kitap okumak ve istiflemek istiyorum.

Hocam bu bölümdeki çoğu insan kitap arşivi yapmayı seviyor zaten. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Benim de ufak bir kitaplığım var ama sizinki kadar geniş değil, 200 civarıydı en son saydığımda. Bir de öyle bir hobim vardır, kitaplarımı sayarım. Neyse, ilerde ne olur bilemem ama kitap basımı uzun bir süre devam eder diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam bu bölümdeki çoğu insan kitap arşivi yapmayı seviyor zaten. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Benim de ufak bir kitaplığım var ama sizinki kadar geniş değil, 200 civarıydı en son saydığımda. Bir de öyle bir hobim vardır, kitaplarımı sayarım. Neyse, ilerde ne olur bilemem ama kitap basımı uzun bir süre devam eder diye düşünüyorum.

İnşallah umduğumu bulurum bundan bir 30 sene sonra buraya yazarım sen ve ben ayakta olursak güleriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnşallah umduğumu bulurum bundan bir 30 sene sonra buraya yazarım sen ve ben ayakta olursak güleriz.

İnşallah hocam, gönlünüzce olur umarım. Eminim ki 30 sene sonra muhteşem bir arşiviniz olur. Sizi de çok takdir ettim, evlendikten sonra bile kitap okuma alışkanlığınızı bırakmamışsınız. Çevremdeki evli insanların çoğu iş güçten şikayet edip kitap okumuyor.

• Kitap okumak bir alışkanlık oldu hanım edebiyat öğretmeni ben ise avukatım zaten ömrümüzün bir 10 senesi kitaplar içinde geçti.
    Neyseki biraz ara verdim mesleğime ticaretle uğraşıyorum ve bolca zamanım oluyor.Bu hayat sizede gönlünüzce verir ''İNŞALLAH''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komedi türünde kitap var mı?
    13 yıl önce açıldı
    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim hocam.
  • Bizim gibiler olduğu sürece kitapları -sadece- dijitalleştiremezler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de gülerim:)Tabii o günleri görebilirsek.

• Plaklar bile geri dönmüşken koleksiyoncu ruhu oldugu sürece kimse basili kitapları kaldıramaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basılı kitaplardan vazgeçebilmek için en aşağı 100 sene gerekir. Ben kolay kolay basılıp kitapların bırakılacağını düşünmüyorum.
    Sonuçta okumak, müzik ve film gibi değil. Kaset ve CDlerin yerini dijital ses dosyalarının alması kolay oldu. VHS ve BETA kasetlerinin
    yerine DVD ve Blu-Ray'ler geldi veya HDD'de depolanıyorlar. Ama insan bir kitapta eline alıp okumak istiyor. Uzun süre ekrana bakmak
    yoruyor, her ne kadar Kindle gibi e-kitap okuyucuları özel olarak mat üretiliyorsa da. Basılı kitapların kalkması çok zor.
    Kalksa bile (ki bizim yaşımız bunu görmeye el vermez bence) yukarıda bir arakadaşın dediği gibi basılı kitaplar değerlenecektir.
  • e-kitapların 10 yılda yaygınlaşacağı kesin. Yalnız basılı materyalin tamamı ile ortadan kalkması için en azından bir nesil daha geçmesi lazım. Teknolojinin gelişimi ortada. Ağ üzerinden bile fiziksel dokunma hissi oluşturulabiliyor artık. Özellikle e-kitap okuyucularının bu gelişimden kısa süre içerisinde faydalanacağını düşünüyorum. Evimde, sırf göz zevkim için ağaçları istiflemektense, doğada kalmaları gerektiğine inanıyorum.
  • Ufakken doktora gittiğimde bana okuma kitabı verirdi. O kitaplar bile hala kütüphanemin bir köşesinde durmakta. Benim de sizin kadar olmasa da kitap arşivim mevcut. Her ne kadar son yıllarda e-kitap muhabbeti çıksa da gerçek kitabın yerini hiç bir zaman tutamaz. Nasıl ki artık insanlar gazeteleri internet üzerinden okusalar da bu gazete basımını durduramaz ve gazete okuma kültürünü değiştiremez. Eminim ki benim gibi bir çok insan vardır sabah kalkıp netten okumak varken bu soğukta gidip gazete alan ve kahvaltı da çayla beraber okuyan insanlar. Kitap da bunun gibidir. Her ne kadar teknoloji ilerlese de alışkanlıklar değişmez ve tamamen digital ortama geçmek mümkün olmaz. Umarım olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CKayacan

Ufakken doktora gittiğimde bana okuma kitabı verirdi. O kitaplar bile hala kütüphanemin bir köşesinde durmakta. Benim de sizin kadar olmasa da kitap arşivim mevcut. Her ne kadar son yıllarda e-kitap muhabbeti çıksa da gerçek kitabın yerini hiç bir zaman tutamaz. Nasıl ki artık insanlar gazeteleri internet üzerinden okusalar da bu gazete basımını durduramaz ve gazete okuma kültürünü değiştiremez. Eminim ki benim gibi bir çok insan vardır sabah kalkıp netten okumak varken bu soğukta gidip gazete alan ve kahvaltı da çayla beraber okuyan insanlar. Kitap da bunun gibidir. Her ne kadar teknoloji ilerlese de alışkanlıklar değişmez ve tamamen digital ortama geçmek mümkün olmaz. Umarım olmaz.

Düşüncelerime tercüman olmuşunuz teşekkürler.

• Sahaflar ne güne duruyor.Sıkıntı olmaz merak etme.Hiç olmadı sahibinden.com'dan alırız.Buluruz bir şekilde yani.
  • sorunsal kelimesindeki -sal eki doğru bir kullanım olmamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.