Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
62
Favori
174.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

BTK, nihayet sms başlıkları konusunda düzenleme yapmış. Bundan böyle firmalar kafalarına göre başlık bilgisi kullanamayacak, kullandığı başlığı ispatlayıcı belge sunmak zorunda. Ayrıca sms'i gönderen sabit telefon işletmecisinin (aracı hizmet sağlayıcı) tespiti için her mesajın sonuna bir kod eklenecek. İşletmecilerin düzenlemeye uyması için 6 ay süre tanınmış (BTK hazretleri kamuoyu duyurusu şeklinde yayınlamış ama yürürlüğe giren herhangi bir kurul kararı yok )

Duyuru metni:
    http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fBas%C4%B1n+B%C3%BClteni%2fBTK-EHSIY-degisikligi-11-06-2016.pdf

Düzenleme metni:
    http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKamuoyu+G%c3%b6r%c3%bc%c5%9f%c3%bc%2fCLI_UsulEsaslar.pdf

Şu turizmcilerin işlerinin kesat olmasında kesin smsle milleti rahatsız edip yılların birikmiş bedduaların katkısı var diye düşünüyorum İnatla hala yolluyorlar bir de yalandan mernis no yazmışlar yanına da sms iptal için link koymuşlar fakat öyle bir site yok

Düzenleme işe yarar nitelikte ama kim uygulayacak denetleyecek bilinmiyor. 50 den fazla şikayetim var ve hala yeni kayıt olarak durmakta sistemde.

TOYOTA dan sürekli sms geliyor sürekli şikayet ediyor ve sms iptali için mesaj atıyorum ama yine de sms gelmeye devam ediyor.

Sahtekar sözde eczanelerin smsleri ayda 5 kere mutlaka geliyor.

Ama devlet bu işin peşini bırakmayacak öyle seziyorum artık. Çünkü büyük vergi kaçakçılığının farkına vardılar sahte numara ile sms gönderiminin. Başlıklı sms konusunda ise elimiz kolumuz bağlı, nereye nasıl şikayet edecez belli değil. Engelliyorsun operatörden ama farklı operatör üzerinden yine geliyor, bu kod numarası sistemi iyi olacak gibi ama bakalım inşallah tamamen kurtuluruz.

Mail kutum dolar taşardı spamlar ile, bütün reklam broşürlerden de aboneliği kestim inatla gelenleri de engelledim, smsler de azaldı çok şükür eskisine göre kafamız yine de rahat. Çok huzurlu geçiyor vallaha spam sms ve mail olmadan günler.

O değil de bu halı diyarı bana da sms atıp duruyor şubeleri mi var acaba yoksa sen de mi eskişehirdesin hocam Halıcılardan çektiğimiz nedir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Haziran 2016; 23:02:46 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Benimki izmirde isteyen istediği başlığı kullanabıldıgı için bu olay şu an normal. Bu düzenleme bir yürürlüğe girse soruşturma da hızlanacak çünkü en büyük engel mesajı gönderen aracının tespit edilememesi. Operatorlerde bunun kaydı var ama vermiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır çeşitli otellerden spam sms geliyordu. iptal linkine tıklayınca firma ismi yazdı. Baktım SESA TURİZM yazıyor. İnternetten araştırdım. Önce aynı isimde farklı bir acentayı aramışım. Sonrahttp://www.heraklesturizm.com/ sitesindeki numarayı arayınca telefondaki kadın evet biz gönderiyoruz dedi. Mersis sisteminden SE&SA TURİZM mersis numarasını buldum: 0757042940000019

SE&SA ve heraklesturizm ile ilgili sms şikayetinizde verdiğim mersis no.sunu yazın ki işlemler hızlansın.
  • korayalttantire K kullanıcısına yanıt
    İptal linkini buraya yazabilir misiniz? Kişisel bilgilerimizi çalanlar, bu mesajların gönderilmesine aracılık eden toplu sms firmaları. Onların da aynı şekilde ceza alması gerekiyor.
  • quote:

İptal linkini buraya yazabilir misiniz? Kişisel bilgilerimizi çalanlar, bu mesajların gönderilmesine aracılık eden toplu sms firmaları. Onların da aynı şekilde ceza alması gerekiyor.

iptal.biz
    iptal.biz - En iyi iptal bilgi ve alim kaynaklar.
    http://iptal.biz/ffWzQ
    iptal linki. Dakik SMS firmasına ait bir site. O firmayla da konuştum. SMS'leri biz göndermiyoruz, ama söyleyin ilgilenelim falan dediler. Birkaç firma ismi söyledim.

• korayalttantire K kullanıcısına yanıt
    Yılanın başı bu şirket. Bana bunların aracılığıyla farklı firmalar adına milyon tane sms geliyor. Kişisel bilgilerimizi yasadışı bir şekilde ele geçirip depolayan bunlar. Otelciler bu heriflere gidiyor, elinde data var mı mesaj göndercem diyor bunlar da hay hay diyor.

quote:

DANISMANTIC
    MACAASISPA
    MACAKIZISPA
    MYSEAHOTEL
    MYVIAYILDIZ
    MYVIA RENT
    GOZDE HASTN
    STARRESORT

Bu heriflerin şimdiye kadar bana gönderdikleri mesajların alfanümerik başlıkları

quote:

Ad: SAZAK GSM HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
    Adres: Şaireşref Bulvarı 1373 Sok. No:8 Suat Manisalı İş Merkezi Kat:7 Daire 703-704 Montrö Çankaya/İZMİR
    Tel: 0232 444 53 71
    Faks: 0232 238 07 67
    Eposta: info@sazakgsm.com.tr
    Web: www.sazakgsm.com.tr
    Not: Eski adresi:Sahilevleri Mh. Tevfik Fikret Sk. No:9 Narlıdere/İZMİR, Eski E-Posta:info@sazakiletisim.com, Eski Web:www.sazakiletisim.com
    Ticaret Sicil: 166693
    Vergi Dairesi: ŞİRİNYER
    Vergi No: 7570427577
    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Adresi: sazak.gsm@hs03.kep.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Haziran 2016; 11:23:33 >

• quote:

Yılanın başı bu şirket. Bana bunların aracılığıyla farklı firmalar adına milyon tane sms geliyor. Kişisel bilgilerimizi yasadışı bir şekilde ele geçirip depolayan bunlar. Otelciler bu heriflere gidiyor, elinde data var mı mesaj göndercem diyor bunlar da hay hay diyor.

quote:

DANISMANTIC
    MACAASISPA
    MACAKIZISPA
    MYSEAHOTEL
    MYVIAYILDIZ
    MYVIA RENT
    STARRESORT

Bu heriflerin şimdiye kadar bana gönderdikleri mesajların alfanümerik başlıkları

quote:

Ad: SAZAK GSM HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
    Adres: Şaireşref Bulvarı 1373 Sok. No:8 Suat Manisalı İş Merkezi Kat:7 Daire 703-704 Montrö Çankaya/İZMİR
    Tel: 0232 444 53 71
    Faks: 0232 238 07 67
    Eposta: info@sazakgsm.com.tr
    Web: www.sazakgsm.com.tr
    Not: Eski adresi:Sahilevleri Mh. Tevfik Fikret Sk. No:9 Narlıdere/İZMİR, Eski E-Posta:info@sazakiletisim.com, Eski Web:www.sazakiletisim.com
    Ticaret Sicil: 166693
    Vergi Dairesi: ŞİRİNYER
    Vergi No: 7570427577
    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Adresi: sazak.gsm@hs03.kep.tr

Evet, aynen Sazak GSM olarak geçiyor. Dakik SMS ile aynı firma. Şimdi görüştüm. Bunlar bizim bayimizin alt bayisi ya da bayimizin müşterisi olabilir. Aramızda sözleşme var. Uyardığınız için teşekkür ederiz dedi. Şikayet ettiğimi belirttim. Siz zaten gerekeni yapmışsınız dedi. Ayrıca numaramı verdim. Kara listeye aldığını ve artık mesaj gelmeyeceğini söyledi. Bakacağız ne kadar doğru.

• quote:

Sizlere BTK'daki bir skandalı göstermek istiyorum. Bugün telefonuma gelen mesaj:
    Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri
    Basit bir spam olarak gözüküyor ama işin aslı çok farklı. Yönetmeliğe uygun olmayan, maliyetten kaçınmak için uyduruktan konulmuş iptal linkine ait whois bilgileri:
    quote:

Registrant Contact Information:
    Name: Sms Vitrini
    Address 1: izmir
    City: izmir
    State: turkey
    Zip: 35000
    Country: TR
    Phone: +90.2323355550
    Email: info@smsvitrini.com

quote:

Domain Name: SMSVITRINI.COM
    Registry Domain ID: 1632132335_DOMAIN_COM-VRSN
    Registrar WHOIS Server: whois.godaddy.com
    Registrar URL:
    GoDaddy
    Kendi Yolunuzu Çizin | GoDaddy TR
    http://www.godaddy.com

Update Date: 2014-12-10T13:45:26Z
    Creation Date: 2010-12-27T08:39:50Z
    Registrar Registration Expiration Date: 2017-12-27T08:39:50Z
    Registrar: GoDaddy.com, LLC
    Registrar IANA ID: 146
    Registrant Name: Buse Ozdemir
    Registrant Organization: Ayaz Gsm Haberlesme ve Iletisim Hizm. Tic. Ltd. Sti.
    Registrant Street: Ilica Mah Tur Sokak Dogan Apt No 7 - 2
    Registrant City: IZMIR
    Registrant State/Province: Narlidere
    Registrant Postal Code: 35000
    Registrant Country: TR
    Registrant Phone: +90.2323355550
    Registrant Phone Ext:
    Registrant Fax:
    Registrant Fax Ext:
    Registrant Email: destek@smsvitrini.com

Kişisel bilgi hırsızı firmamız bu. Adresimizi ilçemize kadar biliyor (Bütün bilgilerimi bu heriflere satan Türk Telekom'u saygıyla (!) anıyorum.) Aşağıdaki resim, btk'nın yetkilendirme sayfasından alındı:
    Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

İşaretlediğim yerlere özellikle dikkatinizi çekerim. Bugün 6 mayıs 2016, heriflerin lisansı devlete ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle 31 aralık 2015 tarihinde iptal edilmiş. Yani, bu herifler KAÇAK olarak toplu sms işi yapıyorlar ve devletimizin RUHU BİLE DUYMUYOR !!!

Yeniden sabit telefon hizmeti yetkisi almışlar. Sağda üstte:http://yetkilendirme.btk.gov.tr/Yetkilendirme/

• Kanun geçirmişsin ama iki tane kıçı boklu SMS şirketine söz geçiremiyorsun... Şamar oğlanına döndü devlet.

• 1 YIL GEÇTİ HALA YENİ KAYIT
  • ikidir tanımadığım forex veya benzeri firmalardan telefon araması alıyorum.
    hep cep telefonu ile arıyorlar.

artık sms devrini bitirdiler gibi
    istedikleri kadar kullanabilecekleri cep telefonu hattı üzerinden rahatsız etmeye devam.

var mı bu konuya çözüm?

firmayı defalarca aradım, şikayetvar da konu açtım sonuç yok
  • adnan032 A kullanıcısına yanıt
    Aynı sms gibi şikayet edin. Ticari ileti tanımı sadece sms ile sınırlı değil, ticari amaç taşıyan her türlü yazılı, sesli, görüntülü iletişimi içerir.
  • Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

OTELE çağırmaya başladılar artık .Otel'ede Türk Telekom'ada şikayet ettim numarayı ticari amaçla kullanılıyor diye
  • Uzun zaman sonra bugün sisteme bir bakayım dedim, ceza kesilen tahmin ettiğim gibi yok, temmuz 2015'de yaptığım bazı şikayetler halen yeni kayıt. Gözüme çarpan tek şey, 5 kasım'da telefon numaranıza tanımlanan şu kadar puanı aktifleştirmek için arayın tarzında gelen bir dolandırıcı mesajı savcılığa intikal ettirilmiş. Şikayet durumunda "Dosya ilgili savcılık makamına intikal ettirilmiştir." yazıyor. Bu da hiç yoktan iyidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı elinden geleni yapıyor ama BTK tarafında işi umursayan olmadığı için firmalar tespit edilemiyor.
  • Hazır OHAL varken şu izinsiz gönderim yapan firmaların kapısına KHK ile kilit vursalar keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala devam
    Bu mesaja eklenen görseller:

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet YöntemleriKişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buyrun buda bana mail ile geldi bilgileri satıyorlar

724 Destek <onlinedestek7-24@hotmail.com>

Sayın şirket yetkilisi;
    Milyonlarca müşteriye ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için size özel bir fırsat sunuyoruz.
    Tüm Türkiye’den istediğiniz her ölçüte göre müşteri listelerini çok uygun olarak hizmetinize sunuyoruz.
    Her kategori ve seçeneğe uygun müşteri listesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve örnek datalar için;
    Data Ağacı Portföy Hizmetleri
    Erol Arıca
    Whatsapp : 0.546.215 13 13
    Önemli not : Size verilen müşteri listeleri başka bir firmaya kesinlikle satılmamaktadır. Sizin adınıza arşivlenerek satış listesinden çıkarılmaktadır.
    Listelerimiz izinlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 1 Ağustos 2016; 13:33:35 >
  • IORI kullanıcısına yanıt
    Bir de dalga geçer gibi izinli diyorlar ya, deli oluyorum. Bu mail ile savcılığa TCK 135 ve 136'ya muhalefetten suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Herifin ismi cismi de belli. O dataların izinli olma ihtimali sıfır. Mevcut yasa diyor ki başkalarının adına izin alıyorsan adına izin istediğin bütün şirketlerin adını yazmak zorundasın, genel amaçlı izin alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 1 Ağustos 2016; 13:55:29 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    SONUNA işleme almışlar baştan başlayarak buda bi gelişme Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Baştan değil sondan başlamışlar. Sıralama yeniden eskiye doğru

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.