Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
62
Favori
174.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şikayet sistemi ancak bu kadar amatörce kurulabilirdi. Şikayet yapmak resmen işkence. Zaten çoğu şirket mersis eklemiyor. Gelen numara da belli değil sdece başlık var.

Ayrıca google'a toplu sms yazdığımda sayfalar dolusu site çıkıyor karşıma. Tek tek izinsiz gönderim şikayetiyle uğraşmak yerine neden bataklığı kurutmuyorlar?
  • Bu aralar vakıfbank iyice çığrından çıktı. 27 ekimde hem sözlü, hem de yazılı ret bildirimi yapmıştım. Buna rağmen 10 kasım 2015 ve bugün olmak üzere iki defa izinsiz çağrı gerçekleştirdiler. 10 kasımdakini şikayet etmiştim, istanbul il ticarette yeni kayıt olarak bekliyor. Bugün de nakit avans kampanyasıyla ilgili ses kaydı dinlettiler. Bir de çakallık yapıp "teklifimizle ilgilenmiyorsanız X'i tuşlayın" diyor. Tuşlasam ertesi gün başka bir kampanya için arayacak. "Ticari ileti almayı istemiyorsanız" farklı şey, "teklifimizle ilgilenmiyorsanız" farklı şey. Ret bildiriminden sonra göndermeye devam ettiği için 2000, ret hakkı sunmadığı için 2000 olmak üzere toplamda 4000 lira ceza yiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Nisan 2016; 11:57:14 >
  • https://2ext.co/

BU ADRESİ kullanıyorlar slaşdan sonra rakam ve harf var benim numaram çıkıyor ve istiyorum istemiyorum seçeneği çıkıyor
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Aynı dalavereyi Tescom diye bir şirket de yapıyor, sırayla bütün numara bloklarını kaydedip hepsine özel alfanümerik kod vermişler. Numara satın alamayınca aktif veya değil bütün numara bloklarını kaydetmeye başladılar.

quote:

Registrant Contact Information:
    Name: iLKER KABADAYi
    Organization: IMDGRUP YAZILIM VE TASARIM EVI
    Address 1: REYHAN MAH. HASIMISCAN CAD.TUGTAS-1 IS-MRK NO12 - 310
    City: Bursa
    State: OSMANGAZi
    Zip: 16000
    Country: TR
    Phone: +90.1111111111
    Fax: +90.1111111111
    Email: Email Masking Image@imdgrup.com

IMDGrup Yazılım ve Tasarim Evi
    IMDGrup Yazılım ve Tasarim Evi
    http://imdgrup.com/TopluSMS

Reyhan Mah.Tuğtaş-1 İş Merkezi No:12 D:310 Osmangazi / BURSA

Heriflerin btk lisansını bulamadım. Başka firma üzerinden yapıyor olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 30 Nisan 2016; 12:35:42 >

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    bi yerlerinde ziyaret edeyim bakayım
    Aslında tezgaha düşürüp suçüstü yapmak lazım
  • Sizlere BTK'daki bir skandalı göstermek istiyorum. Bugün telefonuma gelen mesaj:
    Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri
    Basit bir spam olarak gözüküyor ama işin aslı çok farklı. Yönetmeliğe uygun olmayan, maliyetten kaçınmak için uyduruktan konulmuş iptal linkine ait whois bilgileri:
    quote:

Registrant Contact Information:
    Name: Sms Vitrini
    Address 1: izmir
    City: izmir
    State: turkey
    Zip: 35000
    Country: TR
    Phone: +90.2323355550
    Email: info@smsvitrini.com

quote:

Domain Name: SMSVITRINI.COM
    Registry Domain ID: 1632132335_DOMAIN_COM-VRSN
    Registrar WHOIS Server: whois.godaddy.com
    Registrar URL:
    GoDaddy
    Kendi Yolunuzu Çizin | GoDaddy TR
    http://www.godaddy.com

Update Date: 2014-12-10T13:45:26Z
    Creation Date: 2010-12-27T08:39:50Z
    Registrar Registration Expiration Date: 2017-12-27T08:39:50Z
    Registrar: GoDaddy.com, LLC
    Registrar IANA ID: 146
    Registrant Name: Buse Ozdemir
    Registrant Organization: Ayaz Gsm Haberlesme ve Iletisim Hizm. Tic. Ltd. Sti.
    Registrant Street: Ilica Mah Tur Sokak Dogan Apt No 7 - 2
    Registrant City: IZMIR
    Registrant State/Province: Narlidere
    Registrant Postal Code: 35000
    Registrant Country: TR
    Registrant Phone: +90.2323355550
    Registrant Phone Ext:
    Registrant Fax:
    Registrant Fax Ext:
    Registrant Email: destek@smsvitrini.com

Kişisel bilgi hırsızı firmamız bu. Adresimizi ilçemize kadar biliyor (Bütün bilgilerimi bu heriflere satan Türk Telekom'u saygıyla (!) anıyorum.) Aşağıdaki resim, btk'nın yetkilendirme sayfasından alındı:

İşaretlediğim yerlere özellikle dikkatinizi çekerim. Bugün 6 mayıs 2016, heriflerin lisansı devlete ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle 31 aralık 2015 tarihinde iptal edilmiş. Yani, bu herifler KAÇAK olarak toplu sms işi yapıyorlar ve devletimizin RUHU BİLE DUYMUYOR !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 6 Mayıs 2016; 21:28:26 >

• Arkadaşlar hattım TURKCELL ve sanırım SMS engelleme var. Bana gelen poker,bet,kumar mesajlarından nasıl kurtulabilirim. Bet Oran İddia bilmemne hergün geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    sms engelleme var ama paralı, başlıklı sms'ler için englleme imkanı var mı bilmiyorum. Kumar mesajları yurtdışı kaynaklı olduğu için engellemenin bir yolu maalesef yok.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt

bu neyin nesin her ay 1 kere kesin yolluyorlar bilgi bulabilrmiyiz?
    azdırıcı yanına gizli kamera hediye, fanteziye bak açık açık röntgenciliğe teşvik ediyor. Herifler kendilerini güzel saklamış, uydurma bir başlık ve kullan-at numara. Tek bulabildiğim, numaranın netgsm abonesi olduğu
    quote:

8503047991 hizmet aldığı işletmeci: NETGSM İletişim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 17 Mayıs 2016; 19:58:13 >
  • Galaxy wonder kullanıyorum belediyeden sürekli mesaj geliyor numaramı nerden bulduysa artık cihazdan engelliyemiyorum çünkü numara yok yazıyor ne yapabilirim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://tiss.gtb.gov.tr/

Engelleme programı Phone warrior kullanıyorum memnunum.

Phone warrior android

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 21 Mayıs 2016; 12:28:17 >

• Arkadaşlar böyle hukuksuz bir ülke var mıdır dünyada? AKP'den mesaj gelmesi serbest, kanunda da serbest, siyasiler, siyasi partiler spam yapabiliyor. Eminim diğer partiler de atıyordur.

Gelelim asıl meseleye. Tiss çok ağır işliyor, Çoğu ileti yerinde sayıyor. Bu reklam mesajını atan firmalar bir bakıma vergi kaçırıyor diyebilir miyiz? O zaman Maliye Bakanlığı'na şikayette bulunuruz, belki bu adi insanlar cezalandırılır.

Bu nedir ya önüne gelen sms gönderiyor. Birini iptal ediyorsun, sanki anlaşmışlar gibi hem
    en başka bir firmadan sms geliyor.

Türk Telekom ayrı bir hava. Geçenlerde tarife değişikliği yapmak için web online işlemlere giriş yaptım, yapmaz olaydım. Hemen ertesi gün Türk Telekom'dan telefon( çok daha önceden kampanyalar hakkında bilgi almak istemediğimi iletmiştim ve bu bilgi kendilerinde kayıtlıydı). Bunun üzerine ilgilenmediğimi belirttim ve aranmak istemediğimi söyleyerek arayan embesilin yüzüne kapattım. Ertesi gün Türk Telekom'dan bir başka bir embesil arıyor...

Bugün Tiss üzerinden şikayet etmeyi denedim, sesli arama şikayetinde çok büyük sorunlar var. Bir kere arayan numarayı doğru girmeniz mümkün olmuyor, mutlaka bir alan kodu ya da 3 haneli kodu girmeniz gerekiyor. İkincisi sesli arama değil de sanki sms şikayeti yapacakmışız gibi tasarlanmış, çok amatörce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notimportantali -- 11 Haziran 2016; 15:47:24 >

• BTK, nihayet sms başlıkları konusunda düzenleme yapmış. Bundan böyle firmalar kafalarına göre başlık bilgisi kullanamayacak, kullandığı başlığı ispatlayıcı belge sunmak zorunda. Ayrıca sms'i gönderen sabit telefon işletmecisinin (aracı hizmet sağlayıcı) tespiti için her mesajın sonuna bir kod eklenecek. İşletmecilerin düzenlemeye uyması için 6 ay süre tanınmış (BTK hazretleri kamuoyu duyurusu şeklinde yayınlamış ama yürürlüğe giren herhangi bir kurul kararı yok )

Duyuru metni:

Düzenleme metni:

• Grupanya da kanun tanımayan ahlaksızlar listeme girdi. Yıllar önce 1-2 yemek fırsatı almışlığım oldu, yaşadığım bir sorundan dolayı üyeliğimi iptal ettirdim. İptal mail'inde tüm kişisel bilgilerimin nereye kaydedildiyse hepsinden silinmesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bildirdim. 3 ocak 2013 tarihinde gelen cevapta üyeliğimin silindiği bilgisi var.

Bugün telefonuma gelen mesaj:

Yani adamlar diyor ki ben senin telefonunu bir kere aldım sonsuza kadar üzerinden çıkar sağlama hakkı benimdir. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü bu şikayete 5 yıldan önce bakamaz, çünkü şikayetlerle sadece 3 kişi ilgileniyor

• Şikayet sistemine sms doğrulama ile giriş kaldırıldı. E-devlet şifresiyle giriş yapılıyor. Fakat e-devlette cep telefonum kayıtlı olmasına rağmen şikayet formunda dolu gelmiyor. Elle de o alana bir şey yazılamıyor. Herkeste durum aynı mı acaba?
  • korayalttantire K kullanıcısına yanıt
    Evet üstteki kısma yazılamıyor ama önemli olan "İletinin geldiği kendinize ait telefon numarası" kısmının doldurulması. Orada sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Evet üstteki kısma yazılamıyor ama önemli olan "İletinin geldiği kendinize ait telefon numarası" kısmının doldurulması. Orada sorun yok.

O alan boş olunca formu bir ara hata verip göndermiyordu. Değiştirdiler mi acaba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • korayalttantire K kullanıcısına yanıt
    Daha dün e-devlet ile giriş yaparak şikayet oluşturdum, bir sorun yok. Bazı alanları tanımlamayı unutmuşlar, veritabanından herhangi bir bilgi çekemiyor
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.