Şimdi Ara

kişilik bozukluğu olan var mı? (edit1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • psikolojik sorunlar yaşıyorum. hayatım altüst oldu. dünya kadar ortamım ve arkadaşım var. çoğu insanın sahip olmadığı şeylere sahibim. iş buldukça çalışıyorum paramda var ama insanlarla ilişki kurmak istemiyorum. arkadaşlarımı aramıyorum arayanları açmıyorum. kimseyle samimi olamıyorum artık. duygusuzlaştım. şiir yazmayı çok severdim ve şarkı sözü yazardım ama artık hiçbişey yapamıyorum. bilgisayar oyunu oynayasım bile gelmiyor. yemek yemek bile istemiyorum. giderek kilo veriyorum(tek olumlu yanı bu galiba). son 3 senedir durumum giderek kötüleşiyor. doktora gittim saçma sapan bi ilaç verdi hiçbişeye yaramadı. teşhis bile koymadan ilaç yazdı. internetten araştırdığım kadarıyla kişilik bozukluğum olabileceğini gördüm. tanımlara tamamen uyuyorum. var mı bu problemi yaşayan??? hangi ilaçları kullanıyorsunuz???

edit 1:
    günde iki tane aldığım zedprex yerine yeni gittiğim doktor wellbutrin verdi. 150mg günde 1 tane içecekmişim. az önce ilk ilacımı içtim. umarım işe yarar. majör depresyon dedi bu doktor. hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @rd@ -- 1 Kasım 2012; 15:08:16 >

• Fight Club mu izledin yazıcaktım ama sonra okudum ki durumun ciddi.

Başka doktorlara da görünmeni tavsiye ederim öyle internetten bakıp "aha bu bende var yoksa bende mi hastayım" demekle olmaz bu işler.Git tam teşekküllü bir hastanede tedavi ol.

Orijinalden alıntı: Albert De Salvo

Fight Club mu izledin yazıcaktım ama sonra okudum ki durumun ciddi.

Başka doktorlara da görünmeni tavsiye ederim öyle internetten bakıp "aha bu bende var yoksa bende mi hastayım" demekle olmaz bu işler.Git tam teşekküllü bir hastanede tedavi ol.

doktora gittiğimde bende şu hastalık var demek istemiyorum. hastalık hastası biri olduğumu düşünmesini istemiyorum ama gün geçtikçe kötüye gidiyorum. orta halli bir öğrenciyim. gidebileceğim sadece devlet hastanesi var. bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların etkisine bakıp kendime koymaya çalıştığım teşhisin doğru olup olmadığını ve ilaç tedavisinin işe yarayıp yaramayacağını öğrenmek istiyorum. boşu boşuna beynimi uyuşturmayı gerçekten istemiyorum çünkü. ne yapsam bilmiyorum...

• Reçetenin teşhiş kısmında major depresyon mu yazıyordu?

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Sosyopat olmuşsun.

Aramıza hoş geldin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Reçetenin teşhiş kısmında major depresyon mu yazıyordu?

inan bakmadım. 2 tane zedprex içiyordum...

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

Orijinalden alıntı: Albert De Salvo

Fight Club mu izledin yazıcaktım ama sonra okudum ki durumun ciddi.

doktora gittiğimde bende şu hastalık var demek istemiyorum. hastalık hastası biri olduğumu düşünmesini istemiyorum ama gün geçtikçe kötüye gidiyorum. orta halli bir öğrenciyim. gidebileceğim sadece devlet hastanesi var. bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların etkisine bakıp kendime koymaya çalıştığım teşhisin doğru olup olmadığını ve ilaç tedavisinin işe yarayıp yaramayacağını öğrenmek istiyorum. boşu boşuna beynimi uyuşturmayı gerçekten istemiyorum çünkü. ne yapsam bilmiyorum...

valla forumda yardımcı olabilecek vardır diye tahmin ediyorum.Şuan bir konum var ve popüler gibi senin konunun linkini benim konuya eklicem ve bakmalarını isticem belki sana faydası dokunacak veya ne bilim tıp öğrencisi olan biri denk gelirde sana yardımcı olur.

Geçmiş olsun kardeşim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üst Komşusu Böyle Olan Var Mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

psikolojik sorunlar yaşıyorum. hayatım altüst oldu. dünya kadar ortamım ve arkadaşım var. çoğu insanın sahip olmadığı şeylere sahibim. iş buldukça çalışıyorum paramda var ama insanlarla ilişki kurmak istemiyorum. arkadaşlarımı aramıyorum arayanları açmıyorum. kimseyle samimi olamıyorum artık. duygusuzlaştım. şiir yazmayı çok severdim ve şarkı sözü yazardım ama artık hiçbişey yapamıyorum. bilgisayar oyunu oynayasım bile gelmiyor. yemek yemek bile istemiyorum. giderek kilo veriyorum(tek olumlu yanı bu galiba). son 3 senedir durumum giderek kötüleşiyor. doktora gittim saçma sapan bi ilaç verdi hiçbişeye yaramadı. teşhis bile koymadan ilaç yazdı. internetten araştırdığım kadarıyla kişilik bozukluğum olabileceğini gördüm. tanımlara tamamen uyuyorum. var mı bu problemi yaşayan??? hangi ilaçları kullanıyorsunuz???
    ...

Aynı durumlar bende de var. Zamanında manik depresif teşhisi konulmuştu. Bir de şey vardı bak adını unuttum şimdi. İlaç kullandığım müddetçe iyiydim ancak ilaçlar mallaştırıyordu resmen beni. Doğru dürüst düşünemiyordum. Belki de en iyi o zamanlar düşünüyordum aldığım kararların neticesine bakacak olursam. Neyse, bilemiyorum. İlaçları bıraktıktan sonra bunlar ilk etapta nüksetti ancak sonra geçer dedim akışına bıraktım. Sonra hiç bir belirti görmemeye başladım. Ta ki son 2 yıla kadar.

İnsanlarla olan ilişkilerimde hep bir mesafe söz konusu. Telefon rehberimdeki kayıtlı numaraları açmıyorum kolay kolay. Düzensiz bir uyku düzenim var. Bazen günde 2 saat uyuyorum, bazen 17 saat. Bazense 3-4 gün boyunca hiç uyuyamıyorum. Zaman zaman iştahım kesiliyor. Güneşi görmüyorum çoğu zaman.

Eskiden ben de şiir yazardım. Çok yazardım hatta. Şimdi düşüncesi bile midemi bulandırıyor. Bir şeyi uzun süre yapmak bütün şevkimi kırıyor. Bazense acayip coşkulu oluyorum. Birden geliyor. Gece kulübüne gitme isteği doğuyor içimde. Sonradan hatırlıyorum. Herkese mesafe koyduğumdan, telefonlara hiç bakmadığımdan çok kişi adımı bile unutmuştur. Benimle gelecek kimse olmaz... Oturuyorum evde. Markete kadar gidip birkaç bira alıyorum. Birden derin bir hüzün basıyor...

Bu arada şimdi hatırladım. Diğer teşhis, obsesif kompulsif bozukluk'tu.

• Herhangi bir semptoma sahip değil misin ? Rahatsızlık hissetiğin özel durumlar yok mu ? Bu olayların başladığı ilk anda veya öncesinde etkilenebileceğin bir olay yaşadın mı ?

Orijinalden alıntı: Mialonde

quote:

psikolojik sorunlar yaşıyorum. hayatım altüst oldu. dünya kadar ortamım ve arkadaşım var. çoğu insanın sahip olmadığı şeylere sahibim. iş buldukça çalışıyorum paramda var ama insanlarla ilişki kurmak istemiyorum. arkadaşlarımı aramıyorum arayanları açmıyorum. kimseyle samimi olamıyorum artık. duygusuzlaştım. şiir yazmayı çok severdim ve şarkı sözü yazardım ama artık hiçbişey yapamıyorum. bilgisayar oyunu oynayasım bile gelmiyor. yemek yemek bile istemiyorum. giderek kilo veriyorum(tek olumlu yanı bu galiba). son 3 senedir durumum giderek kötüleşiyor. doktora gittim saçma sapan bi ilaç verdi hiçbişeye yaramadı. teşhis bile koymadan ilaç yazdı. internetten araştırdığım kadarıyla kişilik bozukluğum olabileceğini gördüm. tanımlara tamamen uyuyorum. var mı bu problemi yaşayan??? hangi ilaçları kullanıyorsunuz???
    ...

Aynı durumlar bende de var. Zamanında manik depresif teşhisi konulmuştu. Bir de şey vardı bak adını unuttum şimdi. İlaç kullandığım müddetçe iyiydim ancak ilaçlar mallaştırıyordu resmen beni. Doğru dürüst düşünemiyordum. Belki de en iyi o zamanlar düşünüyordum aldığım kararların neticesine bakacak olursam. Neyse, bilemiyorum. İlaçları bıraktıktan sonra bunlar ilk etapta nüksetti ancak sonra geçer dedim akışına bıraktım. Sonra hiç bir belirti görmemeye başladım. Ta ki son 2 yıla kadar.

İnsanlarla olan ilişkilerimde hep bir mesafe söz konusu. Telefon rehberimdeki kayıtlı numaraları açmıyorum kolay kolay. Düzensiz bir uyku düzenim var. Bazen günde 2 saat uyuyorum, bazen 17 saat. Bazense 3-4 gün boyunca hiç uyuyamıyorum. Zaman zaman iştahım kesiliyor. Güneşi görmüyorum çoğu zaman.

Eskiden ben de şiir yazardım. Çok yazardım hatta. Şimdi düşüncesi bile midemi bulandırıyor. Bir şeyi uzun süre yapmak bütün şevkimi kırıyor. Bazense acayip coşkulu oluyorum. Birden geliyor. Gece kulübüne gitme isteği doğuyor içimde. Sonradan hatırlıyorum. Herkese mesafe koyduğumdan, telefonlara hiç bakmadığımdan çok kişi adımı bile unutmuştur. Benimle gelecek kimse olmaz... Oturuyorum evde. Markete kadar gidip birkaç bira alıyorum. Birden derin bir hüzün basıyor...

bende sürekli aynı şeyleri yapamıyorum. düzenli hiçbişeyim yok. hiçbir hobim kalmadı. birgün yaptığım şeyi ikinci gün yapmak istemiyorum. 4 gün önce 5 yıllık ilişkim bitti. kız arkadaşım benden ayrılmayalım dememi bekledi, hala bekliyor. çok seviyorum ama biriyle çıkmayı bile istemiyorum artık. inanılmazda seviyorum ama. hayatım binlerce ikilemle dolu. hiçbir sorunu çözememeye hepsinden kaçmaya başladım...

• DEPRESYONA GİRMİŞSİN HAYIRLI OLSUN

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mialonde

quote:

...

bende sürekli aynı şeyleri yapamıyorum. düzenli hiçbişeyim yok. hiçbir hobim kalmadı. birgün yaptığım şeyi ikinci gün yapmak istemiyorum. 4 gün önce 5 yıllık ilişkim bitti. kız arkadaşım benden ayrılmayalım dememi bekledi, hala bekliyor. çok seviyorum ama biriyle çıkmayı bile istemiyorum artık. inanılmazda seviyorum ama. hayatım binlerce ikilemle dolu. hiçbir sorunu çözememeye hepsinden kaçmaya başladım...

İşte bu tip sıkıntılar bende uzun yıllardır süre geliyor. İlaç kullanınca kendini iyi hissediyorsun bir süre. Ancak bu tarz ilaçların beyine verdiği hasarı ve yaptığı bağımlılığı göz önünde bulundurunca kullanmamak mantıklı geliyor. Pek de mantık çerçevesinden bakamıyorum mazur gör. Seni iyi etmesini umduğun bir ilaca olan bağımlılık mı daha kötü olabilir yoksa bu umutsuz içinden çıkılması güç durum mu kestiremedim. Ama yine de ilaçlarına devam et. Eğer bir fayda sağlar, gözle görülür bir değişme sezersen kendinde; lütfen burayı da alıntı yaparak mesajınla onurlandır ki ben de aynı yoldan gideyim.

• ama hala

...

Orijinalden alıntı: ewee1212

Herhangi bir semptoma sahip değil misin ? Rahatsızlık hissetiğin özel durumlar yok mu ? Bu olayların başladığı ilk anda veya öncesinde etkilenebileceğin bir olay yaşadın mı ?

hayatım boyunca ailemden baskı gördüm. baskı yaptıklarını farketmediler ama herzaman baskı altındaydım. ben küçükken bile büyük biri olmamı beklediler. rahat rahat sokakta oynayamadım. her gezmeye gidişimizde her pikniğe gidişimizde babamın azarlamasıyla geri döndük. büyüdüğümde de durum değişmedi. şiddetin yönü daha da anneme döndü. babam taktı ayrılacam diye. tehdit ettim ve çok büyük sorumluluklar aldım maalesef. bu arada saçma sapan bir şehirde üniversiteye gittim ve orda herşey daha kötü oldu. bırakmak zorunda kaldım okulu. tekrar üniversiteye hazırlandım çok zor günler yaşadım tekrar. hiç rahat yaşayamadımki arkadaş. anlattıklarım yaşadıklarım 10 da 1 i bile değil...

• bırak aile hayatı flnnn al 2 bira iç kop eylen
    düşünecek başka birşeyiniz mi kalmadı

• Bazen banada oluyor etrafımdaki herkesin fazlasıyla sahte olduğunu ve aslında herkesin kendi çıkarları adına yaşadığını tüm iğrençliği ve çıplaklığı ile görüyorum yalnızlık acaip bir yerden yakalıyor sanki.. fakat daha sonra dünya yalan yuvarla gitsin moduna bir sokuyorum kendimi ilaç milaç hikaye alıyorum aracı volume %35
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

ama hala

...

az takıntılarım var...

Orijinalden alıntı: We$t Corgi

bırak aile hayatı flnnn al 2 bira iç kop eylen
    düşünecek başka birşeyiniz mi kalmadı

az önce arkadaşımın zoruyla gittiğim meyhaneden geldim zaten...

• dexter mod on

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Pcoyuncy

dexter mod on

yok kimseyi öldürmek istemiyorum. uğraşamam yani...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.