Şimdi Ara

kişilik bozukluğu olan var mı? (edit1) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Reçetenin teşhiş kısmında major depresyon mu yazıyordu?

inan bakmadım. 2 tane zedprex içiyordum...

Burdan bir şey demek tabiki de çok yanlış ama bir de ölüm düşüncelerini eklersek ağır bir depresyonda olduğun kesin. Bunun üzerine çeşitli rahatsızlıklar olabilir bunu da hekim görmüştür ve oraya yazmıştır.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Ba kın yanlıs yapıyorsunuz.yapmayın etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• son zamanlarda seni etkileyen bir karşı cins oldu mu? Yani uzun süre konuştuğun kız arkadaşınla kavga falan ettin mi?

Orijinalden alıntı: Kacmasikortil

son zamanlarda seni etkileyen bir karşı cins oldu mu? Yani uzun süre konuştuğun kız arkadaşınla kavga falan ettin mi?

5 yıllık ilişkim bitti 4 gün önce ama bu neden değil sonuç...
  • Son defa polikliniğe ilaç yazdırmaya gittiğimde doktor "Sana ilaç fayda etmez. Senin ilacını acilden vereceğiz. Sen reçete ile git oraya ben de şimdi telefonla arayıp haber vereceğim" dedi. Reçeteye öyle uzun şeyler yazdı ki ön sayfası yetmedi arka sayfasına da yazdı. Doktor yazısından anladığım tek cümle "Psikopat olan hastanın acilde gözetim altında tutulması..." idi

Acil' a gittim. Orada asistan doktor soru sordu cevapladım. Bir süre sonra asistan uzmanı çağırdı. Uzman beni yaklaşık yarım saat sorguya çekti. Sonra bana "Seni bu halde evine gönderemeyiz. Hastanede yatman daha iyi. Bunu bir çeşit tatil olarak görebilirsin." dedi.
    Ama ben hastanede yatmak istemeyince "O halde ailenden birileri gelip seni alsın. Seni yalnız evine gönderemeyiz. Yok mu seni gelip alabilecek birisi?" diye sordu. Ben de beni alabilecek yakınlarımı arayabilmek için müsade istedim.
    Doktor bana "Açıkçası seni teşhis edemedik. Sana şimdi bir ilaç verilecek. O ilacı al dışarıda bekle. 1 saat sonra kontrol edeceğim" dedi. Reçete kağıdına birşeyler yazdı ve Elime tutuşturdu.
    Dışarıda görevliye reçeteyi verdim. Sistemden kayıt yaptı sonra başka bir odadan görevli çağırdı. Gelen görevli reçeteyi alıp "Kırmızı Oda" yazılı olan bir yere girdi ve kilitli dolaptan minnacık bir adet tablet ilaç çıkardı. "Bunu dilinin üzerine koy o kendiliğinden erir" dedi.
    İlacı alıp beklemeye başladım. Bir yandan da telefonla beni alabileceğini düşündüğüm eşimi ve kankamı aradım. Ama hiç biri benim için hastaneye gelemeyeceğini söyledi.
    Beklerden bir yandan da bana verdikleri ilacın beni uyutup sızdıracağını düşündüm. Yaklaşık 15 dakika sonra bir fırsatını bulup oradan sessizce ayrıldım ve eve geldim.
    O gece saat 23:30 sıralarında cep telefonum çaldı. Arayan aynı hastanenin görevlisiydi. Bana telefonda muayenemin tamamlanmadığını, kaydımın açık kaldığını, muayeneyi tamamlayabilmem için hemen hastaneye dönmemi söyledi.
    Ben de hastaneye gelmeyeceğimi, bildikleri gibi yapmalarını söyledim ve telefonu kapattım.
    Bu olaydan sonra düzelir gibi oldum. Ama benim hastalığım her neyse belirsiz aralıklarla nöbet şeklinde yokluyor ve aklıma türlü türlü kuruntular giriyor. Bazıları öyle şiddetli oluyor ki uykudan uyandırabiliyor.

• @tuvnera teşhis falan yok mu hocam rahatsızlığın ne tam olarak???
    ...

günde iki tane aldığım zedprex yerine yeni gittiğim doktor wellbutrin verdi. 150mg günde 1 tane içecekmişim. az önce ilk ilacımı içtim. umarım işe yarar. majör depresyon dedi bu doktor. hayırlısı...
    İntel Core İ5 4690//Corsair Vengeance 4*2:8 GB Low Profile 1600 MHZ RAM//Evga GTX760 SC 2GB//Kingston Hperx 3K SSD//Seagate 1 TB Barracuda//Xıgamtek Assasin Black Edition 700W//Gigabyte H97M-DH3//32" Samsung Smart Led TV 1080P//Samsung Curved CF390//LG G2//Nokia Lumia 925//Samsung Galaxy S6 32GB//Sony Xperia X//Iphone 8 64 GB//Fenerbahçe
  • a tipi kişilik bozukluğu vardı ama geçti . a tipi kişilik bozukluğu ne dersen .internetten bulduğum bir yazı :
    Bukişilik özelliğine sahip kişilerin zeki yaratıcı düşünceye sahip farklı olmaktan hoşlanan kendine özgü olmak isteyen kişilerdir. Kendileri olmak isterler. Başkasının gittiği yoldan gitmek istemezler. Hayal güçleri geniş ve zengindir. Meraklıdırlar. Yeni bir şeyler öğrenmeyi severler. Araştırıcıdırlar. Kafalarına takılan her şeyi araştırırlar. Kafalarında çok fazla düşünceler fikirler dilekler istekler vardır. Gelecekle ilgili pek çok plan ve projeleri vardır. Her yeni gördükleri şey onlar için yeni bir proje anlamına gelir. Bu kadar çok düşünce içinde bazen daldıkları dikkatsizlik ve unutkanlık yaptıklarını görebiliriz. Dalgınlık dikkatsizlik ve unutkanlıktan dolayı kayıpları olur. Bazen hayati kayıplarla bile karşılaşabilirler. Acelecidirler. Her işin hemen yerine gelmesini isterler. Beklemekte sıraya girmekte durmakta çok zorlanırlar. Katlanma eşikleri çok düşüktür. Kendi istediklerinin olmasını çok isterler. Başkalarının onlara emir vermesini istemezler. Çabuk sinirlenirler. Sinirlendiklerinde fazla sinirlenirler. Sinirlerini yatıştırırken çok zorlanırlar. Çabuk negatif olurlar. Yasaklanan kısıtlanan sınırlanan şeyleri yapmak isterler veya sınırları zorlarlar. İnatçıdırlar. Bazen bir şeyi tutturur onu mutlaka yapmak isterler. Bir konuya takılabilirler. O konu hallolmazsa hiçbir şeyin anlamı yok diye düşünürler. Bir giysiye öyle yapışırlar ki onu üstlerinden çıkartmak çok zor olur. Onu forma haline getirirler. Bir arkadaşlarına öyle bağlanırlar ki o olmadan hiçbir şey yapamayacaklarına inanırlar. Hayatlarında kolay bağımlılık geliştirebilirler. Meraklıdırlar. Üstlerine vazife olmayan her şeyi merak ederler. Hayatta hiç kullanmayacakları yaşlarına hiç uygun olmayan pek çok şeyi merak ederler. Önceliklerini ayırt edemezler.

Yukarda saydığımız özellikler sizde bulunuyorsa bu kişilik yapısına coşkulu kişilik diyoruz. Bu tür kişilerin hem aranan sevilen özellikleri vardır. Hem de yanlış anlaşılan çabuk sinirlenen kırıcı olabilen çabuk veya kolay örselenebilen bir kişilikleri vardır. Bu kişilerin kendilerini korumaları için veya yerinde ve zamanında 'hayır' diyebilmeyi öğrenmeleri lazımdır. Sınırlarını çizebilmeyi insanları kırmadan durdurabilmeyi öğrenmeleri gerekmektedir. Bütün bu konularda bir psikolog size yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

ya bütün bunlar hayalse ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

Kardeş bence ilaçlar bir yere kadar olay yine sende biter kendinde bu durumun düzelmesi için bir şeyler yapman lazım bence

kontrol edemiyorumki...
  • ilaçlar kafandaki düşünceleri durdursada kalıcı bir çözüm olamıyor.bende kullandım.100 mg vodelaxa devam ediyordum.sonra z..erim dedim ve hapı bıraktım.1 ay etkisi sürüd.kafa göz dağıldı.sonra toparladım.hani delerya yara kapandı izi kaldı.o izi geçirmek olmuyor.nedneler ortadan kalsada etkisi devam ediyor.abim benim için gerizekalı demiş.giidp onu parçalayasım vart.zaten hayattaki tek işi bana laf sokmak ve emretmek.nednese onun yanında hem zihinsel heme fiizken güçsüzüm.normalde çok rahat haşat edebilrim.bi daha görürsem dalacvam vallaha

Orijinalden alıntı: @rd@

geçen sene bende de vardı kişisel bozukluk
    arkadaş ortamından kaynaklanıyomuş
    arkadaş çevremi değiştirdim
    rahatsızlığım seyrekleşti
    bir de erken yatıp erken kalk iyi geliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastFreedom

yazıyı okudukça aha ben buydum dedim
    ben atlattım o psikolojiyi,
    peki sen üstesinden gelebildin mi ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.