Şimdi Ara

Kirpiklerimi Yaktım Bi Yardım Edin [SSli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
20.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi günü arkadaşlar da soba yakarken harladı burnumun yan tarafı yandı krem filan sürüyorum yavaş yavaş kabuk bağlıyor
    Ama asıl benim önemsediyim durum şu
    Kirpiklerim yandı 1 2 mm kaldı geriye bazıları birbirine yapışmıs
    Ne kadar süreyle uzar bazıları 6 ay falan diyor bu süreyi nasıl kısaltabiliriz bi yardim edin be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessTiger -- 27 Kasım 2013; 10:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kirpiklerinizi Yaktıysanız Bilmeniz Gerekenler

Kirpik yanması, özellikle yanlış kirpik kullanımı, kimyasal işlemler veya yangınlar gibi kazalar sonucu meydana gelebilen ciddi bir durumdur. Yanıklar hafif ila şiddetli arasında değişebilir ve kirpik kaybı, yara izi ve enfeksiyon gibi komplikasyonlara neden olabilir.

Uçları Yanmış Kirpiklerin Uzama Süresi

Yanmış kirpiklerin uzama süresi, yanığın şiddetine bağlı olarak değişir. Hafif yanıklar birkaç hafta içinde iyileşebilirken, şiddetli yanıklar kalıcı kirpik kaybına neden olabilir.

Kirpik Yanmasına Ne İyi Gelir?

Kirpik yanması durumunda yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

• Soğuk kompres uygula: Yanık bölgesine 10-15 dakika soğuk kompres uygulamak ağrıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Antibiyotik merhem sür: Yanık bölgesine antibiyotik merhem sürmek enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir.
    • Kirpikleri kesme: Yanmış kirpikler zarar görmüş ve kırılgan olacağından, bunları dikkatlice keserek daha fazla hasarı önleyebilirsiniz.
    • Profesyonel yardım al: Şiddetli yanıklar için profesyonel tıbbi yardım almak önemlidir. Doktorunuz yanık bölgesini temizleyebilir, antibiyotik reçete edebilir ve gerekirse greft yaptırmanızı önerebilir.

Yanmış Kirpikler Uzar mı?

Evet, hafif yanıklar olan kirpikler genellikle zamanla uzar. Ancak şiddetli yanıklar kirpik köklerine zarar verebilir ve kalıcı kirpik kaybına neden olabilir.

Kirpik Yanmasını Önlemek İçin İpuçları

• Yanlış kirpik kullanırken dikkatli olun: Yanlış kirpiler kirpiklerinize sürtünebilir ve tahrişe neden olabilir. Kaliteli yanlış kirpikler kullanın ve bunları çok uzun süre takmayın.
    • Kimyasal işlemlerden kaçının: Kirpik perması ve boyama gibi kimyasal işlemler kirpiklerinize zarar verebilir. Bunları düzenli olarak yaptırmaktan kaçının.
    • Kirpiklerinizi koruyun: Kirpiklerinizi güneşten, rüzgardan ve diğer çevresel faktörlerden korumak için güneş gözlüğü ve şapka takın.

Kirpik yanması ciddi bir durumdur ve ciddi yanıklar kalıcı hasara yol açabilir. Yanık fark ederseniz yukarıda belirtilen adımları takip edin ve gerekirse profesyonel yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kirpik uzatıcı damlalar var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Kirpiklerimi Yaktım Bi Yardım Edin [SSli]
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

Ilık rüzgarlar esmeye baslamadan gitmesin hocam bence

• kahkaha attım hocam

ss atsanıza
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakhan29

kahkaha attım hocam

ss atsanıza

Atarım belki bi ara

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aktardan badem yağı, susam yağı ve yılan yağı al, karıştır sür, buzla masaj yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

geçmiş olsun

Sağol hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: DarknessTiger

Cumartesi günü arkadaşlar da soba yakarken harladı burnumun yan tarafı yandı krem filan sürüyorum yavaş yavaş kabuk bağlıyor
    Ne kadar süreyle uzar bazıları 6 ay falan diyor bu süreyi nasıl kısaltabiliriz bi yardim edin be

Kirpik uzamaz ki,eğer uzasaydı insanlar neden takma kirpik taksın,veya eğer uzasaydı insanların saç sakal gibi kesmesi gerekirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Cumartesi günü arkadaşlar da soba yakarken harladı burnumun yan tarafı yandı krem filan sürüyorum yavaş yavaş kabuk bağlıyor

Kirpik uzamaz ki,eğer uzasaydı insanlar neden takma kirpik taksın,veya eğer uzasaydı insanların saç sakal gibi kesmesi gerekirdi?

Uzar, eski hali kadar olmasada toparlanir biraz ama yinede kisa kalir.

• quote:

quote:

Benim bildiğim belirli bir yere kadar uzuyor ondan sonra da duruyor tıpkı bölgesindekiler gibi

• Yukarı

• ss atarsan bomba olur
  • Kaş ve kirpik uzatıcı serumlar var

• quote:

quote:

quote:

Benim bildiğim belirli bir yere kadar uzuyor ondan sonra da duruyor tıpkı bölgesindekiler gibi

bende diyorum neden daha fazla uzamıyor

• Uzar ya 10 gün sora unutursun bile

• Kalanıda yak. Hiç değilse bi yer uzun bi yer kısa kalmaz
    Bencede kirpik uzamaz. Uzayacak olsa berberler keserdi gittiğimizde uzun kısmını
  • Hahahaha kalanı falan yakma sakın.Ocağın ateşine sigara yakmak için eğilenler bilir arada yakıyoruz yarım yamalak bembeyaz oluyor geri kalan da haftaya yenileniyor
  •  Kirpiklerimi Yaktım Bi Yardım Edin [SSli]

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.