Şimdi Ara

Kiraya çıkmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1+1 eve çıkma planım var ama arkadaş bugün korkuttu biraz size danışayım dedim.

Baktığım evler ortalama 420 lira kirası.

Sigaram yok. Alkol ayda 1 bira. Yani oda yok neredeyse. Sevmem pek.

Vegan olduğum için et, tavuk, süt, peynir vs yemiyorum.

Sadece salatalık,domates,zeytin yetiyor sabahları. Onun dışında yemeğimi yapıyorum pilav,nohut,ıspanak,makarna vs.

Kısaca yemekte de çok masrafım olacağını sanmıyorum.

Arkadaşın dediği faturaları kendi üstüne geçireceksin oradan girecek.

2 aylık kirayı peşin vereceksin oradan girecek.

Depozito vereceksin oradan girecek.

Birde emlak'dan tutarsan hepten girecek

Emlakçı'nın komisyon aldığını bazılarının da depozito aldığını biliyorum ama diğerleri nasıl oluyor anlamadım

• Yakın dönemde Ankara'da 1+1 eve çıktım. Kira, depozito, emlak komisyonu, spot çekyat, buzdolabı ve ıvır zıvır bi dünya malzemeyle falan 1.500 TL (+/- 100) harcadım. Bulabiliyorsan sahibinden bulmaya çalış, bir kira bedeli cebinde kalır. Yemeğini evde yapıyorsan çok daha güzel olur. Faturaları üstüne geçirmekten ziyade imzalayacağın sözleşmeye kira + elektrik + su vs. diye ekletirsen o masraftan da kurtulursun.

• triposi kullanıcısına yanıt
    Hocam fazla tutmamış sizin.

Kira, depozito, emlak komisyonu ne kadar yazabilir misiniz?

Mesela şöyle bir ilan buldum. 40m2 yeter diye düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-umuttepe-yolu-uzerinde-sahibinden-1-1-luks-sifir-daire-90429723/detay

Merak ettiğim internet ve merkezi sistem diyor.

Ben hiç böyle bir yerde yaşamadım. Merkezi sistem daha mı avantajlı oluyor. Birde sınırsız internet diyor. Bütün apartman bundan girse internet çöker nasıl oluyor merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizantropia -- 24 Ağustos 2013; 9:15:13 >

• Kira bedeli 400 liraydı 1200 TL ona gitti. (400 kira + 400 depozito + 400 emlak komisyonu) Emlakçı aracılığıyla spot mini buzdolabı ve çekyat da 250 TL'ye geldi. (Eski yılların ürünleri ancak hiç kullanılmamış.) Geri kalanı da ıvır zıvır harcamasına gitti. Ankara'daki akrabamızdan birkaç eşya geldi. Elektrik, su, doğalgazı üstüme almadım, az önce söylediğim şekilde kira kontratına eklettim. İnternet olayını bilemeyeceğim ancak merkezi sistem iyidir, kışın rahat edersiniz. En kötü kendi internetinizi bağlatırsınız, ben öyle yaptım. Yemek de yapıyorsanız ciddi miktarda harcamanız düşer. Şu anda tek odada yaşıyorum, zamanla eksik eşyaları da tamamlayacağım.

Anladım hocam bende çamaşır makinesi ve fırın buldum akrabalardan bedavaya gelecek

Tek sorum şu faturaları kontrata ekletme meselesi. Yani tam olarak ne yapmamız gerekli açabilir misiniz?

Kusura bakmayın uğraştırıyorum
  • Uğraştırmak ne demek, forumun amacı budur zaten. Faturaları kontrata ekletmek derken anlatayım; kira sözleşmesinde sizin ödeyeceğiniz bölüm için kira + aidat gibi bir ibare belirtirler, siz ev sahibiniz olacak kişiden rica ederek üzerinize almak yerine onu da sözleşmeye ekletmeyi deneyin. Olur demiyorum tabi ki karşı tarafa bağlı bir durum, kabul etmeme olasılığı da var. Bir de genelde kiralık evlerde memur kefil isterler, eğer kefil yoksa bir an önce bulup görüşmeleri başlatmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triposi -- 24 Ağustos 2013; 9:32:29 >

Anladım hocam bizimkilere aktarayım öyleyse.

Çok teşekkürler

• merhaba kiralık ev aramaya başladık kafam karıştı iyice deneyimli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
    1. emlakçı komisyonu bazen 1 kira bazen yıllık kiranın %12 si diyorlar esası nedir bunun?

2. depozito bankaya vadeli hesaba yatıyormuş yeni kanuna göre ama sadece yazılı olarak sanırım kontrata eskisi gibi yazılması kanunen geçerliliği olmayan bir durum mu? babka yoluyla gönder garanti olsun diyorlar ama süreç nasıl olacak o zaman iki taraf da haklı olarak kendini düşünecektir.

3. depozito olarak yüksek kiralara rağmen 2 kira depozito istiyorlar hani düşük kirada anlarım evin boyası, kombisi vb ama zaten yüksek kiralarda amaç ne acaba?

Orijinalden alıntı: mizantropia

Anladım hocam bizimkilere aktarayım öyleyse.

Çok teşekkürler

merhaba yakın zamanda ev tuttunuz sanırım, depozitoyu eski usul mü verdiniz, yoksa 2012 de çıkan yeni kanuna göre bankaya vadeli mi yatırdınız daha doğrusu esas sorum bunu kabul eden bir ev sahibine rastladınız mı? :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.