Şimdi Ara

Kilo veriyorum [Kilo verenler konuya] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
8
Favori
28.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diffriend

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

1 saatlik bir kardiyo sonrası 3-4 saat boyunca yağ yakımı devam eder diye okumuştum yine , yani yazınızda kafama takılan kısımları belirtiyorum değilse güzel ve mantığa aykırı olmayan bilgiler veriyorsunuz.
    Şu spor tabloma ne diyorsunuz peki
    Pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.

Dogru spordan sonra uzun bir vakit yag yakimi devam eder ama sabah vucudunuzda karbonhidrat bulunmadigindan dolayi vucut yakit olarak da yagi kullanir. Bu nedenle bir yerden sonra vucut protein yani kas yakmaya baslar.
    Onun disinda spor tablonuz biraz ozensiz gibi. Sonucta kaslarinizi calistirdiktan sonra 12 saat dinlendirmeniz gerekli. (En az 6).
    Ben kendi programimi vereyim, Pazartesi Bisiklet, Sali vucut gelistirme, carsamba kosu, persembe vucut gelistirm, cuma bisiklet, cumartesi vucut gelistirme. Pazarda kiz arkadasimla yuzuyoruz bolca sonrasinda da masaja falan gidiyoruz cok rahatlatiyor kaslari :)

Ben body yapmıyorum, yani ağırlık kaldırma felan yok. Yaparsam 10-20 tane zevkine yapıyorum.

Her gün spora gidip 6 kilometre kadar tempolu (ortalama hız: 6.6 civarında) yürüyorum. Her gün yapmamın kaslar açısından bir sakıncası var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

quote:

quote:

quote:

1 saatlik bir kardiyo sonrası 3-4 saat boyunca yağ yakımı devam eder diye okumuştum yine , yani yazınızda kafama takılan kısımları belirtiyorum değilse güzel ve mantığa aykırı olmayan bilgiler veriyorsunuz.
    Pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.

Dogru spordan sonra uzun bir vakit yag yakimi devam eder ama sabah vucudunuzda karbonhidrat bulunmadigindan dolayi vucut yakit olarak da yagi kullanir. Bu nedenle bir yerden sonra vucut protein yani kas yakmaya baslar.
    Onun disinda spor tablonuz biraz ozensiz gibi. Sonucta kaslarinizi calistirdiktan sonra 12 saat dinlendirmeniz gerekli. (En az 6).
    Ben kendi programimi vereyim, Pazartesi Bisiklet, Sali vucut gelistirme, carsamba kosu, persembe vucut gelistirm, cuma bisiklet, cumartesi vucut gelistirme. Pazarda kiz arkadasimla yuzuyoruz bolca sonrasinda da masaja falan gidiyoruz cok rahatlatiyor kaslari :)

Ben body yapmıyorum, yani ağırlık kaldırma felan yok. Yaparsam 10-20 tane zevkine yapıyorum.

Her gün spora gidip 6 kilometre kadar tempolu (ortalama hız: 6.6 civarında) yürüyorum. Her gün yapmamın kaslar açısından bir sakıncası var mıdır?

Yeterli takviyeyi aliyorsaniz hicbir zarari yok ama kardiyo yaparken istemesenizde kas kaybedeceksiniz dusuk kcal degerli beslendiginizden oturu. Ogunlerinizi surekli protein agirlikli yaparsaniz ve gunluk 50-75gr dan fazla karbonhidrat tuketmezseniz cok saglikli sekilde yag yakarsiniz. Ama dedigim gibi karbonhidrat sart, tamamen kesmek zararli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yeterli takviyeyi aliyorsaniz hicbir zarari yok ama kardiyo yaparken istemesenizde kas kaybedeceksiniz dusuk kcal degerli beslendiginizden oturu. Ogunlerinizi surekli protein agirlikli yaparsaniz ve gunluk 50-75gr dan fazla karbonhidrat tuketmezseniz cok saglikli sekilde yag yakarsiniz. Ama dedigim gibi karbonhidrat sart, tamamen kesmek zararli.

Normal yemeye çalışıyorum herşeyi, arada bir öğünleri Corn Flakes ile geçiriyorum. Günde yarım litre de süt içiyorum, hem protein açısından iyi diye. Başka neler yapmalıyım?
  • quote:

quote:

Normal yemeye çalışıyorum herşeyi, arada bir öğünleri Corn Flakes ile geçiriyorum. Günde yarım litre de süt içiyorum, hem protein açısından iyi diye. Başka neler yapmalıyım?

Vucut calismanizi oneririm sonucta kilo verdikce vucutta sarkmalar olacak. Agirlik calisirsaniz daha diri ve sekilli bir vucuda sahip olabilirsiniz.
    Yemek programi olarak;
    Sabah: 3 yumurta beyazi, 1 kasenin %70'i yulaf ezmesi, diger %30'u meyveli musli.
    Ara: Form Pirinc ve Misir patlagi. (Sindirimi kolaylastirir, yag neredeyse yok.)
    Oglen: Tavuk gogsu. Kendi yaginda kizartabilirsiniz. Salatayla guzel gider.
    Ara: Karpuz olabilir bu sicaklarda iyi gider ama sekerlidir. Elmadan sikilmayacaksaniz 1 yesil elma.
    Aksam: Tavuk veya ton balikli salata. Tonun light, tavugun gogus olmasina dikkat edin.
    Son ogun: 1 adet yesil elma + yesil cay.

Spor oncesi kahve icin.
    Bol su icin.
    Eger salatadan sikilirsaniz oglen yagsiz yemeklerden yiyebilirsiniz. (Pilav, bezelye, firinda tavuk, soya soslu veya kori soslu tavuk, haslanmis patates yemegi, sade makarna vs vs ama bu yedikleriniz spordan en az 2 saat once olsun)

Bu sekilde ac kalmadan saglikli sekilde kilo verebilirsiniz. Bagirsaklarinizda iyi calisir.

Vucut gelistirme karari alacaksaniz daha farkli bir program verebilirim.

• quote:

quote:

quote:

Vucut calismanizi oneririm sonucta kilo verdikce vucutta sarkmalar olacak. Agirlik calisirsaniz daha diri ve sekilli bir vucuda sahip olabilirsiniz.
    Yemek programi olarak;
    Sabah: 3 yumurta beyazi, 1 kasenin %70'i yulaf ezmesi, diger %30'u meyveli musli.
    Ara: Form Pirinc ve Misir patlagi. (Sindirimi kolaylastirir, yag neredeyse yok.)
    Ara: Karpuz olabilir bu sicaklarda iyi gider ama sekerlidir. Elmadan sikilmayacaksaniz 1 yesil elma.
    Aksam: Tavuk veya ton balikli salata. Tonun light, tavugun gogus olmasina dikkat edin.

Spor oncesi kahve icin.
    Bol su icin.
    Eger salatadan sikilirsaniz oglen yagsiz yemeklerden yiyebilirsiniz. (Pilav, bezelye, firinda tavuk, soya soslu veya kori soslu tavuk, haslanmis patates yemegi, sade makarna vs vs ama bu yedikleriniz spordan en az 2 saat once olsun)

Bu sekilde ac kalmadan saglikli sekilde kilo verebilirsiniz. Bagirsaklarinizda iyi calisir.

Vücut geliştirme şimdilik düşünmüyorum da, şöyle bir 10 kilo kadar versem koşu bandında, sonradan arada yüzmeye gitmeye başlıcam, şuan üyeliğim mevcut zaten.
    Yüzmede ise sadece beslenmeye dikkat etmek yeter sanırım, zaten tüm kasları çalıştırıyor.

Bu arada cevaplarınız için teşekkürler, güzel bilgiler var gerçekten, bir de beslenme programı yapmadan kilo verirsem bir sıkıntı olur mu?

• Beyler kilo sorun değil verilir elbet, ama boyum çok kısa. Annem de ikide bir gelip söylüyor kısa kaldın basket oyna falan. Basket oynamaya vakit ayıracak kimse yok. Hepsi tatilde. Oynayacak alan yok. Kapalı spor salonun da kurslar falan var ama yaş ilerledi artık oraya da gitmek istemiyorum. Boyum 172, nasıl uzayacağım ben yav. 180 olmak istiyorum ama olamayacağım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 12 Temmuz 2012; 17:25:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Beyler kilo sorun değil verilir elbet, ama boyum çok kısa. Annem de ikide bir gelip söylüyor kısa kaldın basket oyna falan. Basket oynamaya vakit ayıracak kimse yok. Hepsi tatilde. Oynayacak alan yok. Kapalı spor salonun da kurslar falan var ama yaş ilerledi artık oraya da gitmek istemiyorum. Boyum 172, nasıl uzayacağım ben yav. 180 olmak istiyorum ama olamayacağım galiba. Yaş 17.

18 yaşından sonra 10 santim uzayan birisi vardı. PM kutuna göndereyim linkini.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yemek programi olarak;

Spor oncesi kahve icin.
    Bol su icin.

Vücut geliştirme şimdilik düşünmüyorum da, şöyle bir 10 kilo kadar versem koşu bandında, sonradan arada yüzmeye gitmeye başlıcam, şuan üyeliğim mevcut zaten.
    Yüzmede ise sadece beslenmeye dikkat etmek yeter sanırım, zaten tüm kasları çalıştırıyor.

Bu arada cevaplarınız için teşekkürler, güzel bilgiler var gerçekten, bir de beslenme programı yapmadan kilo verirsem bir sıkıntı olur mu?

Evet olur buna kilo vermek degilde saglikli beslenmek olarak bakin. Sonucta en kral diyeti ve sporu da yapsaniz kilo verdikten sonra normal beslenme aliskanliginiza dondugunuzde kilolari geri alirsiniz uzun veya kisa vadede.
    O yuzden buna hayatinizi degistirmek olarak bakin.
    Saglikli bir yasaminda en temel sarti duzenli beslenmektir. Sagliksiz yiyecekler yeseniz dahi bunu yiyeceginiz vakti; olusturdugunuz vucut saatine uygun zamanda yerseniz en az zararla kapatirsiniz.
    İsin ozu diyet degil yani, aliskanlik olduktan sonra istemesenizde ideal kiloya ulasirsiniz.

• quote:

Evet olur buna kilo vermek degilde saglikli beslenmek olarak bakin. Sonucta en kral diyeti ve sporu da yapsaniz kilo verdikten sonra normal beslenme aliskanliginiza dondugunuzde kilolari geri alirsiniz uzun veya kisa vadede.
    O yuzden buna hayatinizi degistirmek olarak bakin.
    Saglikli bir yasaminda en temel sarti duzenli beslenmektir. Sagliksiz yiyecekler yeseniz dahi bunu yiyeceginiz vakti; olusturdugunuz vucut saatine uygun zamanda yerseniz en az zararla kapatirsiniz.
    İsin ozu diyet degil yani, aliskanlik olduktan sonra istemesenizde ideal kiloya ulasirsiniz.

Yok şuan sağlıklı besleniyorum diyebilirim, ama düzenli beslenmiyorum. Yani yağlı yiyeceklerden, fastfood'dan uzak duruyorum. Sulu yemek yiyorum, süt içiyorum, yoğurt yiyorum, bol bol su içmeye çalışıyorum. Aç kalmıyorum ama yemeğe de yüklenmiyorum. Sağlıksız yiyeceklerden uzağım kısaca, ama beslenmeyi düzenli yapmıyorum, böyle iyi değil midir, yoksa ille bir program önerir misiniz?

• Show must go on
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

@cineman ne alakası var hiç öyle bir şey yazmıyor üstünde, yemeğin kadın için olanı mı olur ayrıca

buradan tekrar sorayım belki gözden kaçmıştır.
    SORU : "Arkadaşlar ben 20şerden 4 set mekik çekiyorum, her gün mü çekmeliyim 2 günde 1 mi?"

Eğer düzenli spor yapmıyorsan yani mekik dışında bir şey yapmıyorsan 2 günde 1 çek. ama ben haftada 4 gün spor yaparım gibi bir durumun varsa spor a gitmediğin günler mekik çek ... karın kası çıkarmak istiyorsun anlaşılan... dikkaatli ve yavaş yavaş çek. karın daki kaslar abb ler çok çabuk atar ısınmadan çekmeye başlama .. önce kardiyo sonra fitness...

• quote:

quote:

Yanlış olur . kardiyo sonrası fitness çalışırsan hem zayıflar hemde vücudunu şekile sokmuş olursun..

• Dostum öncelikle çabuk bıkıp sıkılmaz devam edersin spora. Bende düzenli olarak spor yapıyorum Özellikler uyguladığım bir diyet yok ama dikat ettğimi bazı noktalar var.

Şekeri hayatından çıkar mümkünse sadece meyveden al.

Karbonhidratı da kes Ekmek tercihin günlük bir kaç dilimden fazla olmasın ve esmer ekmek tüket

Yağlı ürünleri de unut

Öğünlerin sık olsun Yavaş yemek ye Lokmalarını iyice çiğne Her ana öğünlerde karının 1/3 ü nü boş tut :) Akşam 6 dan sonra ağır şeyler tüketme Salatalık domastesten ileri gitmesin

Ben bu yukarıda yazdıkları harfi harfiyen uyamasam da 86 kilodan 78 e kadar düştüm Boyum 170

Sporda devam Muhtemelen hocalarında söylüyodur ama sadece koşu değil bisikletle falan kombine şeklinde yap Kesinlikle twistte çok önemli

Şimdiden başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rendezvouss

quote:

quote:

Yanlış olur . kardiyo sonrası fitness çalışırsan hem zayıflar hemde vücudunu şekile sokmuş olursun..

Yani kas çalışmasını cardio ardına mı yapmalıyım ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani kas çalışmasını cardio ardına mı yapmalıyım ?

tabi önce ısınman gerekiyor. nasıl olacak koşarak en sağlıklısı bisiklete de bine bilirsin , hızlı tempoda da yürüyebilirsin ... ama hemen sonra fitness çalışman senin yararına olur. fitnes yaparak daha fazla yağ yakarsın daha fazla şekilli vücudun olur.

• quote:

tabi önce ısınman gerekiyor. nasıl olacak koşarak en sağlıklısı bisiklete de bine bilirsin , hızlı tempoda da yürüyebilirsin ... ama hemen sonra fitness çalışman senin yararına olur. fitnes yaparak daha fazla yağ yakarsın daha fazla şekilli vücudun olur.

Normalde zaten ağırlık çalışmadan önce 20-30 dk ısınıyorum, ama kardiyodan sonra yap derseniz o iş değişir, çünkü sabah aç karnına kardiyo yapıyorum ve toplam 1 saati geçiyor. Ağırlığı daha çok öğleden sonra yapıyorum
  • quote:

quote:

Normalde zaten ağırlık çalışmadan önce 20-30 dk ısınıyorum, ama kardiyodan sonra yap derseniz o iş değişir, çünkü sabah aç karnına kardiyo yapıyorum ve toplam 1 saati geçiyor. Ağırlığı daha çok öğleden sonra yapıyorum

oda olur ancak metabolizma tam çalışmaya başlarken yapmak 24 saat boyunca senin kalori yakmana devam edeceği gibi daha hızlı kilo vermek ayrıca ileriki yaşlara vücudunu daha erken hazırlamaya yardımcı olacaktır. ankarada isen konuyu anlatayım sana... ben haftanın 4 günü spora gidiyorum. 5 ayda 30 kilo verdim . 101 den şu an 71 e düşmüş ve oldukça fit bir görüntüye sahibim. ve şu an vücut yapmaya uğraşıyorum .. 1 aya kadar istediğim vücut hatlarına kavuşmuş olacağım. bu tempoda çalışırsam..... 4 pack çıkardım adonis kol ve göğüs tamam 2 pack kaldı alt karın kasları yani 1 ay sonra kafamdaki zaman hazır olmuş olacağım

• 8 ay önce 90.5 kiloydum şimdi 79 kiloyum. Günde öğünlerde kepekli ekmek yedim. Akşam ve önemli olan sabah kahvaltı yapıyorum günde 4 km de ikindin sahil kosusu yapıyorum. Mekik sınavda çekıyorum. Böyle zayıfladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende spor salonuna yazıldım. Göbekteki yağları, kalçayı ve bacakları eritmek istiyorum. Sizce nasıl bi program uygulamalıyım? 1 ay gideceğim için ek birşeyler almak istemiyorum ve biraz saçma olacak ama ne tür bişey giysem daha iyi olur, ince tişört mu? Daha önce hiç spor salonuna gitmemiştim onun için soruyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet 1905 -- 12 Temmuz 2012; 20:03:46 >
  • Hergün çevrenizdeki okul veya park alanında 2 saat boyunca hızlı tempo yürüyüş yapın, günde 5 öğün ekmeksiz ve asitli içecek içmeden yemeklerinizi yiyin.

En geç 2 hafta sonunda suyun bardaktan boşalırcasına kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Dambıl yardımı ilede omuz göğüs ve kol kası yaptınız mı ideal plaj vüduduna sahip olursunuz.

Çok zor değil.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.