Şimdi Ara

Kilo veriyorum [Kilo verenler konuya] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
8
Favori
28.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @cineman ne alakası var hiç öyle bir şey yazmıyor üstünde, yemeğin kadın için olanı mı olur ayrıca

buradan tekrar sorayım belki gözden kaçmıştır.
    SORU : "Arkadaşlar ben 20şerden 4 set mekik çekiyorum, her gün mü çekmeliyim 2 günde 1 mi?"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

@cineman ne alakası var hiç öyle bir şey yazmıyor üstünde, yemeğin kadın için olanı mı olur ayrıca

SORU : "Arkadaşlar ben 20şerden 4 set mekik çekiyorum, her gün mü çekmeliyim 2 günde 1 mi?"

Televizyon reklamından ötürü öyle düşündüm de.

Body için 1 gün çalışma, 1 gün kaslara dinlenme süresi diyordu arkadaşım, ama kendini fazla yormuyorsan zaten, bilemem.

• Mesajim burda dursun.
    3 senedir spor yapmaktayim, gerekli ve cogu bilinen tavsiyeleri verecegim. Beslenme programi, spor programi falanda olur.
    Simdi takviyelerimi alip spora gidiyorum.
    Kilo verecek arkadaslara kolay gelsin.

• Bisiklete binmeni tavsiye ederim.
    En fazla kalori yaktıran, sıkılmadan yapabileceğin bir faliyet.
    Günde 20-40km kadar yap, acayip faydası olur.
  • 3 ayda 20 kilo verdim 1 aydır diyet spor yok kilomu koruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

@cineman ne alakası var hiç öyle bir şey yazmıyor üstünde, yemeğin kadın için olanı mı olur ayrıca

Karın egzersizini kardio dan sonra yapman iyi olur, hafta içi her gün yapabilirsin.Hafta sonu 2 gün dinlendir. Youtube da 8 dakikada karın egzersizi diye bir video var, yaklaşık 3 aydır yapıyorum. İlk yaptığımda yarısına gelmeden felç geçirecek gibi olmuştum ama artık sabah aç karnına gidip tempolu 20-30 dk yürüyüp ardına koşuyorum yarım saat eve gelince de bu egzersizi yapıyorum yine de dinlenmeden bitirmek çok zorlamıyor. Kaldı ki cardio harici normal bir zamanda 3 kez yapsam ard arda tık demez artık. O derece alışıyor vücut.

Bunu kaçıncı konuya yazıyorum artık ben de bilmiyorum ama 3 sene evvel 20 kilo vermiştim, şuan tam olarak fit olmak için tekrar diyet ve spor yapıyorum.

Başlangıç > 9 Haziran Kilo 81.5 Boy 184
    Son ölçüm > 11 Temmuz Kilo 76.5 Boy aynıdır heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

3 ayda 20 kilo verdim 1 aydır diyet spor yok kilomu koruyorum.

Nasıl verdiniz?

@diffriend
    Teşekkürler, programı bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venceremos!

koskoca dhden fit adam çıkmadı læ :D neyse bu köyden tek ben fit çıkcam

:):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Mesajim burda dursun.
    3 senedir spor yapmaktayim, gerekli ve cogu bilinen tavsiyeleri verecegim. Beslenme programi, spor programi falanda olur.

Hocam bende yıllardır pek çok yazı okudum bilgi edindim ama her zaman ufak tefek bilmediğim şeyler çıkıyor. Mesela sabahları aç karnına koşuyorum max 30-40 dk sürüyor.Öncesinde ısınmak için 20-30 dk da tempolu yürüyüş yapıyorum. Bu kas kaybı yapar mı ? Kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta akı ve sebze - yoğurt tükettim örnek olarak.
    2. soru olarak; sabah koşuya çıkmadan önce bir su bardağının %70 i kadar suya 2 dolu çay kaşığı nescafe atıp içiyorum, yağ yakımını arttırıyormuş. sormak istediğim koşudan önce kahvenin yanında su da içmeli miyim ? Kahve öncesinde yarım su bardağı içiyorum ama sporda vücut suya çok ihtiyaç duyuyor sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Mesajim burda dursun.

Hocam bende yıllardır pek çok yazı okudum bilgi edindim ama her zaman ufak tefek bilmediğim şeyler çıkıyor. Mesela sabahları aç karnına koşuyorum max 30-40 dk sürüyor.Öncesinde ısınmak için 20-30 dk da tempolu yürüyüş yapıyorum. Bu kas kaybı yapar mı ? Kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta akı ve sebze - yoğurt tükettim örnek olarak.
    2. soru olarak; sabah koşuya çıkmadan önce bir su bardağının %70 i kadar suya 2 dolu çay kaşığı nescafe atıp içiyorum, yağ yakımını arttırıyormuş. sormak istediğim koşudan önce kahvenin yanında su da içmeli miyim ? Kahve öncesinde yarım su bardağı içiyorum ama sporda vücut suya çok ihtiyaç duyuyor sonuçta.

Oncelikle sabahlari ac karnina kosu iyidir; fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Vucutta karbonhidrat olmadigi icin vucut direkt olarak yag yakar ve bu yag yakimi abartilirsa kas yikimina kadar yolu olabilir. Kahvalti konusunda spor sonrasi seker almak sart, ama fazlasi kilo yapar. Sebze-yogurt yerine yulaf ezmesi + musli karisimi yemenizi tavsiye ederim. Hem sindiriminizi kolaylastirir, hemde musliden spor sonrasi gereken sekeri alirsiniz. Yumurta konusunda kas calisiyor musunuz bilmiyorum ama eger calisiyorsaniz az. Ben 6 adet yiyorum sabahlari, yiyebiliyorsaniz 4 adet yiyin.

Kahve konusunda; yapilan arastirmakara gore spor oncesi kana karisan kafein %300 oraninda daha fazla yag yakimini sagliyor; fakat burda dikkat etmeniz gereken nokta kana karisma suresi. Yuruyuse cikmadan 45dk once kahveyi icerseniz ideal zamanlamayi yakalayabilirsiniz diyebilirim. Onun disinda kahve dogal bir su aticidir, ictikten sonra vucut bir sekilde su atar. Bu yuzden uzmanlar cay-kahve gibi iceceklerden once 1 bardak su icmenizi onerirler. Yuruyuse cikmadan 45dk once 1 bardak su + sade nescafe, cikmadan once 1,5 bardak su ile dengeyi saglayabilirsiniz. Alisik degilseniz siskinlik yapabilir, ama malum yazdayiz.

Onun disinda sindirim konusunda oglen ana ogununun yaninda 3 gun kurusu kayisi, aksamki ana ogunde de 1 adet light yogurt yemenizi oneririm. Her 3 saatte bir yemek yiyin, yemekten kastim ara ogun. Elma gibi. Bu he acliginizi yatistirir hemde metabolizmayi hizlandirir.

Yemek masasindan da doymamis sekilde kalkmaya ozen gosterin. Cunku beyin 20dk sonra doydugunu hissediyor. Ben bunu cozmek icin genelde muhabbet ederken yemek yiyorum

Aksam 7.30dan sonra yemek yemeyin ve son ogununuz ara ogun olsun. Bu saatte yenilen bir elma yag yakimini hizlandirir. Bol limon sikilmis yesil cay + elma guzel bir menu olabilir aksam icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5980C441C -- 12 Temmuz 2012; 12:04:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benimde vucut kitle endeksim 30 bende dun gece basladim yuruyuse boyum 1.84 kilom 99 hedefim ramazan bitene kadar 90 olmak veya 90 a yaklasmak ramazandan sonra tekrar kosuya baslicam ondan sonra hedefim 80 olmak cok fazla abur cubur yiyordum fakat bu sefer kararliyim kesinlikle abur cubur yemicem

• quote:

Vücut çalışıyorum ama yoğun değil, düşük kilo ve çok tekrar ile definasyon tarzında çalışıyorum. Kardio dan sonra şeker alımı yağ yakımını durduruyor diye biliyorum, tabi belli bir miktarı aşınca durduruyordur o yüzden musli gibi birşeyin bir porsiyonu güzel olacaktır sağolun Ek olarak bir soru daha geldi aklıma ; koşudan gelince 10 dakika da karın egzersizimi yapıp duşa giriyorum. Kahvaltıyı ne zaman yapmalıyım ? Duştan çıktıktan 5-10 dk sonra 2 su bardağı kadar su içiyorum, yarım saat sonrasında da kahvaltı yapıyorum genelde.

Ayrıca pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 12 Temmuz 2012; 12:13:31 >

• quote:

quote:

Vücut çalışıyorum ama yoğun değil, düşük kilo ve çok tekrar ile definasyon tarzında çalışıyorum. Kardio dan sonra şeker alımı yağ yakımını durduruyor diye biliyorum, tabi belli bir miktarı aşınca durduruyordur o yüzden musli gibi birşeyin bir porsiyonu güzel olacaktır sağolun Ek olarak bir soru daha geldi aklıma ; koşudan gelince 10 dakika da karın egzersizimi yapıp duşa giriyorum. Kahvaltıyı ne zaman yapmalıyım ? Duştan çıktıktan 5-10 dk sonra 2 su bardağı kadar su içiyorum, yarım saat sonrasında da kahvaltı yapıyorum genelde.

Ayrıca pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.

Seker yag yakimini durdurur dogrudur, saf enerji oldugu icin vucut yag hucreleri yerine direkt olarak sekeri harcar ama kardiyodan 1 saat sonra yapiyormussunuz kahvaltiyi o zamana kadar kim ole kim kala :)
    Yuruyusten sonra sicagi sicagina karin calismak iyidir. Hatta bu ayki Mens Health dergisinde 5 dakikalik bir hareket tablosu var. Vucutt heryeri calistiriyor, o hareketler + mekigi yaparsaniz rahat 75 kalori harcarsiniz. Bunlari bitirdikten sonra 2 su icip sonra dusa girseniz daha iyi olur. Dusu soguk suyla yapabiliyorsaniz oyle yapin, metabolizmayi ciddi derecede hizlandirir. Hatta 3 dakikalik bir soguk dus size 40 kalori verdirir.

Dustan en gec 5-10dk sonra kahvaltinizi yapin derim. Vucut cok enerji kaybettigi icin kas yikimina baslar cunku. Hatta yapabiliyorsaniz yumurtalari dus oncesi, yulaf ezmesinide dustan 25dk sonra tuketin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eğirdir dağ komando okuluna buyrun gelin sizin hiç zahmet etmenize gerek yok kilo vermek için..zorla verdirirler..2 bucuk ayda kendi kendime 1 dk bile spor yapmadan 12 kilo verdim,üstelik hepinizdende cok yemek yemişimdir su 2 3 ayda :))
  • quote:

1 saatlik bir kardiyo sonrası 3-4 saat boyunca yağ yakımı devam eder diye okumuştum yine , yani yazınızda kafama takılan kısımları belirtiyorum değilse güzel ve mantığa aykırı olmayan bilgiler veriyorsunuz.
    Şu spor tabloma ne diyorsunuz peki
    Pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.
  • boy:1.82
    kilo:105
    spora başlıyacam kaç kilo vermem gerekli tavsiyeleriniz önerilerinizi bekliyorum..

• spor yapacaksan eğer spordan önce bir bardak uzun süre sıcak suda beklemiş sade yeşil çay iç sonra sporunu yap.
  • benimde göbeği eritmem lazım
  • quote:

quote:

1 saatlik bir kardiyo sonrası 3-4 saat boyunca yağ yakımı devam eder diye okumuştum yine , yani yazınızda kafama takılan kısımları belirtiyorum değilse güzel ve mantığa aykırı olmayan bilgiler veriyorsunuz.
    Şu spor tabloma ne diyorsunuz peki
    Pazartesi salı koşu, çarşamba dinlenme, perşembe cuma koşu . Şeklinde yapsam ve yine hafta içi 3 gün vücut çalışsam doğru bir program olur mu ? Hafta sonları dinlenme olacak ama 1 er saat tempolu yürüyüş ekleyebilirim.

Dogru spordan sonra uzun bir vakit yag yakimi devam eder ama sabah vucudunuzda karbonhidrat bulunmadigindan dolayi vucut yakit olarak da yagi kullanir. Bu nedenle bir yerden sonra vucut protein yani kas yakmaya baslar.
    Onun disinda spor tablonuz biraz ozensiz gibi. Sonucta kaslarinizi calistirdiktan sonra 12 saat dinlendirmeniz gerekli. (En az 6).
    Ben kendi programimi vereyim, Pazartesi Bisiklet, Sali vucut gelistirme, carsamba kosu, persembe vucut gelistirm, cuma bisiklet, cumartesi vucut gelistirme. Pazarda kiz arkadasimla yuzuyoruz bolca sonrasinda da masaja falan gidiyoruz cok rahatlatiyor kaslari :)

• deneme

mesaj atılmıyordu, düzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 12 Temmuz 2012; 15:31:21 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.