Şimdi Ara

Kilo Veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hafta içi yorgun olmazsam 30dk koşu bandında yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş dediğim 6.0 hız sabit, bazen 8.0 veya 9.0 alıp depar atıyorum 1dk. 3km yürümüş oluyorum 30dk'da.
    Hafta sonları ise 1 saat kullanıyorum, 6km yürüyorum. Ekmeği azalttım, günde en fazla 2 dilim tüketiyorum. O da kepekli ekmek. Şeker ve tuzu tamamen kestim. Kola,cips gibi abur cuburları zaten 4 aydır tüketmiyorum. Ama bunları yaptığım halde bir türlü istediğim hedefe ulaşamıyorum. Yaşım 16, boyum 172 kilom 70, ama 63-64 olmak istiyorum. Neyi eksik yapıyorum anlamadım, ağırlık falan mı çalışmalıyım ekstra?

• Kilon çok iyi kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygultekin82 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu kişi öyle düşünüyor ama ben memnun değilim. Göbek var ciddi ciddi. Yüzüm de biraz tombul. En azından 65'lere inmek istiyorum.
  • StBaratheon kullanıcısına yanıt
    "Az ye"
  • Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, baklagiller, kuruyemiş ler... Kısaca protein ağırlıklı beslenin. Hergün yarım saat yürüyün. İmkanınız varsa haftada 3 kez hafif ağırlık çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patates diyetini tavsiye ederim.

Patates Diyeti

Temel olarak haşlanmış patatesten oluşan bir yemek programıdır. Dışardan bakıldığında tek besin diyeti gibi görünüyor olsada içeriğinde bulunan protein grubu oldukça fazladır. Kısa zamanda ideal kilonuza erişmek için bu diyeti kullanabilirsiniz. Kısa zaman dilimlerinde uygulanabilen patates diyeti yüksek karbonhidrat içerikli bir diyettir. Patates bilindiği üzere karbonhidrat kaynaklarından birisidir. Günlük enerji ihtiyacınızın çoğunluğunu patates haşlaması ile karşılamanızı sağlayan bir diyet programıdır. Fakat unutulmaması gereken bir gerçek vardır ki kilo vermek kişiye özel oluşan bir reaksiyondur. Ve 65 kg bir insanın haftalık kilo verme oranı ile yüz kilo bir insanın kilo verme oranı aynı değildir. Yani bu diyetten beklentinizi kendi vücut indeksinize göre ayarlamanız gerekmektedir.

Patates Diyeti Uygulaması

Patates diyeti kısa zamanda uygulanabilen bir diyettir. Düşük kalorili olmasından ötürü uzun zaman uygulanmasında kronik sağlık sorunlarına sebep olabilir. İleriki dönemlerde sağlık problemleri ile karşılaşmak istemiyorsanız, uygun görülen süre dahilinde bu diyeti uygulamanız gerekmektedir. Kısa sürede çok kilo vermeyi vaat eden bu diyet kas ve su kaybına sebep olabilmektedir. Bu yüzden bu diyeti yaparken içtiğiniz suya ve aldığınız Proteine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu diyeti şok diyet olarak geçmektedir. Sürekli yaşam biçimi haline getirilemez.

patates diyeti ile kilo verme

Patates Diyetin de Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başta da belirttiğimiz gibi patates diyeti yüksek karbonhidrat içerir ve enerji değeri oldukça düşüktür uzun süreli uygulama hallerinde kan şekeri dengesizliklerine yol açar bilindiği üzere karbonhidrat tüketimi insülin salınımında oldukça önemlidir. İnsülin salınımını düzenli tutmak için bu diyeti yedi günden fazla uygulamamanız gerekmektedir. Patates diyeti yapan kişiler oldukça sağlıklı olmalıdır. Sağlık sorunu olan kişiler asla patares diyetini denememeleri gerekmektedir.. Aynı zamanda gelişim çağında olan bireyler bu diyetten kesinlikle uzak durmalıdır.

Patates Diyetin de Durulması Gerekenler

Her sağlıklı yaşam programında olduğu gibi patates diyeti uygulamasında da bazı besinlerden uzak durulması gerekmektedir. Özellikle patates dışı karbonhidrat tüketiminden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Patates yeteri kadar insülin salınımı gerçekleştirecek için, diğer karbonhidrat kaynaklarından kesinlikle uzak durulmalıdır. Örneğin patates yediğiniz zaman ekmeğinizden kısmınız gerekmektedir ve börek makarna pilav ve benzeri basit karbonhidrat kaynaklarından kendinizi soyutlamanız gerekmektedir. Şekerli içeceklerden, pastalardan, böreklerden, gazlı içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Patates diyeti kısa zamanda ideal kiloya eleştirirken vücutta su kaybı gerçekleştirebilir. Su kaybını önlemek adına doğal meyve sularından veya maden sularından veya alkali sulardan yararlanmanız gerekmektedir.

Konu çok geniz patates diyeti siteden inceleyebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo vermeye ihtiyacım var..
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.