Güzel yazmışsın. Kısaca gılışdar seçmenin aklı ile dalga geçti. Muhalefet seçimi kazanamasın diye bile bile kendisi aday oldu. Aday yıpranmasın diye yıpranmış bir adayı seçime 3 ay kala açıklamak... Bundan daha büyük seçmenle dalga geçmek, siyaset tarihinde yoktur bence Seçim bitti sessizliğe büründü. Günler sonra sessizliğini bozduğu tweet ise bi tane futbol takımının maçı ile ilgiliydi Sanki seçimi kaybetmemiş sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi bi haller hareketler ... Böyle bir pişkinlik başka yerde yoktur.. Midem bulanıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 31 Mayıs 2023; 13:26:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KILIÇDAROĞLU YANLIŞ TERCİH AMA ASIL SIKINTI O DEĞİL (2. sayfa)

-
-
Kardeşim her şeyi geç, Sırf üçüncü ve dördüncü adayları siyaseten yok etmek için ilkTurdaBitirelim diye bir saçmalık kampanyası çıkartıldı. Muharrem İnce'nin oyunu ne kadar düşürüp onu siyaset sahnesinden sonsuza kadar silebiliriz diye....
Sırf bu kampanya yüzünden İnce'ye veya Sinan'a verecek AKP seçmenini tekrar Erdoğan'da konsolide ettiler. BUNA İYİ NİYETLİ BİR HATA DİYEN TEKRAR DÜŞÜNSÜN
Seçimin iki turunu da nokta atışı bilen Betimar'a göre Mart başında Muharrem İnce'nin oyu %12'ydi. Bizzat CHP ve FETÖ tarafından gerçekleştirilen itibar suikasti bu oyların yüksek bir çoğunluğunu Tayyip Erdoğan'a kaptırdı. Ve aranızdan bazı arkadaşlar buna istemeyerek de olsa çanak tuttu malesef :(
-
En buyuk Akpli CHp, ben artik ona inaniyorum
egitimsiz halk falan filan, durust kacti cart curt
ona gore lider cikarticakti
burasi isvicre degil
-
Bu kafayla devam eder ve KK durmaya devam ederse belediye seçimlerinde İstanbul, Ankara gider İzmir kalır. Destek destek te oda bir yere kadar, battı balık yan gider.
-
Bırakmalı %100 katılıyorum o konuda. K.K yağlama konusu diye açmadım ama kim gelecek ne yapmalı? Ekrem İmamoğlu dışında var mı seçenek bizim toplum gerçeklerinde etkili olabilecek? Bizim bu halkın CHP çatısında herhangi bir aday ile ikna edilme şansı var mı ya da?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 31 Mayıs 2023; 15:19:48 > -
Aday yıpranmasın dediler, şamar oğlanına dönmüş kişiyi aday seçtiler. Adam kum torbası olmuş zaten
Bu aday yıpranmasın muhabbeti bildiğim kadarıyla muhalif bazı kişilerin görüşüydü, bürokratlardan duymadım bunu. Konusu açıldıysa söylenmiş olabilir belki. İmamoğlu ya da Mansur aday gösterilmiş olsaydı geçerli ve mantıklı bir argüman olacaktı. Ama adayın çok geç açıklanmış olmasının da zararlı olduğunu görmüş olduk. Demek ki bir noktadan sonra adayı yıpranmaya bırakmak da gerekiyormuş.
Muhalifler neden KK'nın aday olduğu, neden İmamoğlu ya da Mansur'un aday olmadığı konusunda büyükşehir belediyelerini kaybetme riskinden bahsediyorlardı. Bir de İmamoğlu'nun rafa kaldırılan siyasî yasak ve hapis cezası muhabbeti vardı koz olarak. Bunları gerekçe gösteriyorlardı. Bu konuda ne düşünüyorsun? Hadi İmamoğlu'nun gerekçesi anlaşılabilir de büyük şehir belediyesi kaybı bana biraz tırışkadan bir gerekçe gibi geliyor. Bir tarafta ülkenin yönetimi söz konusuyken bunlar belediyeyi düşünüyor. Belediye ne ülke ne. Böylesi daha kötü oldu. En azından riske girmeye değerdi. 1 sene sonra belediyeleri alacaklarının garantisi de yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Mayıs 2023; 15:26:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu adam KÖTÜ adam 👍🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam aday yipranmasin muhabbeti surdan çıktı.
Beyninde 10 tane nöron hücresi kalmış her akliselim insan Kilicdar'ın aday yapılmayacağını bunun seçimi Tayyip Erdoğan'a hediye etmekle eşdeğer olduğunu bildiğinden o dönemde adı geçen Kilicdar'in aday olmayacağını sadece lağım medyasının İmamoğlu ve Yavaş'i yipratmasin diye zaten delik deşik olmuş Kilicdar'in bir süre daha mermi süngeri işlevi göreceğini düşundüğümüzdendi.
Biz ne bilelim kosoka CHP genel merkezinde 1 tane aklı başında adam olmadığını. Biz ne bilelim o 6li masadaki 4 tane truva atının Chp'nin içini boşaltmak (40 vekil) için seçimi satacağını.
Ben muhalefetin göz göre göre gelen seçim zaferini kendi elleriyle RTze'ye hediye edecegine inanmadığım icin bu gerçek aday yipranmasin diye Kilicdar ortada dolaşıyor hikayesine inandım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Mayıs 2023; 15:32:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekrem veya Mansur aday olsa bir şekilde onlara da siyasi yasak gelecekti bence..
O yüzden geçmişinde falso olmayan, hdp ye yanlamamış yeni bir isim aday olmalı ve bu da 2 sene önceden belli olmalıydı
Çünkü içinde "ceğabe zamanında gaz yağı alamadıhhhğğğğ" diye çığlık atan dayı taşıyanlar, anca ikna olurdu gerçeklere...
Gerçi 2 sene diyoruz ama o 2 sene içinde siyasi yasak alabilirdi yeni aday da
O halde seçime 3 ay kala herkeste hayal kırıklığı yaratacsk gılışdar değil gerçekten heyecan uyandıracak bir isim bulunmalıydı..
Ancak 6lı ganyan ın olayı zaten milleti oyalamakmış .. El birliği ile de başardılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 31 Mayıs 2023; 15:46:19 >
Lan neyin mücadelesini verdi? Adam sonuçlara itiraz bile etmedi, anka kuruluşu bile sattı hahaha. KK'ya biat etmeye devam.
2024 seçimlerinde ankara ve istanbulu da kaybedecekler zaten.
-
Ben sıradan vatandaşları, buna inanan, böyle düşünen seçmenleri muhalifleri suçlamıyorum zaten hocam. Argüman bana da çok mantıklı gelmişti Zira kahpe, lağım medyasının neler yaptığını biliyoruz. İnsanlara göz göre göre iftiralarlar yalanlarla nasıl itibar suikasti çektiklerini, nasıl hedef gösterip halka linç ettirdiklerini ama iktidara çalıştıkları için ceza almadıklarını biliyoruz. Bu gerekçenin mantığını anlayabiliyorum yani. Yeni adaylar gösterilmiş olsa bu gerekçelerin ne kadar makul olduğunu hepimiz kabul edecektik. Ama Kemal 3 ay kala çıktı aday benim dedi. İşte o zaman böyle bir durum komedisi oluştu. Durum komedisine gülüyoruz sadece.
Bu seçim birçok sürprize sahne oldu. İnce'nin şaklabanlıklar yaptıktan sonra seçime 3 gün kala ben çekildim öptüm bye demesi. Oğan'ın onca söylediği şeyden sonra tükürdüklerini yalayıp AKP safına geçmesi, Meral'in Masa'dan kalkması ama sonra fedakarlık yapıp tekrar dönmesi, Özdağ'ın son dk Millet İttifakı'na yanlayıp protokol imzalatması, ilk turun muhalefet aleyhine büyük bir hezimetle bitmiş olması vs. Birçok tahmin edilemez sürpriz gerçekleşti ve bu sürprizler çoğunlukla muhalefet aleyhineydi. Bazı şeyleri tahmin etmek zor. Mesela bana İmamoğlu'nun İBB'yi alması da sürpriz olmuştu. Alışmışız her seçimi ampulün almasına, onu görünce bir umutlanmıştım yine. ABB de aynı şekilde. Bunlar da benim için tahmin edilemezlerdendi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yeni aday olayı yaş iş hocam. O 2 seçenekten biri olacaktı. Mansur'u deneyeceklerdi en azından sağ eksenli olunca fazla bir şey bulamazlardı. İftirayı denediler adam oradan aklandı. Bir tek şu geçmişinde ırkçılığa yoğrulabilecek bir konuşması vardı. Gerçi o karalamayı da kullandılar o da bitti gitti. Kısacık videoyla insanları aylarca oyalayamazsın. Başka da bir şeyi yoktu. Anca partinin malum HDP durumundan bel altı vurmaya çalışırlardı. Kabul edilebilir bir riskteydi Mansur Yavaş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıl 2018 :
Pandemi ya da onun getirdiği etkiler yoktu.
Tek haneli enflasyon vardı,şimdiki gibi üç haneli değil.
Döviz ve altın bu kadar yüksek değildi.
İşsizlik ve geçim sıkıntısı şimdiki kadar yüksek değildi.
Büyük bir deprem felaketi yaşanmamış,dolayısıyla yöneticilerin eksikleri ortaya henüz çıkmamıştı.
Daha daha uzar bunlar ama bu haldeyken bile toplam muhalefetin oyu %48 idi.
Bugün yukarıda kısaca özetlediğim durumlar var ve hâlâ sen oyunu arttıramamışsan kusura bakma ama bunun sorumluluğunu da üstleneceksin.Üstlenemiyorsan da aday olmayacaksın bu kadar basit.O kadar anketler kondu önümüze,hiçbirinde muhalefet %55'in altında değildi.Hatta bu iş ilk turda biter,ikinci turu görmeyiz bile dendi.Normalde olması gerekende buydu aslında ama nasıl bir ters tepiş ise dünyanın belkide muhalefet açısından iktidarı alabileceği en kolay seçim kaçtı kılıçtaroğlu sayesinde.Sayesinde diyorum çünkü o da aklınca en doğru zamanı bekledi.Senelerce seçim kaybede kaybede.Arada ekmelettin ile muharremi de atarak ortaya vakit kazandı ve en son kendi vaktinin geldiğine inandı.Toplumsal muhalefet %65'leri bulmuştu neredeyse,üstüne o kadar yaşanan olumsuzlukları da ekleyince "tuvalet terliği" olsa kazanır kıvamına gelince seçim,kılıçtaroğlu sağolsun bu önemli ve herkesin alamayacağı kutsal görevi büyük bir cesaretle üstlendi :) İşte bir kahraman böyle yaratıldı ve nasıl ki kahramanlar ölmez,ölürse film biter.Şimdi de kim olsa erdoğanı yenemezdi hurafesiyle kahramanlarına hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar.Koyun moyun dersin ama erdoğan bi seçim kaybetse bütün seçmeni efsanenin artık bittiğine inanmakta en ufak bir zorluk çekmez.Bu chp içerisindeki bir cenah nasıl bir ruh halindeki senelerdir onca malubiyete rağmen hâlâ aynı çobanın kavalını dinliyorlar :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Millete diktatör diyenler,bilmem kaç seçim kaybettikleri halde hala o koltuğu bırakamıyorlar.
Nedir bu koltuk sevdası anlamıyorum ..!
-
Ecevit 36 aldı 42 aldı, erdal inönü 32 aldı, necdet calp 32 aldı. Alan alıyor yani. 13 senedir 23-24 bandında bu parti bir sıkıntı yok mu sence?
-
Şimdi ne desem K.K savunuyor denilecek ama şöylede gerçek var. R.T.E bir şey anlattığında aynı anda en az 30 kanal (Buna TRT kanallarıda dahil) bangır bangır yayınlıyor. O zamanlar böyle bir tek taraflı medya ve imkanlar kullanılıyor muydu onuda düşünmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 31 Mayıs 2023; 20:1:32 > -
O partilerin hiç birisinin dönemi kalmadı. Şu an çık karşıma tv de konuşalım dediğinde hiç bir şekilde konuşmaya yanaşmayan bir Dünya lideri var karşında.
Medyanın durumu asla bu kadar kötü durumda olmadı.
Kısacası bana göre bu kadar adaletsiz duruma rağmen 24 25 cok iyi. Karşında ki lideri peygamber sananlar var. Bu asla ülkenin geçmişinde olmadı.
Kılıçdaroğlu bir yana
CHP'de Canan Kaftancıoğlu ve Sezgin Tanrıkulu gibi tipler olduğu sürece seçim kazanamaz
CHP halka Anadolu'ya Karadeniz'e inmedigi anlamadığı sürece seçim kazanamaz
Adam bile isteye seçimi kaybetmiş. Çıkıp daha hiç bir şey açıklayıp/söylememiş. Ama spor ile ilgili kutlama açıklaması yapıyor.
12 yıldır seçim kaybetmesi de cabası hala gelip ''kral dedem, iyi adam meh meh meh''
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X