Şimdi Ara

Enjektörleri kontrol ettirin uyarısı (Duster)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bugün İstanbul'dan Ordu'ya giderken 850 km yol gittikten sonra tam aracı stop etmek üzereyken araç bana "Enjektörleri kontrol ettirin" uyarısı verdi ve tamir ışığı yanmaya başladı ardından aracı stop ettim ve hemen tekrar çalıştırdım yine yanmaya devam etti sonra aracı kitleyip biraz dinlendikten 10 dk sonra yola tekrar çıktım bu sefer ışık tekrar yanıyordu ama yaklaşık 20 km gittikten sonra tekrar aracı stop ederken bu sefer ışık söndü. 5 dk bekledikten sonra aracı tekrar çalıştırdım ve ışık yanmadı 2000 devir ile 3000 devir arasında biraz beklettim yine yanmadı. Bu arada mazot fullemeden önce depo neredeyse bitmek üzereydi ve 70 kmye kadar düştükten sonra artık menzil göstermiyordu mazotu da o zaman almıştım sonra BP'den fulledim 120 130 km gittikten sonra bu uyarıyı vermeye başladı. İnternette araştırdıktan sonra fark ettim ki bu uyarı verdikten sonra vites yükseltme düşürme uyarısı vermiyormuş başkalarında. Bende de ilk başta bu uyarıyı vermiyordu ışık söndükten sonra bu vites uyarıları çalışmaya başladı. Bu sorun ciddi bir sorun mudur ne yapmam lazım bu arada servise en erken pazartesi günü gidebilirim o zaman gittiğimde de zaten araçla bu halde 1000 km yol geri dönmüş olacağım.
    Araç 2018 dacia duster.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Araçta aksi bir ses yoksa, farklı tepkiler vermiyorsa yakıt kaynaklıdır. Daha önce hiç depoyu bitirmediyseniz tortuyu çekince araç afallamış olabilir. Kaliteli olduğunu bildiğiniz bir istasyondan yakıt alın. Dizel benzinli fark etmez ben hep shell alırım. Eski arabam dizeldi başka istasyon yok diye totalden almıştım daha istasyondan çıkamadan arıza ışığı yanmıştı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Hocam farklı bir ses veya belirti yok araç çok yüklü olduğu için çekişte bir fark hissedemedim olsa bile çok azdır. Şimdi yaklaşık 20 km daha yol yaptım sorun çıkmadı, yüksek ihtimalle depodaki kirli yakıttan yaptı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.