Şimdi Ara

Kia için 'kötü' demek bence haksızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün sürme şansını yakaladığım kia 85 beygirlik benzinli otomobilden sonra bu fikri ifade etmek istedim. kia ticariler sanayide çok tutulurdu ekonomik olduğu için ama bineklerine "kötü" diyen birçoklarına rastladım. bugüne kadar bu araçlar hakkında bir fikrim olmadığı için sessizlikle dinledim bu arkadaşları. ama bugün sürdüğüm kia rio'dan sonra fikrimi değiştirdim. güzel araç. hasta bir insanı rahatsız etmeyecek kadar konforlu. vites geçişleri güzel. gaz ve fren tepkileri bence gayet iyi. yol tutuşu da hiç fena değildi hatta gayet iyiydi. gürültüyü içeri almıyor. gerçi benzinliler gürültülü çalışmaz zaten ama yine de bence gürültü sorununa getirdiği çözüm kaliteli diğer araçlarla denk.

çok uzun süre kullanmadığım için yakıt durumunu bilmiyorum. yedek parça konusunda da bir fikrim yok.

sıfır kilometre bu kia için ben olumlu not verdim. kia'lar güzel. tavsiye ediyorum.

• Şehir içinde otomatik ceedin 11 lt dizel yakması için "kötü" demek yetersiz kalır "berbat" daha iyi bir tanım.

Bot:araç 2010 model yan komşumun.1.6 crdi

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Şehir içinde otomatik ceedin 11 lt dizel yakması için "kötü" demek yetersiz kalır "berbat" daha iyi bir tanım.

Bizim otomatik Cee'd dizel 7-8 litre arası tüketiyor. Bence komşunuz sürüş tarzını gözden geçirmeli...

Orijinalden alıntı: Skyblade

quote:

Şehir içinde otomatik ceedin 11 lt dizel yakması için "kötü" demek yetersiz kalır "berbat" daha iyi bir tanım.

Bizim otomatik Cee'd dizel 7-8 litre arası tüketiyor. Bence komşunuz sürüş tarzını gözden geçirmeli...

O bile çok ama Kia ve Hyundai'ın araçları hoşuma gidiyor yine de.

quote:

2.0 dizel araçlar bile anca bu kadar tüketiyor. Çok fazla bu rakam. Dizel arabayı zorladığın zaman anca bu değerleri görmesi lazım. Normal kullanımda yüksek değerler otomatik olsa bile.

2500 kg ağırlığındaki, 2.7 L V6 motorlu otomatik şanzımanlı arazi aracının ortalama tüketimi 10L/100 km. Komşunuza yetkili servis kavramından bahsedin. Hem de en acil tarafından.
  • Kia candır kandır gözümde. Özellikle Alman otomobillerinde olan basıklık Koreli araçlarda yoktur. Yalnız son çıkan araçlar hoşuma gitmiyor. Gözümde yeni cerato ile bitti kia. Neden derseniz, aracım en baz donanım hb cerato. Ama yumuşak göğüs var, kapı içleri de aynı şekilde yumuşak malzemeden yapma. Araçta gıcırtı namına ses yok. Ama yeniler! Ses var mı bilmiyorum ama, yeni kia'lar eskileri kadar kaliteli değil. En basit olarak çift renk var aracımın iç döşemesinde. Yenilerde o berbat simsiyah plastik.

Çok doluyum kia'ya, bundan sonraki aracım %80 ihtimalle kia olmayacak. Keşke hep 2005 yılında piyasaya çıkan Cerato kıvamında araçlar üretseler :) Tamam güvenlikte ve bir çok konuda ilerlediler ama, aynı oranda konforu ve kaliteyi düşürdüler.

Nikon D300/\Nikkor 18-70AFS-DX/\Nikkor 50mm/\Sigma 70-300/\Cosina 100mm 1:1 Macro/\SB-800
    93" Honda Civic 1.6si---Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik
    Huawei Ideos X5<>Nikon d80<>Fujifilm s2950<>HP dv6-3100et
    YENİ NESİL OTOMOBİL PROGRAMI YAKINDA SİZLERLE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelleme yapamam; ancak Kia Rio sınıfında kalite-tasarım olarak başa oynayabilecek bir araç.

Fiyatlarına ise Bu fiyatlar ile doğmadan öldü.
    ikinci el ve çok da ucuza aldım.
    f/p mükemmel.
    97 model toyota coralla aracımın 3. viteste çıktığı yolları
    5. viteste çıkmak çok güzel oluyor.
    yanlız şu an da sıfır rio almam.
    110 bg olan motor 90 bg'e düşmüş ve fiyat çok yüksek.
    kia yı benim gözümde kia yapan f/p oranı artık yok.
  • ben hiçbir zaman kia kötü araba demem hatta fiyatlarının karşılıgını verebilen nadir markalardan birtanesi özellikle bir önceki kasa kia ceratolar cok güzelmiş yol tutuşu falan baya iyiymiş kullanan arkadaslar cok övüyordu aracı ama ana kullanmak nasip olmadı. Bence hyundai ticariden çekildigine göre kia güzel bir minibüs cıkartırı 2012 yılında.
  • Kia Hyundai'nin alt markasi iken Vw grubundaki Audi konumuna dogru ilerliyor. Hayirlisi olsun artik Kia'ya da binemeyecegiz.

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

quote:

2.0 dizel araçlar bile anca bu kadar tüketiyor. Çok fazla bu rakam. Dizel arabayı zorladığın zaman anca bu değerleri görmesi lazım. Normal kullanımda yüksek değerler otomatik olsa bile.

Tam otomatik vitesin etkisi büyük tabi bu olayda. Manuel viteste daha az yakanlar mevcut. Fakat Hyundai ve Kia nın motorlarının tasarruf odaklı motor üretmediğini söyleyebilirim rahatlıkla.

• yeni araçlarının kalitesine ilişkin pek fikrim yok ama aynı grubun dizel Getz'i sınıfındaki tüm araçlardan daha fazla motorin tüketiyor. Motorları çok ekonomik değil.

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

2500 kg ağırlığındaki, 2.7 L V6 motorlu otomatik şanzımanlı arazi aracının ortalama tüketimi 10L/100 km. Komşunuza yetkili servis kavramından bahsedin. Hem de en acil tarafından.

Servise tabikide gitti içi yana yana aldığı cevap normal.
    quote:

quote:

Daha önce bir konuyada yazdım iş yerlerimiz aynı yerde. Sakin kullanıyor ama alet 10 Lt den aşağıya düşmüyor bir türlü.

• Cee'd tek eksiği o tam otomatik 4 ileri şanzımanı.. 6 ileri olsa hic düşünmem yarın alırım. Ceed'den caymamın tek sebebi bu zaten.
  • Kia nın güzel bir araba olduğunu defalarca belirttim ama inandırıcı olamıyoruz maalesef, önyargılardan dolayı. Ben de bıraktım, yardımcı olmayı. Aslında herkesin kafasında bir önyargı var. Alman-Japon olarak. Koreliler hakikaten işten anlamaya başladı.

Ama bu fiyatlara da alınmaz be kardeşim. Çok uçtu. Tamam, kaliteli, sorunsuz ve gayet zevkli bir araba, özellikle kendine özgü bir sürüş zevki var ki, başka araçta göremedim. Sene başında 35.000 e aldığım araca şimdi istenen fiyat(2012 modeli) 51.450 TL. Yok böyle birşey. O fiyata 2. el D sınıfı araba alırım.
  • Kore malı ve güzel.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.