Şimdi Ara

Kentkonut-TOKİ Kocaeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
22.466
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TOKİ iyidir arkadaşlar. Tokinin fiyatlarına ev bulamazsınız. Taksitle olduğunu düşünürseniz aynı evi başka yerden 2 kat daha pahalı alırsınız. Evleri çok sağlam yaparlar. Ama doğal olarak içini döşerken pahalı malzeme kullanmazlar. Ama verirsiniz 4-5 milyar daha süper ev olur. Apartmanın içi falan çok iyidir(Koridorlar, asansör falan)..
    Toki ev yapmışsa almayan parası olup da ev almayan bence enayidir. (Kusura bakmayın Olayı anlatmak için kullandım)
  • bende kocaelinde oturuyorum bu projeleri iyice inceledim bende tespitlerimi yazayım ona göre düşünün.birincisi bu projeler arkadaşın dediği gibi klesinlikle yatırım amaçlı değil oturmak amaçlı düşünülmeli çünkü yapıldığı yerlerde su anda 2+1 daire olsa (bitmiş daireyi kast ediyorum) bu fiyat seviyelerinde olur kaldı ki bu yapıldıkları yerler insanların çok talep ettikleri yerlerde olmadığından 2 bölgede de yeni yapılacak 400 konut arz fazlası yaratacaktır. onun için yatırım amaçlı düşünenler için bence bu projeler uygun değil.ama bundan önceki izmitkent son derece cazipti.birde şunu belirteyim kent konut gerçekten güzel ve kaliteli ev üretiyor arkadaşım arslanbey taçyaprakta oturuyor ev son derece kaliteli.
    gelelim işin finansal boyutuna
    şimdi daireler yaklaşık 60.000 tl ilk 24 ayda peşinatlar ve taksitler 20.000 tl civarı tutuyor ama şerefiye %10 kadar olabilir artı %1 kdv artı daireye kombi takmak gerekiyor yani teslimde cebinizden 2000 ile 8.000 tl ye kadar bir para daha çıkacak. 2 yılda oturmadığınız dairenin teslimini bekleyecekseniz 400 lira kira ödediğinizi düşünürsek 10.000 ytl de böyle bir kaybınız var. yani siz bu 24 ay da daireleri teslim alana kadar 35.000-40.000 tl bir para ödeyeceksiniz hesabınızı böyle yaparak yola çıkın.
    eğer cebinizde 20.000 tl nin üzerinde peşinnat varsa hiç bu işle uğraşmayın gidin uygun fiyatlı muhitlerden kredi ile daire alın derim ben.bu projenin tek artısı ödeme kolaylıkları ama sonuçta siz 2 yılda 40.000 tl veya bu civarda bir ödeme yapacaksınız bunu unutmayın (10.000 tl yi kira ödediğinizi varsayarak hesaba dahil ettim)
    karar sizin.
    quote:

Orjinalden alıntı: arabaci72

Kocaelin de Oturuyorum. Bu daireleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. TOKİ ile ilgisi yok.
    Yuvacık ve Yeniköyde yapılacak olan evler MERKEZE çok uzak.
    Yatırım için alınmaz, oturmak için alınır.
    Arslanbey tarafında daha önce SEFA SİRMEN zamanında yapılan daireler hiç pirim yapmadı. Maliyetine devir ediliyor.
    İzmitin tepeleri TOKİ ve KENTKONUT tarafından dolduruluyor. m2 maliyetleti 1000 tl dan satılıyor. Oralarda KENTKONUT hiç ucuz değil ama dışarıdan bakınca TOKİden daha kaliteli duruyorlar. İçini görmedim tabiki.
    Yuvacık ve Yeniköyde yapılacak olanların m2 maliyeti 700 tl gibi bir rakam. Otururum diyen kaçırmasın. Ama uzaalığıda göz önünde bulundursun.

Bu değerlendirmemi KALICI KONUTLAR ın satış fiyatlarına bakarakta yapabilirsiniz.

Kalıcı Konut Mevkii----------m2 fiyatı----------------Uzaklık

Hereke------------------- 500-600 tl ------------- Uzak hemde çok uzak
    Yuvacık ----------------- 600-700 tl -------------- Uzak
    Yeniköy ----------------- 1000 tl ------------- Ana yolun dibinde
    Gölcük ----------------- 700-800 tl -------------- Normal
    İzmit ------------------- 800-900 tl --------------Normal Üniversite sağ olsun
    Derince ---------------- 900-1000tl ------------- Uzak ama yenikent te her türlü imkan var Okul Hastane vs vs vs

BU rakamlar yazdan beri aşağa doğru gitmektedir.

• Tokatta yaptılar kale gibi oldu vallahi evler, öyle böyle değil, şimdi pişman oluyorum başvurmadığıma. Herkes memnun tek sorun az biraz şehir dışında onada ulaşım için minübüs seferleri koydular düzenli. Şimdi yeniden yapılsa hemen kayıt yaptıracağım. herşeyin başı kendine ait olan içinde çoluğunla çocuğunla oturabileceğin bir ev. Şu babamın evindeyim ama Kiranın ne denli zor olduğunu tahmin edebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 6 Mart 2009; 17:03:40 >
  • Hayırlısıyla pazartesi başvuracağım. Ne olursa olsun en azında kendi evim olacak, başka türlü ev sahibi olmam imkansız gibi. Hem 4-6 yıl sonra ödeyeceğiniz 400 üsür lira belkide pul olmuş olacak. Aynı senelerde o muhitler şimdiki gibi uzakta olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodmank

Toki yapmıyorki toki sadece aracı oluyor yapan bir firma biz tokinin evlerinde oturuyoruz ama ankaranın lüks sitelerinden biri

kc göksumu..öyle ise doğru..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk41

Hem 4-6 yıl sonra ödeyeceğiniz 400 üsür lira belkide pul olmuş olacak. Aynı senelerde o muhitler şimdiki gibi uzakta olmaz diye düşünüyorum.

O öyle değil!

quote:

-Taksitlerdeki artış TOKİ’ nin belirlediği orana göre yada benzer koşullarda sabit artan taksit uygulanacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnt -- 8 Mart 2009; 2:09:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnt

quote:

Hem 4-6 yıl sonra ödeyeceğiniz 400 üsür lira belkide pul olmuş olacak. Aynı senelerde o muhitler şimdiki gibi uzakta olmaz diye düşünüyorum.

O öyle değil!

quote:

-Taksitlerdeki artış TOKİ� nin belirlediği orana göre yada benzer koşullarda sabit artan taksit uygulanacaktır

Memur maaş zammına endeksli
  • aman diyeyim uzak durun evi alıyorsunuz evin ederinin dörtte birini içini tekrar kırıp dökmeye,yeniden yapmaya uğraşıyorsunuz.Benim söyleiğim ihale ile müteahhite verilen cinsler,ben bunlarda yaşşıyorum.Ayrıca belediyenin yaptığı evleri de gördüm,çok da farklı değil,içinde yaşanacak tarzda değilller.Bütçeniz müsaitse başka alternatifle düşünün derim ben
  • aslında fiyat cokda düsük görünmüyor . Kriz nedeniyle bitmiş evler var cok ucuz fiyata. cevre düzenlenmesi filan yapılmıs . 50000- 60000 ytl arası satılıyor. Aslında bir kac kuruş birkmiş olacak. su an tam ev alma zamanı ama gel görki para yok.

evler cok güzel görünüyor...

http://www.sahibinden.com/arslanbey_atakent_c2_110m2_64000ytl_kriz_nedeniyle_fiyati_dusu-19WQQaXQQ13167430WQQpXQQdisplayitem&keyword=arslanbey%20atakent

Sanırım bu evlerde deprem sonrası . tünel kalıp siztemi ile yapılmısdı.

• otomobilci arkadas dogru söylemiş.
    bende biraz ev arasdırdım 90m2- 110m2 evler zaten bu fiyata satılıyor. Bence 75 m2 ev icin 60milyar cokda cazip degil gibi. yinede takstili olması bi avantaj olabilir.

50- 60 milyara cok daha büyük evleri alabiliriz . internette arasdırdıktan sonra miiliyet emlakta hurriyet emlakda cok uygun fiyata evler bulmak mümkün.

http://emlak.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=AramaSonuc&kategori=1&lblgrp_1=2&sehirler=8&ilceler=76&semtler=3970&%C4%B0zmit=76&Arslanbey=3970&fiyatBaslangic=&fiyatBitis=&fiyatTip=1&txtIlanNo=

http://www.hurriyetemlak.com/real_estate/residence/search_list.php?new_search=1&sc=20&cid=350101000000&lcc=110808000000&lcs%5B%5D=110808050104&locRadio=1&lccn=110808050000&owner=&_att4=&cst_1=&cst_2=&cur=TL&m2_1=&m2_2=&att2_1=&att2_2=&ob=6&dp=&dtType=1&b%5B%5D=1&criteriaName=&addCriteria=1&section=residence&HESID=2&mbchkchr=%C7

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

bende kocaelinde oturuyorum bu projeleri iyice inceledim bende tespitlerimi yazayım ona göre düşünün.birincisi bu projeler arkadaşın dediği gibi klesinlikle yatırım amaçlı değil oturmak amaçlı düşünülmeli çünkü yapıldığı yerlerde su anda 2+1 daire olsa (bitmiş daireyi kast ediyorum) bu fiyat seviyelerinde olur kaldı ki bu yapıldıkları yerler insanların çok talep ettikleri yerlerde olmadığından 2 bölgede de yeni yapılacak 400 konut arz fazlası yaratacaktır. onun için yatırım amaçlı düşünenler için bence bu projeler uygun değil.ama bundan önceki izmitkent son derece cazipti.birde şunu belirteyim kent konut gerçekten güzel ve kaliteli ev üretiyor arkadaşım arslanbey taçyaprakta oturuyor ev son derece kaliteli.
    gelelim işin finansal boyutuna
    şimdi daireler yaklaşık 60.000 tl ilk 24 ayda peşinatlar ve taksitler 20.000 tl civarı tutuyor ama şerefiye %10 kadar olabilir artı %1 kdv artı daireye kombi takmak gerekiyor yani teslimde cebinizden 2000 ile 8.000 tl ye kadar bir para daha çıkacak. 2 yılda oturmadığınız dairenin teslimini bekleyecekseniz 400 lira kira ödediğinizi düşünürsek 10.000 ytl de böyle bir kaybınız var. yani siz bu 24 ay da daireleri teslim alana kadar 35.000-40.000 tl bir para ödeyeceksiniz hesabınızı böyle yaparak yola çıkın.
    eğer cebinizde 20.000 tl nin üzerinde peşinnat varsa hiç bu işle uğraşmayın gidin uygun fiyatlı muhitlerden kredi ile daire alın derim ben.bu projenin tek artısı ödeme kolaylıkları ama sonuçta siz 2 yılda 40.000 tl veya bu civarda bir ödeme yapacaksınız bunu unutmayın (10.000 tl yi kira ödediğinizi varsayarak hesaba dahil ettim)
    karar sizin.

• ilk verdiğin parayı cıkarsan kira verir gibi taksit veriyosun. evler harika hiç şikayet eden duymadım. ve toki yle alakası yok KENTKONUT yapıyor evleri.
    ev sahibi olmak istiyenler için güzel. zaten katılımlar aşırı derecede yüksek oluyor.

• Toplam fiyat evet çokta cazip sayılmaz. Cebinde 30-60 binlira parası olan zaten butür projelerden ev almaz. Lakin hiç birikimi olmayanlar için ödeme koşulları ve banka ile faiz ile alakası olmayışı iyi gibi. Taksitler yıllık 30-40 lira artıyormuş denilenlere göre.
  • evet haklısın ama yinede 20 -30 binlirası olan icin. bence cokda avantajlı degil. bankadan ev kredisi cekilip herseyiyle bitmiş bir evi alıp icine girmek . ve bu esnadada kira derdinden kurtulmak cok daha avantajlı. cünki 75 m2 evleri 45 48 bin liraya görmek mümkün biraz arastırma yapanlar icin.
    yinede hayıırlı ugurlu olsun alan arkadaslara...

emlak netten baktıgım konutlar : 47 liradan baslıyor ... link verebilirim

http://www.emlak.net/index.php?action=search&typ=6&il=56&ilce=863&semt%5B%5D=39048&pricestart=0&priceend=0&qm1=0&qm=0&oda=0&oda2=0&balkon=0&bahce=0&user=0&resim=0&liste=2&sira=1

quote:

Toplam fiyat evet çokta cazip sayılmaz. Cebinde 30-60 binlira parası olan zaten butür projelerden ev almaz. Lakin hiç birikimi olmayanlar için ödeme koşulları ve banka ile faiz ile alakası olmayışı iyi gibi. Taksitler yıllık 30-40 lira artıyormuş denilenlere göre.

• Arkadaşların yazdığı gibi malzeme çok kalitesiz. Ama ben düşük gelirliler için yapılan 2+1 konutlardan -toplam 65 milyar bedelli- Halkalı'da kura ile kazanarak aldım. 8 sene boyunca 650 YTl taksidi vardi, bir sene sonra 450'ye kiraya verdim. Böylece çok düşük bir peşinatla ve sadece aylık 200 YTl ödeyerek konut sahibi olabileceğim. Üç buçuk senesi geçti bile...
    Normalde çok daha karlı olacaktım, ama kriz kardan zarar etme sonucunu doğurdu. Bu nedenle gerçekten iyi araştırmak lazım. Nakiti olan ya da kredi alabilecekler için piyasadaki fırsatlar TOKİ'den iyi olabilir.
  • Toki inşaatlarının denetimi iyi sanırım...

Türkiyede deprem dayanıklılığı konusunda en iyi not alan evlerin Toki evleri olduğu söyleniyordu....
    iç malzeme kötü olabiliyor demek ki.
  • ne zaman baslayıp . kac yılda teslim edilecekmiş evler bilgisi olan varmı?
  • evet
    nezaman baslıyacakmıs evler bilgisi olan yokmu hic ???
  • Bu ayın 19unda kura var. Belki başlamıştır bile, benimde haberim yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: evvela

ne zaman baslayıp . kac yılda teslim edilecekmiş evler bilgisi olan varmı?

24 ayda teslim ama firmanın 6 ay uzatma hakkı var ve bu hakkı kullanacağında hiç şüphe yok.3 yıl dolmadan teslim ediliyor bu tür projeler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.