Şimdi Ara

Kentkonut-TOKİ Kocaeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
22.465
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    izmit e tayini cıkan bir arkadasım soruyordu. onu bilgilendireyim. ben yinede bitmiş bi ev al ugrasılmaz dediysemde ...

quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk41

Bu ayın 19unda kura var. Belki başlamıştır bile, benimde haberim yok.
  • o zaman basvurular coktan bitmişdir herhalde öyle degilmi ?
  • herkese iyi gunler... ben toki nin taahüdünde toplu konut yapan bi sirkette saha teknikeri olarak calıstım ankarada...
    sahada kalıp hazırlıgından.. demirin baglanmasına ve kalıbın kurumuna kadar.. daha sonrada betonun dökümüne kadar basında duranlardanım...
    1) toki nin yaptırdıgı dairelerdeki malzeme kalitesi 1. sınıftır... tse... iso belgeleri olmayan malzemeler santiyeye giremez... girse bile kullanıldıgını yaklarsa toki direk sokturur buda imalatı bitmis yerlerin tekrar dan isleme girmesi demektir ki bu islem en buyuk firmaları bile batırır cunki ihale bedelini asar.. o yuzden hic bi insaat firması tokinin belirledigi belgeleri olmayan malzemeleri kullanmaya cesaret edemez...
    o yuzden malzeme kalitesinde bi kuşkunuz olmasın...
    2) bahsettiginiz sorunların nedeni ::: toki butun ihalelerini 365 takvim gunu ustunden yapar... cunki amac surumden kazanmaktır... firmalara şantyeleri hemen tamamlatıp insanları ev sahibi yapabilmektir... tunel kalıp kullanılarak imal edilen binalarda kalıp başı gunde 1 kat dokumu yapılır.. yani ahşap kalıb dan cokkkkk daha hızlı bi teslim tarihi vardır... bu teslimat hızı sebebiyle 365 gun içinde illaki kış sezonu denk gelir... fayans, seramik yapıstırıcı malzemeler ve alcı, boya gibi malzemeler belirli sıcaklıkların altında imal edildiginde... fayans ve seramik en fazla 2 yıl.. boya ve alcı ise ilk sıcagı gorduklerinde patlar...
    fayans ve seramigin yapıstırıcı cozumleri sika ve benzeri katkı maddeleri ile giderilir... fakat o soguk havada hic bi teknik eleman iscinin katkı maddesini ne kadar kattıgına dikkat etmes... cunki bilindigi gibi toki uzak yerlerde dag basında arsanın fazla para etmedigi yada devlete ait olan uzaktaki arazileri degerlendirir.. ve inanın sehir icinden en az 5 derece farklılık vardır...
    3)benim calıstıgım santiyede tokinin herhangi bir kontrolu yoktu... yani beton dokumune baslıcas ama tokiden kalıbı teslim alacak herhangi bi gorevli yok... sonucta insiyatif taahhüt te bulunan firma ve benim elimde... bu yanlıs.. firma kar etmek için demirden herturlu calar... ki demir fiyatlarına bi bakın isterseniz... :D
    aynı toplu konut isinde yurt dısındada calıstım 15 ay.. kontrolluk birimimiz mısır ve libyalılardan olusuyodu.. ve inanın adamlar benden fazla kalıbın ustundeydi.. yani iste zihniyet farkı... 3. dunya ulkesi olarak tanımladıgımız bi ulkede bile insana ve kaliteye bizden daha fasla onem veriliyo...

tokiden ev alacak arkadaslar egerki oturacaklarsa, once boya ve alcıyı yenilemelidir...
    sonuc olarak:::
    1) inanın malzeme çokkkk kaliteli.. hepsi belgeli ve dayanıklı...
    2) işçilik firmanın kalitesine ve çalıstırdıgı taşerona ( boyacı fayanscı , vs...) baglı...
    denk gelirse bence alın cunki 60 bine ev alıp sadece boya ve tadilatla en fasla 70 e patlar ev... ama gidipte müteahhit ten aynı m2 evi en az 100 hatta 150 bin e alırsınız...

• quote:

Orjinalden alıntı: evvela

o zaman basvurular coktan bitmişdir herhalde öyle degilmi ?

Bu konutlar için bitti tabiki ama kentkonut ta proje çok diğerlerine bakın isterseniz. Gerçi çoğu çok daha pahalı projeler, onlarıda zaten devletten bağımsız yapıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: komert

....

arakadaşın dediklerine katılıyorum. ancak ince işçilik çok iyi değil. bu fiyatlara ev bulmak çok zor. alıp biraz masraf yapmak çok makul
  • BANA TOKİ VEYA EMLAK KONUT DEMEYİN

2007 ağustosunda emlakkonut ve TOKİ gibi iki devlet kurumuna güvenerek İstanbul Bahçeşehir Ispartakule projesinde bir eve girdik. Taksitlerimizi ödüyoruz.
    -Bize 2008 ağustos dediler. Sözleşmeye eylül yazmışlar, 6 ay sebepsiz erteleyebiliriz. Mücbir sebep olursa hiç teslim etmeyiz diye yazmışlar. Devlet sahtekar olmuş da haberimiz yok. Teslim etmediler martta artık veriyoruz dediler. Evde kırık tane eksik çıktı birbirlerinden haberi yok. Hallettik diye arıyorlar gidiyorsun bi şey yok..
    - Havuzlar daha yapılamamış para yetmemiş herhalde..
    - Yollar bitirilememiş .
    - Kendileri tarafından yapılacağı söylenen , büyük oranda biten ıspartakule köprüsünde taş üstüne taş koymuyorlar.
    - Biz metrekare fiyatı olarak aynı fiyata arka tarafa bakan daire aldık, başka bir bloğun bahçesine bakacaktık. Yani projedeye göre manzara güzel olacaktı. Bize ancak sağlam kazık attılar. Projeyi değiştirdiklerini ve oraya bişey yapmayacaklarını söylüyorlar. Evimiz ineklerin otladığı ve çöp atılan boş araziye bakıyor. Bahsettiğim blok ile aramızdaki caddeye iki yönlü araba parkedileceğini söylemişlerdi. Orayı da yapımıyorlar doğal olarak, 56 daireyi 20-25 arabalık park yeri düştü doğal olarak...

TOKİdir EMLAK konuttur hepsi devlet kuruluşudur diye güvenmeyin. En şerefsiz müteahhitten daha üçkaatçı çıktılar.

• Orjinalden alıntı: x-rayted

BANA TOKİ VEYA EMLAK KONUT DEMEYİN

Seninkide çok sansızlıkmıs . yazık olmus....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.