Şimdi Ara

Kentkonut-TOKİ Kocaeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
22.459
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hunter06

toki piyasa rayici ev satıyor malzeme kalitesini bilmem ama tek avantajı uzun vade ev parasını bir araya getiremem diyenler için güzel , yoksa ucuz değil

Alıntıları Göster
    Hikaye...Kaç arkadas başvurduk, birimize bile çıkmadı.Başvuru ücreti olarak aldıkları 500tl leri ise 2 ay sonra iade ediyorlar.
    Yedikleri faizler biz enayilerin bıraktıgı avanta.
    Belediyenin yaptırdıgı daireler elbette yandaslara gidiyor...

Kim ne derse desin...

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgayk

Hikaye...Kaç arkadas başvurduk, birimize bile çıkmadı.Başvuru ücreti olarak aldıkları 500tl leri ise 2 ay sonra iade ediyorlar.
    Yedikleri faizler biz enayilerin bıraktıgı avanta.
    Belediyenin yaptırdıgı daireler elbette yandaslara gidiyor...

Kim ne derse desin...

Saygılar

Alıntıları Göster
    Hocam evin planında salonun kapısının boyu iki sandalye kadar ya cüceler için tasarlanmış sandalyeler ya da kapılar dev gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

toki piyasa rayici ev satıyor malzeme kalitesini bilmem ama tek avantajı uzun vade ev parasını bir araya getiremem diyenler için güzel , yoksa ucuz değil

Alıntıları Göster
    Kira öder gibi ev sahibi oldum. Evimden memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk41

Kocaeli de neden şikayet yok hiç, kafam katıştı. Belki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sıkı denetliyordur??

Bu civarda şikayet edeni ne duydum ne gördüm valla.

Doğalgaz ve uydu tesisatıda fiyatlara dahil, kombiyi evsahibi kendi alıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk41

Kocaeli de neden şikayet yok hiç, kafam katıştı. Belki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sıkı denetliyordur??

toki den birçok arkadaşımın evi var. Herkes memnun. Saglamlık önemli burada. Tamam çok süslü ve gösterişli değiller ama yıkılmazlar. Ben Gölcükte ne meşhur evlerin gofret gibi olduğunu gördüm. Arkadaşlar sağlam ev alın gösterişli olanı değil. İçini nereden alsanız zaten kendinize göre yeniden değiştirirsiniz. Ama depremi merkezinde yaşamış biri olarak tek tavsiyem sağlam sağlam sağlam olsun. Burada bile mütahitlerin birkısmı yine eski usule dönmeye başladı. Çabuk unutuluyor yaşananlar.

İnşasını görmediğiniz binadan asla daire almayın. Hele KOCAELİ de hiç almayın. Depremde yıkımkararı çıkmış sonra 5 sene mahkeme ile orta hasara çevrilmiş sonra güzelce sıvanıp boyanıp süslenip hasarsız diye satılan dairelerin ne kadar çok olduğunu herkes biliyor.

Kocaeli de tanıdık bildik referansınız yoksa daire ve bina hakkında çok dikkat ediniz. Kimsenin canı ucuz değil. Bu binalar ya satıldı yada kirada dır.

Maalesef böyle. Bilmeyen süse aldanıyor. Özellikle deprem sonrası hasar durumu hakkında verilen raporları görmek isteyin.

Neden mi toki? Deprem sonrası yapıldıkları ve depreme dayanıklı odukları için. Dileyen bir deprem sonrası kocaeli/gölcük ün fotorafarına baksın!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

toki den birçok arkadaşımın evi var. Herkes memnun. Saglamlık önemli burada. Tamam çok süslü ve gösterişli değiller ama yıkılmazlar. Ben Gölcükte ne meşhur evlerin gofret gibi olduğunu gördüm. Arkadaşlar sağlam ev alın gösterişli olanı değil. İçini nereden alsanız zaten kendinize göre yeniden değiştirirsiniz. Ama depremi merkezinde yaşamış biri olarak tek tavsiyem sağlam sağlam sağlam olsun. Burada bile mütahitlerin birkısmı yine eski usule dönmeye başladı. Çabuk unutuluyor yaşananlar.

İnşasını görmediğiniz binadan asla daire almayın. Hele KOCAELİ de hiç almayın. Depremde yıkımkararı çıkmış sonra 5 sene mahkeme ile orta hasara çevrilmiş sonra güzelce sıvanıp boyanıp süslenip hasarsız diye satılan dairelerin ne kadar çok olduğunu herkes biliyor.

Kocaeli de tanıdık bildik referansınız yoksa daire ve bina hakkında çok dikkat ediniz. Kimsenin canı ucuz değil. Bu binalar ya satıldı yada kirada dır.

Maalesef böyle. Bilmeyen süse aldanıyor. Özellikle deprem sonrası hasar durumu hakkında verilen raporları görmek isteyin.

Neden mi toki? Deprem sonrası yapıldıkları ve depreme dayanıklı odukları için. Dileyen bir deprem sonrası kocaeli/gölcük ün fotorafarına baksın!!!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eyildiz

quote:

Kocaelide oturuyorum ve arkadaşın söyledikleri çok önemli, depremi yaşayanlar bunu çok iyi anlayacaklardır. Lüx görünüşlü binaların binlerce insana mezar olduğuna zamanında şahit olduk. Ve bu memlekette bir zamanlar insanlar kooparatiflere ellerini verip kollarını kaptırdılar, on yıl para ödeyip ev sahibi olamayanlar oldu. Kocaelide belediyenin yıllardır bitiremediği konutları toki aldı hemen bitirdi ve sahiplerine teslim etti.Tokiden bir memur olarak ben de ev aldım, bir yıldan kısa sürede evler teslim edildi, zemin sağlam, kalite olarak orta kalitede malzemeler , çevre düzenlemesi ve ağaçlandırması güzel, en önemlisi aldığım fiyata dışarıdan kredi ile ev almam imkansızdı.
    Toki Türkiyenin bir çok ilinde dar gelirlileri ev sahibi yapıyor, yapılan şeyleri karalamadan önce biraz araştırmak lazım. En basitinden tokinin sitesine girip kaç aileyi ev sahibi yapmış bir bakarsak biraz fikir sahibi olabiliriz..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bizim buradaki toki evleri de şehrin en kaliteli binaları. Benim dairem yok ama birçok tanıdıklarımın var memnun olmayan çok azdır.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bizde tokiden ev aldık kocaeli nde ama çok memnunuz. Malzemeler 1. sınıf. Evin dışındaki ısı yalıtımı, pencereler, içindeki laminant parkeler, dolapları kendiniz yaptırmaya kalksanız en az 10 bin TL ye mal olur. Ayrıca her haneye yaklaşık 10 m2 kadar bodrum düşüyor. Bodrum bile parke kaplıydı. 74 m2 idi zannedersem. Küçük olması daha iyi çünkü ısınma masrafları az oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

Bizde tokiden ev aldık kocaeli nde ama çok memnunuz. Malzemeler 1. sınıf. Evin dışındaki ısı yalıtımı, pencereler, içindeki laminant parkeler, dolapları kendiniz yaptırmaya kalksanız en az 10 bin TL ye mal olur. Ayrıca her haneye yaklaşık 10 m2 kadar bodrum düşüyor. Bodrum bile parke kaplıydı. 74 m2 idi zannedersem. Küçük olması daha iyi çünkü ısınma masrafları az oluyor.

Alıntıları Göster
    Ne kadar dayanıklı olduklarını depremden sonra göreceğiz
    gerçi o zamanda suçlayacak birini bulurlar
    geçmiş geleceğin aynasıdır
    ben şahsen güvenmiyorum ama alanlarada hayırlı olması diliyorum umarım sağlam olur

• Kocaelin de Oturuyorum. Bu daireleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. TOKİ ile ilgisi yok.
    Yuvacık ve Yeniköyde yapılacak olan evler MERKEZE çok uzak.
    Yatırım için alınmaz, oturmak için alınır.
    Arslanbey tarafında daha önce SEFA SİRMEN zamanında yapılan daireler hiç pirim yapmadı. Maliyetine devir ediliyor.
    İzmitin tepeleri TOKİ ve KENTKONUT tarafından dolduruluyor. m2 maliyetleti 1000 tl dan satılıyor. Oralarda KENTKONUT hiç ucuz değil ama dışarıdan bakınca TOKİden daha kaliteli duruyorlar. İçini görmedim tabiki.
    Yuvacık ve Yeniköyde yapılacak olanların m2 maliyeti 700 tl gibi bir rakam. Otururum diyen kaçırmasın. Ama uzaalığıda göz önünde bulundursun.

Bu değerlendirmemi KALICI KONUTLAR ın satış fiyatlarına bakarakta yapabilirsiniz.

Kalıcı Konut Mevkii----------m2 fiyatı----------------Uzaklık

Hereke------------------- 500-600 tl ------------- Uzak hemde çok uzak
    Yuvacık ----------------- 600-700 tl -------------- Uzak
    Yeniköy ----------------- 1000 tl ------------- Ana yolun dibinde
    Gölcük ----------------- 700-800 tl -------------- Normal
    İzmit ------------------- 800-900 tl --------------Normal Üniversite sağ olsun
    Derince ---------------- 900-1000tl ------------- Uzak ama yenikent te her türlü imkan var Okul Hastane vs vs vs

BU rakamlar yazdan beri aşağa doğru gitmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gittigider

ben şahsen güvenmiyorum ama alanlarada hayırlı olması diliyorum umarım sağlam olur

Alıntıları Göster
    TOKİ ve KENTKONUT tünel kalıp sistemle bina yapıyorlar.
    Yahya Kaptan bataklıkmış. Binaların altları su ile doluyor diye gazetelere çıkıyor.Ama depremde yıkılan yok.. Tünel Kalıp sağolsun. Bence dayanır.
    Toki ve Kent Konut olmasa kocaelinde ev fiyatları ne hale gelirdi. Kira artışları durdu. Yaza doğru geriliyecek. Ahanda buraya yazıyorum.
    Teslim aşamasında çok konut var..
    Evi satamayan mütaahhit KİRAYA veriyor ... daha ne diyeyimm
    quote:

Orjinalden alıntı: gittigider

• quote:

Orijinalden alıntı: OMREG

tokiye para kaptırmayın arkadaşlar,evleri rezil malzeme en adisi,dayımların evi 2.sene sonunda dökülmeye başladı öyle bir yapmışlarki maximum 2 sene gidiyor boya fayans vs..tokiden ev alırken 2 kere düşünmek gerek.

Alıntıları Göster
    TOKİ nin yaptırdığı evler çokta kaliteli değildir. Ama en az 1 sene garantisi vardır. Yapan mütaahhit eksikleri, hataları gidermek durumundadır. Evi teslim alırkende gidip gezersiniz . Hataların düzeltilmesini isteyip sonra teslim alabilirsiniz.
    TOKİ nin bir standartı vardır. İnşaat başlamadan nerde ne kullanılacağı bellidir.
    Tokiden daire alırken aynı zamanda bir yaşam alanıda alırsınız.
    Otopark
    Oyun Alanı kesin vardır

Okul , alış veriş merkezi , sağlık ocağı projesine göre vardır.
    Param olsa zaten tokiden almazdım..
    quote:

Orjinalden alıntı: darkingfb

tokiye para kaptırmayın arkadaşlar,evleri rezil malzeme en adisi,dayımların evi 2.sene sonunda dökülmeye başladı öyle bir yapmışlarki maximum 2 sene gidiyor boya fayans vs..tokiden ev alırken 2 kere düşünmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: @p4p800se

sap la samanı karıştırıyorsunuz, toki 2 şekilde ev yapıyor 1. cisi ihaleye çıkıyor arsa bu, buraya şukadar katlı, şu metrekare ev yapacaksınız anahtar teslim kaça yaparsınız diyor, endüşük fiyat verene (yada eş-dost-akraba v.s) ihaleyi veriyor ki evler gerçekden berbat, bakınız ben istanbul halkalıda satış fiyatı peşin 150.000 olan böyle bir evde oturuyorum, evin duvarları yamuk mutfağı rezalet, kapılar berbat, kullanılan tüm malzemeler 3. sınıf, bu eve bu parayı veren salaktır diyorum kendi kendime
    2. si toki gelir paylaşımı adı altında büyük yapı firmalarına arsa verir sen yap sat bana payımı ver der ki bu evlerle tokinin bir bağlantısı yoktur sadece parasını alır. Bakınız Halkalıda soyak olimpiyakent , Avrupa konutları, Ihlamur evleri ki bunlar gerçekden lüks ve süper evlerdir.
    Sonuç Tokinin ihale ile yaptırdığı evler beşpara etmez, gelir paylaşımı ile yapılan konutlar kalitelidir.

Alıntıları Göster
    arkadaşla aynı durumdayız.
    halkalıda tookinin 2007 teslimi sitesinde oturuyorum.
    gerçi biz girmeden önce de çok bir şey beklemiyorduk, o devirde peşin 142.000 TL ye bundan daha iyi ev olmaz şeklinde bir durum söz konusuydu, ki aynı dönemde Ihlamur Evleri'nde daire fiyatları 350.000 TL den başlıyordu.

O çevredeki hemen hemen tüm sitelere baktım, gezebildiklerimi gezdim. tabii ki ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. ama aldığımız döenmedeki koşullar içerisinde en mantıklı seçim buydu.

ayrıca biz eve girmeden önce, özellikle işçilik hatalarını düzelttirdik (ki çok zor bir iş, o kadar kolay değil müteahhide buraları düzelt demek), sonra da evin mutfağını, banyosunu, küçük tuvaletini söküp attık. 5 para etmezlerdi çünkü. yerlerine düzgün mobilyalar aldık. üzerine bütün evi baştan doğru düzgün bir şekilde alçı, boya badana işlerini yaptırdık kendi cebimizden. ortalama 20.000 TL de o şekilde gitti.

halen daha ufak tefek sorunlar var evde, geçenlerde dandik kaçak akım sigortasını Siemens ile değiştimem gerekti mesela... şimdi de çatı katındaki izocam yetersiz olduğundan bir kat da ben izocam dçşemeyi planlıyorum... daha da çıkacaktır böyle sorunlar.

ama... son tahlilde evimden memnunum. işçiliği ortalama olsa da inşaat kalitesinde bir sorun olmaz diye düşünüyorum. site içierisindeyim, park yeri sorunum hemen hemen hiç yok. çok güzel oyun ve gezinti alanları mevcut. evler birbirine yakın değil, uzak bile sayılır. ve en nihayetinde belirli bir ortalamaya sahip insanlar ile komşuyuz vs. vs...

yani daha fazla paraya daha güzel evlerde oturmak da mümkün tabiiki... ama imkanlarımız bu kadarına yetti dönem itibariyle... yoksa şu anda Soyak Olimpiakent te 3+1 dairelerin 220-250.000 TL civarına bulunabildiği söyleniyor... ki bizim bu evi aldığımzda Soyak'taki fiyatlar 330-350.000 TL seviyesindeydi... bence asıl ciddi fırsat budur...

quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

sap la samanı karıştırıyorsunuz, toki 2 şekilde ev yapıyor 1. cisi ihaleye çıkıyor arsa bu, buraya şukadar katlı, şu metrekare ev yapacaksınız anahtar teslim kaça yaparsınız diyor, endüşük fiyat verene (yada eş-dost-akraba v.s) ihaleyi veriyor ki evler gerçekden berbat, bakınız ben istanbul halkalıda satış fiyatı peşin 150.000 olan böyle bir evde oturuyorum, evin duvarları yamuk mutfağı rezalet, kapılar berbat, kullanılan tüm malzemeler 3. sınıf, bu eve bu parayı veren salaktır diyorum kendi kendime
    2. si toki gelir paylaşımı adı altında büyük yapı firmalarına arsa verir sen yap sat bana payımı ver der ki bu evlerle tokinin bir bağlantısı yoktur sadece parasını alır. Bakınız Halkalıda soyak olimpiyakent , Avrupa konutları, Ihlamur evleri ki bunlar gerçekden lüks ve süper evlerdir.
    Sonuç Tokinin ihale ile yaptırdığı evler beşpara etmez, gelir paylaşımı ile yapılan konutlar kalitelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bytepire

arkadaşla aynı durumdayız.
    halkalıda tookinin 2007 teslimi sitesinde oturuyorum.
    gerçi biz girmeden önce de çok bir şey beklemiyorduk, o devirde peşin 142.000 TL ye bundan daha iyi ev olmaz şeklinde bir durum söz konusuydu, ki aynı dönemde Ihlamur Evleri'nde daire fiyatları 350.000 TL den başlıyordu.

O çevredeki hemen hemen tüm sitelere baktım, gezebildiklerimi gezdim. tabii ki ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. ama aldığımız döenmedeki koşullar içerisinde en mantıklı seçim buydu.

ayrıca biz eve girmeden önce, özellikle işçilik hatalarını düzelttirdik (ki çok zor bir iş, o kadar kolay değil müteahhide buraları düzelt demek), sonra da evin mutfağını, banyosunu, küçük tuvaletini söküp attık. 5 para etmezlerdi çünkü. yerlerine düzgün mobilyalar aldık. üzerine bütün evi baştan doğru düzgün bir şekilde alçı, boya badana işlerini yaptırdık kendi cebimizden. ortalama 20.000 TL de o şekilde gitti.

halen daha ufak tefek sorunlar var evde, geçenlerde dandik kaçak akım sigortasını Siemens ile değiştimem gerekti mesela... şimdi de çatı katındaki izocam yetersiz olduğundan bir kat da ben izocam dçşemeyi planlıyorum... daha da çıkacaktır böyle sorunlar.

ama... son tahlilde evimden memnunum. işçiliği ortalama olsa da inşaat kalitesinde bir sorun olmaz diye düşünüyorum. site içierisindeyim, park yeri sorunum hemen hemen hiç yok. çok güzel oyun ve gezinti alanları mevcut. evler birbirine yakın değil, uzak bile sayılır. ve en nihayetinde belirli bir ortalamaya sahip insanlar ile komşuyuz vs. vs...

yani daha fazla paraya daha güzel evlerde oturmak da mümkün tabiiki... ama imkanlarımız bu kadarına yetti dönem itibariyle... yoksa şu anda Soyak Olimpiakent te 3+1 dairelerin 220-250.000 TL civarına bulunabildiği söyleniyor... ki bizim bu evi aldığımzda Soyak'taki fiyatlar 330-350.000 TL seviyesindeydi... bence asıl ciddi fırsat budur...

quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

Alıntıları Göster
    Ailem de Bilecik'in bir ilçesindeki toki evlerinde oturuyor.Gerek işçilik gerekse malzeme olarak gayet memnunuz. Ufak tefek pürüzler olduğunda yapan firmanın (TOKİ ihale açar ve en düşük teklifi veren ki burdada şöyle bir durum vardır belli bir fiyatında altı verilemez, firma işi yapar) teknisyenleri halletti. Isı yalıtımı olsun evlerin kullnışlığı olsun son derece iyi. Ama bu her yerde aynı olacaktır diye bir durum yok. Niğde'deki tokilerde daha 1 senelik evlerin banyosundaki fayansların patır patır söküldüğünüde gördüm. Sanırım iş biraz ihaleyi alan firmada bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 4 Mart 2009; 11:28:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

Ailem de Bilecik'in bir ilçesindeki toki evlerinde oturuyor.Gerek işçilik gerekse malzeme olarak gayet memnunuz. Ufak tefek pürüzler olduğunda yapan firmanın (TOKİ ihale açar ve en düşük teklifi veren ki burdada şöyle bir durum vardır belli bir fiyatında altı verilemez, firma işi yapar) teknisyenleri halletti. Isı yalıtımı olsun evlerin kullnışlığı olsun son derece iyi. Ama bu her yerde aynı olacaktır diye bir durum yok. Niğde'deki tokilerde daha 1 senelik evlerin banyosundaki fayansların patır patır söküldüğünüde gördüm. Sanırım iş biraz ihaleyi alan firmada bitiyor.

Alıntıları Göster
    İşin birde denize düşüp yılana sarılma boyutu var. Başka türlü ev sahibi olması imkansız insanlar bu tür imkanları değerlendirmek durumunda. 60.000 liralık evi banka kredisi ile almaya kalksak 90 dan aşşa gelmez. İç mimari malzemeleri dandik olduğu durumlarda bile ayda 400 lirayı elalemin eline saymaktansa, taksitler bittiğinde kendi evine harcamak daha mantıklı.

Gerek güvenlik gerekse çoluk cocuk açısından site hayatı mahalle hayatından daha iyi.

Artılar eksiler değerlendirilldiğinde devlet eli değmiş koutlar (Toki yada diğerleri) şu an için cazip gibi. Bu şartlarda başka alternatif yok malesef.

• quote:

İşin birde denize düşüp yılana sarılma boyutu var. Başka türlü ev sahibi olması imkansız insanlar bu tür imkanları değerlendirmek durumunda. 60.000 liralık evi banka kredisi ile almaya kalksak 90 dan aşşa gelmez. İç mimari malzemeleri dandik olduğu durumlarda bile ayda 400 lirayı elalemin eline saymaktansa, taksitler bittiğinde kendi evine harcamak daha mantıklı.

Gerek güvenlik gerekse çoluk cocuk açısından site hayatı mahalle hayatından daha iyi.

Artılar eksiler değerlendirilldiğinde devlet eli değmiş koutlar (Toki yada diğerleri) şu an için cazip gibi. Bu şartlarda başka alternatif yok malesef.

Alıntıları Göster
    Hocam Bunları TOKİ Diye vermişsin ama Bunları Toki Degil KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN Yan Kuruluşu KENT KONUT yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alexxson

Hocam Bunları TOKİ Diye vermişsin ama Bunları Toki Degil KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN Yan Kuruluşu KENT KONUT yapıyor

Alıntıları Göster
    Hocam başlıkta yazıyor, ayrıyeten konu içindede birkaç yerde değinilmiş...
  • quote:

Hocam başlıkta yazıyor, ayrıyeten konu içindede birkaç yerde değinilmiş...

Alıntıları Göster
    Kocaeli üniversitesinde okuyorum, 3 yıldır toki konutlarında kalıyorum, bizim evde yukardaki planla hemen hemen aynı salonda ben kalıyorum

Evlerin ısı yalıtımı oldukça başarılı birkere ısındımı bir daha kısık derecede götürüyor.

Dış cepheye bakan duvarlar iç tarafı yani rezalet yalıtımdan ötürü arada bir boşluk var kapı yokmaklar gibi sert bir tokmak atarsanız pıt diye duvar içine giriyor..

Tavana gelirsek tavanlarda pütürlü bir kaplama var terim olarak nasıl geçiyor bilmiyorum herneyse bu kaplama duydugum kadarıyla b,r çok ewde bir süre sonra düşüyormuş bunu duyduktan sonra bu sene başında ev arkadaşımın odasındaki tavan kaplaması aşagı indi, yatagın üzerine düştü evde yoktuk, sgır ve ya zedeleyici degil ince alçı ama tavandan arkadaşın uyurken gözüne falan gelseydi sakatlık çıkabilirdi.

Sonuç olarak evin iç malzemesi dandik diyebilirim, ama 3 katlı ve iskelet olarak saglam binalar bunu diyebilirim. tabi parasıda uygunmuş 3 senedir kira veriyoruz biz, o zamanlar böyle eve girseymişiz şimdiye ev bizim oluyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: arnex7

Kocaeli üniversitesinde okuyorum, 3 yıldır toki konutlarında kalıyorum, bizim evde yukardaki planla hemen hemen aynı salonda ben kalıyorum

Evlerin ısı yalıtımı oldukça başarılı birkere ısındımı bir daha kısık derecede götürüyor.

Dış cepheye bakan duvarlar iç tarafı yani rezalet yalıtımdan ötürü arada bir boşluk var kapı yokmaklar gibi sert bir tokmak atarsanız pıt diye duvar içine giriyor..

Tavana gelirsek tavanlarda pütürlü bir kaplama var terim olarak nasıl geçiyor bilmiyorum herneyse bu kaplama duydugum kadarıyla b,r çok ewde bir süre sonra düşüyormuş bunu duyduktan sonra bu sene başında ev arkadaşımın odasındaki tavan kaplaması aşagı indi, yatagın üzerine düştü evde yoktuk, sgır ve ya zedeleyici degil ince alçı ama tavandan arkadaşın uyurken gözüne falan gelseydi sakatlık çıkabilirdi.

Sonuç olarak evin iç malzemesi dandik diyebilirim, ama 3 katlı ve iskelet olarak saglam binalar bunu diyebilirim. tabi parasıda uygunmuş 3 senedir kira veriyoruz biz, o zamanlar böyle eve girseymişiz şimdiye ev bizim oluyormuş

Alıntıları Göster
    @ne bu yaa??

Sonuçta bu fiyat ve koşullara alınır mı sence?
    Birde oturduğun konut hangi semtteki, depremden sonra yapılan kalıcı konutlardasa biraz dandik olabilir??

• quote:

@ne bu yaa??

Birde oturduğun konut hangi semtteki, depremden sonra yapılan kalıcı konutlardasa biraz dandik olabilir??

Alıntıları Göster
    TOKİ inşaatlarında çalışan çeşitli görevlerde tanıdıklarım var. bir kısmı, daha önceki belediye inşaatlarında da çalışmış. Çoğunun şu ana dek çalıştığı en mükemmel işlermiş. binalarda gösteriş yok ama sağlam. yan dairemde oturan arkadaş 2 ay önce TOKİ inşaatında çalışmış bir mühendis. 125 metrekarelik, içi falan sil baştan yapılmış oturduğu daireyi, TOKİnin 111 metrekarelik C tipi deairesiyle kafa kafaya takaslarım diyor. adam iki binanın da inşaatını bizzat yaşamış inşaat mühendisi.

• quote:

@ne bu yaa??

Alıntıları Göster
    quote:

@ne bu yaa??

Bence bu paraya alınır, duvarların içine girmesi ve tavanların düşmesi negatif ama daha agır basan binanın yapısı, ısı yalıtımı, site oluşu gibi artıları var ve bence o listedeki fiyatlar oldukça uygun kira vereceginize bu ev alınır.

hatta şöyle de bi öneri sunayım oturmak istemiyosanızda kiralayın 300ytl kira alırsınız tabi evi teslim alıyosanız hazırmıymış evler bilmiyorum, kalanı da tamamlayarak bi ev sahibi olmuş olursunuz. geceleri nete girebiliyorum fotograf alıcam üşeniyorum

Bu arada bizim binalar 3 katlı, toki kalıcı konutları olarak geçiyor, depremden sonra yapılmış 3 sene önce ama, biz sıfır evi kiralamıştık. Evin yeri de Bekirpaşadan hemen sonra dünya bankasına kalıcı konutlarına falan gelmeden.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.