Şimdi Ara

Kendimi dergaha kapatmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yanlış anlaşılmasın depresyonda falan değilim ama bazı yaşadığım olaylardan sonra inançlı bi insan oldum ve kendimi küçük bi eve kapatıp günün çoğunluğunu ibadetle geçirmek istiyorum. Şuan aklımda yalnız yaşamak var ama belki ilerde evlenirim. Belki bilenler vardır eskiden Mevlana döneminde Osmanlıda falan insanlar kendini dergaha kapatıp sadece ibadetle meşgul oluyodu ben bunu yapamam o yüzden küçük bi evim olsun televizyon ve telefon olsun haberleri takip ederim ve haftada bir iki dizi izler kaparım onun dışında doğal bi yaşam sürmek istiyorum onun içinde tavuklarım ve küçük bi bahçem olmasını istiyorum bazı sebze ve yumurta ihtiyacinı karşılarım. Yalnız birisi olucam sosyal ortamım falan olmucak o yüzden para harcamam. Sizce böyle bi yaşamım olsa aylık kaç lira yeter bana asgari? Acaba biyere girip çalışmayamı başlasam. Pederi ikna ederimde para konusunu halletmem lazım azda olsa kazancım olsun yani anlamışsınızdır bu dünyada gözüm yok ahiretini düşünen bi insanım. Karnım tok olsun kalcak bi evim olsun başka bişey istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumayın dergahtaki dede zebani oluyo

• Bknz: Abdülhey

• Up

• R-John R kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda bende düşünüyorum uzun süredir aklımda var üniversite okuyorum ama ne için onu bile bilmiyorum bu hayatın derdi tasası hep boş sahte şeyler var olmayan şeyler için için endişeleniyoruz çoğu zaman tv sadece elektrik çekecek galiba onun için bir akü ayarlasan haftada 1-2dizi diyorsun sen tekerlek çevirerek bile sağlarsın o elektriği bence onun dışında pek masraf edecek birşey yok gibi ama kendi başına yaşamak için biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor sanırım ben biraz birikim yaptıktan sonra böyle bir hayat düşünüyorum

Serdar Kılıç ın youtube da doğada tek başına dağ evi diye bir belgeseli var 20 bölüm civarı onu izle birkaç bilgi kaparsın iyice heveslendirecektir seni ama bu işe onuda söylemiş olayım
  • Kendini soyutlamak gibi bir lüksü olmamalı müslümanın.
  • Yarın ölücekmiş gibi ahirete sonsuza kadar yaşayacakmışkı gibi bu dünyaya çalışmalısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dağda yaşayıp nefsin arzu ve isteklerinden uzak yaşayan insanın yaptığı bilmem kaç yıllık ibadetle,şehirde insan içinde nefsin bütün arzu ve isteklerine rağmen şeytana uymayıp ibadet eden insanın bir günlük ibadeti eşittir tarzında bir söz vardı ama tam hatırlamıyorum araştırabilirsin.Ama bence de müslüman kendini hayattan soyutlamamalı.Ayrıca kafan tam emekli kafası bir zamanlar ben de öyle düşünüyordum ama şimdi saçma geliyor.Öyle yaşanmaz bir ömür.Her müslüman böyle yapsa ortalık kimlere kalır? Müslüman aktif yaşamda bulunmalı.Bir şeyler üretmeli dünyaya faydası dokunmalı.
  • Sacmalik. İbadet ve dua ile cennete gidecegini dusunenler var hala.

• Hocam Allah'ın emirlerinden biride çalışmaktır. Bunu unutmayın.

Eski zamanlarda insanlar ayrıca oralarda çalışırlardı kendinizi boyle fazla kaptirmaniz kafayı yemenize dahi sebep olabilir.
    Eğer güzel bir dergah bulursanız haber verin bir gün yolumuz düşer.
    Cenab-i hakki birde onlarla anariz.

İslamiyetten uzaklasmamis kendilerine gore İslami togurmus dergahları bulmakta kolay değil

• Sen nasıl gitmeyi planlıyorsun?

Bu arada güzel düşünüyorsun ama hayatın bir parçası olarakta yapabilirsin ibadetini. Hem çalışıp hem aileni kurupta yapabilirsin. Bir şeyler öğrenip öğrendiklerini başkalarına öğretebilir paylaşmanın tadına doyabilirsin mesela.
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99244011
    Bilader özellikle bu işi mi yapıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rabia Del Pueblo

Sacmalik. İbadet ve dua ile cennete gidecegini dusunenler var hala.

Cennete gidip gitmiceğimi Allah bilir ama ben bu dünyadaki bazı boş işlerden sıyrılıp Allaha salih amele yönelmek istiyorum bunun neresinde bi sıkıntı gördün anlayamadım. Ayrıca bu zamanda evinden dışarı adım attığında haramdan felaketten geçilmiyo insanlık dostluk kardeşlik ölmüş herkes birbirinin kuyusunu kazıyo, kadınlarda iffet diye bişey kalmamış erkeklere baksan abazan bi nesil var ortalıkta, edep ahlak haya adına nadir şeyler bulursun bu zamanda. En iyisi Allahı sevmek ona yönelmek, gerisi yalan. Ayrıca sen farzları yerine getirmedikten sonra cennete giremessin, müslümanlık sadece nüfus cüzdanında yazan yazıyla olmuyo, sen Allahı tanımıyosan, koca gün içinde 5 vakit Rabbine secde etmiyosan Kuranını anlayarak okumuyosan, Peygamberini tanımıyosan sadece kuru kuruya elhamdülillah müslümanım diyerek cennete giremessin kusura bakma. Eğer sen bu dine mensupsan bu dinin şartlarına uyucaksın. Bak sana sadece cuma namazını terk ile ilgili hadisleri yazıcam;
    “Kim cumayı meşru mazeret olmadan üç kere terk ederse, Allah kalbini mühürler” (K. Sitte 17/43)
    “Kim üç cumayı terk ederse, münafıklardan yazılır.”
    Allahı, peygamberini, kitabını severek onun aşkıyla onu ve cennetini arzulayan aciz insanlarız biz ve bunun için yerine getirmen gereken ve yapmaman gereken şeyler var ve ben bunlara uyabildiğim kadar uyucam. Ortalık günahtan sahtekarlıktan geçilmiyo. Ülkemizde olan ve bitmek bilmeyen felaketler neden oluyo sanıyosun, millet bozuk hakiki müslüman sayısı az. Osmanlı neden ayaktaydı okadar huzur içindeydi? Çünkü hakiki müslüman vardı, hayırlı bi millet vardı iyi insanlar vardı ibadetle meşgul olanlar vardı. Bizim ülkemizde bunlar olmadıkça bu felaketler şiddetlenerek artmaya devam edicek adım gibi eminim. Böyle giderse ne terör biter ne ülkede huzur sevgi kalır.

• Merhaba. Konuyu gören varsa lütfen cevap yazsın. Bir haftadır ben de aynı düşüncelerdeyim. Şehirde yaşamak yerine bir köye çekilip tavuklarımın ve bahçemin olduğu sade bir hayatı yaşamak istiyorum. Evlenmesem de olur. Zaten o bilinci kendimde göremiyorum. Köyde çalışarak kazanacağım parayla kitaplar alır okurum. Sık sık dini konularda araştırmalar yapar ve hayatımı düzgünce geçiririm.

• tavuk ve bahçem yok ama 4 yıldır evdeyim
    çok sağlıklı bir şey değil ve uzun vadede yalnızlık kötü yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 24 Mayıs 2017; 9:43:49 >
  • sen domalan sın büyük düşün
  • Ahiretini düşünüp dünyayı bırakan adam karnım tok olsun haftada 1-2 dizi izleyeyim demez. Git kapat kendini bi dergaha. Korkmana gerek yok kimse 24 saat ibadete zorlamaz seni, hatta öyle birşeye yeltenirsen bunun doğru olmadığını söylerler. Dergahta her zaman yapılacak iş olur, günün yarısını kendini meşgul edip iş yaparak geçirir, bir kısmını ibadet bir kısmını da uyku ile geçirirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Karnım tok olsun kalcak bi evim olsun başka bişey istemem.

böyle insanlar yüzünden türkiye bir arpa boyu yol alamıyor. din sizi zombiye dönüştürmüş.
  • Ey manalar aleminin sarrafı! Beni ara, beni bul, beni anla...
  • Din zorlama dini değildir. Kuran'a uyarak yaşarsan görevlerini yerine getirmiş olursun zaten. Dergaha kapanmana gerek yok. Kaldı ki kapanayım sonra tv olsun dizi izlerim telefon olsun param olsun diyorsun. 2 düşünce aynı anda olmaz birinden birinden vazgeçceksin ama dediğim gibi gerek yok görevlerini yerine getirdikten sonra ihtiyaç olmaz dergaha falan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.