Şimdi Ara

Kendimi Devlete Adamak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 19 lys ye gireceğim .Fakat benim hayattan beklentim pek yok günlerim hep politik-uluslararası-siyasi-tarihi olayları araştırmakla geçer..Ve artık anladıgım kadarıyla devletimizin düşmanı çok.Hayatımı devlete adamayı düşünüyorum hep devlete hizmet etmek istiyorum Polis/Asker olamıyacağım bir sağlık şartına uygun olmadıgım için.Diğer memurluklara bakıyorum herkes hayatını kurtarma peşinde adam mühendislik bitirmiş gidiyim devlette mühendis oluyum da rahat ederim bir imza atarım..Öbürü aman memur oluyum otururum masa başında..Aman şu aman bu..Ben böyle yaşamak istemiyorum.İnsanlar doğuyor olgunlaşıyor karşı cinsten birini bulup evleniyor sonra çocuklar torunlar vs sonra ölüyor..Tam bir ot yaşamı..Ben farklı olup arkamda bu devlete dair birşeyler bırakmak istiyorum.Siyasetçi olsam bakıyorum bir seçimde siyasi parti en az 30 trilyon para harcıyor kaldı ki siyasetçilerin çoğu anneden babadan zengin kişiler benim böyle bir imkanım yok.Hem zenginliği bir kenara bırakalım siyaset kurumu günü doldurmaktan başka birşeye yaramıyor.O buna şunu demiş o buna şu cevabı vermiş vs...Sizce bu isteğimi nasıl yerine getirebilirim? İnsanlara böyle diyince herkes aptal mısın aman sen de vs..Bir türlü anlayamıyorum...

• Mühendis ol. Yurtdışında master yap. Bu sana birçok şey katacaktır. Sonra gel ülkede yapılmamış şeyleri yapmak için uğraş. Adını duyur ülkenin teknoloji piyasasında. Mesela ülkemiz donanım alanında fazlasıyla geri. Bunu tersine çevirmek gelecek nesle bakıyor. Bence bu şekilde faydalı olabilirsin memlekete. Ki bu yazdıklarım aynı zamanda benim hedeflerimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southland

Yaş 19 lys ye gireceğim .Fakat benim hayattan beklentim pek yok günlerim hep politik-uluslararası-siyasi-tarihi olayları araştırmakla geçer..Ve artık anladıgım kadarıyla devletimizin düşmanı çok.Hayatımı devlete adamayı düşünüyorum hep devlete hizmet etmek istiyorum Polis/Asker olamıyacağım bir sağlık şartına uygun olmadıgım için.Diğer memurluklara bakıyorum herkes hayatını kurtarma peşinde adam mühendislik bitirmiş gidiyim devlette mühendis oluyum da rahat ederim bir imza atarım..Öbürü aman memur oluyum otururum masa başında..Aman şu aman bu..Ben böyle yaşamak istemiyorum.İnsanlar doğuyor olgunlaşıyor karşı cinsten birini bulup evleniyor sonra çocuklar torunlar vs sonra ölüyor..Tam bir ot yaşamı..Ben farklı olup arkamda bu devlete dair birşeyler bırakmak istiyorum.Siyasetçi olsam bakıyorum bir seçimde siyasi parti en az 30 trilyon para harcıyor kaldı ki siyasetçilerin çoğu anneden babadan zengin kişiler benim böyle bir imkanım yok.Hem zenginliği bir kenara bırakalım siyaset kurumu günü doldurmaktan başka birşeye yaramıyor.O buna şunu demiş o buna şu cevabı vermiş vs...Sizce bu isteğimi nasıl yerine getirebilirim? İnsanlara böyle diyince herkes aptal mısın aman sen de vs..Bir türlü anlayamıyorum...

ulan bi an bu yazıyı ben yazdım sandım.Benimde günlerim politik-siyasi tarihi araştırmakla geçiyor.Bende evlen çocuk yap sonra öl tarzı yaşamı ot yaşamı olarak görüyorum.Sonra benimde sağlık şartlarım polis-asker olmaya uygun değil.Banada herkes aptalmısın fln diyor.Ama sen daha şanslısın çünki yaşın 19 :D
    sana önerim

Siyasal oku.İngilizce-Arapça ve haricen dil öğrenmeye çalış.Azim edersen 25 yaşına kadar 4-5 dil bile öğrenebilirsin.Sonra dış işlerine girmeye çalış.Tabi buda sana ve kendini geliştirmene kalmış.Devletine en çok hizmet edebileceğin birim dış işleridir.Geçenlerde bir seminerde Ahmet Davutoğlu'nun dış işlerinde karşılaştığı tepkilerden bahsetti.Hakikaten bir Türkiyeli olarak gurur duydum.

• mitçi ol :)
  • Ada kardeşim . Ne olacak sonunda ? Bu devlet için ölecek çok Polat Alemdar var . Ama malesef suikastle olmuyor devlet kurtarmak , düşmanlardan temizlemek . Artık herşey masa başında halloluyor . Herşey karşılıklı çıkar ilişkisi . Elin papo yeni gine adası bile sözde ermeni soykırımı "OYLAMA"sında evet var diyor . Seni çok mu tanıyor bu ülkeler ? Zaten herşey artık kulis arkasında belli oluyor . Başbakan diyor ki "Van minüt ! olmaz ! 30 dakika konuşturdun 17 dakika konuşturuyosun beni olmaz ! " diyerek postasını koyuyor israil başbakanına , ama israille yapılan anlaşmaların haddi hesabı yok . Gazetede okumuştum ya %50 yada %150 artmış israille ticarik faliyetlerimiz .

Tamam farkettim biraz siyaset karıştırdım , sapıttım ama daha iyi anlatmak için saptırdım Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir .

• Bu söylediklerin yaşından kaynaklanıyor. 3-4 sene sonra bu düşündüklerine gülüp geçersin. Hepimiz aynı yollardan geçtik, sen de bu yolun son yolcusu değilsin senden sonrakilerde böyle düşünecek.

Sevmek güzeldir; ülkeni sev, devleti sev, bir kızı sev ya da bir futbol takımını sev ama saplantı haline getirme. Hayatta hiçbirşey hayatını adamanı veya çarçur etmeni gerektirecek kadar kıymetli değil.
  • Sen bakma kimseye, vatanını seviyorsan vatanına faydalı vatandaş olmayı ön planda tut. Asker ya da polis olsan, diplomat olsan, hakim savcı vali kaymakam olsan ne yazar, bir başbakan gelir üstünü çizer. Kendini öyle bir geliştir ki, madem çok seviyorsun bu ülkeyi bakan olmaya çalış.

ha bu arada sakın unutma
    "Vatanını en çok sevene en pis işi yaptırırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak istemiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

Sen bakma kimseye, vatanını seviyorsan vatanına faydalı vatandaş olmayı ön planda tut. Asker ya da polis olsan, diplomat olsan, hakim savcı vali kaymakam olsan ne yazar, bir başbakan gelir üstünü çizer. Kendini öyle bir geliştir ki, madem çok seviyorsun bu ülkeyi bakan olmaya çalış.

ha bu arada sakın unutma
    "Vatanını en çok sevene en pis işi yaptırırlar.

+1
  • Askere git, kendini göster MİT'e gir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loqel

Ada kardeşim . Ne olacak sonunda ? Bu devlet için ölecek çok Polat Alemdar var . Ama malesef suikastle olmuyor devlet kurtarmak , düşmanlardan temizlemek . Artık herşey masa başında halloluyor . Herşey karşılıklı çıkar ilişkisi . Elin papo yeni gine adası bile sözde ermeni soykırımı "OYLAMA"sında evet var diyor . Seni çok mu tanıyor bu ülkeler ? Zaten herşey artık kulis arkasında belli oluyor . Başbakan diyor ki "Van minüt ! olmaz ! 30 dakika konuşturdun 17 dakika konuşturuyosun beni olmaz ! " diyerek postasını koyuyor israil başbakanına , ama israille yapılan anlaşmaların haddi hesabı yok . Gazetede okumuştum ya %50 yada %150 artmış israille ticarik faliyetlerimiz .

Tamam farkettim biraz siyaset karıştırdım , sapıttım ama daha iyi anlatmak için saptırdım Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir .

adam ajan olcam demiyor sen ne saçmalıyon

• Meslek olarak yapılabilcek en sağlam iştir.. Çünkü devlete bir sefer sırtını dayadınmı hayatın garantidir yani öyle işten kovulacam,aman ne olacak korkusu yok.. En fazla birim değiştirme olur başına gelebilicek onun dışnıda kolay kolay birşey olmaz.

Belediyeye taşören firma adına çalışanlardada iki tür özellik var.. Birisi dışarı ekipleri var biriside birim elemanlarını oluşturna kısım.. ama daha sağlamı birim kısmını oluşturan elemanlardır ama velakin dışarı ekipleri firmayla beraber değişiyor onlar ayrı olay.

Örnek verirsek taşören frima adına girmişler ama 4-*5 senedir orada çalışanlarda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entrik4

mitçi ol :)

Hayatını devlete adamadan önce aynı şeyi yapıp bence devlet komplosu sonucu hapse düşmüş birini dinle:

""Ben halen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başmüşaviri olarak görev yapan, mesleki kariyerinin 17 senesi MİT mensubu olmak üzere 34 yıldır Terörle mücadelede görev yapmış, Cumhurbaşkanları ve MİT Müsteşarları başta olmak üzere devlet büyükleri tarafından başarılarından ötürü nişan, rütbe ve takdirname ile ödüllendirilmiş bir devlet görevlisiyim.

"Ben bir MİT mensubu olarak deşifre olmamam gerektiği için bugüne kadar son 7 yıldır hakkımda basında yürütülen sistemli dezenformasyon faaliyetine rağmen genelde kamuoyundan ve özellikle medyadan uzak durmağa her zaman itina ettim. Bu konuda ne kadar başarılı olduğum da, basında yer alan bana yakıştırılmış "esrarengiz MİT'çi" yaklaşımından ve bu dava ile ilgili haberler öncesinde bir vesikalık fotoğrafım haricinde hiçbir fotoğrafımın dahi basında yayınlanamamış olmasından da bellidir"

Kaşif Kozinoğlunun Savunması

• Konu vadi izleyici ve replikleriyle dolmuş.
    Mitçi ergenleri dinleme bu işler kolay değil ve filmlerdeki gibi hiç değil.
    Sen oku bi yerlere gel 1 kişyi bile işsizlkten kurtrsan bu bile vatan için bi fayda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.