Yüzbaşı
18 Ağustos 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 155 (Bu ay: 12)
Gönderileri

İhtiyacı olan için gayet güzel gözüküyor. Muhtemelen 1-2 stok eksildikten sonra fiyat tekrar yükselir.

https://www.amazon.com.tr/dp/B08HGYKQTX/

Amazon - TCL 10 Plus 128GB 2946 TL
Konusunu göremedim o yüzden ben paylaşayım dedim. Hesabıma %10 indirim tanımlanmış mail geldi. Ayın 30'una kadar geçerliymiş.

Cep telefonu ve altın ürünleri hariç 100-3000 TL arası bir alışverişinizde geçerlidir.

27.07.2016
30.07.2016
 Aksiyon Kamerası Blackview Hero 1 İncelemesi

Merhabalar, bu konuda elimde bulunan Blackview Hero 1 Aksiyon Kamerası'nı acemice de olsa yorumlamaya çalışacağım. Ufak tefek hatalar, kaçırdığım noktalar olabilir. Hatırlatırsanız düzenlemeler yapabilirim.

Ürün Linkleri:

http://www.blackview.hk/blackview-hero-1-pro/
http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_182280.html

Öncelikle ismi gibi ürüne ait kutusu da GoPro klonu diyebiliriz. Kutu şekli ve sunumu aynı. Kutu üzerinde kamera sergilenecek şekilde monte edilmiş.

Kutu içeriği olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Genel anlamda ihtiyaç duyacağınız temel aksesuarları kutu içerisinde bulabiliyorsunuz. Aksesuarların kalitesine gelirsek çok yüksek bir kalitesi yok maalesef. Kutu Çinden gelene kadar "base 1" isimli parçanın esnek yan kısmı kırılmıştı bile. "Base 2"nin kenarınıda ben takıp çıkarırken kırdım Gerçi kırılsa bile düşecek derecede hareket etmiyor. Yani bu şekilde kullanmaktanda zarar gelmez bence. Kısacası aksesuar kalitesi orta diyebiliriz.

Kutu içerisinden bisiklet, kask ve kemere bağlayabileceğiniz parçalar çıkıyor zaten. Ayrıca içerisinden çıkan bandaj ve cırtlar ile başka cisimlere de bağlayabilirsiniz.

Temel özelliklerine gelirsek 16 megapiksellik kameramız ile 2304x1296p 30 fps, 1920x1080p 30 ve 60 fps, 1280x720p 30 ve 60 fps kayıt yapabiliyoruz. Aynı zamanda kamera Xiaomi Yi ile aynı görüntü işleyiciye Ambarella A7LS75'e sahip. 170 derecelik geniş açı lensi kayıt alanınız yeterli derecede geniş hale geliyor zaten. 1050 mAh bataryası ve 2 inc 960x240 çözünürlüklü ekran ile yaklaşık 110 dakika civarında kayıt süresi veriyor. 2304x1296p seçildiğinde cihazın metal kısımlarında (Micro USB) ısınma oluyor. Ancak kayda pek bir etkisi olduğunu farketmedim. Wi-Fi ile kayıt yaparken kamera içerisindeki yazılımdan kaynaklı 50-60 saniyede bir video kaydı durup tekrar başlıyordu. Daha sonra üretici sitesinde kameraya ait yeni yazılımı indirip denedim ve bu sorun ortadan kalktı. Wi-Fi açık kayıt süresinden maalesef emin değilim. ama bununla ilgili bir denemede yapmayı planlıyorum, ona göre bilgilendirme yapabilirim.

Önemli noktalardan birisi olan ses kaydına gelirsek internette karşılaştığım videolara kıyasla SJ4000'den iyi ancak bir GoPro kalitesi yok ortada. Cızırtılı bir ses ortaya çıkıyor. Örnek videolarda inceleyebilirsiniz zaten.

Şimdilik aklıma gelen temel noktalar bunlar. İlerleyen günlerde konuya daha da eklemeler yaparım.

Birkaç örnek videoyla kapatayım bu mesajı da.

Kendi çekimlerim:
1920x1080p 60fps kaydedildi ancak render esnasında 30fps ye çevrilmiş.

2304x1296p olsa da YouTube tarafından 1080p'ye çevriliyor maalesef.

Bu da diğer video gibi 2304x1296p

1920x1080p 60 fps

İsteyenlere ham videoları da inceleme için gönderebilirim.

Youtube'dan:

SJCAM SJ5000+ - Xiaomi Yi - Blackview Hero 1

Blackview Hero - GoPro Karşılaştırması

Kutu Açılış ve İnceleme
http://gearbestturkiye.blogspot.com.tr/2015/09/saat-aktivitesi-22.html

GearBest Kampanya-Ulefone uWear Akıllı Saat-$22-99,24.99-27.99

Temel Özellikler:
• Adım sayar / Uyku Takibi / Hareketsizlilik Uyarısı: Günlük hareketlerinizin takibi, uykunuzun ve uyku kaliteniz hakkında bilgileriniz, hareketsiz kaldığınız zamanlarda hedefinize ulaşmanız için uyarı vererek daha sağlıklı bir yaşam asistanı.
• Uzaktan kamera ve müzik kontrolü: Akıllı telefonunuzun kamerasını rahatça saat üzerinden kontrol edebilir, müzik dinlerken saat üzerinden kolayca değiştirebilir, durdurabilir veya başlatabilirsiniz.
• Kayıp ve çalınmaya karşı alarm: İçerisinde bulunan sensörler sayesinde telefonunuzdan uzaklaştığında uyarı alabilir ya da saatiniz üzerinden telefonunuzda alarm çalmasını sağlayabilirsiniz.
• Çağrı ve mesajlaşma: Gelen telefon çağrılarını ve mesajları saat üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
• Bildirim uyarıları: Twitter, Gmail, Facebook, WhatsApp gibi uygulamalardan gelen bildirimleri kolaylıkla görebilirsiniz.
• IP65 suya ve toza dayanıklılık sertifikası: Günlük hayatta rahatça kullanabilir, elinizi veya yüzünüzü yıkarken herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
• 2.5D kavisli dokunmatik ekran: Daha geniş görüş açısı sağlayan ekran.
• 316L paslanmaz çelik yüzey: Eşsiz şekildeki pürüzsüz, ince ve dayanıklı kasası sizi kendisine hayran bırakacak.

Link:http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_225970.html

Aktivite Zamanı:

8-11 Eylül @13:00 GMT+3, $22.99
11-14 Eylül @13:00 GMT+3, $24.99
14-17 Eylül @13:00 GMT+3, $27.99

Fiyat iyi ancak dağıtıma 30 eylül'den sonra başlanacağı yazıyor. Bekleyebilecek olan için güzel gözüküyor.
Hep İstanbul kulüplerinin başlığı mı açılacak? Bir kerede Antalya'nın başlığı olsun.

Evet şimdilik Eto'o bitmiş dedik. Bakalım devamında Ronaldinho gelecek mi?

Sampdorialı Samuel Eto'o
Gaziantepsporlu Chico
Eski Trabzonsporlu-Nürnbergli Ondrej Celustka
Karşıyakalı Rıdvan Şimşek
Sivassporlu Kadir Bekmezci'yi de kadrosuna katmış.

Kiralıktan alınan Oğuz Mataracı.

Ayrıca kulüp başkanı Gültekin Gencer önemli bir transferimiz daha var, o isim açıklandığında hem Türkiye hem Dünya ayağa kalkacak şeklinde bir açıklama yaptı.

Bir çok yerde David Villa ismi geçmeye başladı. Bakalım bu sefer yalan mı gerçek mi?

Son olarak sosyal medyada ismi geçen Afellay, André Santos, Arshavin, Kolo Toure gibi isimler var ancak doğruluğu hakkında pek bilgi yok
Merhaba arkadaşlar aldığım bir mail ile kısıtlı sayıda Mi Band'ın indirime girdiğini öğrendim. Ayrıca orijinal ve orijinal olmayan deri bileklikleri içinde ufak tefekte olsa kuponlar aldım.

13.89$
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_126026.html
200 adet ürün için.

Deri bileklikler:
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_197102.html
Kupon: GBMIL Fiyat: $8.0

Orijinal deri bileklik:
http://www.gearbest.com/watch-accessaries/pp_187714.html
Kupon: MIO Fiyat: $37.99
 Vidonn X6 Akıllı Saat/Bileklik

Merhaba arkadaşlar bu konuda Vidonn X6 akıllı saat/spor bilekliğini (artık ne denirse) tanıtacağım. Öncelikle ürünü Gearbest'ten temin ettim.

Ürünün özelliklerinden başlarsak;

-IP65 suya dayanıklılık sertifikası
-0,88" OLED ekran
-Li-ion polimer 45 mAh batarya
-Adım sayar
-Kalori ve mesafe bilgileri takibi
-Bildirim takibi
-Çağrı uyarısı

Gereksinimler:

-Bluetooth 4.0
-Android 4.3 ve üzeri
-iOS 7.1 ve üzeri

Paket ve paket içeriği sade.
Kutu içerisinden cihaz, cihaza ait şarj kablosu ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Çince ve İngilizce kullanım kılavuzu.

Kendine özgü bir şarj kablosu var ve biraz ince. Nazik davranmazsanız kolay kolay bulamayabilirsiniz o yüzden dikkatli olmak lazım.

Cihazın tasarımı hoş ve sportif. Tek renk siyah olması farklı bir hava katmış açıkçası. Üzerinde tek tuş var. Dokunduğunuz anda saat, şarj ve bluetooth bağlantı simgesi ile karşılaşıyorsunuz. Uygulamasını indirip ayarlarını değiştirirseniz saati dikey gösterme olanağı var ve bu gerçekten rahatlık oluyor. Ayrıca yine uygulama içerisindeki ayarlardan tarihi de ekrana ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca ekranıda kapalı alanda ve kapalı havada yeterli düzeyde olmasına rağmen açık ve güneşli havada maalesef yetersiz. Yolda yürürken saate bakmak işkence oluyor.

Uygulamasını ilk yüklediğinizde yazılım güncellemesi olduğunu belirtti ve güncelledim. Ne sebeple olduğunu bilmiyorum ancak geliştirmeler yapılmış olabilir.

Bu arada uygulamasına gelirsek;
Öncelikle iOS üzerinde kullanmadığım için yorumda bulunamayacağım ancak Play Store'daki uygulaması gerçekten kullanışsız. Sürekli bildirim çubuğunda gözüküyor. Ayarlarda kaldırma seçeneği olmasına rağmen kalkmıyor maalesef. Ayrıca uygulamayı açtığınızda bileklikle senkronize olmasına rağmen adım sayısını bir türlü güncellemiyor. Açıkçası o kadar adım atmama rağmen saat on ikiyi geçtikten sonra elde kalan sıfır oldu. Bu yüzden uygulamasını gerçekten beğenmediğimi belirtmeliyim. Ayrıca uyku saatlerinizi kendiniz belirlemeniz gerekiyor. Otomatik uyku takibi maalesef yok. Umarım ki uygulamayı dahada güzel bir hale getirirler.
Alarm sayısı ise yaklaşık 10 tane ve siz susturuncaya kadar titremeye devam ediyor. Uyanamayanlar art arda alarm kurarak çözüm bulabilir belki.

Önemli özelliklerinden birisi olan adım saymaya gelirsek, Mi Band gibi koştuğunuz ve yürüdüğünüz zamanı ayırmıyor ancak yürüyüş esnasında adım sayısı Mi Band ile neredeyse uyuşuyor. Adım sayma konusunda başarılı ancak evde elinizi-kolunuzu sallarken Mi Band'den daha fazla adım sayıyor.

Bilekliğin bildirim özelliğini çok sevdim. Mi Band'de sadece renkleri kullanırken bu bileklikte gelen çağrıları, mesajları görebilmek çok güzel. Whatsapp kullanıyorsanız eğer hangi gruptan kimin mesaj attığına kadar görmeniz mümkün. Tabi bu arada uygulama içerisinde ayarlardan Multi Language i tercih etmenizi tavsiye ederim. Yoksa benim gibi "Türkçe karakterler yok bunda bee" diyebilirsiniz.

Boyut olarakta Mi Band'den biraz daha geniş ve kalın.
Karşılaştırma için;

Vidonn X6-Xiaomi Mi Band-Mifone W15

Özetle ürünün artı ve eksi yönlerine gelirsek;
+Uygun fiyatlı.
+Adım sayar başarılı.
+Ekranı var ve saat, tarih, adım, mesafe gibi bilgileri takip edebiliyorsunuz.
+Şarjının 15 güne kadar dayandığı iddia ediliyor bunu süre dolduktan sonra kesin olarak belirtebilirim şuanda emin değilim.
+Bildirimlerinizi görebiliyorsunuz.
+Gelen çağrıyı ve mesajları içerikleriyle görebiliyorsunuz.
+Kapalı alan ve kapalı havada ekran oldukça yeterli.

-Ev içerisinde adımları biraz fazla sayıyor.
-Android uygulaması başarısız, geliştirilmesi gerekiyor.
-Güneşli havada ekran parlaklığı yetersiz.

Ürünün linki :
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_152603.html

Ürüne ait kupon kodu: GBVX6 $26.73

Konuyu tecrübelerime göre güncelleyeceğim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu konuda da Mifone W15 Smart Watch isimli ürünü tanıtacağım. Merak edenler, almak isteyenler olursa diyerek artılarıyla eksileriyle belirtmek istiyorum özelliklerini.

Mifone W15 Akıllı Saat

Ürünün Özellikleri:

Bluetooth versiyonu: Bluetooth 3.0
RAM: 64 MB
Dahili Hafıza: 128 MB
Su Geçirmezlik Sertifikası: Yok
Ekran: 1.44" 2.5D Kavisli Safir Dokunmatik Ekran
Batarya: 405 mAh Lithium-ion Polimer Batarya

Mifone W15 Akıllı Saat

Mifone W15 Akıllı Saat

Paket İçeriği:

Mifone W15 Smart Watch
USB Şarj Kablosu
İngilizce-Çince Kullanım Kılavuzu

Boş bir vaktimde kullanma kılavuzunu Türkçe haline getirip, paylaşmayı düşünüyorum.

Ürünü benim gözümden anlatma vaktine gelirsek;

Öncelikle ürün görüntü olarak hoş, sportif bir görünüme sahip. Klasik tasarımlı saat sevenler için maalesef üzücü olacak. Çerçeve/ekran oranı biraz yüksek. Ekranın iPhone 6'da kullanılan safir cam ile aynı ve yüksek kalitede olduğu söyleniliyor. Açıkçası ekranı beklediğimden daha iyi geldi. Dokunmatik olarak değil basmatik olarak bekliyordum ancak dokunmatiğide hiçte fena değil. Menüde sağa sola kaydırırken yanlışlıkla menüye girebiliyorsunuz ancak tekli dokunmalarda bence başarılı. Telefonunuzda müzik çalar açıksa saatteki "Music" kısmından önceki veya sonraki müziğe geçebiliyor, duraklatıp tekrar başlatabiliyorsunuz. Ancak listeyi göremiyorsunuz maalesef. bunun yanında Rehber, son arananlar, cevapsız çağrılar gibi kısımlara da saat üzerinden ulaşabiliyorsunuz.
Diğer yandan ürünün sahip olduğu 1 watt'lık hoparlör ile fena denmeyecek derecede iyi ses verdiğini düşünüyorum. Telefonla bluetooth bağlantısını yaptığınızda telefondan çıkacak olan bütün sesleri bluetooth kulaklık ya da hoparlör gibi saatten alıyorsunuz. Dahili mikrofon ve hoparlör sayesinde telefon görüşmenizi yapabiliyorsunuz ancak bunu denediğimde arkadaşım "tuvalette misin sesin niye böyle geliyor?" şeklinde bir soru yöneltti. Aynı zamanda dışarıda yani sokak ortamında görüşmeyi denerseniz sesin yetersiz gelmesi muhtemel olacaktır. Ayrıca ses kayıt özelliğini de fena bulmadım. Hatta bazı cep telefonlarından başarılı kaydettiğini düşünüyorum.

Önemli sorunlardan birisi olarak batarya süresine gelirsek;
ürünü kargocudan alır almaz çalıştırdım ve bataryası boş olduğu için kapandı. Yaklaşık bir saatlik şarjın ardından bataryası doldu. Kullanma kılavuzunda da 1-2 saat arasında şarj süresinin değişebileceği yazıyordu. 208 saate kadar şarjının dayandığını 6 saat bekleme süresi olduğu yazıyordu ayrıca. Açıkçası ürünün ilk günü bugün ve ben durmadan karıştırdım, müzik dinledim, arama yaptım, alarm kurdum vs. Şarj göstergesi 5 dişten 2 dişe düştü. En yoğun kullanımda (sürekli müzik dinleyerek vs) bir ya da iki gün şarjı dayanacaktır. Normal kullanımda ne kadar dayanır sorusuna tahminen 5-6 gün cevabını verebilirim şuan ancak bir süre kullandıktan sonra kesin olarak cevaplayabilirim bunu.

Diğer bir önemli konu olarak;
adımsayar olarak kullanılacak bir ürün değil maalesef. Adım sayma konusunda oldukça başarısız. Mi Band gibi adım atarken elinizi sabit tuttuğunuzda adım saymıyor. Kolunuzun sallanması gerekiyor. Oturduğunuz yerde çok fazla adım sayıyor ancak yürürken çok eksik sayıyor. Spor yaparken elinizi kolunuzu çok sallıyorsanız belki işinize yarayabilir. Ben şahsen adım sayma özelliğini kapatarak pilden tasarruf etmeyi amaçladım.

Mifone W15 Akıllı Saat

Artıları ve Eksileri diye sınıflandıracak olursak:

+Tasarımı hoş ve güzel.
+Hoparlör ve mikrofon olması gerçekten güzel.
+Bluetooth'u menü üzerinden kapatıp açabilmeniz pil tasarrufu yönünden oldukça güzel.
+Müzik, rehber, çağrı erişimi ve saat üzerinden çağrı yapabilmesi avantaj.
+Menü üzerinden doğrudan ses kaydı yapabilmesi güzel.
+Telefonunuza herhangi bir uygulama yüklemeden doğrudan kullanabiliyorsunuz. Bu özelliği çok hoşuma gitti.
+Telefona gelen bildirimlerde ses veya titreşimi seçebiliyor ya da bildirim almayı kapatabiliyorsunuz.

-Ekranın farklı renkleri desteklediği halde menülerin sadece mavi olması benim kendimce beğenmediğim bir durum. Fazla enerji harcamaması için yapılmış olsa gerek.
-Alarm saat kapalıyken çalışmıyor maalesef.
-Bildirim sesini özelleştirme şansınız yok.
-Su geçirmez değil.
-Tarih ve saati telefondan eşitleyemiyor maalesef, kendiniz girmek zorundasınız.
-Adım sayar kullanılabilecek derecede değil.
-Bildirimleri ekranda göremiyorsunuz.
-Mesajları ekranda göremiyorsunuz.

Bana kalırsa bu fiyata alınabilir bir saat. Ne istediğinize bağlı olarak tercih edilebilir. Fiyat-Özellik karşılaştırmasında bence yeterli.

Ürün linki:
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_175916.html

Kupon: GBMIFONE Kupon Sonrası Fiyat: 32.99$

Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar. Konuya eklemeler yapacağım. Sorularınızı paylaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Elime geçen herhangi bir indirim kuponu olursa sizinle paylaşırım.

Mifone W15 Akıllı Saat
Merhaba arkadaşlar.

Bundan sonra haftanın kampanya linkini ilk mesajda paylaşacağım. Ayrıca GearBest üzerinden alıpta incelemesini yaptığınız ürünlere ait konu linkleri vs yollarsanız ilk mesaja ekleyeceğim. Bu şekilde ürünler hakkındaki yorumlarımızı, bilgilerimizi daha kolay şekillendirebiliriz.

Haftalık fırsatlar:
http://www.gearbest.com/gadget-deals.html
 Mi Band Akilli Kilit Özelligi [Kit Kat-Smart Lock]

Mi Band Akıllı Kilit Özelliği Aktif Etme-Kit Kat İçin

(Root Gerektirir)

Oluşabilecek aksaklıklardan ben sorumlu değilim. Eğer bir sorun yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Evet arkadaşlar Mi Band'ın normalde sadece Miui işletim sistemine özel dediği Smart Lock özelliğini başka telefonlarda da kullanabiliyoruz. Ayrıca Sony Xperia Z3'te bu özellik Kit Kat ile birlikte var ve uzaklık ayarıda yapılabiliyor. Android Lollipop versiyonuyla sanırım bütün telefonlara gelecek olan bir özellik ancak Lollipop kullanamayanlar içinde bir çözüm bulduk.

Öncelikle Xposed Installer'ı yüklemeniz gerekiyor.

Xposed Installer:http://repo.xposed.info/module/de.robv.android.xposed.installer

Xposed Installer'ı yüklemenizin ardından No Lock Home modülünü indirmeniz gerekiyor. Bunu da Play Store'dan ya da linkten yapabilirsiniz.

No Lock Home:http://repo.xposed.info/module/com.smartmadsoft.xposed.nolockhome

Sırasıyla yüklemeleri yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

Framework'e tıkladıktan sonra "Yükle/Güncelle" tuşuna basmanız gerekiyor. Yükleme tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlayacak.

Sonrasında tekrar açıldığında kırmızı hata yazısı gitmiş olacak ve aşağıdaki gibi "Modüller" menüsünden girmeniz ve onay tiklerini işaretlemeniz gerekiyor.

Son olarak Mi Fit'e girerek menüden My Devices ve en alttaki Firmware version yazısına tıklayıp oradaki MAC Adress'i No Lock Home'un içerisindeki Bluetooth unlock kısmındaki MAC Adresses bölümüne yazmanız gerekiyor. İsterseniz burada All devices seçebilirsiniz ancak herhangi bir cihazla bluetooth alışverişine girdiğiniz zamanda da kilit kalkacaktır.

İşlem tamamdır. Tekrar kilitli hale getirmek için bluetoothu kapatıp bilekliğinizle bağlantınızı kesebilirsiniz. Ayrıca Xposed Installer>Modules>No Lock Home> Enabled seçeneğinden kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

Aynı şekilde No Lock Home menüsünden WiFi seçerek evinizdeki modeme bağlandığınız anda şifreyi ortadan kaldırabilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Lollipop kullanan bir telefon elime geçerse, onunla da deneyip açıklayacağım inşallah.
@llhermesll ' e teşekkürler.
Hatalı yerler olduysa düzeltilmesini rica ederseniz sevinirim.

Kaynak:

http://en.miui.com/thread-69422-1-1.html

http://forum.xda-developers.com/xposed/modules/mod-lock-home-v0-1-wifi-unlock-t2799087
Hakkında
Forum İmzası:
be together. not the same
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Volkswagen
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
LG
ISS
Uydunet
Oyun Platformu
PC
TV
LG
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
Dünyadan Futbol
Ballspiel-Verein Borussia Dortmund
Basketbol
Utah Jazz
Modem
Netmaster
Formula 1
McLaren
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.633
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 258.095 (Bu ay: 1.242)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.757 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.