EĞER KÖKLER SİMETRİK İSE B SIFIRDIR. EĞER BİRER KÖKLERİ EŞİTSE 2 TANE DENKLEM BİRBİRİNE EŞİTLENİR. 45 DEN BÜYÜK AÇILARDA SİNÜS KOSİNÜSTEN DAHA BÜYÜKTÜR 45 DEN KÜCÜK ACILARDA KOSİNÜS SİNÜSTEN DAHA BÜYÜKTÜR TÜREVDE BİR GRAFİKTE TEPE VE ÇUKURLARIN TÜREVİ SIFIRDIR Tek katlıysa ve kritik noktaysa türev yoktur. EĞER İNTEGRAL ∫ ile başlıyorsa +c vardır Denklemin derecesi kadar kökü vardır. TÜRKÇE SIFATLAR ÇEKİM EKİ ALMAZLAR İSİM CÜMLELERİNDE ÇATI ARANMAZ. ETKEN ÇATI İŞİ YAPAN BELLİDİR. GİZLİ/ GERÇEK ÖZNE OLACAK. ANLATILAN KONULARI BÜYÜK BİR DİKKATE DİNLEDİ. DİNLEDİ KİM ? O ? GİZLİ ÖZNE. ETKEN. Dönüşlü İşi yapan işten etkilenir L veya n olacak EDİLGEN L VEYA N EKLERİNDEN BİRİSİ OLACAK. İŞİ YAPAN BELLİ DEĞİLDİR. SÖZDE ÖZNE VAR ETKENDE L N Ş olmaz. İŞTEŞ -Ş EKİ OLMALI. KARSILIKLI/ BİRLİKTE YAPILIR. ORADAKİLERLE TARTIŞTI. UZUN SÜRE SELAMLAŞTI. GEÇİŞLİ EYLEMİN BAŞINA ONU GELİYORSA GEÇİŞLİDİR YER YÖN ZARFLARI İLERİ GERİ ÖTE BERİ AŞAĞI YUKARI İÇERİ DIŞARI GİBİ SÖZCÜKLERDİR. ASLA EK ALMAZLAR. EN = MİKTAR ZARFIDIR Bize ne gün geleceksin buradaki ne sıfattır. Hangi anlamındaysa. Neden niçin anlamındaysa zarftır. Ne bakıp duruyorsun ? EK EYLEM -İDİ -İMİŞ -İSE -TIR -İKEN İdi imiş iseyi açabilirsek ek eylem vardır. Baktı ( bakidi olmuyor mesela) Süstü (süs idi) oluyor mesela İsme gelirse yüklem yapar Fiile gelirse birleşik zaman yapar -yapıyordu -bilirmiş Gülecekse Konuşacaktı Ek eylemin geniş zamanı -tır tir dir. EDATLAR: İÇİN GÖRE KADAR GİBİ Ancak Tek İle her zaman bağlaçtır. Bağlaç cümeden çıkarsa anlamsızlaşmaz. Edat cümleden çıkarsa anlamsızlaşır. Yalnız ve ancak yerine ama geliyorsa bağlaçtır, sadece geliyorsa edattır. Mı mü mu soru edatıdır. Diye sözcüğü de edattır. DEYİMLER BİLEŞİK EYLEMDİR Fiilimsi varsa girişik bileşik cümledir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 25 Mayıs 2021; 22:19:54 > |
Kendime yazdığım notlar TÜRKÇE MAT

-
-
AYT Kimya - Elektrokimyasal Piller
yükseltgenme potansiyeli yüksek olan anot, diğeri katot.
e- geçişi her zaman anottan katota olur.
eğer soruda x maddesinin iyon derişimi artıyor diyorsa x maddesi anottur.
tuz köprüsünde Anyonların aktığı yön Anot, Katyonların aktığı yön Katottur.
indirgenme potansiyelleri verilmişse denklemi ters çevir potansiyeli eksiyle çarp, bulduğun sonucun büyük olanı anot.
pil sisteminde voltmetre yerine üreteç bağlanıp pil potansiyelinden* daha büyük bir gerilim uygulanırsa tepkime tersine döner yani pil şarj olur. (günlük hayattan örnek;
telefonu şarja taktığımızda tepkime terse döner ve tepkimenin potansiyeli prizden gelen akımın potansiyeline eşit olana kadar devam eder. şarj %100 olduğunda eşitlenir ve şarj işlemi durur.)
çözeltinin içerisinde daldırılan "çıbık" elektrot denir.
eğer "çıbık"ın bulunduğu kap anot ise çıbık çözünerek çözeltiye karışır. katot kapta bulunan "çıbık"ın ise etrafında madde birikir ve çubuğun kütlesi artar.
metaller tepkimeye girdiklerinde h2 gazı, yarı soy metaller tepkimeye girdiklerinde (yalnızca h2so4 ve hno3 ile tepkimeye girer) so2 veya no2 gazı çıkartırlar. (h2so4 ile girdiğinde so2, hno3 ile girdiğinde no2 gazı açığa çıkar.)
soy metaller ise kral suyu hariç hiçbir şeyle tepkimeye girmez. kral suyu ise hcl ile hno3ün karışımından oluşan bir süper asittir.
pil tepkimeleri istisnasız ekzotermiktir, denge tepkimeleridir ve dengeye ulaşınca dururlar.
denge tepkimesi olduğu için net pil tepkimesini yazdığımızda nereye su ekleniyorsa oranın derişimini kıs oraya kaydır eğer ürünlere kayıyorsa pil potansiyeli artar, girenlere kayıyorsa azalır.
derişim pilleri,
adı üstünde derişimlerine bağlı bir pil.
derişimi küçük olan anot, büyük olan katottur.
derişimleri eşitlenince durur.
her iki kapta da aynı şeylerden bulunmalı. çözeltiler, maddeler vs.
derişimler arası fark arttıkça pil potansiyeli artar.
-
Yan sekmede açık duruyordu işim vardı gittim, gelince 1-2 saat geçmişti ben de yeni bir şey vardır belki diye okumadan önce sayfayı yeniledim ama ortada okunacak konu kalmadı... :v
Bahsettiğiniz word dosyasını atma imkanınız var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EE48E5BEE -- 25 Mayıs 2021; 21:39:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sırf sizin için paylaşıyorum hocam. Çok bir işe yarar bir şey var mı sizin için bilmiyorum ama olsun.
-
Sin 60 =cos 30 =kök3/2
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de fen den önemli bir kaç şey paylaşayım ;
Peroksizom O2 kullanabilir de üretebilir de.
Dalga hızı sadece ortama bağlıdır.
Dalga frekansı sadece kaynağa bağlıdır.
Derin ortamda su dalgaları daha hızlıdır.
Dalga boyu hem kaynağa hem ortama bağlıdır.
H2O, CO2, O2 hücre zarından aktif taşıma ile _geçmez_
Sıcakkanlı canlıların metabolizma hızı sabittir. (balık, sürüngen, kuş, memeli)
Soğukkanlı canlıların meta. hızı vücut sıcaklığıyla doğru orantılıdır.
Bitkilerde lizozom bulunmaz.
Solunum olaylarında daima monomer kullanılır.
Kalın bağırsakta villus bulunmaz, doğal katil hücreleri ve fagositoz yok.
Solunum olayı hidroliz değildir.
DNA yapısında protein bulunmaz.
Akrabalığı 1. Ad belirler.
Temel aminoasit ve yağ asitleri hiç bir zaman birbirine dönüşmez. Vücutta üretilmeyen besinler hücre içi sindirime uğramaz. (Glikoz hücre içi, nişasta hücre dışı)
İzotonik çözeltilerde de madde alışverişi olmaktadır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok teşekkür ederim işime yarayan kısınlar var özellikle dil bilgisi kısmı, çok teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
H2O, CO2, O2 hücre zarından aktif taşıma ile _geçmez_
Bu bilgi bs tyt biyoloji denemesinden dimi hocam :)
Bilmiyorum hocam not defterimden seçip yazdım nerde gördüğümü hatırlamıyorum :) ama bilgilerin çoğunu aydın denemelerinden çıkarmıştım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şiir bilgisi önce redif bulunur sonra kafiye sonra kafiye şeması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handmadesome -- 2 Haziran 2021; 23:30:43 > -
Ayt biyo,
Kandaki pH düşmesi (asitliğin artması) hemoglobinin oksijene bağlanma isteğini düşürüp CO2’ye bağlanma oranını artırır ve bu durum doku kılcallarında gerçekleşir bu sayede dokulara oksijen geçer dokulardaki co2 de akciğerlerden atılmak üzere dokulardan kılcallara geçiş yapar
Bir bilgi de benden gelsin. Ayt biyo:
Solunum hızını etkileyen temel faktör co2nin düşmesidir. Ancak o2seviyesinin aşırı düşmesi aort ve boyun atarlarındaki kemoreseptörlerce algılanır solunum merkezine sinyal yollanır ve soluk alip verme hızlanır
-meb kitabı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X