|
Kapının önüne koysam arabayı yıkar yıkamaz kadınlar balkona çıkıp tertemiz arabanın üzerine sofra bezi sirkeliyor, yetmiyor camdan sigara izmariti felan atıyorlar.Onu bunu geçtim balkona halı paspas kilim felan koyup uçmasın diye üzerine sandalye koyuyorlar.Biraz rüzgar çıkınca paspas uçuyor sandalyeyle birlikte aşşağı düşüyor arabanın bir kere camı öyle kırıldı zaten değiştirdik hala daha aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.Daha demin arabayı yıkarken kapının önüne çektim beş on dakika olmadı halı düştü tam arabanın önüne.Kendi kapımızın önüne araba koyamıyoruz böyle insanlar yüzünden.Arabayı yıkayacam sandalyeyi al diyorum on kere söylüyorum onuncuda zorla alıyor, yarım saat sonra yine balkonun kenarına çamaşır asar gibi koca sandalyeyi asıyor.Kardeşim hiç mi akıl izan yok, hadi arabayı geçtim o sandalye birinin kafasına düşse adamı canından eder hiç mi akıl yok ? Neyse vazgeçtim mahalleye koymaktan, gittim arka sokağa koydum.Bu sefer de arka sokakta oturan ama araba sürmeyi bilmeyen bir herif gelip arabaya vurdu.Adam araba sürmeyi bilmiyor pata küte kullanıyor, oraya koymaya devam etsem her allahın günü gelip vuracak.Mecburen oradan da vazgeçtim, öbür sokağa koyayım dedim.Babam gel şu ağacın altına çek dursun burası güvenli dedi.Ertesi gün arabayı almasam ağaç üzerine devrilmiş olacaktı ucuz yırttım.Durdu durdu ağacın ben oraya araba koyduktan sonra devrileceği tuttu.Allahtan arabayı çekmiştim ucuz yırttım. Bu sefer babam gel dedi kaldırıma koy, kaldırım dediğim yerde yol üstü felan değil sokak arası kimse geçmiyor oradan zaten kör bir nokta.Bir iki gün durdu, üçüncü gün arabayı oradan aldıktan sonra farkettim ki tam kaldırımın önündeki yol çökmüş.Arabayı almasam çöken yolla birlikte aşşağı inecek.Ben de mi bir cenabetlik var anlamadım ama bütün pislikler beni buluyor.Kafayı yedim arabayı koyacak bir tane sağlam yer bulamadım civarda. Sonra dedim gidip parkın yanına koyayım, cadde kenarı ama düz yol kimse ellemez.Götürdüm koydum, fakat bu seferde baktım veletler rahat bırakmıyor.Bisiklet sürüyorlar ama adam gibi sürmüyorlar.Ön kaldırıyor arka kaldırıyor, ondan sonra pat diye düşüyor felan.Az kalsın arabanın üzerine düşüyordu bir tanesi.Bisikletlisi yetmiyor, top oynayanı geliyor.Bir de çöp kutuları koymuşlar, sağolsun belediyenin çöpçüleri çöp kutularını sanki voleybol topu fırlatır gibi fırlatıyorlar boşalttıkdan sonra.Hep arabaya vuracaklar diye tedirgin oluyorum.Neyse çocuklarla çöpcüler de orada rahat bırakmayınca bu sefer başka yer arayışına girdim.Mecburen gittim iki sokak yukarıya ıssız bir yere koydum, geniş bir yol.Park bahçe yok, ev felan da yok yanında açık alan.Artık orada da bir şey olursa kendimi kesicem. Çok muzdaribim bu park yeri konusunda biraz yazıp içimi dökmek istedim, siz ne yapıyorsunuz nasıl yerlere koyuyorsunuz sizin de oturduğunuz semtte mahallede araca böyle zarar veren tipler var mı ? Yoksa bizim buralar mı kötü sadece ? Biraz bu konuda konuşalım istedim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt