Bildirim
Kedim doğuracak ne yapmalıyım?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hocam zaten o kendisine evde güvenli bir yer belirlemiştir muhtemelen oraya doğuracaktır.
Yavrular gözlerini açana kadar pek hareket etmeyeceklerdir.Gözlerini açıp ayaklanmaya başladıkları zaman kumun üzerine bırakırsanız yavaş yavaş alışırlar ama ilk bir kaç ay o kadar mesafe olmasın kumla yattıkları yer arasında.Evi keşif edip her yeri öğrendiklerinde kumu eski yerine koyup bir kaç kez gösterirseniz sorun kalmayacaktır.Ama tuvalet kapları genelde yüksek oluyor ilk aylarda oraya çıkamazlar daha alçak bir kap yada gazete kağıdı kullanabilirsiniz.
Tüy dökümü muhtemelen gebelikle alakalıdır.Doğum başlayacağına yakın sinyal vermeye başlar zaten kendisi ses tonuyla.Siz yaklaşıp tedirgin etmeyin bana kalırsa kapalı sıcak bir yer varsa evde (kutu vb. gibi) orada kendisi halledecektir. -
Kumun yerimi değiştirince orata alışmaz mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up -
kediler kum haricinde başka yere yapmazlar kuma alışan kedi, kumu nereye götürürseniz oraya gider yapar. -
Anne kedi doğuracağı zaman gizli bir köşe yapar kendine doğumdan sonra son yavrudan sonra 1 kitle daha doğacak kediniz onu yiyecek.
Sonra 1-2 gün içinde yavruları yine karanlık sakin bir yere taşıyacak . Gelelim tuvalet konusuna zaten yeni doğdukları için tuvalet ihtiyaçları nokta kadar. Anneleri arkalarını yalayarak işlerini gördürecek.
(bu dönemde sokakta yavru kedilerede süt annelik edebilir- bu ayrı bir konu) -
Kedin doğum yaklaşınca sana güvendiği için yanına gelir, battaniyenin üstünde bile doğurabilir. Sokak kedileri bile kendine düzgün bir yer seçemeyebiliyor, kedilerin o kadar da sihirli marifetleri yok.
Kedi doğumdan önce bir kaç gün ya da haftadan uzun kanlı akıntı yaşıyorsa veterinerden yardım alman lazım, bu sürenin ne kadar olduğuyla ilgili bilgi al. Dikkatli olmak lazım.
Benim kedimin ilk doğumundan önce sokakta gezerken köpek saldırmıştı. bir yavrusu doğuma gelmeden sanırım su yutmuş, ne yazık ki zayıf doğdu ve öldü. Hatta yavruların biri 4 yıl sonra kalp, böbrek yetmezliğinden felan öldü, belki onların da
akciğeri sorunluydu bilmiyorum.
Kedin için çok konforlu, dışarıya yavruların kolay çıkamayacağı, soğuk geçirmeyen, örtü ve bezin istendiği zaman kolay değiştirilebileceği bir yuva hazırlaman gerekebilir
Dikkat et içeri koyduğun örtü oraya buraya dolanmasın. Askerde çarşaf bağlar gibi yastık veya benzeri bir şeye güzel, hijyenik bir örtü bağlayabilirsin.
Hayvanlar doğarken extrem durum olmadıkça elleme ama yavru kedinin burnunu plasenta felan tıkadıysa elle alman gerekebilir, öyle bakarsan kedi yalayıp temizleyene kadar belki bir yavru çok düşük ihtimal ölebilir.
Onlar doğar doğmaz memeye gidiyorlar, çok zayıf yavru varsa al elinle memeye koymayı dene. Kediler yavruları zorla memeye götürmez, yaşayacağı varsa yaşar.
İlk doğumsa kedilerin ilk yavruları sıkıntılı olabiliyor, epilepsisi olan yavru gördüm, benim yavrular işte akciğer, kalp, böbrek sıkıntılıydı, ben çok ilk doğum kedisi gördüm, kesin tespit olmamakla birlikte sıkıntılı oluyorlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X