Şimdi Ara

Kaza yaptım kafamda deli sorular (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar çok gözünden sakınmana rağmen az bişeyle atlatmışsın yat kalk şükret.Bu kadarda hiç bir şeye bağlanma.
    gerçi insan yine de üzülüyor ,bende geçen gün sağ ön ve arka kapıyı sürtüm ve şuan yaptırmayı dahi düşünmüyorum
    benim araçta boya kalkması falan olmamış , o nedenle çürüme ihtimali yok ,ileride belki yaptırmayı düşünebilirim :)
    DH KAFKASYA SEVDALILARI
  • Geçmiş olsun öncelikle, 22.000 tl bana da garip geldi.

Yalnız AVM'lerde inip kendim açıyorum olayına güldüm. Bu kadar da hassas olmayın yahu.

Orijinalden alıntı: DrMobile

Dostum üzülme, elbet yine iyi bir rakama satarsın , ama fiyatı öldürürler tabi, ama alfist bulmanız lazım değerini kaybetmemesi için.
    Bu arada , yok dünya malı , yok çocuğuna bağlan diyen arkadaşlara sesleniyorum.
    Adam neye isterse ona bağlanır, ki insanoğlu bağımsız yaşayamaz, tuttuğu takıma bağlanır , çocuğuna bağlanır , sevdiği eşyalara bağlanır , bir şeye bağlanır elbet.
    Bu da arkadaşın kendi seçimi arabasına bağlanmış , önem vermesi çok doğal.
    Bazısı arabaya sadece araç olarak bakar , bazısı aşkla bakar.
    Ben biliyorum babamın saatlerce balkonda oturup arabasını izlediğini.
    gayet normal.

Geçmiş olsun

Babasının oğlu :) Mal gerçekten önemlidir tabi ama cidden bu kadar bağlanmak, saatlerce izlemek falan normal değil.
    Eşime aldığım aracın sahibi eşiyle 1 ay kapıyı sert kapattın diye konuşmamış. İnanamadım eşine sordum, bak tam 1 ay.
    Yapmayın etmeyin, maddi değer kaybına tabi üzülün ama metal yığını en nihayetinde.

• araba perte çıkmış muamelesi yapan ölücülerin senden arabanı ucuza almalarına izin verme. Hem niye satacaksın 25 sene kullan mis gibi araba.

don't cry....
    soldier of fortune...
    ..but why why why can't it be oh can't it be mine..
    ...and I still wonder if you ever wonder the same and I still wonder...
  • 22 bin mi yuhhhhh ben olsam götürür sanayide sağlam bi ustaya düzgün bir şekilde yaptırırım; varsın 4-5 bin yazsın tramer de...ona çok fazla takılan olmaz ama 22 bini gören adam kesin havayastığı açmıştır yada mekanikte sıkıntı olmuştur diye düşünecektir...
    bu arada karşı taraftan araç değer kaybı için bir miktar para alabilirsiniz...dava falan açılıyor sanıyorum...araştırın

ayrıca başka bi ibretlik olayda var burada ;milletçe kredi çekip büyük büyük meblağlar ödeyerek satın aldığımız araçlar hiç bir zaman yatırım olamaz-olmaz..

işte çok basit bir kazada bile aracın değeri bir anda 10-15 bin düşebiliyor...

evi barkı-aylık 10-15 bin geliri olan adamlara belki koymaz ama senin benim gibi ayda 4-5 bin sabit gelirli adama fena koyar...geçmiş olsun..

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

22 bin mi yuhhhhh ben olsam götürür sanayide sağlam bi ustaya düzgün bir şekilde yaptırırım; varsın 4-5 bin yazsın tramer de...ona çok fazla takılan olmaz ama 22 bini gören adam kesin havayastığı açmıştır yada mekanikte sıkıntı olmuştur diye düşünecektir...
    bu arada karşı taraftan araç değer kaybı için bir miktar para alabilirsiniz...dava falan açılıyor sanıyorum...araştırın

ayrıca başka bi ibretlik olayda var burada ;milletçe kredi çekip büyük büyük meblağlar ödeyerek satın aldığımız araçlar hiç bir zaman yatırım olamaz-olmaz..

işte çok basit bir kazada bile aracın değeri bir anda 10-15 bin düşebiliyor...

evi barkı-aylık 10-15 bin geliri olan adamlara belki koymaz ama senin benim gibi ayda 4-5 bin sabit gelirli adama fena koyar...geçmiş olsun..

İşte muhtemelen mekanikte de sıkıntı vardır. Sağ ön tekerin olduğu aksamlar eğilmiş olabilir.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Alt takım falan değişcek, kartel çatlamış onlar intercooler falan hep değişcek zaten o yüzden yetkili servisde yaptırmak istedim alacak kişi herşeyi görsün artı fabrikasyon garanti devre dışı kalmasın zaten takılan parçalarda servis garantisi olan parçalar (2018 mayıs a kadar grantisi var) birde resimleri gösterip değişen alt taraftaki şeyleri gösterince yani alanın içi rahat etsin diye düşünüyorum... e zaten 85-90 yerine 70-75 e satıcam tamir biter bitmez daha sorun olmaz diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sağol dostum az önceki mesajda anlattım alanın içi rahat etmesi adına serviste yaptırıyorum tüm parçaları görecek yani daha ne olcak ki şahsen trameri yok yada çok az olup 3 parça değişen bilmem kaç parça boya var diyenler daha az güvenilir geliyor bana sonuçta ben herşeyi sunuyorum 😑

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

kafadan %15 deger kaybı

İnşAllah değer kaybını hesaplayacak olan eksper de bu şekilde hesaplar da bende değer kaybı davasında bu oranda para alabilirim.
  • Bu hastalık başka birşey değil böylelerine tıbbiye tedavi sunuyor artık. fetişizm hastalıktır... Hayatlar bom boş olunca metaya bu kadar bağlanma oluyor altı üstü mito yahu çok özel birşey olsa sadece hassasiyeti anlarım.
    Burada bilmezi yakalayıp çatır çatır fatura şişirme uygulanmış. Garanti olunca yetkili serviste yaptırmak zorunluluğu koşuluyor. Ancak bu demek değil ki muadil parça takmayacaklar :D Muadil uygulama uzun zamandır bir gerçeklik garantisi olan araca da tutturabildikleri nispetçe takarlar bu tip durumlarda genelde görünmeyen kısımda uygularlar görünen kaportaya da işçiliği şişirdikçe şişirirler. :) Yani özel olarak gördüğünüz şeylerde de işi bilmiyorsanız değer kaybı tahminin de üzerindedir. eee herkes tuttuğunu.. :)
    Alıcı kitlesi belli , satarken durumdan anlayan bir adam çıkarsa zaten alır götürür ustasına servisine bakar hasar durumuna ona göre fiyat verir işine gelirse alır.

Ancak meraklısı olmayan alıcılar için 22 Bin TL lik hasar kaydı adamın tansiyonunu çıkarır döner gider.. Senin gösterdiğin resimler ile tamir masrafı olan 22 Bin TL çok farklı şeyler düşündürür bir çok kişiye...

Objektif olarak bakarsak , Standart bir alıcı olsam (Alfist değil) bana o resimleri göster sonra da hasar kaydı 22 bin TL bilgisini göreyim , ufak ufak uzaklaşırım oradan , derim kek buldu beni hasarlı aracı iteleyecek bana....

Bir de çok fazla bağlanmayın böyle araç vs şeylere... Sonuçta trafikte kullanıyoruz , araç çarpar kuş sıçar taş düşer bi şeyler olur elbet... İnsan zarar görüyor , mal zarar görmüş çok mu ?

Hayret ediyorum bazılarına... Adam araba almış yeminle evladı olsa bu kadar özen göstermez... Utanmasa köpüklere sarıp koruyacak. İçine ayrı malzeme , dışına ayrı , lastiği ayrı direksiyonu ayrı temizlik ürünleri... Ne oluyor arkadaş araba bu , kutsal bi şey değil , Allahın sana bahşettiği koruman kollaman gereken bi şey değil...

Youtube da Noyan var mesela , severek izlerim videolarını ama o da aynı şekilde abartı hatta saplantı derecesinde bağımlı.... Koltuk için ayrı , direksiyon için ayrı , arabaya kedi boku kokusu için ayrı parfüm , normal kokular için ayrı parfümler vs vs....

Yavv tamam para verip alıyoruz hepimiz araçları , çoğumuzda kolay kazanmıyor bu paraları... Tamam malımıza özen gösterecez kollayacaz da bi yere kadar... Abartmamak lazım bence...

• spid_Erman00 S kullanıcısına yanıt
    Değer kaybı davasını kime açacaksın ? Sen aracı çöp konteynerine vurmadın mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 6 Mart 2017; 22:2:12 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.