Bildirim
kaza tutanağı ne kadar süre geçerli.?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
Kaza tarihi itibariyle 2 yıl geçerli , bana sigorta acentesinin verdiği tavsiye 10 günü geçmemesi (tarafların hazırladığı tutanak için)
En kısa sürede kayıt açtırmaya bakın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam, karşı tarafın trafik sigorta poliçesinin süresi bitene kadar diye biliyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
karışık bir durum demekki. yarın gidip sorayım -
bildiğim kadarıyla 1ay içinde yaptırmalısınız. Ancak sigortacıya sorup yolunu yordamınızı öğrenin.
Ben de benzer bir durumda kaskodan yaptırmaya kalktım baya pürüz çıkardılar... -
quote:
Kaza Tespit Tutanağı Geçerlilik Süresi Ne Kadar?
Düzenlenmesi titizlik gerektiren kaza tespit tutanağının elbette bir süresi de bulunuyor. Kaza tespit tutanağı geçerlilik süresi,trafik sigortası genel şartlarında bulunan zaman aşımı başlığı altında belirtilmiştir. Kaza tespit tutanağının zaman aşım süresine dair bilgilerin bulunduğu maddeye göre; trafik kazalarının eden olduğu zararların ödenmesi için bulunulan talepler; kazanın öğrenildiği tarih itibari ile 2 yılda, kazanın olduğu tarihten 10 yıl içinde zaman aşımına uğrar.
Motorlu kara taşıt araçları kasko sigortası genel şartlarının zaman aşımı maddesine göre, sigorta sözleşmesinin gerektirdiği tüm tazminat talepleri 2 yıl içerisinde zaman aşımına uğrar. Zaman aşım süreleri kaza tespit tutanağının da geçerlilik süresini belirlemiş olur.Belli bir zaman dilimini içerek kaza tespit tutanağı trafik sigortası kapsamındaki hasarların tazmini için tek başına yeterli değildir. Kurallara uygun hazırlanan kaza tespit tutanağına; tarafların ehliyetlerinin, araç ruhsatlarının ve trafik sigortası poliçelerinin fotokopisi de eklenmelidir.!
Kaynak ;Sigortam.net
Kaza Tespit Tutanağı Geçerlilik Süresi | Sigortam.nethttps://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/kaza-tespit-tutanagi-gecerlilik-suresi
Birde hasar ihbar süresi var. Kasko tebliğinde açıkça 5 iş günü içinde kazadan sigorta şirketini haberdar etmelisin daha sonra yapılan ihbarlar haksız talep olarak değerlendirilebiliyor. (Yargıtayın bu sürenin hak düşüm süresi olmadığı hakkında içtihatları mevcut olmakla birlikte süre uzadıkça ret talebi alma ihtimaliniz artar)
İlk mesajımda 10 gün yazmam bu sebeptendir. Üstüne eklenecek her gün hasarınızı yaptırmanızı zorlaştırır veya yeni engeller çıkabilir...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X