Arkadaşlar 400-500 bin civarına SUV almayı düşünüyorum fakat bu parayı verirken öyle süt kuzusu gibi vermicem elbet söve söve vericem ama satıcıya değil siz anladınız |
Bu dönemde alınan araç zarar ettirir mi?

-
-
Bu dönemde hiçbirşey almayacaksın, herşey zarar.
-
Soru içeriğini okumadan sadece başlığa göre niye yorum yapıyorsunuz?
-
Ben de aynı durumdayım. İşin kötüsü bekledikçe paramız da pul oluyor. Bugün 400-500 bine alıp almama hususunda tereddüt ettiğimiz araçlar yarın milyona yaklaşacak ve tamamen alınmaz hale gelecek.
Alıp geçmek lazım.
Elektrikli araçların en az 7-8 yılı var diye düşünüyorum yaygınlaşması için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yatırımlık paraya alıyorsan zarar ettirir. Fon sepeti oluştur yatırım yap, altın fonu emtia hisse senedi eurobond doldur uzun vadede iyi bir kazanç getirir.
Arabanın gideri var. İşide çok bakımı vs... Eskiyen bir şey kıymeti tl olarak yükselse de dolar olarak düşüyor (ekstrem durumlar hariç) şu ara hem arıza yaparsa masrafı çok yüksek hem bir yerde kapalı tutmuyorsun çizilme vurulma vs sıkıntı tehlikesi var. İstediğin an likite dönüşmüyor. 300 üstünde satışlar baya yavaş...
Araba fiyatların düşmesi sadece matrah güncellemesi ile mümkün nedeni ise dolar düşecek kafası ile düşük tutuldu. Yükseliş ile bütün araçlar %80 dilime doğru hızla gidiyor daha mart ayındayız realist bir matrah ile vergilendirme şart şu an filolar satın alıyor kdv yi düşüyor, engelliler ötv den muaf alıyor. Bir yerde güncelleme gelmesi gerekli sıkıştıkları alanda vergiyi düşürüyorlar gıda kalemleri vs otomotiv sektörünün öncülerinden canı yanınca onlara göre de bir düzenleme yaparlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okudum bayım, o topa giremezdim.
-
Bende aynı fiyata suv bakıyorum ama bu fiyatlara sıfır araç imkansız hale geldi şu an ticari araç Rifter/Berlingo düşünüyorum 400-450 bandında full araçlar dezavantajları var ama fiyat performans yüksek. Tecrübesi olan kişilerin bu fiyat bandında tercihlerini öğrenmek istiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak 15 gün önce 450 tl ye dizel Tiguan aldım. Kar ederim, zarar ederim düşünmedim. tipi ve konforu hoşuma gittiği için aldım. eğer yürütme maliyetini kaldırabilirseniz ve ihtiyaç olunca hemen nakite çevirelim kaygınız yoksa istediğiniz aracı alın. ama madddi kaygınız varsa ve parayı borsa, altın vb değerlendirme kabiliyetiniz varsa hiç bir şey almayın. alacaksanız tutulan otomatik vitesli 0 km veya 0 ayarında polo, golf, kamiq Honda toyota modellerine bakın
Ben olsaydım 200.000 civarına masraf çıkarmayacak bir Japon alır, kalan parayı değerlendirirdim.
Eğer elinden geliyorsa bir şehrin yakınında tarım yapılacak bir arazi alıp ekip biçmen ilk tercih olmalı. Benim elimden gelmediği için bu seçeneği eledim.
Bu nedenle savaşın ve gerilimin 3 ay ve daha fazla süreceğini öngörüyorsam altın,
5, 10 güne biter diyorsam USD,
5-10 yıl dokunmam diyorsam BIST30 kağıtlarından takip edip 4 tanesinden sepet oluşturarak borsada,
yatırım yapardım.
Bu yazdıklarım şahsımın görüşleridir ve Yatırım Tavsiyesi Değildir.
-
seçimdir , cipdir bunlar değişir başka sorunlar çıkar , 25000-30000 EUR paranız var ortalama bir suv avrupadada o paralara satılıyor zaten.
misal 2008 boş paket eat 8 29000 eur fransada burda da 32000 eur a alıyorsun. o kadar nakliye vergi vs türkiyede zaten uyguna satılıyor araçların çoğu
elektik işi zaten zor, yenilenebilir enerji ile elektrik kimseye yetmez. fosil yakitla ve gazla bile yetmez , çevreci falan zaten hikaye
araç co2 salınımı yapsa ne farkeder komur,lintit satralleri kirletse ne fark eder. elektrik havadan gelmiyor sonuçta . araç lazım ise alınır fiyatları uygun
elektirikli araç kullananlar tüm elektriğin rüzgarla üretildiğini zannediyorlar çevreci oluyorlar
-
Elektrikli araçlar, içten yanmalılardan daha ucuza çıkmayacak. Hatta batarya maliyetleri işleri daha zora sokabilir. Sonuçta batarya değiştirmek, araca yakın bir maliyet oluşturacaktır. Bataryayı parça parça değiştirmekten söz ediliyor ancak kısa sürelerle farklı batarya hücrelerinin ömürlerinin biteceğini düşünürsek yine sıkıntı büyük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 10 Mart 2022; 0:37:9 > -
Bende senin gibi düşünüyorum. 400-450 bin arasına 0 km ya da 2. El yeni düşünüyorum. Mevcut aracımı satıp üstüne bir miktar birikimimi ekleyip gerekirse de 50-80 bin kredi ile alma düşüncesi var.
Ampul devam ettiği sürece fiyatlar düşmez. kararını ampule göre ver.
-
Ağustos ayında aracımı satıp eregl hisse almayı düşünüyordum. Sonra vazgeçtim, bir şeyler oldu falan. Bugün bi bakayım dedim ve ne göreyim; o gün 85k eden arabama karşılık gelecek kadar hisse alsaydım bugün 400k civarı bir param olacaktı. Şuan için arabam 130-145k arası piyasaya sahip. Karar senin, YTD.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2.el aracımı satıp 2.el daha genç arac almak istiyorum.şu dönem model yükseltmek için yanlış bir dönem mi ? Yada her halükarda üste para vereceğim için farketmez mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arabanın değeri hiçbir zaman düşmediği gibi yine düşmeyecek. Yatırımı arabaya yapan kaybetmez.
Daha çok kar etmenin yolu var mı tabi ki vardır ama birçoğu risklidir.
-
Almazsan zarar edersin. Diyelim X aracını 500₺ ye aldın. Y aracıda 1 milyon olsun. Olmaz ama alım gücü arttı, kur düştü vs aracın tl bazında %50 değer kaybetti ve 250₺ oldu. Y aracıda %50 değer kaybedeceği için 500₺ Ye düşüyor. Artık model yükseltmek için 500 değil 250₺ vermen gerekecek. Oranlar piyasaya ve modele göre değişebilir tabi ama benim fikrim bu yönde.
enflasyonun olduğu yerde asıl parayı tutmak zarar. git kum al inşaat demiri al, araba al ev al ne alırsan al yeter ki bir şey al
-
Son kaç yıldır diyoruz, dilimiz yoruldu.
Bir şeyi satın almak için en iyi zaman ilk paran yettiği zamandı, sonraki zaman şu an, çünkü daha sonra daha da kötüleşecek ve düşmeyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu dönemde hiçbirşey almayacaksın, herşey zarar. |
Ampul devam ettiği sürece fiyatlar düşmez. kararını ampule göre ver. |
Benzer içerikler
- airbag arızası kılavuza bakın ne demek
- eski tarihli lastik alınır mı
- galeriden taksitle araba almak
- fiat egea en çok tutulan motor
- fluence otomatik şanzıman
- trugo fiyat
- kia ev4
- nio türkiye"ye gelecek mi
- ssangyong torres türkiye fiyatı
- hyundai ıoniq 9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X