2.el Eski Araç Alırken Dolandırılmamak İçin Nelere Dikkat Edeyim? (Mekanik Olarak Değil Resmi İşlem)
-
-
notere tüm evrakları teslim ediyorsunuz noter kontrol ediyor satışa engel bir durum var mı yok mu diye.
bir sıkıntı olup olmadığını sorun sonra parayı gönderin para alışverişi tamamsa imzalar atılıyor.
ama benim de kafamı karıştırın bir nokta var.
ben parayı gönderdim adam satmıyorum deyip kaçsa ne olur acaba ? :) imzayı atmasa.
-
Mesela hacizli veya rehinli aracı satıyorlarmış (Bazı hacizli araçların haczi satışa engel olmuyormuş ve sonradan araca bir ton borç çıkıyormuş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rehinli araç aldım ben belki 10 yıl oluyor.
ama rehinli olduğundan haberim var. bankaya gidip benim param ile borcunu kapattık sonra notere geçtik araç rehinli görünüyor satış yapılmaz dedi noter. rehin 1-2 gün içerisinde kalkıyormuş bunu bilmiyorduk.
cuma gününe denk geldik araya da haftasonu girdi. pazartesi günü satışı aldık ama o 2 gün diken üstündeydik.
haciz engel oluyorsa noter zaten söylüyor.
-
otomobil bölümüne konu açarsanız konuya daha hakim kişiler bilgi verir.
-
Satışa engel olmayan hacizli aracı kakalayabilirler, sıkıntılı. Bunu tam olarak satıcının e devletinden öğrenebilir miyiz. Bu arada oraya da konu açacağım hocam
Hocam bu kadar düşünüyorsan o aracı alma bence.
Boşver başka araca bak.
Ben şöyle yaptım.
Arabaya mesaj attım
Ustama gittik
Başka Usta çağırdı onunla baktık.
Expertize girdi.
Bankaya gittik
Notere gittik
Olay bu
Bazı bankalar aracılık işlemi yapıyor.
Siz parayı bankaya yatırıyorsunuz komisyon karşılığında paranızı rehin tutuyorlar. Siz onay verince karşı tarafa yatırıyorlar.
-
Bu konularda çok bilgisiz olduğum için ve misal 70 la 90 a 80 90 Model arası transit açık Kasa almayı düşünüyorum. Param Bu aralıkta ve bunu da ekmek teknesi olarak kullanacağım. Yani mesele herhangi bir satıcıya güvensizlik problemi değil mesele şüphe
Hocam öncelikle parayı göndereceğiniz kişi ile araç sahibi aynı kişi olmalı.Vekalet ile satış olacaksa da parayı vekile değil aracın gerçek sahibine göndermelisiniz.
Noter işlemi yapılırken noterdeki personelin para alışverişini yapabilirsiniz , satışa engel bir durumu yok demeden paranızı göndermeyin.Orada işlem başlamadan önce özellikle sorarsınız noterdeki kişiye.
Paranın banka kanalıyla gitmesini , satışın tam yazdırılmasını tavsiye ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X