Şimdi Ara

Pert olan aracım daha önce de pert olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir tecrübemi paylaşmak istiyorum ki benzer olayların olduğunu da okumuştum. Belki birilerine fikir verir.

2006 Model Megane II Sportway 1.5 dCi aracım vardı. Geçen Ekim ayında bir kaza geçirdik. Şehirlerarası bir otobüs ışıklarda aracıma arkadan vurdu. Tutanak, rapor, ifade vs karşı taraf %100 kusurlu çıktı. Arabayı yetkili servise çektirdim. Hasar büyük olduğu için, servisteki arkadaşlar eksper çağırmadan önce bir ön değerlendirme yaptılar ve yaklaşık 17.000 TL hasar olduğunu belirlediler. Bir hafta sonra eksper gelmiş ve o da ortalama 14.000 TL maliyetle tamir edilebilir demiş. Sanırım eksperler de servisle belli bir pazarlık yapıyorlar -ki normaldir.

Aracın piyasa değeri 22-24.000 lira civarındaydı. Bu durumda sigorta şirketim (doğal olarak) aracı perte çıkardı. Buraya kadar herşey normal. Ancak mesele, parayı almama geldiğinde ortaya çıktı. 2005'in Ağustos ayında trafiğe çıkan araba, Eylül'de kaza geçirmiş ve pert olmuş. Ben de Kasım ayında almıştım. Tabi ben aracı alırken, her aklı selim vatandaş gibi kasko poliçesini kestirip almıştım. 2 kere 2. el araba aldım. Her ikisinde de daha noterden çıkmadan poliçeyi kestirmiştim. Normal şartlarda poliçe kesilirken veya yenilenirken daha önce pert kaydı olup olmadığı belli olacağından bu bilgiye sahip olunabiliyor ve böyle bir durumda daha noterden çıkmadan satışı iptal etme imkanı oluyor. Ancak o zamanki şirket, ağır hasarlı araca pert işlemi yaptığı halde pert kaydını düşmemiş. Aldıktan sonra 2 kere kaskoyu yeniledim, bir kere sigorta şirketini değiştirdim, 45, 60, 75, 90 bin bakımlarını yaptırdım, hatta arabaya 2 sene artı garanti bile satın aldım. Hiç problem çıkmamıştı.

Diğer mesele de motor ve şasi numaralarının değişik yazılması idi. Malumunuz, ruhsatlarda iki yaprakta bu bilgiler bulunur. Mekanik ve elektrikli daktilolarda karakter farklılıkları vardır. Misal birinde O ile 0 aynıdır, diğerinde fark edilir biçimde farklıdır. Dolayısı ile acente sorgularken ya da poliçeyi keserken birinden birini farklı yazarsa hasar kaydı görünemeyebilir. Bazı numaralarda araya tire konulur vs. Bunlar kasten olabileceği gibi tamamen ihmalkarlık neticesi de yapılabilir. Tabi gördüğüm kadarıyla yeni ruhsatlarda bu durumlar yok. Plaka ile sorgulamanın çok sıhhatli olmaması da durumu biraz hassaslaştırıyor.

Neticede 2 ay uğraşmanın sonunda 15, 19 derken 22.000TL'ya sigorta şirketiyle anlaştık. Burada tabi hem acentenin hem de müşteri olarak sizin duruşunuz önemli. Ben "ya 22.000 TL verin ya da hakim ne derse onu alırım" demiştim. Sigorta şirketi yetkilisi bana "dava açsaydınız kaybederdiniz, bu ödeme tarihte bir ilk oldu, normalde pertten çıkmış araba ikinci defa pert olursa para ödenmezdi" demiş olsa bile bu birşey ifade etmiyor. Ben avukatımı hazırlamıştım bile..

Burada aslında soru şu.. Aracın daha önceden pert olduğunu bilmek zorunda olan kim? Kaskoyu yapan şirket mi, poliçeyi kesen acente mi, aracı alan müşteri mi? Olay mahkemeye aksetseydi bu sorunun cevabını net olarak öğrenirdik. Ancak benim fikrim "şirketin" bilmesi gerektiğidir. Yoksa ödeme yapmazlardı diyorum.

• öncelikle geçmiş olsun..

experin "dava açsaydınız kaybederdiniz, bu ödeme tarihte bir ilk oldu, normalde pertten çıkmış araba ikinci defa pert olursa para ödenmezdi" sözü gülümsetti beni.. :)

kimse kimsenin kaşı gözü için para ödemez..

serde yiğitlik var, hem öderim hem de dik dururum moduna girmiş o exper :)

şu olmuştu bu olmuştu gibi süreç ve ayrıntıları bi kenara bırakalım..

kağıt üzerinde, hem de kendi kayıtlarında araç pert mi? değil..

şu anda da pert oldu mu? oldu..

o zaman sigorta ödeyecek kardeşim.. lamı cimi yok bunun..

ha bu 22 bin lirayı o hatayı yapan kendi elemanından mı keser, sineye mi çeker, o sigortanın sorunudur, cebime koyduğum paraya bakarım ben.

geçmiş olsun tekrardan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

öncelikle geçmiş olsun..

experin "dava açsaydınız kaybederdiniz, bu ödeme tarihte bir ilk oldu, normalde pertten çıkmış araba ikinci defa pert olursa para ödenmezdi" sözü gülümsetti beni.. :)

serde yiğitlik var, hem öderim hem de dik dururum moduna girmiş o exper :)

şu olmuştu bu olmuştu gibi süreç ve ayrıntıları bi kenara bırakalım..

kağıt üzerinde, hem de kendi kayıtlarında araç pert mi? değil..

şu anda da pert oldu mu? oldu..

o zaman sigorta ödeyecek kardeşim.. lamı cimi yok bunun..

ha bu 22 bin lirayı o hatayı yapan kendi elemanından mı keser, sineye mi çeker, o sigortanın sorunudur, cebime koyduğum paraya bakarım ben.

geçmiş olsun tekrardan..
    Öyle iş olmaz,madem araba pert o zaman kasko yapmayacaktı.Yapıyorsa da hikaye anlatmayacak.

Söke söke alırdınız o parayı;ama biraz uğraşmak gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Öyle iş olmaz,madem araba pert o zaman kasko yapmayacaktı.Yapıyorsa da hikaye anlatmayacak.

Söke söke alırdınız o parayı;ama biraz uğraşmak gerekirdi.

Alıntıları Göster
    İki degerli yorumcu, AXAPTA ve deserthawk a katilmamak elde degil.

Özel saglik sigortasi yaparken kili kirk yariyorlar kronik bir rahatsizlik varmi, gecmiste yasanan bir durum varmi diye.

Kasko sirketinin sorumlulugunda onlar bir risk aliyor. Kaza olup olmama ihtimali uzerine burdada odeyecekler. Odemek zorundalar.

Sizde bu sayede pert bir aractan kurtulmussunuz.

Gecmis olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

İki degerli yorumcu, AXAPTA ve deserthawk a katilmamak elde degil.

Özel saglik sigortasi yaparken kili kirk yariyorlar kronik bir rahatsizlik varmi, gecmiste yasanan bir durum varmi diye.

Kasko sirketinin sorumlulugunda onlar bir risk aliyor. Kaza olup olmama ihtimali uzerine burdada odeyecekler. Odemek zorundalar.

Sizde bu sayede pert bir aractan kurtulmussunuz.

Gecmis olsun.

Alıntıları Göster
    böyle saçma bişey var mı ya ?
    madem araca bişey olursa zararı ödemiycekler niye sigorta yapıyolar o zaman.. madem öyle bir durum var size bunu baştan bildirmeleri lazımdı..
    siz karşılarında dik bir şekilde durmakla en doğrusunu yapmışsınız... başka türlü olsaydı ödemezlerdi...

• quote:

öncelikle geçmiş olsun..

eksper dememiş sigorta şirketi yetkilisi demiş onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Evet :)

Hatta şunu da eklemişti. "Bizim hukuk servisimiz, bu işlerde uzman avukatlarımız var, kesin kaybederdiniz"
    Ben de cevaben "madem öyle, mahkemede görüşelim" demedim tabi. "Olsun, herşeyin bir ilki vardır" deyip geçtim :)

Bu vakada öğrendiğim, aslında daha önceden duyduğum ama başıma gelmediği için vehametini bilmediğim şey, sigorta şirketlerinin müşterilerine yaklaşımı. Gerçi haklarını yemeyim, bir iyi niyet kokusu da aldım. Tabi %100 kusurlu taraf ben olsaydım ne olurdu onu bilemiyorum. Kasko, hasarı kimin yaptığına veya kusuruna bakmadan tanzim etmek için yani aracın kazadan önceki değerine getirilmesi için yapılır.

Beri yandan arabayı tamir edip pert yapmasalardı da davadan kurtulamayacaklardı. Çünkü bu seferde değer kaybı davası açacaktım ki bu konuda değişik yargıtay kararları bulmak da mümkündür kanaatindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: [mra]

quote:

Evet :)

Hatta şunu da eklemişti. "Bizim hukuk servisimiz, bu işlerde uzman avukatlarımız var, kesin kaybederdiniz"
    Ben de cevaben "madem öyle, mahkemede görüşelim" demedim tabi. "Olsun, herşeyin bir ilki vardır" deyip geçtim :)

Bu vakada öğrendiğim, aslında daha önceden duyduğum ama başıma gelmediği için vehametini bilmediğim şey, sigorta şirketlerinin müşterilerine yaklaşımı. Gerçi haklarını yemeyim, bir iyi niyet kokusu da aldım. Tabi %100 kusurlu taraf ben olsaydım ne olurdu onu bilemiyorum. Kasko, hasarı kimin yaptığına veya kusuruna bakmadan tanzim etmek için yani aracın kazadan önceki değerine getirilmesi için yapılır.

Beri yandan arabayı tamir edip pert yapmasalardı da davadan kurtulamayacaklardı. Çünkü bu seferde değer kaybı davası açacaktım ki bu konuda değişik yargıtay kararları bulmak da mümkündür kanaatindeyim.

Alıntıları Göster
    ha expeeer ha sigorta firması..

ha kel hasaaaan, ha hasan kel..

ne farkeder

• quote:

ne farkeder

Alıntıları Göster
    Cok fark eder, sigorta firması seni sigortalayan kişidir, eksper ise sigorta konusu değerin sigorta konusu riskler sonucu oluşacak hasarını inceleyen hasar tespiti yapan bağımsız ve tarafsız kişiye denir, sigorta sirketi ile en ufak bi birlikteliği yoktur, her iki tarafın haklarını tarafsızlıkla gözetir,

• quote:

ne farkeder

Alıntıları Göster
    Helal olsun size.Hakkınızı yedirmemişsiniz.Paraları alırken normal araç muamelesi yapıyorlar da kaza yapınca mı aracın pert olduğu akıllarına geliyor.
  • quote:

Cok fark eder, sigorta firması seni sigortalayan kişidir, eksper ise sigorta konusu değerin sigorta konusu riskler sonucu oluşacak hasarını inceleyen hasar tespiti yapan bağımsız ve tarafsız kişiye denir, sigorta sirketi ile en ufak bi birlikteliği yoktur, her iki tarafın haklarını tarafsızlıkla gözetir,

benim neden öyle dediğimi anladınız mı siz

pek tabiiki fark eder, ama söyleme sebebi farklı
  • quote:

quote:

benim neden öyle dediğimi anladınız mı siz

pek tabiiki fark eder, ama söyleme sebebi farklı

Alıntıları Göster
    Ben eksperin sigorta şirketi yetkilisi gibi bi konusma yapmayacagını acıklamak istedim durum bundan ibaret

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Helal olsun size.Hakkınızı yedirmemişsiniz.Paraları alırken normal araç muamelesi yapıyorlar da kaza yapınca mı aracın pert olduğu akıllarına geliyor.

Alıntıları Göster
    anlaşılan sigortacın pek iş bilen bir eleman değil..zira öyle olsa genel müdürlüğün anasını aglatır o parayı çatır çatır alırdı senin adına.

siz bakmayın experin veya sigorta firmasının elemanının dava acsaydın bile kazanamazdın demesine. eşşek gibi öderler, caydırmaya çalışıyorlar, "yerse" hesabı. eğer pert araca 2. kez pert yapılmıyorsa nasıl oluyorda kasko yapılıyor. paranı alırken oh ne ala, ama ödeme yapmaya çalışınca öyle böyle...

sıkıntın olmasın eşşek gibi ödeyecekler

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

anlaşılan sigortacın pek iş bilen bir eleman değil..zira öyle olsa genel müdürlüğün anasını aglatır o parayı çatır çatır alırdı senin adına.

siz bakmayın experin veya sigorta firmasının elemanının dava acsaydın bile kazanamazdın demesine. eşşek gibi öderler, caydırmaya çalışıyorlar, "yerse" hesabı. eğer pert araca 2. kez pert yapılmıyorsa nasıl oluyorda kasko yapılıyor. paranı alırken oh ne ala, ama ödeme yapmaya çalışınca öyle böyle...

Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Paramı aldım zaten.
    Acentem de işini gayet iyi yapar sağolsun. Dediğiniz gibi genel müdürlükle baya uğraşmıştı. Zaten o uğraşmasaydı sonuçlanmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: [mra]

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Paramı aldım zaten.
    Acentem de işini gayet iyi yapar sağolsun. Dediğiniz gibi genel müdürlükle baya uğraşmıştı. Zaten o uğraşmasaydı sonuçlanmazdı.

Alıntıları Göster
    eksper sigorta şirketinin elemanı gibi çalışamaz, tarafsız ve bağımsız olmalı, eksperin parasını müşteri olarak siz ödüyorsunuz, eğer herhangi bir durumda size zorluk yapıyor yada sigorta şirketinin elemanı gibi davranırsa eksperi azledebilirsiniz bunun için eksperin yüzüne karşı seni azlediyorum deyip sigorta hasar müdürlüğünü arayıp yeni bir eksper tayin etmelerini talep edebilir yada kendiniz bir eksper tayin edebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: aeren111

eksper sigorta şirketinin elemanı gibi çalışamaz, tarafsız ve bağımsız olmalı, eksperin parasını müşteri olarak siz ödüyorsunuz, eğer herhangi bir durumda size zorluk yapıyor yada sigorta şirketinin elemanı gibi davranırsa eksperi azledebilirsiniz bunun için eksperin yüzüne karşı seni azlediyorum deyip sigorta hasar müdürlüğünü arayıp yeni bir eksper tayin etmelerini talep edebilir yada kendiniz bir eksper tayin edebilirsiniz..

• geçmiş olsun.hakkınızı sonuna kadar takip ettiğiniz içinde tebrik ederim.

bu vergiler olduğu sürece çok pert araç toplanır piyasaya verilir.

vergiler olmasa siz şuan sıfır fluence biniyor olurdunuz 2. elde almazdınız.bu mevzularla uğraşmaz daha mutlu bir hayat sürerdik.

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

quote:

bence bu alışkanlığa girer.sakıncalı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 11 Aralık 2011; 0:10:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

geçmiş olsun.hakkınızı sonuna kadar takip ettiğiniz içinde tebrik ederim.

bu vergiler olduğu sürece çok pert araç toplanır piyasaya verilir.

vergiler olmasa siz şuan sıfır fluence biniyor olurdunuz 2. elde almazdınız.bu mevzularla uğraşmaz daha mutlu bir hayat sürerdik.

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

quote:

bence bu alışkanlığa girer.sakıncalı bir durum.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun

• Hocam öncelikle geçmiş olsun.Maalesef durum böyle.Para ödeyeceğin zaman hiçbir şey yok.Para alacağın zaman binbir zorluk çıkarırlar.
  • quote:

öncelikle geçmiş olsun..

Burada arac sahibi kusurlu, sigorta dava yolunu secip parayi odemeyebilirdi.

Keza benim anladigim arabanin police yapilirken ruhsat'taki sase-motor numaralari gercek numaralardan farkli.

Pert arac satisi yapan cogu kisi araclari ikinci elde, once plakasini sonrada ruhsatirni 0 yerin O yazarak, - ekleyerek yeniliyor ve arac sorgulamalarda hasarsiz cikiyor.

Aracinizin pert olmasinin tek sebebi uygun fiyatli ve parcasi bol bir araba olmasi keza bu sekilde sigorta size 22K lira oderken, araci ihaleden 16-17K liraya satacak sizin odediginiz pirimler dusulunce 4-5K lira civari zarar etmis olacak ki dava'nin sigortaya yansiyan masraflarida oluyor ve dusuk bir olasalik olsada kaybedip tam bedeli odeme sansida oldugunu dusununce sigorta parayi odemis.

Ama arabaniz ender bulunan ve degeri yuksek olan bir araba olsaydi su anda dava dilekcesi yaziyordunuz, keza arabaniz ihalede yuksek bedele gitmez cunki cikma parcasi yok, yani degeri ile ihale rakami arasinda simdiki gibi %20 degil %40-50 fark olurdu ve meblag buyuk oldugu icin fark 30-40K lari bulur hatta gecebilirdi... [Mesala araciniz yeni kasa FX35 olsa]

Cunki siz aracinizi kasko yaparken acenteniz sigortayi yaniltmis yanlis motor-sase numaralari ile, acenteyi ise siz yanlis ruhsat ile satis yaparak yaniltmissiniz.

Araba alirken motor ve sase numaralarina bakmaniz lazim, hele ruhsat arac size satilmadan az once yenilendiyse, kesinlikle davayi kaybederdiniz...

Sunu biliyorum;

Arabanin onceki sahibi motor'u faturasiz block ile degistiriyor, araci satiyor, alan adam hapis ile yargilaniyor keza bu isler eskilerin tabiri ile "Change" oluyor ki bu olayda kotu niyet degil aracin ilk sahibinin cahilligi mevcut...

"Arabanin onceki sahibi yapmis bilmiyorum" mahkemede cok para eden bir savunma degil, ruhsati kontrol etmek arac alirken sizin sorumlulugunuz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.