Şimdi Ara

Kayan yazılarda SAMSUNG üstünlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Teknosa'da LCD'leri incelerken, siyah zemin üzerinde aşağıdan yukarıya doğru kayan yazılar geçiyordu. Gözlemlerim:
    1. Samsung 32A656 ve 40A786'da titreme yok denecek kadar azdı ve yazılar son derece akıcı geçiyordu, tüplü TV gibiydiler. Hayran oldum.
    2. Philipslerde de titreme çok azdı. (Modelleri hatırlamıyorum.)
    3. LG'nin yeni modelleri 32LH3000 ve LH4000'lerde titreme çok fazlaydı. Kafamdan bu TV'leri sildim.
    5. Beni asıl şok eden, Sony 40L4000, 32L4000 ve 40V4230 idi. Sanki ekran resmen sallanıyordu. Samsung ile yan yana görünce hem siyah seviyesi, hem titreme yönünden kesinlikle Samsung çok üstündü.
    Hatta yanlış hatırlamıyorsam 40W4000 vardı ama onda da titreme epeyce vardı.

Tabii ki kayan yazı kalitesine göre TV almak tek kriter değil ama bence önemli kriterlerden birisi. Sony 37W5500 almayı düşünüyordum; ancak kafamda Sony hakkında çok ciddi şüpheler oluştu. Sanırım tercihimi Samsung B serisinden yana kullanacağım.

NOT: Işığı yansıtma konusunda ise en başarısız TV ise Samsung'tu. Mağazanın içini TV'de aynen görebiliyordum. Sony'lerde yansıtma yok denecek kadar azdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 13 Nisan 2009; 18:21:26 >

• Birazdan Sony ci arkadaşlar gelip seni yanlış gördüğüne, aslında öyle bir şey olmadığına, olsa olsa komplo olup kablo, kaynak ve ayarların kasıtlı olarak değiştirilerek Sony lerin o şekilde göstermelerini sağladıklarına ikna edeceklerdir...
  • Dedektif sende toshıba xv var ! onda bu durum varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Nisan 2009; 19:17:21 >
  • Bahsi geçen Samsung'larda 100 hz.yok mu? Varsa eğer gayet normal bir durum bu. Çünkü L,U,S,V,W4000 modellerinde 100hz.yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bahsi geçen Samsung'larda 100 hz.yok mu? Varsa eğer gayet normal bir durum bu. Çünkü L,U,S,V,W4000 modellerinde 100hz.yok.

V-4000 serisinde film bitiminde çıkan altyazılarda bu durum varmı dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

quote:

Bahsi geçen Samsung'larda 100 hz.yok mu? Varsa eğer gayet normal bir durum bu. Çünkü L,U,S,V,W4000 modellerinde 100hz.yok.

Hafif bir titreme görebiliyorum ama rahatsız edecek seviyede değil. Bir dahaki sefere daha dikkatli bakar sizleri bilgilendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 13 Nisan 2009; 19:29:55 >
  • Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Hafif bir titreme görebiliyorum ama rahatsız edecek seviyede değil. Bir dahaki sefere daha dikkatli bakar sizleri bilgilendiririm.

Anladım
    Dedektif ! 100hz olan panellerde deniceksiniz bu durumu , ayrıca bu test metoduda yanlıştır bakmak istediğiniz cihazı tek kaynaktan bağlatın , modelin ayarlarını'da ilgili topic alın saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende 32Av500 vardı, küçük diye ağabeyime verdim; 42Xv500 aldım, gayet iyiydi; ancak yeni taşındığım eve büyük geldiği için onu da enişteme sattım. Sayemde aile LCD sahibi oldu.
    Şimdi kendime 32 veya 37 (100 hz) bir TV alacağım.

Gelelim yukarıdaki sorulara:
    1. 32Av500 ve 42XV500'de de biraz titreme vardı, ancak Sony L serisi veya LG LH serisi kadar değildi.
    2. 32A656'da 100 Hz yok. Ayrıca Teknosa'da gördüğüm Philipslerin 32'lerinde ve LG'lerde de 100 Hz yoktu.
    3. Kaynak olayına gelince, Teknosa'da bütün TV'lerde aynı görüntü vardı; yani hepsi aynı kaynağabağlıydı. Aralarında çok fazla titreme farkı olması bence kaynakla ilgili değil.

Benim gözlemlerim bunlar. Sizin de bu tür gözlemleriniz varsa lütfen paylaşın. Bence kayan yazıyı çok fazla titreten bir TV, hareketli görüntülerde daha çok çuvallıyor, demektir.

• Samsung 40A786 inen altyazılarda deprem gördüm , al burdan yak tek kaynağa bağlatmanı o yüzden söyledim

Nedense samsunglar çoklu kaynak bağlantılarında iyi sonuç veriyorlar , sinyal ilgili bir durum olsa gerek , saygılar...
  • Buldum. V4000 topiğinde "Bu tv'de kayan yazılarda örneğin: Cast ekranında sorun yaşanıyor mu?" diye soran arkadaş için fotoğraf makinesi ile video çekip nete yüklemiştim.

Orada Samsung 40a656 yı mağazada daha başarılı gören arkadaşa şöyle demişim:

100hz. sayesinde a656'nın daha başarılı olması hareketli sahnelerde ve altyazılarda doğaldır. Senin için elimdeki fotoğraf kamerası ile görüntü kalitesi olarak kötü de olsa kayan yazılarda tv'nin durumunu görüntüledim. Hareketin hızına göre değişebilecek bir durum tabi ama linkteki görüntüdeki hızda kayan yazılarda pek bir sorun yok.

Aylar önce bu mesajı yazmışım. Demekki her SONY kullanıcısı Fanatik olmayabiliyor.

Video linki ise şu:

http://video.google.com/videoplay?docid=5939188452385111557&hl=en

• Tek kaynaktan yayın ile Sony V-4000 gördün ! anlatmak istediğim'de budur zaten

HiGHWAYMOUSE video için teşekkür ederim
  • quote:

Aylar önce bu mesajı yazmışım. Demekki her SONY kullanıcısı Fanatik olmayabiliyor.

Belki hatırlarsın bende 52V400 almayı düşünüyordum. sen aldıktan sonra bir iki başlıkta yazmıştım. Benim sözüm "fanlara" sakın üzerine alınma. Ama hak verin veya vermeyin forumda Sony hakkında yazan bir kısım arkadaşın. sürekli ve her koşulda Sony yanlısı yorum yazması bende aşırı antipati yaratıyor.

Not: Salonda kendisine ayrılan köşesinde, kıyıpta ne kimseye verebildiğim ne de satabildiğim 32FQ70 huzur içinde uyuyor...
  • spex

Bakın burda yanlış bir anlaşılma var bilinçli olarak sony tavsiyesi yapan arkadaşlar var bunun dışında foruma yeni gelipte Sony ve diğerleri diyenlerde var

Bu durum tabıki yanlış , Samsung yeni gelicek serisinden ben umutluyum şahsen
  • quote:

spex

Bakın burda yanlış bir anlaşılma var bilinçli olarak sony tavsiyesi yapan arkadaşlar var bunun dışında foruma yeni gelipte Sony ve diğerleri diyenlerde var

Bu mesajın bile "bence" kışkırtıcı ve karalayıcı. Ne yani gelecek seriden önceki Samsung tv ler yaramaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spex

quote:

spex

Bu mesajın bile "bence" kışkırtıcı ve karalayıcı. Ne yani gelecek seriden önceki Samsung tv ler yaramaz mı?

Arkadaşım senin bir sorunun var herhalde sana elimizi uzatıyoruz sen hala nerden ne derim peşinde'sin

Samsung r serisiydi sanırım arkadaşlara tavsiye ettik Samsung 5 bir çok arkadaşımıza tavsiye ettik , kendi arkadaşımada aldırdım

Ben samsung 5 tutarım

Ben seriye bakarım yukardada öyle söylemişin ne var bunda , marka beni ilgilendirmez...

Toshıba Xv eleştirdim ağır eleştirdim kullananlar kızdı ama Lcd olarak , Toshıba ZF üstüne tanımam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Nisan 2009; 21:13:28 >

• quote:

Belki hatırlarsın bende 52V400 almayı düşünüyordum. sen aldıktan sonra bir iki başlıkta yazmıştım. Benim sözüm "fanlara" sakın üzerine alınma. Ama hak verin veya vermeyin forumda Sony hakkında yazan bir kısım arkadaşın. sürekli ve her koşulda Sony yanlısı yorum yazması bende aşırı antipati yaratıyor.

Not: Salonda kendisine ayrılan köşesinde, kıyıpta ne kimseye verebildiğim ne de satabildiğim 32FQ70 huzur içinde uyuyor...

Hafiften takıldım ben dostum. Mutlaka sadece TV olayında değil siyasetten, futbola ondan kullandığı arabasına kadar abartanlar olacaktır.

Fakat kullandığı üründen memnuniyetini belirtmekle aşırılık damgasını yemek arasında öyle ince bir çizgi varki bazen karşı taraftaki insanda kendi kullandığı üründen memnuniyeti nedeniyle yanılgıya düşebiliyor.

Mesela sende A markası var. Ve çok memnunsun. Başkasında B markası var ve o da çok memnun. Şimdi bu B markasını kullanan o kadar memnunki kafasında A markasının daha iyi olabileceğini bir türlü kabullenemiyor.

Neyse teorilere girmeyelim... Farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Yollarda tek renk ve tek marka arabalar olsaydı mesela ne kadar içler acısı halimiz olurdu. Fanatikliğe de gerek yok tabi. Helede bu fanatiklik kalb kırmaya varıyorsa...

Fanatikliğin karşı tarafta antipati oluşturduğu konusunda da haklısın. Bazen ben bile bir kaç kelam yazayım diyorum böyle arkadaşlara tabi belli bir seviye içinde. Sonra pek yapıma uymadığından "Boşver" diyorum.

• Benim sorunum yok merak etme...
  • quote:

quote:

Hafiften takıldım ben dostum. Mutlaka sadece TV olayında değil siyasetten, futbola ondan kullandığı arabasına kadar abartanlar olacaktır.

Fakat kullandığı üründen memnuniyetini belirtmekle aşırılık damgasını yemek arasında öyle ince bir çizgi varki bazen karşı taraftaki insanda kendi kullandığı üründen memnuniyeti nedeniyle yanılgıya düşebiliyor.

Mesela sende A markası var. Ve çok memnunsun. Başkasında B markası var ve o da çok memnun. Şimdi bu B markasını kullanan o kadar memnunki kafasında A markasının daha iyi olabileceğini bir türlü kabullenemiyor.

Neyse teorilere girmeyelim... Farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Yollarda tek renk ve tek marka arabalar olsaydı mesela ne kadar içler acısı halimiz olurdu. Fanatikliğe de gerek yok tabi. Helede bu fanatiklik kalb kırmaya varıyorsa...

Fanatikliğin karşı tarafta antipati oluşturduğu konusunda da haklısın. Bazen ben bile bir kaç kelam yazayım diyorum böyle arkadaşlara tabi belli bir seviye içinde. Sonra pek yapıma uymadığından "Boşver" diyorum.

HiGHWAYMOUSE tekrar merhaba, öncelikle bu bölümde yazılarını severek ve zevkle okuduğum arkadaşlardan birisi olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca uslubunu da kendimce çok beğeniyorum. Art niyetli olmayan bir insan, karşısındaki insanın o ince çizginin ne tarafında olduğunu zaten hemen anlıyor. O yüzden için rahat olsun ve gönlünce yorumunu yapıp yaz, bizde okuyalım.

Saygı ve sevgilerimle...

• Bizde art niyetli olduk ya başka birşey demiyorum...
  • Hiç kimsenin aslında marka saplantısı oldugunu sanmıyorum.Öyle ols foruma girip kim ne yazmış,kim ne yapmış diye merak etmezlerdi.
    Ancak forumdaki bazı tcaret erbabı,esnaf,satıcı adına ne dersiniz bilemem ama yanlış yönlendirmeleri varki bunlarda sırıtıyorlar.
    Bende sony 40x 3500 kullanıyorum ama söz ettiğin yukardan aşşagı yada aşşagıdan yukarı yazılarda titremeyle hiç krşılaşmadım.Yada oluyorsa bile farkedilmeyecek seviyede .
    Samsung lar hakkında ise lcd almadan önceki (2008 yazında ) gözlemlerim de aşırı renkli görüntüler beni soğutmuştu.5 ve 6 serilerinde gözümü rahatsız edecek seviyelerde bir fazla renklilik vardı.Forumdada okuduklarımda hep bu yönde eleştiriler vardı .
    Şurasınnı unutmayalımki eğer bir marka mükemmel tv yi yapmış olsa idi kimsenin konuşaccak tartışacak yada eleştirecek bir şeyide olmazdı.
    Fakat insanımızda genel bir hata varki o da sahip oldugu şeyin en iyisi oldugunu sanması ve onu savunmasıdır.Bu alışkanlık malesef her yerde karşımızda ve kimse bunun hata oldugunu kabul etmemekte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.