Şimdi Ara

Oyunlarda Gölge ve Siyah Kare Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, oyunlarda siyah karelenme sorunu yaşıyorum.. İnternette arayıp, tarama yaptım sorunun çözümü ile ilgili bilgi bulamadım.

Bir kaç oyunda yaşıyorum sorunu.. Lol ve Cs2 de bir sorun görmedim ama bunlar da zaten gölge grafik yok diye düşünüyorum veya fark etmedim diyebilirim. Sorunun çözümü konusunda ciddi anlamda yardım istiyorum. Teşekkür eder iiy forumlar dilerim.

Sorun yaşadığım oyunlar normal bir Ssd ye kurulu. Lol ve Cs2 M2 Ssd de kurulu.

HDR10 açık.

Driver güncel.

BIOS güncel.

Monitör 2 adet var. OLED ve VA panel ikisinde de aynı grafik bozulmalar mevcut.

Windows 11 güncel.

Temiz kurulum yaptım.

2 farklı Kaliteli Dp kablosu ıle denedim.

Sistemin bazı parçaları.

7800x3D.

RTX 5070.

6000 MHz 32 GB RAM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_68 -- 21 Nisan 2025; 15:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunlarda Gölge ve Siyah Kare Sorunu

• Normal ssdlerde maksimum hız 530mb civarlarında olduğu için yeterli olmuyor bu gibi sorunlara neden oluyor olabilir birde bu 5xxx serisi driver sorunları o oyunları etkiliyor olabilir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkür ederim.. Dün Rdr 2 M2 Ssd ye indirip deneme yaptım. Onda da gölgelerin bazen kırıldığını ve bozulduğunu gördüm. Sürücü sorunu olabilir dediğiniz gibi. Aynı sorunu yaşayan var mı aceba.?

• Nette şikayetçi olanlar vardı son driver performans sorunlarını çözmüş ama sizinki gibi sorunlar halen varmış deniyor...

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Şimdi elimde 1650 süper ekran kartı ile deneme yaptım. Aynı ekranda 1650 süper de karakterin suratında ki siyah ekran sorununu yaşamadım. Aynı ayarlar ve aynı driver sürümü ile 5070 de karakter yüzünde siyah ekran sorunu yaşıyorum. Ekran kartında problem olma ihtimali varmı aceba.? Kartı sıfır aldım. Güncel driver mı bekleyim kartı iade mi edeyim aceba.

• Servisi ile görüş onlar yönlendirir bilgi verirler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda ki siyah bant sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.