Şimdi Ara

Samsung Plazmada Kırmızı Nokta Sorunu !Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 4 aydır kullandığım Samsung PS50A656 plazma tv de bugün ekranın sağ tarafında kırmızı bir noktacık gördüm..Bu noktacık özellikle siyah görüntülerde çok belli oluyor..İlginçtirki kanal veya tv girişleri arasında gezinirken yada tv yi açarken yanıp sönüyor..Sanki hani o pc lerde hdd okurken kırmızı bir ışık yanım sönerdiya devamlı aynı onun gibi yanıp sönüyor..Acaba neden böyle oldu..Voltaj sorunumudur acaba.Yardımlarınızı bekliyorum..Tv yi akım korumalı pirizde duvara asılı şekilde kullanıyorum..Hatta etrafındaki bazı cihazlarıda söküpte denedim sonuç aynı..

Tv yi istanbul bilişimden almıştım..

• Arkadaşlar yokmu bilgisi olan..
  • hakanemre34
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,konu hakkında uzman değilim ancak görebildiğim kadarıyla bu ölü piksel diye tabir edilen bir durum .İşin ustası Arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler
    Şimdi keşke sana servisi ara onlar halleder desem ama benimde arızalı Samsung LCD cihazım tam 20 gündür servisde,ne yapıyorlar ne bilgi veriyorlar .Samsung LCD cihazları getirip servis hizmeti veren Anadolu elektronik bana dediki 31 Aralık itibarıyla artık Samsungla anlaşmamız bitiyor artık bakmayacagız bu ifadeyi Pazartesi Anadolu elektronik merkez servisiyle yaptıgım görüşmede tarafıma aynen söylediler Bu yüzden Samsung LCD Plazma cihazları sahibi olarak bizler ne yapabiliriz inan bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

hakanemre34
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,konu hakkında uzman değilim ancak görebildiğim kadarıyla bu ölü piksel diye tabir edilen bir durum .İşin ustası Arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler
    Şimdi keşke sana servisi ara onlar halleder desem ama benimde arızalı Samsung LCD cihazım tam 20 gündür servisde,ne yapıyorlar ne bilgi veriyorlar .Samsung LCD cihazları getirip servis hizmeti veren Anadolu elektronik bana dediki 31 Aralık itibarıyla artık Samsungla anlaşmamız bitiyor artık bakmayacagız bu ifadeyi Pazartesi Anadolu elektronik merkez servisiyle yaptıgım görüşmede tarafıma aynen söylediler Bu yüzden Samsung LCD Plazma cihazları sahibi olarak bizler ne yapabiliriz inan bilmiyorum

Çok teşekkürler dostum sanada çok geçmiş olsun..Bende bugün servisi aradım..Gelip alacağız evde olacak iş değil dediler..İnşallah bendede çok bekleme sorunu olmaz..Servis 15gün geçerse yerine tv veririz dediler geçici süre..
    Acaba bu tür arızalar panel arızasımı oluyor..Tamir nasıl ekran falanmı değişiyor acaba..

Bu arada ben tv yi istanbul bilişimden aldım..Direk onlar veriyor servisi..

• İnternette şöyle bişey buldum..Samsung tv de kırmızı nokta resmi aynı benim sorun valla tv de aynı..

http://www.jscreenfix.com/basic.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

hakanemre34

Çok teşekkürler dostum sanada çok geçmiş olsun..Bende bugün servisi aradım..Gelip alacağız evde olacak iş değil dediler..İnşallah bendede çok bekleme sorunu olmaz..Servis 15gün geçerse yerine tv veririz dediler geçici süre..
    Acaba bu tür arızalar panel arızasımı oluyor..Tamir nasıl ekran falanmı değişiyor acaba..

Bu arada ben tv yi istanbul bilişimden aldım..Direk onlar veriyor servisi..

hakanemre34 arkadaşım biraz önce Anadolu elektronikle görüştüm, en sonunda aklı başında kafası çalışan
    iş ahlakı olan bir personellerini buldum sorunumu anlattım 20 gündür cihazımın tamir edilmediğini bildirdim
    anında iade aldı paramı kurtarabilecegim
    Sana tavsiyem bu istanbul bilişim dediğin yer yetkili Samsung servisi değilse cihazını verme benimki yetkili servisdi cihazı yapamadılar ama yetkili yer olduklarından dolayı merkez iade almayı kabul etti

PM kutuna bak

• Söylendiği gibi değişimi hakkınızı arayın,

Fakat bu bulduğunuz web sitesindeki uygulamada gayet ilginç, ekran çözünürlülüğünü artırırarak bu uygulamayla 20dkda sorunun giderildiği yazıyor. Albani üstad karşı felan değilse bence bu program JScreenFix deluxe denemeye değer... Yazdığı gibi bun programla giderilmiyorsa, direk değiştirilmesi gerek zaten...

Piksel masajıda başka bir yöntemmiş

Geçmiş olsun, hayırlısıyla halledersiniz umarım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün bizde alacaız ama işallah sorun yaşamayız
  • Sayın albani lütfen yardımınızı bekliyorum..Bu programlar sorun yaratırmı..Bu arıza ve izleyeceğim yol hakkında yardım edermisin..Boşu boşuna servise tv yi kaptırmayalım..

Birde arkadaşlar burada iki program var hangisini nasıl kullanacağım yardımcı olurmusunuz..

http://www.jscreenfix.com/basic.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 25 Aralık 2009; 17:56:01 >
  • Geçmiş olsun dostum.

O programın herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum; kullanabilirsin.

Sayfasında en altta mavi düğmeye tıklarsan eğer java yüklü ise bilgisayarına explorer'da veya hangi tarayıcıyı kullanıyorsan onda açılacaktır. F11 ile tam ekran yapabiliyorsun ve tekrar f11'e basarak eski haline getirebiliyorsun.

Java yüklü değilse de senden yüklemeni isteyecek ve gerekli yazılımın olduğu web sayfasına yönlendirecektir. Yükledikten sonra tarayıcını kapatıp tekrar açarsan o mavi düğmeye tıkladığında program çalışır.

Stuck piksel için 20 dakika önerilmiş. PC'ni TV'ye bağladıktan sonra tv'ye ekran görüntüsünü verip bu işi yapacaksın.

Bir çözüm olur mu bilemiyorum ama denemekte fayda var. Şayet düzelmezse servisi ararsın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Geçmiş olsun dostum.

O programın herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum; kullanabilirsin.

Sayfasında en altta mavi düğmeye tıklarsan eğer java yüklü ise bilgisayarına explorer'da veya hangi tarayıcıyı kullanıyorsan onda açılacaktır. F11 ile tam ekran yapabiliyorsun ve tekrar f11'e basarak eski haline getirebiliyorsun.

Java yüklü değilse de senden yüklemeni isteyecek ve gerekli yazılımın olduğu web sayfasına yönlendirecektir. Yükledikten sonra tarayıcını kapatıp tekrar açarsan o mavi düğmeye tıkladığında program çalışır.

Stuck piksel için 20 dakika önerilmiş. PC'ni TV'ye bağladıktan sonra tv'ye ekran görüntüsünü verip bu işi yapacaksın.

Bir çözüm olur mu bilemiyorum ama denemekte fayda var. Şayet düzelmezse servisi ararsın artık.

Çok teşekkürler sağol

• Kardeş senin Modülde Stuck-pixel hatası var,ama buna PDP lerde "Cell-defect" deriz ancak sendeki durum teknik olarak boyutu/durumu
    itibarıyla bana biraz farklı geldi!! çıplak gözle göremediğim için net bir söyliyemem!!

Şöyle bir test yap;büyükçe bir mercek ile o noktaya dikkatlice bak,bakalım ne gibi bir efekt göreceksin????
    >>>örneğin o bölgedeki pixelleri ayrık olarak görebilmelisin??

++
    Aynen Servisi arayıp durumu iletiyorsun ama,bunun için ne yaparlar bilemiyorum!

TFT-LCD lerde olduğu gibi PDP lerde "Defective-Cell" durumunda belli bir sayı üstünde olması icap ediyor!!!
    yani bir kaç hatalı pixel için işlem yapılmaz,ama sen yinede müracaatını yap OK+

++
    Bu arada bahsettiğin o programlarıda kullanabilirsin tabiki,bazen faydası olur bunların özellkle batık pixellerin yeniden aktif edilmesinde
    ama süre olarak 3/5 saatta olabilir veya 10/20 saat gibide olabilir,sürekli panelde bu program çalışacaktır!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Aralık 2009; 21:25:37 >

• Sayın albani büyüteç bulamadım fakat telefon ile zoom lu görüntüsünü aldım..Bu kırmızı nokta yaklaşık 1mm çapında..Kendi kendine yanıp sönüyor..Bahsettiğim 2 programıda denedim sonuç aynı..Bu akşamdan sabaha kadar açık bırakayım programı bakalım değişen birşey olacakmı..

• Kardeş senin paneldeki durum bana başka şeyler çağrıştırdığı için ,sana yukarıda testi yap demiştim,örneğin görüntü yuvarlak görünmektedir gibi!!

Bu resimle hiç bir şey anlaşılmaz ayrıca!

Sen dediğim gibi Servisi bir ara gelip baksınlar,bakalım ne diyecekler ve bu arada kimden aldın panelini??

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş senin paneldeki durum bana başka şeyler çağrıştırdığı için ,sana yukarıda testi yap demiştim,örneğin görüntü yuvarlak görünmektedir gibi!!

Bu resimle hiç bir şey anlaşılmaz ayrıca!

Sen dediğim gibi Servisi bir ara gelip baksınlar,bakalım ne diyecekler ve bu arada kimden aldın panelini??

++

İstanbul bilişimden aldım..
    Acaba bundan sonra nasıl bir yol izlenecek..Şimdi benim tv tamirmi olacak..Böyle bir olasılık varmı..Ben nasıl bir yol izlemeliyim..
  • İB bildiğim kadarıyla 1 hatalı pixel bile çıksa değişim yapıyordu!!!

Dolayısıyla yarın ara onları ve durumu anlat,sana bu arada satın alırken pixel hatası çıkma durumunu anlatmışlarmıydı???

Bir ara DH de çok konuşuldu 1 ölü pixel bile çıksa değişim yapılıyor diye,bunuda kendilerine sor bakalım ne diyecekler

++
  • quote:

İB bildiğim kadarıyla 1 hatalı pixel bile çıksa değişim yapıyordu!!!

Dolayısıyla yarın ara onları ve durumu anlat,sana bu arada satın alırken pixel hatası çıkma durumunu anlatmışlarmıydı???

Bir ara DH de çok konuşuldu 1 ölü pixel bile çıksa değişim yapılıyor diye,bunuda kendilerine sor bakalım ne diyecekler

++

Yalnız o durum sanırım sadece alındığının ilk günlerinde farkedilirse idi hocam. Arkadaş alalı baya olmuş. İnşallah yine bir kolaylık sağlarlar tabii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

İB bildiğim kadarıyla 1 hatalı pixel bile çıksa değişim yapıyordu!!!

++

Yalnız o durum sanırım sadece alındığının ilk günlerinde farkedilirse idi hocam. Arkadaş alalı baya olmuş. İnşallah yine bir kolaylık sağlarlar tabii...

Bencede sözünde dursunlar ilk gün son gününü ben bilmem

• İlk aldığım gün baya inceledim..Zaten bu konuda hassasımdır..Ama bu sorun 2 gün önce çıktı daha önce olsa görürdüm..Bakalım bugün gelecekler inşallah..Sizin dediğiniz gibide sözünde dururlar..

Bu arada program sabaha kadır açık kaldı fakat değişen birşey olmadı..Sonuç gene kırmızı nokta..
  • Ölü piksel için servis gelip alacağız dedi ama bunlar bunu tamirmi edecekler acaba..Bunun tamiri mümkünmü ki..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.