Şimdi Ara

SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl paramla rezil oldum anlatacağım arkadaşlar lütfen sıkılmadan okuyun bir kez yazarken silindi üşenmedim ikinciyi yazdım. Samsung'un neler yaptığını bilin.

    27.03.2017 Tarihinde media markt'tan 9 bin tl ye samsung 55ks9500 tv aldım. Tv kurulum yapılırken bulutlanma (ışık sızması) olduğunu gördüm kurulum yapan arkadaşlara söyledim ama yamuk ekran tv olduğu içi farklı açılardan bakılınca sıkıntı olmayacağını söylediler. Renkli ekranlarda da belli olmadığı için beni uyutup gittiler.

    Bir ay katlanmaya çalıştım ama inanın katlanılacak gibi değil.

    19.05.2017 tarihinde resvis geldi panel siparişi geçildi yazdı ve değişim yapılacağını söyledi 1 ayı geçtiği için tv değişim olmuyormuş ve ekledi yeni panellerde de sıkıntı olabileceğini söyledi. Samsung larda arka aydınlatma çok parlak olduğundan her SAMSUNG'da bulutlanma var dedi. Ben yine de çerçeve kenarlarında az bir parlama olur ekrana yayılmaz diye düşünerek değiştirmesini söyledim.

    22.05.2017 de geldiler paneli değiştirdiler ama inanın bana yeni panel çok daha berbat durumdaydı ekranın %50 sinden fazlasında bulutlanma vardı. Tv değişimi talep ettim ama Samsung'un bunu yapmayacağını söyledi servisçi arkadaş. Her panelde her SANSUNG'da bulutlanma olacağını söyledi bende eski paneli bari geri tak dedim taktı.

    Hemen bunun üstüne o anda müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım bana dönüş yapılacağını söyledi. Servisçi arkadaş giderken ilk geldiğinde; "Panel sipariş edildi bulutlanma vardır" yazdığı kağıda bu sefer de; "Teknik olarak normaldir. Fakat kullanıcımız bu durumdan memnun değildir. Bulutlanma ile ilgili bilgi verildi." yazdı. Ben de panel değişimi olduğunu yeni panelin eskisinden daha kötü olduğunu bunun için eski panelin takıldığını yazmasnı söyledim. Uyanık servisçi "Kullanıcımıza gösterim amaçlı panel değiştirildi. Yeni gelen panelde de bulutlanma vardır" yazdı. İşte mağduriyetim bu noktada başladı bu benim başıma bela oldu.

    Bu gün öğlen saatlerinde dönüş yaptılar arayan arkadaş sürekli aynı şeyleri tekrarlıyor ve tv yi bu şekilde kullanmam gerektiğini söylüyor du. Servis ile görüştüğünü ve sorun olmadığını bulutlanma ile ilgili bana bilgi verildiğini söylüyor. Panelin de "GÖSTERİM" amaçlı değiştiğini söyleyip duruyor sorun yoksa neden değişti o zman gösterim amaçlı desem de hep aynı şeyleri tekrarlıyor ve iletişim kurmanızı engelliyor. Bana servisin bütün samsunglarda bulutlanma olduğunu söylediğini iletmeme rağmen sözlü olan bir şey yazılı bir şey yok sonuçta diyor ve bunun kronik bir sorun olmadığını normal bir durum olduğnu söylüyor. Demekki sorun bende kronik rahatsızlığı olan benim arkadaşlar.

    Servisçi arkadaşı aradım ve yazdığının başıma bela olduğunu gayet kibar bir dille anlattım ama bana söylediği şuydu. Her samsung da bulutlanma var. Ee peki o zaman NEDEN DEĞİŞMİYORSUNUZ dediğimde bunun normal bir durum olduğunu söylüyor. Kronik bir arıza olmadığını hatta arıza olmadığını söylüyor yani arıza bende.

    Arkadaşlar ben zengin bir adam değilim hayatım boyunca bir daha bir tv ye böyle bir bütçe ayıramam. Evliliğim yakın diye aldım bin pişman oldum. Siz kesinlikle ne kadar büyük firma olursa olsun bir sıkıntı görürseniz o anda üstüne gidin geçişritilmesine izin vermeyin. uyanık olun insancıl davranmayın karşınızdaki bir insan değil bir firma bunu unutmayın çünkü olnar size insan gibi değil sadece para gibi davranıyorlar hiç de umurlarında değilsiniz ve unutmayın;

    BÜTÜN SAMSUNG TV LERDE BULUTLANMA VAR AMA BU NORMAL KRONİK BİR ARIZA DEĞİL.....!!!!!


    Şikayet var a destek olursanız sevinirim.https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/8427977





    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR


    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR

    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR

    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR

    https://youtu.be/0Kbef-5bHsA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YavuzÇ. -- 27 Mayıs 2017; 7:58:38 >







  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Lakin başlıktaki ''Rezil'' ifadesini lütfen değiştirin forumumuzda izin vermiyoruz bu tarz yaklaşımlara.
    Ayrıca silinen bir konunuz yok ilk defa konu açmışsınız o da bu konu.

    TV konusuna gelince;

    Aslında ciddi anlamda bilgi sirkülasyonu çok yüksek bir forumdur donanımhaber ve binlerce kere de bu ışık sızması konuları üzerine tartışıldı forumda.

    Yanlış anlamayınız buna rağmen bit TV için (LCD Teknolojisine sahip bir tv) 9.000TL bütçe ayırmak da cesaret işi.

    IŞIK SIZMASI OLMAYAN LCD TV YOKTUR sözünden hareketle bunun sadece kabul edilir seviyede olup olmadığı kısmına odaklanılıyor artık.

    İşin kötü yanı bu konuda bir kriter yok, mesela ölü piksel konusunun çok net ibareleri var zira bir piksel ya ölüdür ya değildir (Canlı piksel alt ölü piksel vs) ancak ışık sızması böyle değil. hangi lümen değerinde hangi oranda hangi köşede ne kadar görülürse kabul, hangisi ret şeklinde bir tanımlama da yok.

    30 günü geçirmeniz hem kötü olmuş hem de kendi hatanız olmuş.
    Pael değişmesine rağmen problemin bitmek bir yana büyümesi ise facia olmuş tabi.

    Bence 6502 sayılı kanunun 11 inci maddesinden hareketle mahkeme kanalıyla işi çözebilirsiniz.
    Sizin iş hakem heyetini aşar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • parayla rezil olmuşsun

    tv nin her yerinden ışık sızıyor
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İlk defa tv almıyorum dostum bundan önceki tv de Philips 46pfl 7007 orta segment o da çok parlak bir tv ama rahatsız edici bir durum yaşamadım Allah'a şükür ben de konuda bahsettigim üzere bir kısım bulutlanmaya göz yumabilir dim. Ama gördüğünüz üzere göz yumulacak seviye de değil. Berbat bir halde başlıkta rezillik istemiyoruz demişsiniz ama bunun adı rezillik her neyse başlığı düzelttim.
  • Tüm Samsung TVlerde bulutlanma demeyelim de arka ışık kaçırma var tezi doğrudur ayrıca tüm LCD Temelli LED veya yeni adlarıyla QLED tvlerde bu sorundan nasibini alır. Ancak LCD bir tv kullanırken bu sorunu bilerek satın alma yapmanız ve özellikle TV ayarlarını bu sorunu en az göreceğiniz şekilde düzenlemeniz tavsiye edilir. Yani gece kullanımlarında tüm dimming(karartma ) ayarlarını açıp mümkünse ECO modda ya da arka panel ışığı full de değilde kaçan ışığı görmeyecek kadar kısarak izlemek şeklinde olmalıdır. Yani LCD bazlı tvlerde 100 kontrast ve full arka aydınlatma seçeneği torch moddur . Sadece çok aydınlık ortamlarda seyretmek için uygun bir ayardır.
    Şimdi sizin durumunuza gelirsek oldukça fazla bir miktar ışık kaçıyor ancak bu durum 100 kontrast ve arka ışık full açıkken ve dimming ayarları kapalıyken görünüyor dimming ayarları açıkken görünmüyor ise Samsung değil hiçbir üretici değişim vermeyecektir.
    Bu resmi çektiğinizde kullandığınız ayarları da paylaşabilir misiniz?




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok yerinde bir yaklaşım, Görmek isteyince görmemek mümkün değil. Bu işin markası modeli yok her ne ürün olursa olsun ışık sızması mutlaka olacak o nedenle ben de olumlu sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Olaya bakın kendi insanımız bile ışık sızması akarsuya şelaleye dönmüş tv de beni suçluyor Samsung a karşı ne diyeyim ki tek kelimeyle ayıp. Ben Ps kullanıcısı yim tv nin dibine giriyorum bu sebeple arka aydintalma yi en dusuk seviyeye cekiyorim 0 ama buna rağmen rahatsız edici bir durum var ama suçlu benim ayıplı urunu ben sattın aldım haklısınız tüketici olarak 9 bin lira para verip siyah ekranlar da gökyüzü seyretmeye mecburum çünkü bizim milletimiz millet değil.

    Bu arada unutmadan bu resim çekilirken gündüz aydınlığı ve oda ışığı yanarken çekildi ayrıca servisçi arkadaş ilk geldiğin de bana odanın perdesini açtırdı ama değişim yazdı ayarlarıyla da oynadı 1 saat ama olmadı değişim verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YavuzÇ. -- 24 Mayıs 2017; 9:12:14 >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Allah askına su tv ye bir bakın görmek istemeyince görmemek mümkün mü ? İnsallah aldığınız her üründe aynısı basınıza gelir de görmek istemeyerek sorunu çözersiniz.
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt
    Beni yanlış anlamanızı istemem sizi suçlamak için yazmadım. Sadece teknolojisi gereği gerçekten çok sorunlu ürünlere yıllardır katlanmak zorunda olan tületicilere yol gösterebilmek için yazmıştım. Keza bu LCD teknolojisi maalesef böyle. Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.
  • Bu arada unutmadan kimse Samsung un tavrından bahsetmiyor herkes beni suçluyor peki Samsung un bu yaklaşımı doğru mu sizce servisin kağıda yalan bilgi yazması kurulumu yapanın geçiştirmesi ayıplı urunu kullanmak zorunda bırakılmam doğru ben mi yanlışım.



    Bir de tv yi aldığım ilk hafta aradım müşteri hizmetlerini internetten satın almadığım icin iade mümkün değil dendi bana 1 ay suresi var diye bir bilgi verilmedi ayrıca 1 ay olmadan servis talep ettim ama benim işlerim dolayısı ile servis gelemedi.
  • Sizin adınıza üzüldüm umarım sorununuz kısa sürede çözülür.Lcd tvlerin hemen hepsinde bu ışık sızması sorunu vardır.Beni en çok şaşırtan samsung bu edge lit tvleri hem de 55 inch nasıl 9 bine satıyor yani 8binlere 2016 model oledler satılıyor yahu.https://www.youtube.com/watch?v=KXkcH_iqW1c
    buradaki videoda bile bariz gözüküyor ışık sızması sorunu keşke biraz daha araştırsaydınız.Neyse geçmiş olsun.Son olarak şahsi fikrim bu bütçelere çıkılıyorsa oled alınması taraftarıyım yani edge lit bir tv ye bu kadar paralar istenmez samsung.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akengin69 -- 24 Mayıs 2017; 10:3:44 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Beni suçlamak istemiyorsunuz da neden Samsung un tavrı Hakkı'nda konuşmak yerine bende hata arıyorsunuz? Ayrıca Samsung bana bütün tv lerde bulutlanma mevcut diye kendi söylüyor ve bunu arıza olarak görmediğini ekliyor benim yazdığım baslık da benim yorumum yok Samsung yetkililerinin yorumları var. İnan bana bütün uzman ayarlarını denedim aradım taradım yine de rahatsız edici bir durumda gerçekten 0 arka aydınlatma da kullanıyorum ve gerçekten rahatsız ediyor ki servis de aydınlık oda da arka aydınlatmayı kısarak denemesine rağmen değişim verdi cunki resimle de de görüldüğü üzere katlanılacak seviye de değil.
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt
    Kimsenin kimseyi suçladığı veya kimseyi koruduğu yok zira bizi ilgilendiren bir şey yok ortada.

    Ne mal bizim, ne de cebe giren para, Biz burada fikir telakki ediyoruz sadece.

    9.000TL para verip gidip LCD alan sizsiniz hem de bu derece büyük bütçe ayırmadan evvel gerekli derin araştırmayı yapmadan. biz burada ''BU normaldir zira teknolojisi böyle'' dediğimiz için bize beddua eden de sizsiniz, dua ile bedduayı ayırt edebilecek aklımız var çok şükür. Eğer sizin literatürde bu dua ise o zaman ben de size ''Allah hayırlısını vermiş layığınızı bulmuşsunuz'' diye dua ederim hoş olmaz değil mi?

    Bizler bu forumda yetkili servislerin neler yaptığı, neler yapabileceği, ürün almadan evvel nelere dikkat edilebileceği, montajda nelere dikkat edilip hangi hususlarda hangi evraka hangi imzaların atılmaması gerektiğine kadar yazmış mıyız? Evet yazmışız.

    https://forum.donanimhaber.com/evinize-klima-montajina-geleceklerse-mutlaka-okuyunuz--119601629
    https://forum.donanimhaber.com/yuksek-bedelli-ev-teknolojisi-kullanan-arkadaslar--117000403

    Ben size daha ilk mesajımda ''Sizin iş çözülmez, 6502 nin 11 inden ilerleyebilirsiniz'' demiş miyim? Demişim. Gideceksiniz ayıplı mal maddesinden 4 seçimlik hakkınızın hangisini istiyorsanız kullanacaksınız.

    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR


    Arkadaş yazıp ''Bu normal ve daha önce de örnekleri görüldü'' anlamında bilgi vermiş mi? vermiş.

    Bu şartlarda daha ne yazılamsını bekliyorsunuz ki siz? sizinle birlikte burada 'berbat-rezil-ahlaksızlar- Allah ..lalarını versin'' vs mi yazalım?

    Biz zaten servisin tavrını normal bulan bir beyanda bulunmamışız geçtik zaten servisleri. Servis dediğin emir kulu, ''değiştir'' derlerse değiştirir, ''değiştirme'' derlerse değiştirmez servisin elinde İSİM dışında yetki mi var sanki?

    Gidin araştırın benim yazılarımı tv bölümünde bulursunuz, panelinden şikayet edenlere yazdıklarım hep ortadadır. ''Bu paneli değiştirteceksin de arkadaşım, gelen panelin nasıl çıkacağından eminmisin?'' diye defalarca sormuş, defalarca değişimine ve defalarca daha berbat panel geldiğine şahit olmuşuz ki sizde de durum farklı olmamış.

    Yani diyoruz ki ''MAL BU, ya almayacaksınız ya da şikayet etmeyeceksiniz'' ışık sızmasından şikayet eden, gider OLED alır ışık sızmasından kurtulur, haa bu sefer gelip buraya ''lanet olsun X firmasına, LOGO YANIĞI var ve bunu arıza olarak kabul etmiyorlar'' diye konu açarsınız o da ayrı konu.

    O konuda da peşin peşin uyarmış olalım da sonra gelip yine burada bizlere beddua okumayın.

    KUSURSUZ TEKNOLOJİ YOK, önce bunu kabul edin.




  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Ks serisi de 2016 model ben aldığım da en son model di daha yeni qled çıktı en son model ve en üst segment olunca fiyat böyle oluyor o Zaman telefon kampanyası vardı bir de. Her neyse ben araştırma yaparken bulutlanma ya rastlamadım daha cok Ps de en kullanışlı tv hangisi ona yoğunlaşmıştım. Bulutlanma hariç memnunum ama bu derece bulutlanma olunca bir manası kalmıyor.
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt
    SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR



    Sizi yermek değil amacım sadece binlerce kişinin fikir aldığı bir platformda çektiğiniz sıkıntıyı paylaşıyorsunuz ve global bir şirket hakkında bir suçlamada bulunuyorsunuz bunu da tüm ürünleri için bir servis yetkilisinin söyledikleriyle birleştirip genelliyorsunuz. Benim paylaşmak istediğim konu bu kadar ağır ithamda bulunurken biraz daha detay vermenizi rica etmekti. Keza bu teknoloji böyle hiçbir üretici fabrikadan çıkan aynı model bir lcd tv nin bir diğeriyle aynı performansta olduğunu teyit edemez. Bakın resimde başka bir marka 79 inç tv min ne kadar Işık kaçırdığının kanıtı var. Benim tv arkadan aydınlatmalı direk Led olduğundan her zaman aydınlık olmayan alanları kısıyor o sebeple imleci taşıdım işte imlecin etrafı simsiyah olmalı değil mi? Olmuyor olmazda anlatmak istediğim konu bu firmalar bunu kabul etmiyor.




  • Uzak durun samsung dan 4300 tl verip ks49 8500 aldım hiç memnun kalmadım kurulduktan bir saat sonra ekran gitti daha gelmedi , düştük sıkıntıya mahkemeler vs vs düşünmeye başladık günlerdir sıkıntıyla bekliyoruz paramızla bunalıma girdik bize suç bulacaklar diye cihaz değişime sunulmuş onaylanırsa değişcekmiş yeni sıkıntı evresi başlad
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Sizdeki TV nin de local dimming performansı iyi görülmüyor, karartma noktası sayısı az sanırım?

    Samsung MH ye sorduğumda KS9500 için FALD demişti, curved VA olması işi biraz bozsa da ~100+ zone olduğu iddia edilen TV için yetersiz bir performans olmuş. Ya bu TV panelin alt kenarına konumlandırılmış Edge-Led ya da dimming process iyi değil.

    Belirtildiği gibi LED TV lerde özellikle Edge-Led lerde daha kötü bir homojenite de görülebiliyor, aynı model ürünler de birbirini tutmayabiliyor. TV lerinde bu sorunları sorun yaşayan kullanıcıların talepleri kullanıcı odaklı bir şekilde çözümlenir umarım.

    Bu arada diğer KS9500 kullanıcıları da deneyimlerini aktarabilirlerse, değişim / iade kararının verilmesinde yönlendirici olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 24 Mayıs 2017; 17:24:35 >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam ısrarla yazıyorum, üretim stratejilerinde bir stile bağlı kalmıyorlar hiç bir zaman.
    Örnek veriyorum mühendis X model panelin tasarımı esnasında ight-emitting diode denen bu unsuru edge projelendirmiş ve konum olarak da iki yan tarafı seçmiş kendi mühendislik hesaplarına göre. testler geçilmiş üretime girilmiş ürün sahaya verilmiş ancak 6 ay sonra bir hata tespit edilmiş (Yüksek ısının chiplerde kısadevreye yol açması ve sürekli ses var görüntü yok arızalarının gelmesi gibi) bu nedenle tasarımda değişikliğie gidilerek sizin de beyan ettiğiniz gibi tek led bar olarak ama daha uzun şekilde alttan tasarlanmış üst bölümün de sıcak havayı tahliye etmesi düşünülmüş vs. Dikkat ederseniz panel halen X model.

    Şimdi bu X model panel ile üretilen Y model üretim bir tv vardı ya hani 6 ay boyunca üretilip sahaya verildi, Tv tutuldu insanlar beğendi model ismi muhafaza edildi üretime devam edildi ancak X yerine Y model panel ile üretilmeye başlandı.

    Şimdi bu noktadan sonrası sizin de malumunuz üzere tüketici gözü ile baktığınızda SAMSUNG X model bir tv olmasına rağmen iki farklı homojeniteye sahip bir ürün var mı yok mu? kesinlikle var zira birisinin ışık performansı ile diğerinin ki, birisinin sızma oranı ile diğerininki, birisinin ısı oranı ile diğerinin ki kesinlikle tutmuyor ve tutmayacaktır zira tv lerin bir tanesinde iki kenarda birer küçük dikey led bar vardı, diğerinde ise alta tek sıra yerleştirilmiş ytay daha uzun led bar var.

    Herkes bilir ki ışıkta kaynağa ne kadar yakınsan lümen değeri o kadar yüksektir, zaten HOMOJEN denmesindeki sebep de budur zira polarizer katmanın 1 ve 3 üncü katlarının görevi bu homojen dağılımı sağlamaktır.

    Şimdi Tek bir noktadan ÇOK YÜKSEK olarak çıkan ışığı, hem kaynağında hem de en uç noktasında aynı yayabilmek de herkesin harcı değildir. TV nin (Panelin) zeminine yerleştirilmiş bir ışık kaynağında mühendisin kabusu tv nin (Panelin) tavanıdır neticede o noktadan da aynı düzeyde ışık almalı ancak tabanda ise hiç fire vermemelidir (Işık sızması olmamalı)

    Diyeceğim o ki, her ne yapılırsa yapılsın,

    1- LCD denilen unsur zaten %100 sızdırmaz değildir, hiç bir zaman olmamıştır.
    2- Sürekli ışık kaynağı olarak kullanılan Backlıght ünitesinde ışık olduğu sürece sızma olacaktır.
    3- TV leri estetikleştirmek adına inceltmek için panelleri incelttikçe polarizer katmanlar ışık kaynağına daha yakın olacak ve kaçınılmaz sona gelinecektir.
    4- istenilen her uygulama denense de bu teknolojideki kusurlar hiç bir zaman örtülemeyecektir.
    5- Üretim maliyetlerinin artması ve OLED yatırımlarının dahi kesintiye uğraması nedeniyle sorunları ÇÖZMEK için bir çalışma artık yapılmayacaktır.

    MAĞDUR kelimesinin anlamını işaret eden kişiler olmamak adına bu teknolojiye ya para verilmemesi, ya da şikayet edilmemesi gerekir tabi bunlar benim şahsi görüşümdür kanun hükmünde kararname değildir :)

    Ben salonumda 5-6 yaşına gelmiş (Tam bilmiyorum) SAMSUNG DLED panelli 46'' bir TV kullanıyorum, bozulmasın diye gözünün içine bakıyorum zira çok memnunum.

    Yatak odamda yine SAMSUNG ELED panelli 48'' bir tv kullanıyorum ama iptidai seyrediyorum zira ELED olmasının bütün kusurlarını o tv de görmek istersem görüyorum. Işık kaynağının neresiolduğunu tv yi sökmeye gerek kalmadan biliyorum mesela :)

    Diğer evimde ise LG panelli başka bir tv kullanıyorum 50'' onda da durum bu SAMSUNG panelli tv lerden farklı değil, maalesef ki o da ELED bir panel ve maalesef o da SAMSUNG gibi ışık kaynağı BEN BURADAYIM diye bağırıyor resmen.

    Abim halen LCD CCFL kullanır en homojen dağılım ondadır zira LED teknolojisine geçene kadar şikayetler bu derece yoğun değildi. ileride bozulabilir diye inverter kartını şimdiden elimizde bulunduruyoruz tv çöpe gitmesin o güzel görüntüsü ile diyerek :)

    Söküp parçalamadığım, incelemediğim TV panel neredeyse kalmadı hocam, Sıkıldım ve bıraktım artık detayları. bilmediğim şeyleri gelip sizin yazılarınızı okuyarak öğrenmeyi tercih ediyorum artık (FALD QLED vs) zira artık sıkıcı olmaya başladı.

    isimler yıllardır sürekli değişiyor, ''Aaaa yeni bir şey'' diyorum söküyorum bakıyorum temcit pilavı çıkıyor, belli ki bu işin ticaretinden daha yemeleri gereken çok ekmek var, o nednele benim değişiklik ve düzelme anlamında bir beklentim yok bu muhteremlerden :)

    Eve giderim açarım FX kanalını, BONES dizisinin tekrarlarını izlerim, hiiiç bakmam artık tv nin neresinden ışık geliyormuş da vs




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirici bir yazı olmuş.
    Yazdıklarınıza katılıyorum, haklısınız.
    Senelerdir aynı ürünler farklı stratejilerle pazarlanıyor, beklentilerimizi bu yönde şekillendirmek, olası sorunlara hazır olmak gerekiyor. Pek tabii OLED ler de sorunsuz değil. Belirttiğiniz gibi eski CCFL LED Tv ler daha sorunsuzdu gerçekten, kalite-kontrol daha randımanlı yapılıyordu ve teknik detayları daha basitti. Sadece TV değil diğer tüm elektronik cihazlarda da malesef eskiyi aratan kalite arayışı bulunuyor, üzülmemek için de beklentilerimizi bu yönde şekillendirmek gerekiyor zoraki olarak, firmalar bizi buna zorluyor :)

    Selamlar.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu merak ediyorum daha doğrusu anlamıyorum.Bakıyorum teknolojinin diğer alanlarına herşey ilerliyor mesela ekran kartları veya işlemciler veya başka birşey sonuçta gözle görülür ilerlemeler oluyor.Bu lcd denen teknoloji yıllardır hayatımızda ve hala aynı sorunlar konusuluyor.Yani bu sorunları çözmek gerçekten çok mu zor veya firmalar niye lcd de diretiyorlar.Bir oled çıktı onu da sadece Lg üretiyor.Ne yani bu firmalar sonsuza kadar lcd üretmeyi mi planlıyor.Benim şahsi fikrim artık arkada bir ışık kaynağı olan teknolojileri terketsinler.Adı oled olur başka birşey olur ki eminim benim bilmediğim birçok panel teknolojisi vardır her pikselin kendi ışığını ayarlayabildiği panel teknojilerine geçsinler.O kadar para kazanıyorlar biraz da ar-ge ye harcasınlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.