Şimdi Ara

Kasmak ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu saçma kelimeyle oldukça cok karşılaşıyorum ve de çok sacma kullanıyor ornegin oyun bolumunde bir arkadaş knight online ile ilgili bi soruya oradaki solucanları kasacaksın daha sonra para kasacan gib saçma ifadeler kullanmıs lutfen turkçemizi duzgun kullanalım anlamı dışında kullanmayalım bu forumda cok kullanılyor ''kasmak'' kelimesi sırf ozentilik olsun diye kullanlara

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kasmak Ne Demek?

Kasmak kelimesi, bir şeyi sıkıca tutmak veya kavramak anlamına gelir. Geniş anlamda, herhangi bir şeyi çok sıkı sarıp sıkmak veya bir şeyi güç kullanarak bir arada tutmak anlamında kullanılır.

Günlük konuşma dilinde kasmak kelimesi, aşağıdakiler gibi çeşitli bağlamlarda kullanılabilir:

• Bir nesneyi sıkıca kavramak: "Lütfen bu ağır kutuyu kaldırmama yardım eder misin? Onu sıkıca kasmam gerek."
    • Bir şeyi bir arada tutmak: "Bu parçaları bir arada kasmak için bir ip kullanacağım."
    • Sıkıca sarıp paketlemek: "Hediyeleri güzelce kasarsak taşıması daha kolay olur."
    • Bir şeye yoğunlaşmak: "Bu konuya iyice kasmam ve iyice anlamalıyım."
    • Bir şeyi yapmak için büyük çaba sarf etmek: "Bu projeyi zamanında bitirmek için çok kasacağız."

Kasmak kelimesi, farklı anlamlarda ve bağlamlarda kullanılabilen çok yönlü bir kelimedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendini kasmak olayının tek kelimeye sadeleştirilmiş hali bu ama ..
  • "kasma baba ya" denilecek
  • alttaki bi topicin adı HANGİSİ DAHA KASINTI bunun türkçesi nedir hangisi daha çirkknmi yoksa sıkıcı vs.. anlamı deişiyor ne anlatmak istediginini valla ben anlayamadım orda ne yazdıgını
  • eskiden manası kötüymüş şimdi pc terimleri arasından cıkmış gibi duruyor..ama asıl birşeyi yapmak istersin yapamazsın gibi..(bide kasmak var )hani onu hepimiz biliyoruz.
  • KENDİNİ BEĞENMİŞ HERALDE

quote:

Orjinalden alıntı: mad_cez1r

alttaki bi topicin adı HANGİSİ DAHA KASINTI bunun türkçesi nedir hangisi daha çirkknmi yoksa sıkıcı vs.. anlamı deişiyor ne anlatmak istediginini valla ben anlayamadım orda ne yazdıgını
  • quote:

Arkadaşlar bu saçma kelimeyle oldukça cok karşılaşıyorum ve de çok sacma kullanıyor ornegin oyun bolumunde bir arkadaş knight online ile ilgili bi soruya oradaki solucanları kasacaksın daha sonra para kasacan gib saçma ifadeler kullanmıs lutfen turkçemizi duzgun kullanalım anlamı dışında kullanmayalım bu forumda cok kullanılyor ''kasmak'' kelimesi sırf ozentilik olsun diye kullanlara

kendini kasıp daböle topikler açma

kasmak[b/] aslında sınırları zorlamak anlamına geliyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MU ARCHANGEL NE BU BÖLE LAN
    20 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Up ne demek
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tür durumlarda TDK'nın yardımına başvurun.Sanırım üçüncü anlamına yakın bir kullanıma sahip.

http://www.tdk.gov.tr/tdksozluk/SOZBUL.ASP?KELIME=kasmak&YENIARAMA=+++Ara+++&GeriDon=0&EskiSoz=
  • cok anlamsız ve cok gereksiz yerlerde kullanımından bahsediyorum ben burada türkçe yi korumak amaclı degil anlamına gore kullanımını gereksiz oldugunu düşünüyorum Herhalde bu kelimeyi kullanlar asıl kelimeyi yerinden çıkarmak için daha fazla zaman harcıyorlardır or:
    Para kasmak yerine Para kazanmak vs.
  • KASMA BU KADAR
  • mesela kasmak sıkıştırmak
    zorlamak
  • quote:

cok anlamsız ve cok gereksiz yerlerde kullanımından bahsediyorum ben burada türkçe yi korumak amaclı degil anlamına gore kullanımını gereksiz oldugunu düşünüyorum Herhalde bu kelimeyi kullanlar asıl kelimeyi yerinden çıkarmak için daha fazla zaman harcıyorlardır or:
    Para kasmak yerine Para kazanmak vs.

Sana kesinlikle katılıyorum.. Ben üniv öğr elemanıyım, öğrencilere sınavla ilgili bi şey soruyorum "Ben zaten kasmadım kendimi" dedi. İçimden kendini nerene ne sokarak kasıyorsun demek geldi..
  • Kasmak kelimesi aslında kas dan gelmektedir.Bunda da anlatılmak istenen bir program ile fazla uğraşmak ve 1 numara daha göz kaybına sebebiyet verecek derecede programla haşır neşir olmaya çalışmaya KASMAK denir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.