Şimdi Ara

Avcılar'da oturmak güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
17.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakında Şişli'den taşınacağım ve şu an benim için birçok açıdan uygun olan yer Avcılar. Sahibindende Ambarlı'da evler gördüm teras katında deniz manzarası filan var çok güzeller. Evler de yeni yapılmış birkaç yıllık henüz. Kiraları da gayet uygun 600-650tl. Yalnız arkadaşım dolgu arazi olduğunu söyleyerek kesinlikle tavsiye etmiyor. İnternetten araştırınca da Avcılar'ın gene deprem açısından en riskli bölge olduğu görülüyor. Siz ne düşünüyorsunuz, yeni binada da olsa çok riskli midir bu civarda oturmak? Bu arada teras katına çıkmak istiyorum, bunun deprem açısından bir farkı olur mu?



  • ya bi git işine :D
  • Avcı çok orda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 yıldır avcılarda oturuyorum. yıllardır büyükşehir- ilçe belediyesi arasındaki geçimsizlik yüzünden on sene önceki halimizle aynıyız malesef. diğer ilçeler hızla gelişirken biz hala yerimizde sayıyoruz. sahil kesim eskiden esenyurt apaçilerinin hegemonyasındaydı. her akşam serserilerin takıldığı, neonlu arabalarla son ses müzik dinlenen bir ortamdı. sahil düzenlemesi yapıldıktan sonra biraz daha ailevi bir ortama dönüştü sahil kesimi. ambarlıdaki evler iyidir, güzeldir. ama merkeze çıkmak için o yokuşu tırmanmak durumunda kalırsın her defasında. 99 depreminde çok bina yıkıldı. bir çok bina kırmızı işaretliydi. bu binaların bir kısmı yıkıldı, yenisi yapıldı. bir kısmına ise dokunulmadı. sormak istediğin soru varsa cevaplayabilirim.
  • gesi bağları kullanıcısına yanıt
    şimdi ben bayan olarak tek başıma kalacağım bi de köpeğim var. onu sahilde güzel güzel gezdiririm diye düşünüyordum hala apaçiler cirit atıyor mu? o konu da benim için bayağı önemli. bi de yokuşsuz yerleri neresi avcıların? ambarlıdan otobüsle metrobüse geçmek istesem otobüs devamlı oluyor mu? bu sahil tarafında market pazar filan var mı? en önemlisi de deprem riski... yeni yapılan binaların güvenilirliği nedir sizce, yani deprem yönetmeliğine göre yapılmıştır mutlaka ama sonuçta altından fay hattı geçiyor diye biliyorum, hayati risk var mıdır sahil tarafında oturursam? dediğim gibi kiralarsam mutlaka teras katı kiralayacağım ve en fazla 3-4 katlı bir binada..
  • Malesef hala devam ediyor apaçiler. yıllar önce çoğunluğunu esenyurtluların oluşturduğu serseri ve apaçi tipliler hala varlar( eskisi kadar olmasa da yine de rahatsız edici boyutta) bir de bayan olduğunuz için bu durum sizi rahatsız edebilir.
    Köpeğinizi gezdirmeniz için çok güzel bir sahilimiz var. o konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. zaten pek çok eski avcılarlının köpeği vardır ( özellikle de ambarlıda oturanların).
    Avcılar'ın merkezi sahilden biraz yukarıdadır. sahil (ambarlı) ile merkez arasında 2-3 yokuşlu sokak-cadde geçmeniz gerekmektedir. bu da yürüyüş temponuza bağlı olarak 10-20 dakika sürmektedir. kısa aralıklarla minibüs var ambarlı ile merkez arasında.
    Binaların ne durumda olduğunu ne burda yaşayan birisi olarak ben bilebilirim, ne de alıcı olarak siz bilebilirsiniz. bu konuda uzman olmadığım için cevap veremeyeceğim ancak deprem konusunda yarası olan bu ilçeye riskli yapı dikecek kadar cesaretli müteahhit yoktur diye tahmin ediyorum.
    ayrıca Avcılar'ın altından fay hattı falan geçmiyor, içiniz rahat olsun :) fay hattı o kadar küçük bir şey değil sonuçta. Marmara denizi'nin altından geçiyor. Avcılar da sahilde olduğundan ve eski yapılardan dolayı daha çok etkilenmişti.




  • 18 yıldır Avcılar/Ambarlı'da oturuyorum.Şu anda müsait değilim.Ama pm atar veya altıntılarsanız en yakın zamanda cevaplarım.
  • 16 yasindayim,16 yildir avcilarda oturuyorum.Depremi ve apacileri takmam diyorsan guzel yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar için teşekkürler. depremi de apaçileri de takıyorum açıkçası. ama benim havalimanına yakın oturmam gerekiyor. köpeğim olduğu için taksiyle gitmek zorundayım o da şişliden olmuyor. memlekete gidemiyorum yani istediğim gibi. metrobüsün kalabalıklığından da nefret ettiğim için sadece başlangıç noktasından kullanmak istiyorum, o yüzden avcıları tercih ediyorum. bu ambarlıdaki evler antalyanın konyaaltındaki evlerine benziyor o yüzden bana çok cazip geldi ama deprem riski de korkutuyor. gerçi yeşilköy filan da dahil birçok yer risk altında ama bu avcıların deprem etüdü çok riskli olduğunu gösteriyormuş. bir de dolgu arazi olduğu için de hayati risk var deniyor ama yeni binalar için aynı şey geçerli mi merak ediyorum. allah korusun ama bir bina her şekilde yıkılabilir, gene de teras katının daha az riskli olduğunu düşünüyorum..
  • Deprem çok takılacak bir mevzu değil. Kimine göre saçma bir cümle oldu ama yüzlerce yıldır istanbulda olan tek önemli deprem için oturacak yer değiştirmek çok mantıklı gelmiyor bana. Ayrıca avcılardaki binaların çoğu yeni yapıldı.

    Nasıl bir beklentin olduğunu veya iş-meslek durumunu bilmediğim için genel bir yorum yapacağım.

    Araban yoksa ambarlı sahil kesimlerinde oturmanı tavsiye etmem. Hem avcılara çıkmak için uzun ve zorlu bir yokuş çıkmak zorundasın hem de otobüsler az olduğundan ulaşım açısından sıkıntı yaşar, ailenle arkadaşlarınla dışarda buluştuğun zamanların dönüşünde sıkıntı yaşarsın.

    Eğer maddi durumun sıkıntı yaratmayacaksa gümüşpala mahallesi, mustafa kemal paşa mahallesi ve üniversite mahallesinden birini tavsiye edebilirim. Kiralar yeni evlerde 900-1000 tl arasındadır. Yakın zamanda kiralık ev baktığım için fiyatları ve mahalle yapılarını iyi biliyorum. Özellikle gümüşpalayı tavsiye ederim. Gayet nezih bir mahalledir. Aileler ve üniversiteye yakın kısmında öğrenciler yaşar. E5in göl tarafında kalır. Göle yapılan düzenlemeler, belediye tesisleri sonrasında apaçilerden de temizlendi. Sahil şeridinde güzel cafeler ve yürüyüş yolları mevcut köpeğinle rahatça gezebilirsin.

    Mustafa kemal paşa mahallesi ve üniversite mahallesi ise göle daha uzak ve pelican mall avmnin arka kısmında kalan mahallelerdir. Çokça yeni bina mevcuttur. Ulaşım açısından çok rahattır ancak direk şehir içi olduğu için köpekle sıkıntı yaşayabilirsin. Beton yığını kısaca.

    Merak ettiğin başka şeyler olursa sorabilirsin. (başlığı sürekli takip edemem, alıntı yaparak veya mesajda haberdar et kısmını kullanarak sorarsan bildirim geleceği için görüp dönebilirim)




  • yesilkoy bu konuda cok daha iyidir. havalimanina yakinlik ve oturan kesimin elit olmasi bakimindan. saygilar
  • Beylikduzunu nicin dusunmiyorsunuz ? Hem nezih, ferah, alisveris sikintisi yok, ulasim sorunu yok, kopegin icin gezilecek ortamlar var. Ayrica apaci tehlikesi de yok. Ama illaki avcilari istiyorum derseniz merkezden ev tutarsaniz kopek rahatsiz olur. Gol tarafindan tutarsaniz siz rahatsiz olursunuz. Tercih sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laaaan sakin gelme ben avcilarda iyi bir anadolu lisesine gidiyor gormk istemezsin babammlara yalvariyorum okulumu degisin diye onsallah degisicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesajı yazdığıma göre güvenlidir Saka bir yana bizim de köpeğimiz vardı annem ve babam 3muz sahilde gezdirir ve denize bile sokardik 5 yıldır ne karışan ne de laf atan oldu tabi erkeğim ondadir.Ama söyle bir sorun var çok sahipli köpek gezdiren oldugu için köpeğinizi tasmasiz bırakıp da salmanız zor mazallah kavga falan ediyorlar köpekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alex Turner

    Laaaan sakin gelme ben avcilarda iyi bir anadolu lisesine gidiyor gormk istemezsin babammlara yalvariyorum okulumu degisin diye onsallah degisicem

    hangi okula gidiyorsunuz? Avcilarda iyi bir lise yok cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gesi bağları kullanıcısına yanıt
    <!--Error-->

    Beylikdüzü daha da uzak o kadar uzağa gitmeyi düşünmüyorum...metrobüs kullanınca da aktarma yapılıyor sıkıntı yani.
  • İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    Araba yok.. Düzgün yerinde kiralar 900-1000 ise zaten şişli'den ev bulurum gene... İstanbulun bu kira sorunu nedir böyle ya nereye gitsen düzgün evler 900den başlıyor. Ben ambarlı gerilerde kalmıyordur diye düşünüyordum o kadar ulaşım sıkıntısı varsa bana uymaz zaten :/ teşekkürler bilgi için. gene şişlide bakıcam heralde :/
  • avcılarda 20 yışdır oturuyorum parseller bence sakşn en güzel yeri avcıların
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.