Şimdi Ara

Kaşıntı (Dövme) beyler :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler dövmeyi yaptıralı tam 4 gün oldu şuana kadar hiç bir sorun yoktu düzenli bepanten sürüyorum fakat son 2-3 saattir inanılmaz bi kaşıntı başladı öyle böyle değil

kaşısam kaşıyamıyorum hem acıyor hemde şuan açık yara sonuçta ne yapmalıyım ek olarak bugün 5. güne giriyorum artık duş alabilirmiyim 4 gündür duş almıyorum artık pislik gibiyim

son olarak bu kabuk bağlama işlemleri ne zaman başlar ne zaman dövme iyileşir?

not: renkli dövme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir operasyon var bu gece -- 8 Mayıs 2013; 3:22:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövme Kaşıntısı: Nedenleri ve Çözümleri

Yeni yapılan bir dövmenin kaşınması yaygın bir durumdur ve çeşitli nedenleri olabilir. Dövmenizin kaşınmasıyla karşılaşırsanız, aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurmanız önemlidir:

Dövme Kaşıntısının Nedenleri

• Şişme ve İltihap: Dövme işlemi cildinizde küçük yaralar oluşturur ve bu yaraların iyileşmesi sırasında şişme ve iltihap oluşabilir. Bu da kaşıntıya neden olabilir.
    • Alerjik Reaksiyon: Bazı kişiler dövme mürekkebinde kullanılan pigmentlere alerjik olabilir. Bu, kaşıntının yanı sıra kızarıklık, şişme ve kabarcıklara da yol açabilir.
    • Kuru Cilt: Dövme bölgesindeki cilt dövme işlemi sırasında kuruyabilir. Kuru cilt kaşıntıya neden olabilir.
    • Enfeksiyon: Nadir durumlarda, dövme bölgesi enfekte olabilir. Enfeksiyon belirtileri arasında kaşıntının yanı sıra kızarıklık, şişme, ağrı ve irin akıntısı bulunur.

Dövme Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Dövme kaşıntısını gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

• Nehirlendirin: Dövme bölgesini günde birkaç kez ılık suyla nazikçe nehirlendirin. Bu, kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • Nemlendirin: Dövme bölgesini düzenli olarak dövme sonrası bakım için tasarlanmış bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu, cildi nemlendirecek ve kaşıntıyı azaltacaktır.
    • Soğuk Kompres Kullanın: Dövme bölgesine soğuk kompres uygulamak kaşıntıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Antihistaminik İlaçlar Alın: Alerjik reaksiyonunuz varsa, kaşıntıyı gidermek için antihistaminik ilaçlar alabilirsiniz.
    • Dövmeyi Kaşımayın: Dövmeyi kaşımak iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Kaşıntı dayanılmaz hale gelirse, dövme sanatçınıza veya bir sağlık uzmanına danışın.

Dövme Kaşıntısı Ne Zaman Geçer?

Dövme kaşıntısı genellikle dövme iyileştikçe birkaç gün veya hafta içinde geçer. Dövme iyileşmesi kişiden kişiye değişebilir, ancak çoğu dövme 2-4 hafta içinde tamamen iyileşir.

Dövme kaşıntısı şiddetliyse, uzun sürüyorsa veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa bir sağlık uzmanına görünmeniz önemlidir. Dövme bölgesinde enfeksiyon belirtileri fark ederseniz, derhal bir doktora görünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • neden duş almıyorsun dostum dövmeyi yaptırdığın alanı stretch folyo ile sarıp gayet rahat bir şekilde yıkanabilirsin
  • En az 2-3 gün daha bayyo yapma su değmesin. hele kafanın vucudunun aktığı pis su hiç değmesin. Sakın dövmeyi kaşıma. Dövmenin kenarlarından kaşı yaraya dokunmadan kenarlarını kaşıyarak geçiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gothrak

neden duş almıyorsun dostum dövmeyi yaptırdığın alanı stretch folyo ile sarıp gayet rahat bir şekilde yıkanabilirsin
    yok kaşımıyorum şimdi bepanten sürücem bu arada streçliyim duş alsam bir problem olur mu birde hani dövme sonuçta bir yerlere sürttü yastığa yorgana veya ne biliyim bazen elim değdi falan hani bunlar bir etki yaratır mı mikrop vesayre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bir operasyon var bu gece

yok kaşımıyorum şimdi bepanten sürücem bu arada streçliyim duş alsam bir problem olur mu birde hani dövme sonuçta bir yerlere sürttü yastığa yorgana veya ne biliyim bazen elim değdi falan hani bunlar bir etki yaratır mı mikrop vesayre?
    onlardan birşey olmaz. Zaten üstündeki kabuğun görevi o mikroplardan korumak. Bir kaç gün daha su değirme yeter. Kabukları sakın yolma.
  • quote:

bacağımda yaklaşık 20x10 cm boyutlarında bir dövme var bende senin gibi yaz mevsimi başlarında yaptırmıştım ciddi anlamda kaşıntı problemi yaşıyordum ama dayan biraz daha stretch olayına gelirsekte güzel bir şekilde sararsan ve su değmesini önlersen problem olmicaktır ben günde 2 kez duş alıyordum hatta ve hatta çoğu dövmeci sürekli olarak stretch folyo ya sarılı olarak gezilmesini önerir günde bir kaç saat havalandırırsan daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

bacağımda yaklaşık 20x10 cm boyutlarında bir dövme var bende senin gibi yaz mevsimi başlarında yaptırmıştım ciddi anlamda kaşıntı problemi yaşıyordum ama dayan biraz daha stretch olayına gelirsekte güzel bir şekilde sararsan ve su değmesini önlersen problem olmicaktır ben günde 2 kez duş alıyordum hatta ve hatta çoğu dövmeci sürekli olarak stretch folyo ya sarılı olarak gezilmesini önerir günde bir kaç saat havalandırırsan daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

hocam peki bepanten dövme rengini attırıyormuş hücre yenilediği için doğrumudur bu söylenti?

ek olarak bazı dövmeciler sabunlu su ile dövmeyi yıkayın demiş yaptırdıktan sonra bana böyle birşey söylenmedi ve yapmadım doğrumudur bu

ek olarak fırat hocam sanada teşekkürler

• quote:

quote:

hocam peki bepanten dövme rengini attırıyormuş hücre yenilediği için doğrumudur bu söylenti?

ek olarak bazı dövmeciler sabunlu su ile dövmeyi yıkayın demiş yaptırdıktan sonra bana böyle birşey söylenmedi ve yapmadım doğrumudur bu

Alıntıları Göster
    Aldın başına belayı uğraş dur kim dedi sana yaptır

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Nasıl bir sabır var sizde ben yara kabuğu gördüğümde kanamadan öleceğimi bilsem dayanamam soyarım onu. Sağ bacağımda diz bölgesinde kocaman bir iz var bir tane yarayı soya soya kocaman yaptım nerden baksan sürekli soyduğum için yara 3 ay kapanmadı

Şimdi siz söylerken bile gelip tırnaklayıp soymak istiyorum. Kalıp kalıp çıkarıcan o kabuğu yara açılıcak bekliycem tekrar kabuk tutsun diye sonra tekrar soyucam off ne zevkli olur.

Kim o dövme yaptıran gelsin heme buraya yarasını soyucam.

• quote:

quote:

yok hocam öyle birşey gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bepanten tamamen bölgeyi yumuşuk tutmak ve kabukların daha oluşmadan dökülmesini sağlamak için bölgeyi sürekli bepantenle nemli tutman senin yararına olacaktır. Yıkama olayına gelicek olursakta eğer ki rahatsız edecek kadar dövme bölgeninde pislendiğini düşünüyorsan anti bakteriyel sabunla silebilirsin ancak bir süre daha bekle derim.

• quote:

quote:

quote:

yok hocam öyle birşey gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bepanten tamamen bölgeyi yumuşuk tutmak ve kabukların daha oluşmadan dökülmesini sağlamak için bölgeyi sürekli bepantenle nemli tutman senin yararına olacaktır. Yıkama olayına gelicek olursakta eğer ki rahatsız edecek kadar dövme bölgeninde pislendiğini düşünüyorsan anti bakteriyel sabunla silebilirsin ancak bir süre daha bekle derim.

çok teşekkürler hocam bilgiler için şuana kadar dövmeme güzel baktığımı düşünmekteyim

ayrıca treth hocam henüz bende kabuk olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Nasıl bir sabır var sizde ben yara kabuğu gördüğümde kanamadan öleceğimi bilsem dayanamam soyarım onu. Sağ bacağımda diz bölgesinde kocaman bir iz var bir tane yarayı soya soya kocaman yaptım nerden baksan sürekli soyduğum için yara 3 ay kapanmadı

Şimdi siz söylerken bile gelip tırnaklayıp soymak istiyorum. Kalıp kalıp çıkarıcan o kabuğu yara açılıcak bekliycem tekrar kabuk tutsun diye sonra tekrar soyucam off ne zevkli olur.

Kim o dövme yaptıran gelsin heme buraya yarasını soyucam.

Alıntıları Göster
    elinde bephanten ile ovalayarak kaşıntıyı giderebilirsin, ayrıca sakın kabukları soyma silik silik olur ileride, iki haftaya tamamen iyileşir, ayrıca üstünü vazelinle kaplayarak veya streç film kaplayarak duşa girebilirsin, ben kaplamadanda girip sabunlu suyla bile yıkadım, hiç bi sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

elinde bephanten ile ovalayarak kaşıntıyı giderebilirsin, ayrıca sakın kabukları soyma silik silik olur ileride, iki haftaya tamamen iyileşir, ayrıca üstünü vazelinle kaplayarak veya streç film kaplayarak duşa girebilirsin, ben kaplamadanda girip sabunlu suyla bile yıkadım, hiç bi sıkıntı yok

hocam streçliyip banyo yapıcam çünkü bildiğin pislik oldum 4 gündür duş almıyorum bu sıcakta siz düşünün

az önce bephanten sürdüm şimdilik kaşıntı azaldı bir sorum daha var ilk dövmem olduğu için bilgisizim mesela dövmeye dokunmak falan şuanda bir problem yaratır mı hani çünkü bazen önceki mesajımdada yazmıştım hem yatarken sürtünüyor çok olmasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir operasyon var bu gece -- 8 Mayıs 2013; 3:43:31 >

• quote:

quote:

hocam streçliyip banyo yapıcam çünkü bildiğin pislik oldum 4 gündür duş almıyorum bu sıcakta siz düşünün

az önce bephanten sürdüm şimdilik kaşıntı azaldı bir sorum daha var ilk dövmem olduğu için bilgisizim mesela dövmeye dokunmak falan şuanda bir problem yaratır mı hani çünkü bazen önceki mesajımdada yazmıştım hem yatarken sürtünüyor çok olmasada

Alıntıları Göster
    yatağa sürtünme bahanesiyle kaşiyim düşüncesiyle gidersen olur ama aşırı bir sürtünme olmadığı sürece problem olmicaktır

• quote:

yatağa sürtünme bahanesiyle kaşiyim düşüncesiyle gidersen olur ama aşırı bir sürtünme olmadığı sürece problem olmicaktır

teşekkürler hocam yok öyle bi düşüncem yok ama ne bileyim bi an içimi kara bulutlar kapladı acaba kötü mü baktım diye sonra diyorum yok olm ne kötüsü hergün düzenli bephanten sürüyorum nemli tutuyorum sıkıntılı günler

• quote:

quote:

yatarken illaki olur sürtünme vs, benim yastığım, çarşafım boyanmıştı o yüzden, ama hiç bi problem olmadı, o çıkan kauçuk gibi parçaları soymadıkça pek bi problem olmaz, zaten kopan parçalar bephanten sürerken eline yapışıp gelir korkma ondan kopmuş zaten. gir hocam, girmediğin hata 4 gün boyunca, su gelse bile bişey olmaz, sen genede koru için rahat olsun. Ben de ilk yaptırdığımdan beri 3 kez daha yaptırdım, toplam 4 dövme oldu, bağımlılık yaratıyor resmen, yaptırdıkçada tecrübe kazanıyorsun zaten. İkinciyi falan yaptırırsan gayet rahat olursun bu konulardada

• quote:

quote:

teşekkürler hocam yok öyle bi düşüncem yok ama ne bileyim bi an içimi kara bulutlar kapladı acaba kötü mü baktım diye sonra diyorum yok olm ne kötüsü hergün düzenli bephanten sürüyorum nemli tutuyorum sıkıntılı günler

Alıntıları Göster
    üstad son soru ekşide falan antibakteriyel sürün falan demişler uygulanmasada olur bi işlem mi? yoksa muhakkak yapmalımıyım

teşekkürler akçali hocam bilgilerin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir operasyon var bu gece -- 8 Mayıs 2013; 3:52:10 >

• quote:

üstad son soru ekşide falan antibakteriyel sürün falan demişler uygulanmasada olur bi işlem mi? yoksa muhakkak yapmalımıyım

İllaki yapmalısın diye bir kaide yok ancak ne kadar temiz tutarsan o kadar iyi olacaktır . Akçalı nında söylemiş olduğu gibi gruba dahil oldun bir kere bu sadece ilk benimde 6. dövme devamı hep gelecektir merak etme
  • quote:

ya birazda tenine, cildine, yapına bağlı bunlar. Ben hiç kullanmadım sürmedim bi sıkıntı çıkmadı, sadece bephanten kullandım. Senin içine sinmiyosa sürebilirsin, bence gerek yok ama.
  • quote:

ya birazda tenine, cildine, yapına bağlı bunlar. Ben hiç kullanmadım sürmedim bi sıkıntı çıkmadı, sadece bephanten kullandım. Senin içine sinmiyosa sürebilirsin, bence gerek yok ama.

Alıntıları Göster
    aynen devamı gelicek yazın yaptırmam deniz havuz falan kışa bi girelim dövmelerin devamı gelicek

sizide gece gece yoruyorum ama cahilliğime verin şimdi mağlum bi 10 saat falan uyuyoruz peki ben bephanten sürüp yatıyorum uyurken bu süre zarfında illahaki dövme kuruyor
    buna önlem olarak birşey yapmam gerekir mi? çünkü herkesin söylediği dövmeyi kuru bırakma sürekli nemlendir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.