Şimdi Ara

18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaşım 18 ve saçım eylül ekim aylarında seyrelmeye başladı düzelir diye bekledim gerçekten düzelmiyor aksine artıyor galiba fotoğrafta koyucam ben yağlanınca güçlenir dedikleri için yağlanmasını dert etmemiştim bir gün aynada bir bakmıştım ki aralardan dipler görünüyor beyaz beyaz saç kökleri bende hemen saçı kestim devamlı yıkamaya vs başladım ama nafile fotoğraflarda gördüğünüz gibi. Kan testleri yaptırdım devit 3 yok gibi birşey (d vitamini) çıktı vitamin almaya başladım 2 haftadır alıyorum ama saçlarım yine çıkmadı. Genetik dediler dayılarımın tekinin saçı döküldü oda yaşadıklarından dolayı gerisinin saçları çatır çatır duruyor baba tarafında dedemde bile saç var ama babamın saçları sarı renk onunkiler döküldü bir tek, benim saçlarım anne tarafına çekik siyah renk dökülmez demiştim ama dökülüyor yıkılıyorum psikolojik olarak bana yardımcı olun lütfen. Edit; Hayatımda hiç jöleymiş spreymiş kafama sıkmadım saçlarıma bunu yapmadım ama nedense dökülüyor, fön hayatımda 2 kere falan çektim bunuda ekleyeyim.
    18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdo200tr -- 20 Mart 2019; 22:13:37 >







  • Erken davranıp önüne geçebilirsin. Öncelikle şunu söylemekte fayda var, ne kadar kafaya takarsan emin ol daha çok dökülür. Şöyle düşün her kafaya takıp düşündüğün ve her düşündüğünde saçından 3-5 tel gittiğini düşün böyle motive et kendini çünkü düşündükçe daha çok dökülür bu bir. İkincisi saç yapın yağlı ise saçını yağlı bırakma ama her gün de yıkama. Saç çok yağlanınca dibi tutar hava alamaz saç yapına uygun şampuan kullan ama sarımsaklı şampuan kullanman iyi olur ve saçlarını doğal yağlarla besle.
  • öncelikle renk kadar saç yapısı da kime çektiğini gösteren bir etken. Saçının kalınlığı düzlüğü vs. dayılara mı babana mı benziyor? İkincisi de, D vitamini önemli bir etken. Bu eksiklikten kaynaklanabilir.

    Saç çizginde ve şakaklarında geri çekilme var mı eski fotoğraflarına göre? Yoksa sadece yabancıların "diffuse thinning" dedikleri genel inceltme söz konusu olabilir. Günlük dökülme sayısı ortalama kaç mesela? Her yıkamada yada lavaboda ne kadar saç kaybediyorsun?

    Tek tavsiyem, sakın Minoxidil denilen saçma sapan ilaca başlama tavsiye falan verenlere inanıp. Doktor bile verse. Türk doktorları birçok konuda iyiler, ama saç dökülmesinde hiçbir yeni ilaç ve araştırmalara adapte olmuyorlar. Minoxidil yazıp göndermekten başka bir şey bilmiyorlar.

    D vitamini takviyeni ihmal etme, baktırmadıysan folik, demir,b12,çinko değerlerine de baktır. Hiçbir şekilde düzelmezse 20 yaşını bekle, finasteride'e geç. Cinsel organ ve vücut gelişiminin tamamlanmasını beklemelisin.




  • D vitamini takviyesi alıyorum tüm vitaminlerin testlerini yaptırdım b12 testim;Minimum gereken=126 Maksimum olabilecek=505 Bendeki=137 neredeyse tüm vitaminlerim normal düzeyde çıktı d vitamini aşırı eksik çıktı hatırlamıyorum ama min 20 bendeki değer 5 6 olması gerekli onun içinde 2 hafta önce ilaç tedavisine başlattılar... Saç çizgi ve şakaklara yarın bakıp yazacağım gerçekten saçlarımın gitmemesi lazım önden dökülmüyor üstte o görünen yerde dökülüyor sadece. Üzüldüğüm kafama taktığım yer benim insana benzememi sağlayan şey saçlarım abiler bunun yokmu bir çözümü ?
  • Saç yağlanması konusunda uzun süre çok uzun süre ahmaklık edip çok kez yağlı bıraktım ve o dönemler çok uzundu saçlarım. Ardından bir gün seyreldiğini farkettim sonradan kestirdim artık uzatmıyorumda yok mu bir çaresi abilerim yardımcı olun bana yaşanmışlıklarınızdan bir çıkarım verin lütfen ya kurtarmalıyım bu saçları :/.
  • Edit; Yanlar çok minik bir tel eridi teller duruyor ama sıska fakat genel görünümde saçlar hala aynı.

  • Kardeşim bendede aynı durum ne yaptın nasıl oldu sacların


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüşü olmayan yola girmişsin genç yaşta geçmiş olsun.

    Saç yapısını güçlendirici ilaçlar ve şampuanlar denyebilirsin ama bu sadece yavaşltacaktır.
  • 2 Sene geçmiş hala saç çizgim ve saçlarım aynı şekilde duruyor fazla takmışım kafaya

  • İlk başta minoksil bioxin ve bioxsinin yanında verilen hapı kullandım kafayı orman yaptı var olan incecik tüy gibi olan saçlarıda kapkalın yaptıda vücudumun her yanını kılla sardı bende paramda yetişmeyince artık bırakmak zorunda kaldım. Bırakınca eski seyreltiye döndü ama şuan aynı şekilde devam ediyor. Tek yaptığım bir gün aralıklı şekilde duş alarak yağlanmasını engellemek.

  • Dermotologun verdiği ilaçları kullanırsanız 50 li yaşlara kadar saç dökülmesini durdurmak mümkün. Fakat 50 ile 60 arası hızlı bir dht atağı oluyor her erkek bireyde. Orada kelleşmeyen çok az insan var.

  • Benimde seninki gibi 1 tık azı bana sey verdi bepanthene evigen ve badem yagi verdi 28 gun kullandim 1 2 gun sonra kontrole gitcem birşey degismedi sanki sacim uzadigi icin kapandı ama hala belli oluyo genellikle küçük saclar dökülüyo bende uzunlar çok cok nadir bakalim anlaticam doktora cünkü benimkide birden oldu banyoda ellerimi saclar kaployodu 1 ayda 20+ kilo verdim ondan olabilir bide sınav senem streste olabilir çunku aptal gibi saglıksoz diyet yapiyodum salata ve yoğurt yiyodum sadece hatta 14 gun falan hicbirsey yemedim su orucu tuttum sadece su ictim düşün yani vitaminsizlikten gittigini düşunuyorum insallah geri gelir toparlar en azından doktarada söyleyeyim bakalim çok canımı sıkıyor bu sorun sadece erkeklerde olması ayrıca canımı sıkıyor erkeklerin %80 nin saci seyrek veya kel oda ayrıca canımı sıkıyor kızlarda olmayıpta sadece erkeklerde olması adaletsizlik yemin ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün rastgele foruma girince gördüm konuyu okuyup özelden yazan çok insan varmış. Bakın neredeyse 5 sene sonraki hali böyle. Pandemide tüm saç ilaçları ve dermotologun verdiği programı uygulamayı bıraktım. Saçım bir süre gür şekilde kaldıktan sonra hafif hafif incelmeye başladı. Ailevi problemler hayatta yalnız kalmam okula devam edemeyip okulu tam bitirmemişken işe başlayıp çalışır durumda mezun olmam iş hayatının iğrenç karaktersizlikler ezilmek ve aşağılanmak ile geçmesi derken bu hale geldi. Keşke konuyu açtığım zamana dönüp son güzel günlerin ayların tadını çıkartabilseydim tekrar. Bazı şeyler gerçekten sadece özlemde kalıyormuş bu 4 sene bana bunu acı yollar ile gösterdi. Saç ise artık umursayamayacağım kadar arka planda bi konu. İnanılmaz şekildede seyreldi buydun fotoğraf bırakıyorum sizlere.




    18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum


    18 Yaşında Saç Dökülmesi Yıkılıyorum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.