Şimdi Ara

kasadaki koku ve ekrana görüntü gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merkaba...3 yıllık masaüstü bilgisayarım var. bu zaman kadar pek bi sorunla karşılaşmamıştım ama en son enteresan şeyler oldu. bilgisayarı açtığımda birden bire ekran gidiyor reset atmak zorunda kalıyodum. en son bilgisayarı açtığımda kasadan tuhaf bi koku geldi. ardından hemen kapadım bilgisayarı. yarım saat sonra tekrar açtığımda bilgisayar açıldı fakat masaüstüne geldikten 5 dakka sonra ekran kapkaranlık oldu. power tuşundan kapatıp açtığımda düzeldi. bunu iki defa etkrarladım. sonra erkan gitti gidiş o gidiş. kasa çalışıyo fakat ekrana görüntü gelmyo hiç bi şkilde. eskiden power tuşuyla kapatabiliyodum bilgisayarı şimdi onuda yapamıyorum fişini çekmek zorunda kalıyorum. acaba sorun neyden kaynaklanıyodur?

Bu söyleyeceklerim tamamen tahmini olarak (bir arkadaşımın başına gelenler ile benzeşiyor) Bilgisayarı arkadaşım 2. el olarak bir tamıdıktan aldı yaklaşık bir sene kullandı gece beni aradı sizin başınıza gelen nerde ise birebir aynı ertesi gün kasayı getirdi,kasayı görünce toz içerisinde bu tozlanma çeşitli sorunlara neden olmakta uzatmadan herşeyi denedim pc çalışıyor görüntü gelmiyor parçalar diğer pc'lerde çalışıyor ancak ekran kartını biraz zorladığımda mavi ekran veriyordu buradan yola çıkarak arkadaşımın bilgisayarında 2 tane fx5200 bir tanede hd3650 denememe rağmen açılmadı sonuç ekran kartı slotu yanık

Buradan yola çıkarak tavsiyem

1.MUTLAKA bilgisayarınızı temizleyiniz,
    2.Anakartınızın onboard desteği varsa ekran kartınızı çıkarın sistemi onboard üzerinden açın eğer onboard desteği yoksa başka bir ekran kartı bulup deneyin.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Keşke ilk reset attiğında fazla zorlamadan bazı şeyleri deneyebilseydik...

Bu söyleyeceklerim tamamen tahmini olarak (bir arkadaşımın başına gelenler ile benzeşiyor) Bilgisayarı arkadaşım 2. el olarak bir tamıdıktan aldı yaklaşık bir sene kullandı gece beni aradı sizin başınıza gelen nerde ise birebir aynı ertesi gün kasayı getirdi,kasayı görünce toz içerisinde bu tozlanma çeşitli sorunlara neden olmakta uzatmadan herşeyi denedim pc çalışıyor görüntü gelmiyor parçalar diğer pc'lerde çalışıyor ancak ekran kartını biraz zorladığımda mavi ekran veriyordu buradan yola çıkarak arkadaşımın bilgisayarında 2 tane fx5200 bir tanede hd3650 denememe rağmen açılmadı sonuç ekran kartı slotu yanık

Buradan yola çıkarak tavsiyem

1.MUTLAKA bilgisayarınızı temizleyiniz,
    2.Anakartınızın onboard desteği varsa ekran kartınızı çıkarın sistemi onboard üzerinden açın eğer onboard desteği yoksa başka bir ekran kartı bulup deneyin.Kolay gelsin.

öncelikle vermiş olduğunuz öneriler için teşekkür ederim..

ekran kartından olduğunu zannetmiyorum. çünkü kasadan koku geldi ve power tuşuyla bilgisayarı kapatamıyorum artık. kokunun gelmesi ve power tuşundan kapanmamasının ekran kartıyla bir ilgisi olabilir mi ki?

• Ekran kartı olmayabilir tabii ancak daha kötüsü anakartınız zarar görmüş olabilir,güç kaynağınız olabilir,donanımlardan anlıyorsanız bütün parçaları sökün temizleyin ekran kartı takmayın (onboard desteği varsa) ram'leriniz 2 tane ise tek tek takın tekse slotları deneyin güç kaynağı deneyebiliyorsanız deneyin,

Unutmadan bilgisayarınızı söküp temizledikten sonra anakartın üzerindeki pili bir 5 dakika çıkarın (bios sıfırlama) yani deneyerek bulacaksınız mutlaka bir şekilde iyi,kötü hata tespit edilecektir.Bol şanslar
  • ARKDAŞIM SORUN BÜYÜK İHTİMALLE POWERDAN OLABİLİR KOKU GELDİYSE BÜYÜK İHTİMALLE POWER DANDIR KASANI ÇEK Bİ ARKASINI KOKLA BAKALIM BAHRAT GİBİ BİŞEYLER KOKUYORMU BEN SANA BÜTÜN SORUNLARI AÇIKLAYAYIM GÖRÜNTÜ GELMEMESİNİN SEBEPLERİNİ
    1-RAMİN YANMIŞ OLABİLİR(BAŞKA Bİ RAM TAK DENE)
    2-EKRAN KARTIN YANMIŞ OLABİLİR(ON BOARD DA DENE OLMADI BAŞKA BİRİNDEN ÖDÜNÇ AL)
    3-İŞLEMCİN YANMIŞ OLABİLİR(ÇOK ENDER OLSADA OLABİLİR)
    4-ANAKARTTIN YANMIŞ OLABİLİR(EN YAKIN YERDE FIRINLAT)
    5-KASADA STATİK ELEKTİRİK BİRİKMİŞTİR(KONTROL KALEMİYLE POWERIN 3 TANE DEMİR ŞEYİ VAR ONLARIN 2 SİNE DEYECEK ŞEKİLDE SABİTLE 5 DK POWERSW YE BASILI TUT)
    AMA KOKU GELDİYSE BÜYÜK İHTİMALLE POWER YADA RAMDE OLABİLİR

• valla ne yaptıysam olmadı..pırıl pırıl yaptım fayda yok...güç kaynağındanda menemenin üstüne çiğköfte yedikten sonraki gaz kokusu var...ben en iyisi bi bilgisayarcıya götüriyim artık naapıyosa yapsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarıscıadam -- 29 Temmuz 2013; 10:00:28 >
    Ekrana görüntü gelmiyor?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasında benimde hemen hemen aynı sorunum var

1. hafif koku
    2.sonra ekranda bi uyarı
    3. Power tuşu na uzun bastım fakat pc kapanmadi fişi çektim
    4. İçini açtım kontrol ettim çok tozlu ekran kartı temizledim fanı ni
    5.tekrar açtım ancak hiç bir şekilde görüntü gelmiyor
    fanlar çalışıyor
    power tuşu kapama işlemeni yapmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.